Tub i salduar prej çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Tub me saldim inox
Tub i salduar prej çeliku inox

Tub i salduar prej çeliku inox

Cilat janë tubat e salduar prej çeliku inox? Pasi të jetë mbështjellë dhe formuar nga njësia dhe kallëpi, tubi i salduar prej çeliku inox, i njohur gjithashtu si tub i salduar, ngjitet shpesh në tub çeliku të bërë prej çeliku ose shirit çeliku. Është një lloj pllake çeliku inox me unazë me shirita të zbrazët që përdoret shpesh në projekte që përfshijnë naftën bruto, impiantet kimike, diagnostikimin dhe trajtimin mjekësor, ushqimin, industrinë e lehtë, prodhimin e mobiljeve, inxhinierinë e peizazhit dhe gjëra të tjera.

Artikull
Pip i salduar prej çeliku inox
Klasë
Vitet 304,316,309, 310
Trashësi muri
0.5 ~ 2.0 mm
Outer Diametri
Ф10-Ф40 mm
Shërbimet

Çfarë janë tubat e salduar prej çeliku inox? Pasi të jetë mbështjellë dhe formuar nga njësia dhe kallëpi, tubi i salduar prej çeliku inox, i njohur gjithashtu si tub i salduar, ngjitet shpesh në tub çeliku të bërë prej çeliku ose shirit çeliku. Është një lloj unaze me shirit të zbrazët pllakë inox që përdoret shpesh në projekte që përfshijnë naftën bruto, fabrikat kimike, diagnostikimin dhe trajtimin mjekësor, ushqimin, industrinë e lehtë, prodhimin e mobiljeve, inxhinierinë e peizazhit dhe gjëra të tjera.

Cilat janë llojet e ndryshme të tuba të salduar prej çeliku inox?

Ekzistojnë dy lloje të tubave të salduar: tub me saldim spirale dhe tub i salduar me shtresë të drejtë.

Sipas përdorimit, ai ndahet në tub të salduar të përgjithshëm, tub shkëmbyes nxehtësie, tub kondensator, tub i salduar i galvanizuar, tub i salduar me fryrje oksigjeni, mbështjellës teli, tub i salduar metrikë, tub boshe, tub pompë pusi të thellë, tub automobilistik, tub transformatori, tub elektrik i salduar me mure të hollë, tub elektrik i salduar në formë të veçantë dhe tub me saldim spirale.

Specifikimi dhe Karakteristikat e produktit

Artikull Tub i salduar prej çeliku inox
Klasë Vitet 304,316,309, 310
standard ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët
material C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Tipi të mbështjellë të nxehtë dhe të mbështjellë të ftohtë
Masat Trashësi muri 0.5 ~ 2.0 mm
Outer Diametri Ф10-Ф40 mm
Gjatësia e gjatësisë 0.5 ~ 30m

Ekonomia dhe estetika: Tubi i përgjithshëm i salduar i çelikut ka saktësi të lartë, trashësi uniforme të murit dhe shkëlqim të lartë si brenda ashtu edhe jashtë tubit (shkëlqimi i sipërfaqes së tubit të çelikut përcaktohet nga klasa e sipërfaqes së pllakës së çelikut) dhe mund të fiksohet në mënyrë arbitrare. Procesi i produktit përcakton avantazhet dhe disavantazhet e tij. Si rezultat, është e përballueshme dhe tërheqëse.

Rezistencë e mirë ndaj korrozionit: Është shumë i fortë dhe, edhe nëse dëmtohet, mund të riparohet shpejt në një atmosferë të pasur me oksigjen për të ndaluar ndryshkun. Kjo është për shkak të filmit të hollë mbrojtës që mbulon sipërfaqen e tij.

Distortion: Për shkak të kufizimeve të kantierit për hapësirën, pajisjet dhe personelin e ndërtimit, tubat e salduar prej çeliku inox përdoren shpesh në kantieret e ndërtimit pa respektuar rreptësisht specifikimet e ndërtimit. Për këtë arsye, është e rëndësishme të merren parasysh faktorët e shtrembërimit në lidhjen midis tubit dhe montimit të tubit.

Përfitimi ekonomik: Vetëm afërsisht një e treta e trashësisë së tubit të çelikut të galvanizuar nevojitet për përdorim për shkak të rezistencës së lartë ndaj korrozionit dhe cilësive mekanike. Si rezultat, tubi është më i lehtë, më i lehtë për t'u trajtuar, më i lehtë për t'u aplikuar, më pak i kushtueshëm dhe më i thjeshtë për t'u instaluar.

Përveç kësaj, dy llojet e saldimit janë saldimi automatik dhe saldimi manual, në varësi të teknologjisë së përdorur. Saldimi me hark të zhytur dhe saldimi me plazmë përdoren zakonisht në saldimin automatik, ndërsa saldimi me hark me argon përdoret zakonisht në saldimin manual.

Procesi i prodhimit të produktit

Çlirimi, pajisjet e pastrimit, udhëzimet e ushqimit, formimi, saldimi, nivelimi i brendshëm i saldimeve, bluarja e jashtme e saldimit, forma dhe madhësia, trajtimi i shkrirjes së ngurtë, përmasat përfundimtare, drejtimi, identifikimi i defekteve, kodimi me spërkatje, madhësia, prerja (mbështjellja), bashkimi, etj. .

Cili është ndryshimi midis tubit prej çeliku të pandryshkshëm dhe atij të salduar?

Tub i salduar prej çeliku inox, i quajtur edhe tub dekorativ prej çeliku inox, lënda e parë është shirit çeliku, rrip çeliku është ngjitur, dhe muri i brendshëm do të ketë një saldim, aplikimi i tij është i gjerë, kryesisht dekorim, inxhinieri peizazhi, produkte mobiljesh dhe fusha të tjera ; Sipërfaqja është normalisht mat ose e pasqyruar, dhe lyerja, lyerja, spërkatja dhe procese të tjera përdoren gjithashtu për të dhënë një shtresë me ngjyrë të ndritshme në sipërfaqen e saj.

Tubi pa qepje prej çeliku inox zakonisht quhet tub industrial, për procesin e petëzimit të ftohtë ose të tërheqjes së ftohtë, lënda e parë është çeliku i rrumbullakët, është çeliku i rrumbullakët përmes vrimës në një bosh tub, dhe më pas tubi bosh dhe pastaj njëra pas tjetrës të mbështjellë të ftohtë ose tërhequr ftohtë; Sipërfaqja e saj është normalisht sipërfaqja e bardhë e thartë, domethënë sipërfaqja turshi, kërkesat e sipërfaqes nuk janë strikte, trashësia e murit është e pabarabartë, shkëlqimi i sipërfaqeve të brendshme dhe të jashtme të tubit është i ulët, kostoja e madhësisë fikse është e lartë dhe Sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme duhet të kenë njolla dhe pika të zeza, të cilat nuk janë të lehta për t'u hequr.

Për sa i përket cilësive, tubat pa tela zakonisht kanë forcë më të fortë sepse nuk ka saldime, ndërsa tubat e salduar mund të gjenerojnë gjithashtu diametra më të mëdhenj me mure më të hollë. Megjithëse mund të mos jenë në gjendje të mbajnë aq presion sa tubat pa tegel, tubat e salduar zakonisht janë më pak të kushtueshëm se tubat pa tegel.

Që nga vitet 1930, cilësia e saldimeve është përmirësuar vazhdimisht, shumëllojshmëria dhe specifikimet e tubave prej çeliku të salduar janë rritur, dhe tubat prej çeliku pa tegel janë zëvendësuar në një numër në rritje fushash, veçanërisht në tubacionet për pajisjet e shkëmbimit të nxehtësisë, tubacionet dekorative, të mesme dhe tubacionet e lëngut me presion të ulët, etj. Kjo është për shkak të zhvillimit të shpejtë të prodhimit të rrokullisjes së vazhdueshme të shiritave me cilësi të lartë dhe avancimit të teknologjisë së saldimit dhe inspektimit.

Në përgjithësi, të dy llojet e tubave kanë përfitime dhe disavantazhe, dhe zgjedhja midis tyre shpesh varet nga aplikimi dhe specifikimet e veçanta. Kur zgjidhni midis gypave prej çeliku të pandryshkshëm dhe të salduar, është jetike të merren parasysh aspekte si forca, çmimi, rezistenca ndaj presionit dhe aftësitë e prodhimit.

Për çfarë përdoret tubi i salduar prej çeliku inox?

Tubi i salduar i çelikut prodhohet duke përdorur një metodë të drejtpërdrejtë që është shumë produktive, ofron disa opsione dhe specifika, kërkon pak investim në pajisje dhe ka një gamë të gjerë aplikimesh. Tubat e salduara prej çeliku inox përdoren shpesh në tubacionet e ngrohjes elektrike, radiatorëve, petrokimike dhe zonave të tjera për shkak të performancës së tyre të shkëlqyer. Zona e aplikimit ndryshon në varësi të materialit.

Transporti i lëngjeve me presion të ulët: Për shkak të formës së tij të zbrazët dhe peshës relativisht të ulët, është i lehtë për t'u trajtuar, ruajtur dhe instaluar dhe përdoret kryesisht për transportimin e lëngjeve me presion të ulët, duke përfshirë ujin, vajin, gazin, ajrin dhe avullin.

Dekorimi: Për shkak se shtresa e sipërme e filmit mbrojtës është shumë e fortë, ka rezistencë më të mirë ndaj korrozionit ndaj acidit dhe alkalit dhe veti të mira sipërfaqësore. Kjo e bën atë të popullarizuar për përdorim si tuba dekorativë, tuba mbështetës dhe objekte të tjera si tubat e banjës, dorezat e dyerve, parmakët, karriget dhe kornizat e shtratit. Përdoret gjithashtu gjatë prodhimit të mobiljeve, së bashku me materiale të tjera si mermeri dhe qelqi. Për më tepër, do të ketë përkulje për formimin, gjë që gjithashtu i bën shumë tendosje teknologjisë së saldimit. Vetëm një cilësi të lartë tub çeliku inox mund të përdoret për të krijuar mobilje prej çeliku inox me një dizajn dhe formë origjinale.

Përbërësit mekanikë dhe strukturorë: Për shkak të temperaturës së lartë dhe rezistencës ndaj korrozionit, përdoret gjerësisht në shumë industri dhe përdoret shpesh si pjesë mekanike dhe strukturore të makinerive, automjeteve, biçikletave dhe sendeve të tjera.

Masat paraprake të saldimit

Muri i brendshëm i tubit prej çeliku inox shpesh nuk mund të turshihet dhe pasivohet, gjë që redukton ndjeshëm rezistencën ndaj korrozionit të murit të brendshëm të tubit prej çeliku inox. Kur tubi prej çeliku inox është i salduar, sipërfaqja e rruazës së saldimit dhe zona e prekur nga nxehtësia është e lehtë për t'u oksiduar dhe çngjyrosur, dhe duhet të lahet dhe pasivohet për të formuar një film të dendur oksidi në sipërfaqe. Kërkohet të përmirësohet procesi i saldimit dhe të merren masa paraprake për të ndaluar oksidimin dhe zbardhjen e pjesës së pasme pasi procesi i përgjithshëm i saldimit dhe procedurat e ndërtimit e bëjnë të pamundur sigurimin e cilësisë së saldimit të saldimit të pasmë dhe zonës së prekur nga nxehtësia.

Rryma e saldimit nuk duhet të jetë shumë e madhe, rreth 20% më pak se elektroda e çelikut të karbonit, harku nuk duhet të jetë shumë i gjatë, shtresa ftohet shpejt dhe rruaza e ngushtë e saldimit është e përshtatshme për të parandaluar korrozionin ndër-sy për shkak të ngrohjes, si shembull, elektroda duhet të mbahet e thatë kur përdoret për të parandaluar ngjitjen e veshjes së elektrodës me vaj dhe papastërti të tjera, në mënyrë që të shmanget rritja e përmbajtjes së karbonit në saldim dhe të ndikohet në cilësinë e saldimit.

Konkurrenca e tregut dhe perspektiva  

Konsumi i çelikut inox po rritet së bashku me zhvillimin e shpejtë ekonomik në Kinë, dhe kërkesa për tuba inox po rritet gjithashtu. Perspektiva e tregut është pozitive. Me një konsum vjetor të vlerësuar prej 700,000 tonësh, ato përdoren kryesisht në tubacionet e shkëmbyesve të nxehtësisë, tubacionet e lëngjeve, tubacionet nën presion, tubacionet e strukturës mekanike, peizazhet urbane dhe sektorë të tjerë. Tubat industrialë të salduar prej çeliku inox janë në kërkesë relativisht të lartë dhe metoda e prodhimit është e mirëpërcaktuar. Në përgjithësi, ajo ka një potencial të ndritshëm.

Gnee Steel Group është një biznes zinxhir furnizimi që kombinon projektimin dhe prodhimin e paneleve, tubave dhe profileve me peizazhin e jashtëm dhe shitjen e mallrave të vogla në nivel ndërkombëtar. Që nga themelimi i saj në 2008, ne kemi qenë të përkushtuar për të realizuar misionin e kompanisë për t'u bërë grupi më konkurrues i zinxhirit të furnizimit në botë duke ofruar shërbime të jashtëzakonshme, të besueshme dhe të avancuara. Pas shumë vitesh përpjekjesh, Gnee Steel Group është shfaqur si firma ndërkombëtare më e aftë e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.