Tub katror çelik inox
  1. Fillimi » produktet » Tub katror inox
Tub katror çelik inox

Tub katror çelik inox

Një produkt me tuba çelik inox me një seksion kryq katror njihet si tub katror inox. Është një nga materialet që përdoret shpesh në prodhimin industrial dhe zakonisht formohet nga pllaka inox përmes prerjes, shtrëngimit, saldimit, etj.

GB / T6725-2008
Çeliku i seksionit të formuar në të ftohtë
GB / T699-2015
Çeliku strukturor me cilësi të lartë të karbonit
GB / T1591-2008
Çelik strukturor me aliazh të ulët me forcë të lartë
GB / T4171-2008
Çelik strukturor rezistent ndaj motit
GB / T714-2008
Çeliku strukturor për ura
Shërbimet

Një produkt me tuba çelik inox me një seksion kryq katror njihet si tub katror inox. Është një nga materialet që përdoret shpesh në prodhimin industrial dhe zakonisht formohet nga pllaka inox përmes prerjes, shtrëngimit, saldimit, etj.

Cili është ndryshimi midis tubave dhe tubacioneve?

Prodhimit: Duke përdorur një shirit inox, tubi nxirret në formë rrethore përpara se të saldohet në internet. Tubi fillimisht krijohet si tub i rrumbullakët dhe më pas nxirret përmes kallëpit në një tub katror.

Muret e tubave dhe grykave: Shumica e mureve të brendshme dhe të jashtme të tubave janë të lëmuara dhe tubat janë të lyer. Sipërfaqja e krehur mund të pakësojë praninë e gërvishtjeve sepse tubi është i ndjeshëm ndaj gërvishtjeve. Për sa i përket grykës së tubit, tubi nuk mund të trajtohet; megjithatë, tubi mund të përpunohet duke ndezur, tkurrë majën, zvogëlimin, shtrëngimin, zbërthimin, etj.

Stresi strukturor: Forca sipërfaqësore e tubit është më uniforme; Tubi ka katër kënde 90 gradë, i cili nuk është i lehtë për t'u rrotulluar dhe përdredhur, dhe është më i fortë kur fiksoni objekte të caktuara.

Zbatim: Përsa i përket transportit të lëngjeve, tubat janë të preferuar, sepse muret e brendshme dhe të jashtme të murit të tubit mund të lustrohen, nuk grumbullohen lehtë dhe janë të thjeshta për t'u pastruar; Për sa i përket mbështetjes strukturore, do të përdoren tuba, dhe çift rrotullimi i tyre i rezistencës është më i fortë se ai i tubave.

Specifikimi dhe shkalla e tubit katror prej çeliku inox

Trashësia e murit (WT) 10mm-300mm ose më shumë
Gjatësia anësore (SL) 0.5mm-6mm ose më shumë
standard ASTM, DIN, ISO, etj.

Standardet e dimensioneve të ndryshme, njësitë dhe opsionet e trashësisë së murit mund të përdoren në vende dhe zona të ndryshme. Si rezultat, specifikime të veçanta duhet të zgjidhen dhe verifikohen duke përdorur standardet dhe kriteret përkatëse.

Çfarë lloji është tubi katror i bërë prej çeliku inox? Ai përfshin notat e mëposhtme për aplikime të ndryshme industriale: 304, 321, 316L dhe 347.

Karakteristikat dhe Aplikimet

1. Përmban një përqindje të lartë të kromit dhe rezistenca ndaj korrozionit është e mirë, kështu që mund të përdoret në pajisjet kimike, ruajtjen e lëngjeve, transportin, përpunimin e ushqimit dhe mjekësinë, dhe fusha të tjera që zakonisht përmbajnë acid, alkali dhe media të tjera gërryese mjedis i lagësht dhe gërryes. Por karakteristikat e rezistencës ndaj korrozionit ndihmojnë reaktorët, rezervuarët e magazinimit, tubacionet farmaceutike, pajisjet e përpunimit të ushqimit dhe aplikime të tjera.

2. Për shkak të rezistencës ndaj temperaturës së lartë, qëndrueshmërisë dhe rezistencës së mirë sizmike, përdoret gjithashtu gjerësisht në prodhimin e mobiljeve, automobilave dhe transportit. Mund të sigurojë siguri, qëndrueshmëri dhe kapacitet mbajtës të mirë për kornizat e trupit, tubacionet e anijeve, sistemet e shkarkimit të automobilave, strukturat e tavolinave dhe karrigeve, etj., dhe është e vështirë të deformohet, lirohet ose oksidohet.

3. Sipërfaqja e tubit katror prej çeliku inox është e lëmuar, e ndritshme dhe me pamje elegante, mund të formohet nga puna e ftohtë dhe e nxehtë dhe procese të tjera, për të marrë një shumëllojshmëri të formave dhe madhësive të ndryshme të tubave, dhe nuk është e lehtë të grumbullohet pluhur , njolla etj., të lehta për tu pastruar dhe mirëmbajtur. Këto veti e bëjnë atë një material ndërtimi ideal, kështu që përdoret shpesh në strukturën dhe dekorimin e ndërtesave, si parmakët, parmakët, tavanet, kornizat e dyerve dhe dritareve, etj.

Si prodhohen tubat katrorë?

Përgatitja e shufrës së rrumbullakët, ngrohja, perforimi me mbështjellje të nxehtë, prerja e kokës, turshia me acid, ribluarja, heqja e yndyrës, përpunimi me rrotullim të ftohtë, trajtimi termik i solucionit, drejtimi, prerja e tubit, turshia me acid dhe inspektimi i produktit të përfunduar janë hapat e përfshirë në krijimin e një tubi katror inox. .

Duhet të theksohet se lënda e parë fillon në formën e një tubi pa tegel të ekstruduar të nxehtë, dhe më pas ftohet dhe përpunon një formë të gjatë dhe të drejtë përmes reduktuesit të tubit. Për tubat me gjatësi më të gjatë, reduktimi i ftohtë është metoda më efikase e prodhimit.

Pse të zgjidhni tubin katror prej çeliku inox?

Cilësi superiore do të thotë që nuk do të gërryhet lehtë, mund t'i rezistojë mediave gërryese dhe ka një kapacitet mbajtës të qëndrueshëm e të fortë, duke e bërë atë të përdorur gjerësisht, të sigurt dhe të besueshëm.

Të shëndosha mjedisore dhe higjienike: Tubi katror i riciklueshëm prej çeliku inox ka një ndikim të ulët në mjedis dhe përputhet me idenë e zhvillimit të qëndrueshëm.

Ekonomik dhe i dobishëm: Për konsumatorët, një çmim i drejtë është faktori më vendimtar. Për shkak të metodës së prodhimit, tubi katror çelik inox është disi më i shtrenjtë se tubi pa qepje prej çeliku inox, por në përgjithësi, tubi katror inox ia vlen të blini mallra me cilësi të lartë dhe të përballueshme.

Konkurrenca e tregut dhe perspektiva

Rivaliteti i tregut për tubat katrorë prej çeliku inox është i fortë. Lojtarë të shumtë në treg e ofrojnë atë në një larmi madhësish, notash dhe specifikash. Në vitet e ardhshme, kërkesa për tuba çeliku inox pritet të rritet për arsye të tilla si rritja e kërkesës nga sektorët e ndërtimit, automobilave dhe industrisë. Strategjitë e cilësisë dhe çmimit të produktit po përmirësohen përmes inovacionit dhe rivalitetit të tregut. Për të fituar një avantazh konkurrues, disa biznese përqendrohen në përmirësimin e programeve të tyre të menaxhimit dhe kontrollit të cilësisë. Një sërë përpjekjesh do të bëhen gjithashtu për të thelluar specializimin e saj. Në përgjithësi, ekziston një konkurrencë e ashpër në industrinë e tubave katrorë prej çeliku të pandryshkshëm dhe bizneset janë vazhdimisht në kërkim të mënyrave për ta veçuar veten përmes inovacionit, çmimeve dhe cilësisë.

Kujdes për përdorimin e tubit katror prej çeliku inox

Së pari, është e thjeshtë të bëhen dhe të bashkohen tuba katrorë prej çeliku inox. Gjatë prerjes së tubave, duhet pasur kujdes për të parandaluar dëmtimet materiale duke përdorur pajisjet dhe metodat e duhura. Më pas, e gjithë pamja dhe ndjesia ndikohen më pas nga trajtimi i sipërfaqes së saj. Është thelbësore të zgjidhni një trajtim sipërfaqësor të përshtatshëm për funksionin e synuar të tubit. Së treti, tubi katror prej çeliku inox është më i fortë dhe më jetëgjatë. Megjithatë, një sërë faktorësh, si lloji i çelikut të përdorur, trashësia e murit të tubit dhe madhësia e tij, do të kenë ndikim në forcën e tubit. Është thelbësore të siguroheni që tubi mund të mbajë ngarkesën ose peshën e parashikuar.

Gnee Steel Group është një ndërmarrje zinxhiri furnizimi që integron projektimin dhe përpunimin e paneleve, tubave, profileve, peizazhit të jashtëm dhe shitjet e produkteve të vogla ndërkombëtare. Është themeluar në vitin 2008 me një vizion për të qenë grupi më konkurrues i zinxhirit të furnizimit në botë; që atëherë, ne kemi qenë gjithmonë të përkushtuar për të përmbushur atë vizion me shërbime të shkëlqyera, të qëndrueshme dhe inovative. Pas disa vitesh punë të palodhur, Gnee Steel Group është bërë ndërmarrja ndërkombëtare më profesionale e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

 

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.