Shufra prej çeliku inox
 1. Fillimi » produktet » Shufra prej çeliku inox
Shufra prej çeliku inox

Shufra prej çeliku inox

Një përbërës metalik i ngurtë cilindrik prej çeliku inox, një shufër ose shufër çeliku inox, është një variant i këtij emri. Për të akomoduar një sërë përdorimesh, ai vjen në një larmi madhësish, formash dhe notash.

Klasë
304, 316, 410
Masat
1/8 inç - 1 inç
Klasë
304, 316, 410
Masat
1/8 inç - 1 inç
Shërbimet

Çfarë është një shufër çeliku inox?

Një përbërës metalik i ngurtë cilindrik prej çeliku inox, një shufër ose shufër çeliku inox, është një variant i këtij emri. Për të akomoduar një sërë përdorimesh, ai vjen në një larmi madhësish, formash dhe notash.

Karakteristikat e shufrës prej çeliku inox

Shufrat prej çeliku inox janë një zgjedhje e shkëlqyer për vendet ku ekspozimi ndaj kimikateve, lagështisë ose substancave gërryese është problem për shkak të rezistencës së tyre të jashtëzakonshme ndaj korrozionit. Kjo karakteristikë rezulton nga kromi në çelik inox, i cili krijon një shtresë oksidi që mbron sipërfaqen e metalit.

Shufrat prej çeliku inox janë shumë të qëndrueshme dhe të forta, duke i bërë ato të afta të përballojnë mjedise të rënda dhe ngarkesa të mëdha. Jetëgjatësia dhe qëndrueshmëria e tyre strukturore janë atribute të njohura.

Rezistenca ndaj nxehtësisë: Edhe në temperatura shumë të larta, shufrat prej çeliku inox ruajnë karakteristikat e tyre mekanike dhe forcën. Për shkak të kësaj karakteristike, ato mund të përdoren në mjedise me temperaturë të lartë si sistemet e shkarkimit dhe furrat industriale.

Shufrat inox kanë cilësi higjienike dhe janë të thjeshta për t'u pastruar, gjë që i bën ato të përshtatshme për përdorim në sektorët e përpunimit të ushqimit, farmaceutikës dhe shëndetësisë. Ato dezinfektohen lehtësisht dhe janë rezistente ndaj rritjes së baktereve.

Shufrat prej çeliku inox janë estetikisht të këndshëm dhe përdoren shpesh në aplikime dekorative dhe arkitekturore. Atyre mund t'u jepet një sipërfaqe e krehur ose shumë e lëmuar për t'i dhënë konstruksioneve ose sendeve një prekje tërheqëse.

Përpunueshmëria: Është e thjeshtë për t'u përpunuar dhe ndërtuar shufra prej çeliku të pandryshkshëm në forma dhe pjesë të ndryshme. Ato mund të formohen, saldohen, shpohen dhe copëtohen për t'iu përshtatur specifikave të caktuara.

Nota të shumta: Ka shumë lloje të ndryshme shufrash prej çeliku inox, secila prej të cilave ka karakteristika dhe përdorime unike. Notat e zakonshme me shkallë të ndryshme të forcës, rezistencës ndaj nxehtësisë dhe rezistencës ndaj korrozionit janë 304, 316 dhe 410.

Si të bëni një shufër çeliku inox?

Metoda e saktë e përdorur për të krijuar një shufër çeliku inox mund të ndryshojë në bazë të madhësisë, formës dhe përdorimit të synuar.

 1. Zgjedhja e materialit: Bazuar në cilësitë dhe aplikimin e kërkuar, zgjidhni klasën e duhur të çelikut inox. Klasat 304, 316 dhe 410 janë tipike.
 2. Shkrirja dhe derdhja: Procesi i prodhimit të çelikut të pandryshkshëm përfshin shkrirjen e elementeve të papërpunuara në një furre dhe më pas derdhjen e metalit të lëngshëm në bileta ose shufra, të cilat janë forma të ngurta.
 3. Rrotullimi i nxehtë: Për të reduktuar trashësinë dhe për të formuar çelikun inoks të derdhur në shirita ose shufra të gjata, të vazhdueshme, ai nxehet dhe dërgohet përmes një sërë mullinjsh rrotullimi.
 4. Pjekja: Procesi i pjekjes së shufrave prej çeliku të pandryshkshëm të mbështjellë në nxehtësi përfshin ngrohjen e materialit në një temperaturë të paracaktuar dhe më pas ftohjen gradualisht. Karakteristikat mekanike të materialit rriten dhe streset e brendshme reduktohen si rezultat i këtij procesi.
 5. Vizatimi në të ftohtë: Për të ulur diametrin e tyre dhe për të rritur butësinë e sipërfaqes së tyre, shufrat prej çeliku të pandryshkshëm mund të kalojnë nëpër një seri kokrrash në një proces të njohur si vizatim i ftohtë. Cilësitë mekanike të shufrave gjithashtu mund të përmirësohen me këtë procedurë.
 6. Prerja dhe formësimi: Mullinjtë këndorë, sharrë hekuri dhe pajisje të tjera të specializuara prerëse mund të përdoren të gjitha për të prerë shufrat prej çeliku inoks në gjatësinë e kërkuar. Për më tepër, ato mund të formohen ose të përkulen me ndihmën e pajisjeve të specializuara ose biçikletave lakuese.
 7. Trajtimi i sipërfaqes: Për të përmirësuar pamjen e tyre, rezistencën ndaj korrozionit ose cilësi të tjera të veçanta, shufrat prej çeliku inox mund t'i nënshtrohen trajtimeve sipërfaqësore si lustrim, bluarje ose veshje, në varësi të aplikimit.

Si të dalloni ndryshimin midis shufrave prej çeliku inox 304 dhe 303?

Materialet e zakonshme të disponueshme në treg janë shufrat prej çeliku të pandryshkshëm të bërë nga klasa 304 dhe 303. Konsumatorët shpesh e kanë të vështirë t'i dallojnë ata nga njëri-tjetri. Nëse thjesht bie në kontakt me dikë, është shumë e lehtë të mashtrohesh.

Shqyrtoni fillimisht krahasimin e sipërfaqes

303 është një substancë që përmban squfur. Megjithëse sipërfaqja është e shkëlqyeshme, ana e ndritshme në përgjithësi duket disi e errët. Ndërsa sipërfaqja e 304 duket e ndritshme dhe e lëmuar, ajo është pak më pak e shkëlqyer se ajo e 304.

Vlerësimi i aftësive përpunuese

Substanca 303 që përmban squfur ofron performancë më të lartë rrotullimi dhe është më e lehtë për t'u përpunuar. Punon mirë me torno automatike. Në mënyrë tipike, diametri i një stoku varion nga 5 në 65 milimetra. Materiali prej çeliku i aliazhuar me rezistencë të lartë 304 dallohet nga rezistenca ndaj gropave, korrozionit, temperaturave të larta dhe zvarritjes. Ajo funksionon mirë për industritë e tubacioneve, ushqimit dhe mjekësore, ndër të tjera.

Krahasimi i testeve të materialit

Materialet 303 dhe 304 janë nga e njëjta seri, dhe përmbajtja e tyre e përafërt është gjithashtu e njëjtë. Vetëm sasia e squfurit në 303 është më e lartë.

Një krahasim i certifikimit të materialit të prodhuesit

Për shkak se përbërësit e 303 dhe 304 janë të ndryshëm, ne mund t'i kërkojmë prodhuesit të japë certifikimin e materialit kur duhet të blejmë furnizime shufrash prej çeliku inox 304. Ky krahasim na lejon të zgjedhim materialin e duhur.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.