Këndi prej çeliku inox
 1. Fillimi » produktet » Këndi prej çeliku inox
Këndi prej çeliku inox

Këndi prej çeliku inox

Seksioni kryq në formë L i një forme strukturore çeliku është ajo që përcakton një kënd prej çeliku inox. Ai përbëhet nga çelik inox, një aliazh që ka një sasi të konsiderueshme kromi së bashku me nikelin dhe molibdenin. Për shkak se çeliku inox përmban krom, i cili i jep atij rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit, këndet e inoksit mund të përdoren në një sërë cilësimesh, veçanërisht kur ndryshku dhe korrozioni janë çështje.

Shërbimet

Çfarë është një kënd prej çeliku inox?

Seksioni kryq në formë L i një forme strukturore çeliku është ajo që përcakton një kënd prej çeliku inox. Ai përbëhet nga çelik inox, një aliazh që ka një sasi të konsiderueshme kromi së bashku me nikelin dhe molibdenin. Për shkak se çeliku inox përmban krom, i cili i jep atij rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit, këndet e inoksit mund të përdoren në një sërë cilësimesh, veçanërisht kur ndryshku dhe korrozioni janë çështje.

Këndet e bëra prej çeliku inox mund të kategorizohen si të barabarta ose të pabarabarta. Këndet e pabarabarta kanë një anë më të gjatë se tjetra, ndërsa këndet e barabarta kanë të dyja anët e prerjes tërthore në formë L me gjatësi të barabartë. Kjo mundëson fleksibilitet në aplikimet që kanë nevojë për matje të sakta të këndeve.

Rrotullimi i nxehtë dhe shkrirja me lazer janë dy nga teknikat e prodhimit të përdorura për të krijuar kënde prej çeliku inox. Ato vijnë në një larmi madhësish dhe metalesh që janë të përshtatshme për aplikime të ndryshme.

Ndryshimet në përfundimet dhe klasat: Këndet e bëra prej çeliku inox vijnë në një sërë klasash, më të njohurat janë 304 dhe 316. Këto nota ofrojnë shkallë të ndryshme të rezistencës mekanike dhe korrozionit. Për më tepër, bazuar në nevojat e synuara estetike dhe praktike, këndet e inoksit mund të kenë një shumëllojshmëri trajtimesh sipërfaqësore, duke përfshirë sipërfaqet e lëmuara, saten ose mulliri.

Materialet e zakonshme të çelikut inox për prodhimin e këndit të çelikut inox 

Çeliku këndor i bërë nga çelik inox mund të kategorizohet në bazë të përbërjes së tij. Disa nga llojet e përdorura zakonisht të çelikut inox janë austenitik, dupleks, ferritik, martensitik, ngurtësues me reshje, etj.

1. Çelik inox austenitik, i cili përbën 70.1% të të gjithë çelikut inox, prodhohet dhe përdoret në produktet kryesore. Në çelik inox, kjo zonë është vendimtare. Çeliku inox austenitik ndahet në dy grupe bazuar në raportin e aliazhit: çeliku hekur-krom-mangan dhe çeliku krom-nikel. I pari është përbërësi kryesor i çelikut austenitik dhe përdor nikelin si përbërës austenitizues. Ky i fundit është një çelik që kursen nikelin që përdor mangan dhe azot në vend të nikelit të kushtueshëm, duke marrë parasysh kostot e prodhimit. Çeliku austenitik është i dobët në forcë dhe fortësi, por ka rezistencë të fortë ndaj korrozionit, si dhe cilësi të mira të përgjithshme mekanike dhe procesore.

2. Çelik inox që është ferrit Nikeli në thelb mungon nga çeliku inox ferrit, i cili ka një përmbajtje kromi prej 11% deri në 30%. Ky lloj çeliku kursen nikelet. Kur përdoret, struktura është kryesisht ferrit. Çeliku inox feritik karakterizohet nga rezistenca e tij e jashtëzakonshme ndaj korrozionit lokal, duke përfshirë korrozionin e gropave, të çarave dhe stresit të klorurit, si dhe nga forca e tij e lartë dhe prirja e ulët për forcimin e punës së ftohtë. Fortësia e tij në temperaturë të ulët dhe ndjeshmëria ndaj korrozionit ndërgranular janë disavantazhet e tij.

3. Dituria konvencionale rreth çelikut të pandryshkshëm të dyfishtë thotë se matrica e austenitit përmban më shumë se 15% ferrit. Në të kundërt, ne mund t'i referohemi një materiali si austenit plus ferrit nëse ka më shumë se 15% austenit të pranishëm në matricën e ferritit. Trup i dyfishtë çelik inox. Përfitimet e çelikut ferritik dhe austenitik kombinohen në çelik inox të dyfishtë.

4. Çelik inox që është i lakueshëm Një lloj çeliku, karakteristikat e të cilit mund të ndryshohen nga trajtimi termik është çeliku inox martensitik. Është më e vështirë dhe më e fuqishme. Çelik inox që i është nënshtruar ngurtësimit të reshjeve forcohet duke precipituar karbide brenda çelikut me trajtim termik.

Materialet e listuara më sipër përdoren shpesh për të krijuar çelik inox me kënd. Për më tepër, materialet e lartpërmendura përdoren shpesh për të krijuar forma të ndryshme tubash, pllakash, profilesh, etj.

Specifikimet e çelikut të zakonshëm me kënd inox

1. Ilustrim tredimensional

Termi "∠30×30×3" i referohet një këndi barabrinjës prej çeliku inox që ka një trashësi anësore prej 3 mm dhe një gjerësi anësore prej 30 mm. Gjerësia anësore x gjerësia e anës x trashësia e anës tregohet në milimetra.

2. Paraqitja e një modeli

Numri i modelit, si −3#, është gjerësia anësore në centimetra. Informacioni i produktit për të njëjtin model me trashësi anësore të ndryshme nuk mund të përfaqësohet nga numri i modelit. Për të parandaluar konfuzionin dhe mosmarrëveshjet, blerësi dhe shitësi duhet ende të plotësojnë plotësisht matjet e gjerësisë anësore dhe të trashësisë anësore të çelikut inox me kënd kur personalizojnë kontratën në vend që të mbështeten vetëm në numrin e modelit. Çeliku vendas me kënd prej çeliku inox aktualisht vjen në specifikime standarde që variojnë nga nr. 2 deri në numrin 20.

Numri përfaqëson gjatësinë e anës në centimetra. I njëjti çelik me kënd nr. vjen nga dy deri në shtatë trashësi anësore të ndryshme. Çeliku me kënd prej çeliku inox i importuar tregon standardet përkatëse së bashku me dimensionet dhe trashësinë e vërtetë të të dy anëve. Çeliku i madh me kënd prej çeliku inox zakonisht ka një gjatësi anësore më të madhe se 12.5 cm, celiku mesatar me kënd prej çelik inox ka një gjatësi anësore midis 12.5 cm dhe 5 cm, dhe çeliku i vogël me kënd inox ka një gjatësi anësore më të vogël se 5 cm.

Gjatësia e dorëzimit të çelikut inox me kënd

Për të përmbushur kërkesat e skenarëve të ndryshëm të aplikimit, artikujt prej çeliku inox duhet të blihen gjithashtu në bazë të gjatësisë gjatë procesit të transaksionit, përveç trashësisë së skajit të tyre.

Ekzistojnë dy lloje të gjatësive të dorëzimit të çelikut me kënd prej çeliku inox: gjatësia e dyfishtë dhe gjatësia fikse. Bazuar në standarde të ndryshme, ekzistojnë katër diapazon përzgjedhjeje me gjatësi fikse për çelik inox shtëpiak me kënd: 3-9m, 4-12m, 4-19m dhe 6-19m. Çeliku japonez me kënd prej çeliku inox ka një gamë përzgjedhjeje gjatësie prej 6 deri në 15 metra. Llogaritja e lartësisë së pabarabartë të këndit të çelikut inox bazohet në matjen e gjerësisë së anës së tij të gjatë.

Kërkesat për cilësinë e paraqitjes së çelikut me kënd inox

Në përgjithësi, çeliku me kënd inox nuk duhet të ketë asnjë defekt të dëmshëm kur përdoret, duke përfshirë shtrembërimin, plagët, plasaritjet, etj. Standardi përmban kërkesa specifike për cilësinë e sipërfaqes dhe specifikon gamën e lejuar të devijimit gjeometrik për çelikun me kënd inox. Ky diapazon zakonisht përfshin lakimin, gjerësinë anësore, trashësinë e anës, këndin e kulmit, peshën teorike dhe faktorë të tjerë. Nuk mund të ketë një kthesë të madhe për këtë.

 1. Ndërtim: Për të ndërtuar shtëpi, struktura dhe korniza, industria e ndërtimit përdor kënde prej çeliku inox. Forca dhe jetëgjatësia e tyre i lejojnë ata të mbështesin dhe përforcojnë strukturën.
 2. Arkitekturë dhe Dizajn: Urat, monumentet, skulpturat, çatitë e aeroportit dhe ndërtesa e njohur Chrysler janë vetëm disa shembuj të aplikimeve arkitekturore për këndet e çelikut inox. Ato japin një pamje tërheqëse përveç mbështetjes strukturore.
 3. Kuzhina dhe Kuzhina: Lavamanët e kuzhinës, enët, enët e gatimit dhe sipërfaqet e përdorura për përgatitjen e ushqimit janë vetëm disa shembuj të përdorimeve të kuzhinës për këndet e inoksit. Çelik inox është një material i zakonshëm në kuzhina për shkak të mirëmbajtjes së tij të lehtë, vetive higjienike dhe rezistencës ndaj korrozionit.
 4. Rrethime elektrike dhe elektronike: Kur bëni mbyllje elektrike dhe elektronike, përdoren kënde prej çeliku inox. Për pajisjet delikate, ato ofrojnë strehim të fortë dhe rezistent ndaj korrozionit që e mbron atë nga elementët dhe stresi mekanik.
 5. Automobilistikë dhe Hapësirë ​​ajrore: Aplikimet për kënde inox mund të gjenden në këto fusha. Ato përdoren në aeroplanë, makina treni, karrocë automobilistike dhe pjesë të tjera që duhet të jenë të forta, të qëndrueshme dhe rezistente ndaj korrozionit.
 6. Industriale dhe Prodhuese: Një shumëllojshmëri e konteksteve industriale dhe prodhuese përdorin kënde prej çeliku inox. Aplikimet për to përfshijnë përforcime, kllapa, zbukurime dhe elementë të tjerë strukturorë që duhet të jenë të fortë dhe rezistent ndaj korrozionit.
 7. Mjekësore dhe Kirurgjike: Hemostatët, instrumentet kirurgjikale, pajisjet mjekësore, implantet kirurgjikale dhe kurorat e përkohshme në stomatologji janë bërë të gjitha nga kënde prej çeliku inox. Çelik inox është i përshtatshëm për përdorim në aplikime mjekësore për shkak të biokompatibilitetit, rezistencës ndaj korrozionit dhe serializimit.
 8. Përdorime të ndryshme: Këndet e bëra prej çeliku inox përdoren në një sërë fushash të ndryshme, të tilla si prodhimi i mobiljeve, aplikimet detare, aparatet e transportit dhe pajisjet bujqësore.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.