Pllaka çeliku inox pllaka inox, të mbështjellë në forma të ndryshme modelesh të valëzuara nga përkulja e ftohtë. Rrotullimi i tij jo vetëm që rrit integritetin strukturor të çelikut, por gjithashtu tregon një estetikë bashkëkohore. Kjo e bën atë jashtëzakonisht të gjithanshëm dhe të përshtatshëm për industri të ndryshme si përpunimi kimik dhe ushqimor, transporti, mjediset detare dhe strukturat arkitekturore. Gnee Steel ofron fletë të valëzuara çelik inox si në klasat 316 dhe 316L. Na kontaktoni për të mësuar më shumë detaje tani!"> pllaka inox, të mbështjellë në forma të ndryshme modelesh të valëzuara nga përkulja e ftohtë. Rrotullimi i tij jo vetëm që rrit integritetin strukturor të çelikut, por gjithashtu tregon një estetikë bashkëkohore. Kjo e bën atë jashtëzakonisht të gjithanshëm dhe të përshtatshëm për industri të ndryshme si përpunimi kimik dhe ushqimor, transporti, mjediset detare dhe strukturat arkitekturore. Gnee Steel ofron fletë të valëzuara çelik inox si në klasat 316 dhe 316L. Na kontaktoni për të mësuar më shumë detaje tani!"> pllaka inox, të mbështjellë në forma të ndryshme modelesh të valëzuara nga përkulja e ftohtë. Rrotullimi i tij jo vetëm që rrit integritetin strukturor të çelikut, por gjithashtu tregon një estetikë bashkëkohore. Kjo e bën atë jashtëzakonisht të gjithanshëm dhe të përshtatshëm për industri të ndryshme si përpunimi kimik dhe ushqimor, transporti, mjediset detare dhe strukturat arkitekturore. Gnee Steel ofron fletë të valëzuara çelik inox si në klasat 316 dhe 316L. Na kontaktoni për të mësuar më shumë detaje tani!"> pllaka inox, të mbështjellë në forma të ndryshme modelesh të valëzuara nga përkulja e ftohtë. Rrotullimi i tij jo vetëm që rrit integritetin strukturor të çelikut, por gjithashtu tregon një estetikë bashkëkohore. Kjo e bën atë jashtëzakonisht të gjithanshëm dhe të përshtatshëm për industri të ndryshme si përpunimi kimik dhe ushqimor, transporti, mjediset detare dhe strukturat arkitekturore. Gnee Steel ofron fletë të valëzuara çelik inox si në klasat 316 dhe 316L. Na kontaktoni për të mësuar më shumë detaje tani!">
  1. Fillimi » produktet » Pllakë inox
drejtori

Pllaka çeliku inox

Pllaka inox është një material metalik modern dhe i gjithanshëm që përdoret në një sërë aplikimesh. Përdorimet tipike përfshijnë: ndërtim, projekte prodhimi, përpunim të shërbimit të ushqimit, ndërtim anijesh, pajisje kimike, mbrojtje detare, etj. Gjithashtu, ka karakteristikat e rezistencës së mirë, rezistencës së përmirësuar ndaj korrozionit, një sipërfaqe të lëmuar dhe një jetëgjatësi të gjatë. Kjo është arsyeja pse ai është i popullarizuar në mesin e shumë klientëve në të gjithë botën. Stoqet tona të pllakave prej metali inox janë të disponueshme në madhësi, trashësi, përfundime dhe shkallë të njohura si 304, 316 dhe 430. Mirë se vini të na kontaktoni për më shumë detaje tani!

pllaka inox

Çfarë është pllaka çeliku inox?

Sipas përkufizimit, pllaka inox është një lloj fletë metalike me një minimum prej 10.5% deri në 11% kromit dhe elementë të tjerë. Ekzistenca e përmbajtjes së kromit e bën jo të lehtë gërryerjen, ndryshkjen ose njollosjen siç bën çeliku i zakonshëm. Por pavarësisht nga emri, ai nuk është plotësisht i papërshkueshëm nga njollat, ai do të fillojë të gërryhet kryesisht në mjedise me oksigjen të ulët, kripësi të lartë ose mjedise me qarkullim të dobët. Niveli specifik i rezistencës ndaj korrozionit varet nga sasia e kromit të shtuar në shkrirje. Kjo është arsyeja pse pllaka inox është e disponueshme në lloje të shumta për të kënaqur nevojat e ndryshme të njerëzve.

Për më tepër, këtu është një fletë tabele e përbërjes kimike të çelikut inox dhe funksioni i saj për referencën tuaj.

Element funksion
Karboni (C) 1. Përmirësoni rezistencën e deformimit dhe forcën elastike të çelikut;

2. Rritni fortësinë dhe përmirësoni rezistencën ndaj konsumit.

Kromi (Cr) 1. Rritni fortësinë, forcën në tërheqje dhe qëndrueshmërinë e çelikut;

2. Përmirësoni performancën e anti-veshjes dhe korrozionit.

Kobalt (bashkë) 1. Rritni fortësinë dhe forcën e çelikut në mënyrë që të mund të përballojë shuarjen në temperaturë të lartë;

2. të forcojë disa karakteristika individuale të elementeve të tjerë në lidhjet komplekse.

Bakri (Cu) 1. Rritja e aftësisë për t'i rezistuar korrozionit;

2. Rritni aftësinë për t'i rezistuar konsumit.

Mangani (Mn) 1. Rritja e ngurtësimit, rezistencës ndaj konsumit dhe forcës në tërheqje;

2. Marrja e oksigjenit nga metali i shkrirë me anë të oksidimit të ndarjes dhe avullimit të ndarjes;

3. Kur shtohet në sasi të mëdha, mund të rrisë fortësinë, por të përmirësojë brishtësinë e tij.

Molibden (mo) 1. Rritni forcën, fortësinë, ngurtësimin dhe qëndrueshmërinë;

2. Përmirësoni performancën e përpunimit dhe rezistencës ndaj korrozionit.

Nickle (Ni) 1. Rritni forcën, fortësinë dhe rezistencën ndaj korrozionit të çelikut.
Fosfori (P) 1. Rritni forcën, përpunueshmërinë dhe fortësinë e çelikut.

2. Kur përqendrimi është shumë i lartë, e bën çelikun të jetë i brishtë.

Silic (Si) 1. Rritja e duktilitetit të çelikut;

2. Rritja e rezistencës në tërheqje të çelikut;

3. Hiqni oksigjenin nga metali i shkrirë duke ndarë oksidimin dhe duke ndarë avullimin.

Wolframium (W) 1. Rritni forcën, fortësinë dhe qëndrueshmërinë e çelikut.
Vanadium (V) 2. Rritni forcën, fortësinë dhe vetitë kundër goditjes së çelikut.

Lloje të ndryshme të pllakave prej çeliku inox

Pllakat inox mund të ndahen në kategori të ndryshme sipas metodave të ndryshme të klasifikimit. Le të kemi një shpjegim të plotë të tij tani.

1. Trashësia

Sipas trashësisë së metalit, përgjithësisht ndahet në fletë, pllakë të mesme, pllakë të rëndë dhe pllakë tepër të trashë në treg.

Emër Fletë Pjatë e mesme Pjatë e rëndë Pllakë tepër e trashë
Trashësia 0.2mm-4mm 4mm-20mm 20mm-60mm > 60 mm

2. Metoda e Bërjes

Për sa i përket prodhimit të saj, pllaka çeliku inox mund të ndahet në pllakë çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë të nxehtë dhe pllakë çeliku të mbështjellë të ftohtë.

3. Përdorim

Sipas përdorimit të tij specifik, në përgjithësi klasifikohet në forma të ndryshme. Ato përfshijnë:

Pllakë inox urë, pllakë inox bojleri, pllakë inox për ndërtimin e anijeve, pllakë inox forca të blinduara, pllakë inox automobilash, pllakë inox kulmi, pllakë strukturore prej çeliku, pllakë çeliku elektrike (fletë çeliku silikoni), pllakë inox sustë, pllakë speciale për energji diellore, etj.

4. Strukturë çeliku

Sipas strukturës së tij kristalore, ajo mund të ndahet në pesë familje kryesore, duke përfshirë pllakën inox austenitike, pllakën inox autenitiko-ferrit, pllakën inox ferritike, pllakën inox martensitike dhe pllakën inox për forcimin e reshjeve.

5. Formë

Pllakat inox mund të përpunohen në forma të ndryshme për të përmbushur kërkesat e industrive të ndryshme. Në këtë drejtim, ajo mund të ndahet në:

Pllakë me model çelik inox,

Pllakë vizatimi me tela inox,

Pllakë e veshur me çelik inox,

Pllakë e shpuar prej çeliku inox,

Fletë e valëzuar inox etj.

Pllaka Seel inox në Trashësi të ndryshme

Cilat janë specifikimet e Pllakës SS?

Emri i produktit pllakë inox
standard JIS/SUS/GB/DIN/ASTM/AISI/EN
Klasë 300 seritë (301, 302,303, 304, 304L, 304N, 309, 309S, 310, 316, 316L, 321, 347)

400 seritë (408, 409, 410, 416, 420, 430, 440)

Trashësia 0.2 mm - 12 mm
Gjerësi 500 mm - 1200 mm
Gjatësi 800 mm - 2000 mm
Fund 2B, pasqyrë, mat, e pjekur, e lëmuar, e pastruar, me model, turshi, me ngjyrë
paketë paketë standarde eksporti

Si është bërë pllaka inox?

Çelik inox në pllakë shpesh prodhohet nga procesi i rrotullimit. Por në varësi të procedurës së tij specifike, mund të ndahet në proceset e rrotullimit të nxehtë dhe të petëzimit të ftohtë.

Rrotullim i nxehtë rrotullohet në temperatura të larta. Kjo e bën çelikun të lehtë për t'u formuar dhe fabrikuar, por jo i lehtë për të kontrolluar saktësisht madhësitë dhe dimensionet pas përpunimit. Dhe shpesh ka një sipërfaqe të shkallëzuar. Prandaj, kjo lloj pllake inox është shumë më e lirë se ajo e mbështjellë e ftohtë. Procesi specifik i funksionimit të pllakës së çelikut të pandryshkshëm të mbështjellë në nxehtësi është si më poshtë:

Billet - ngrohje - defosforilim - rrotullim i nxehtë - pjekje - turshi - përmasa - ekzaminim - paketim

Roll i ftohtëing operohet shpesh në bazë të pllakës inox të mbështjellë në nxehtësi kur ajo ftohet. Për krahasim, ka një përfundim të lëmuar, tolerancë më të afërt dhe fortësi më të fortë, por një çmim relativisht më të lartë. Këtu është procesi i përgjithshëm i pllakës inox të mbështjellë të ftohtë për ju.

Pllakë inox e mbështjellë në nxehtësi - rrotullim - pjekje - turshi - përmasa - testim - paketim

Prodhimi i pllakave prej çeliku inox

Avantazhet e produktit

Çelik inox ka shumë veti të rëndësishme mbi materialet e tjera metalike të zakonshme. Disa veti kryesore janë renditur më poshtë:

1. Rezistencë superiore ndaj korrozionit

Zakonisht, një pllakë inox konsiderohet si një aliazh hekuri që përfshin një minimum prej 10.5% krom. Kjo do të thotë, kur ekspozohet ndaj oksigjenit, kromi në çelik inox do të oksidohet, duke krijuar një shtresë oksidi të kromit që mbron hekurin themelor nga elementët gërryes që shkaktojnë ndryshk (acidi, gazi alkalik, tretësira dhe materiale të tjera) në mjedisin përreth. . Për të përmbushur nevojat e ndryshme të komponentëve të çelikut inox, janë formuluar klasa të ndryshme për të rritur performancën kundër korrozionit sipas standardeve të industrisë.

2. Forca e Lartë

Çelik inox në pjatë është i fortë dhe shumë i qëndrueshëm për shkak të fortësisë së tij mbresëlënëse. Kjo veçori është kryesisht për shkak të pranisë së dy komponentëve kryesorë: kromit dhe nikelit. Kromi formon një shtresë oksidi në sipërfaqen e metalit, duke e mbrojtur atë nga korrozioni dhe konsumimi. Ndërkohë, nikeli kontribuon në forcën dhe duktilitetin e metalit, duke rritur ngurtësinë e tij të përgjithshme.

3. Performancë e mirë e përpunimit

Ashtu si materialet e tjera të çelikut, pllakat metalike inox mund të përpunohen dhe formohen lehtësisht, duke përfshirë vizatimin, prerjen, përkuljen, etj.

4. Përçimi termik

Përçueshmëria termike e çelikut inox varet nga përbërja e tij komplekse dhe sipërfaqja e rregullt. Prandaj, përçueshmëria e tij e nxehtësisë është shumë e mirë. Në mënyrë tipike, produkti prej çeliku inox ka një përçueshmëri termike që varion nga 15 në 20 W/mK (vat për metër Kelvin). Për shkak të kësaj, ai mban më shumë energji që stabilizon temperaturën përreth.

sipërfaqe e lëmuar

5. Apeli estetik

Ndryshe nga çeliku konvencional, çeliku inox zakonisht ka një përfundim me shkëlqim dhe të lëmuar, i cili kërkohet nga shumë njerëz.

6. Gjatë Sshërbim Life

Produkti inox është një material jashtëzakonisht i qëndrueshëm dhe që plaket mirë. Për shkak të rezistencës së tij të fortë ndaj ndryshkut dhe teknologjisë së përparuar të prodhimit, produkti ynë i pllakave inox zakonisht gëzon një jetëgjatësi prej më shumë se 50 vjet. Nëse zgjidhet klasa e duhur e çelikut inox, mund të mbijetojë më gjatë.

7. i lehtë Maintenance

Përfundimi i tij i lëmuar mund të pengojë grumbullimin e papastërtive në sipërfaqen e materialit. Gjithashtu, tekstura metalike e bën të lehtë për ju pastrimin dhe dezinfektimin. Prandaj, ai kërkon pak ose aspak mirëmbajtje dhe kështu bëhet një material shumë me kosto efektive.

8. Quality Assurance

Të gjitha produktet tona prej çeliku të pandryshkshëm duke përfshirë pllaka, bobina, tuba dhe pajisje në Grupi Gnee vijnë me certifikim të plotë të testit. Kur blini nga fabrika jonë, mund të jeni të sigurt se produkti do të jetë me një çmim shumë të mirë dhe me cilësi të lartë. Përveç kësaj, inspektimi i palëve të treta është gjithmonë i mirëpritur. Ne do të jemi të nderuar të përshëndesim ardhjen tuaj në çdo kohë.

pllaka inox në fabrikën Gnee

Aplikime praktike

Që nga lindja e saj, pllaka inox luajti një rol jetësor, duke hedhur një themel të rëndësishëm material dhe teknik për zhvillimin e industrisë moderne dhe përparimin e shkencës dhe teknologjisë. Në ditët e sotme, mund të përdoret në shumë industri, duke përfshirë:

1. Ndërtimi: mund të përdoret si material kryesor ndërtimi. Mund të përdoret për të ndërtuar impiante, konstruksione çeliku, çati, veshje me dërrasa, anije, dysheme, spërkatje të mureve, ndërtimin e anijeve, etj.

2. Makineri: përpunimi i ushqimeve dhe pijeve, pajisjet arkitekturore, pajisjet industriale, pajisjet e tulit dhe letrës, etj.

3. Transporti: cisterna transporti, pjesë automobilash, inxhinieri, automjete, etj.

4. Prodhimi: përdoret gjerësisht për të fabrikuar mbështjellje çeliku inox, tuba, tela, fletë të valëzuara, material për veshje, rrjeta, profile, petëza, pajisje, e kështu me radhë.

5. Përdorimet publike: këmbyesit e nxehtësisë, ushqimi, dollapët e magazinimit, instrumentet kirurgjikale, pajisjet shtëpiake, raftet, tavolinat, mobiljet e dyerve, rezervuarët e ujit, transportuesit, armët e zjarrit dhe fabrikime të tjera të përgjithshme.

Aplikime për pllaka çeliku inox

Pllakë inox në shitje