Pllakë e veshur me çelik inox
  1. Fillimi » produktet » Pllakë e veshur me çelik inox
Pllakë e veshur me çelik inox

Pllakë e veshur me çelik inox

Pllaka e veshur me çelik inox është një material veshjeje me efikasitet të lartë dhe me kosto efektive që krijohet duke lidhur çelikun me karbon ose çelikun me aliazh të ulët me çelik inox. Kjo lidhje jo vetëm që trashëgon forcën e nevojshme të metalit të karbonit, por edhe rezistencën ndaj korrozionit dhe nxehtësisë së çelikut të pandryshkshëm, duke ofruar përfitime të konsiderueshme ekonomike. Prandaj, përdoret gjerësisht në fabrikimin e enëve, rezervuarëve të magazinimit, urave, rezervuarëve të ujit të nxehtë, impianteve të procesit, etj. Gnee Steel disponon për shitje pllaka veshjeje çeliku inox me cilësi të lartë. Mirë se vini të flisni me ne për më shumë detaje!

Shërbimet

Pllaka e veshur me çelik inox është një material veshjeje me efikasitet të lartë dhe me kosto efektive që krijohet duke lidhur çelikun me karbon ose çelikun me aliazh të ulët me çelik inox. Kjo lidhje jo vetëm që trashëgon forcën e nevojshme të metalit të karbonit, por edhe rezistencën ndaj korrozionit dhe nxehtësisë së çelikut të pandryshkshëm, duke ofruar përfitime të konsiderueshme ekonomike. Prandaj, përdoret gjerësisht në fabrikimin e enëve, rezervuarëve të magazinimit, urave, rezervuarëve të ujit të nxehtë, impianteve të procesit, etj. Gnee Steel disponon për shitje pllaka veshjeje çeliku inox me cilësi të lartë. Mirë se vini të flisni me ne për më shumë detaje!
Pllakë e veshur me çelik inox 1

Çfarë është pllaka e veshur me çelik inox?

Siç sugjeron emri i saj, kjo lloj pllake klasifikohet si çeliku i përbërë që prodhohet nga veshja çelik i pandryshkshëm (përdoret si material për veshje) në njërën ose të dyja anët e çelikut konvencional me karbon ose çelikut me aliazh të ulët (përdoret si metal bazë). I kombinuar me avantazhet e këtyre dy metaleve, ai arrin një lidhje metalurgjike me qëndrueshmëri të lartë. Për shkak se shtresa bazë mund të garantojë forcën e çelikut dhe shtresa e pandryshkshme do të zgjasë rezistencën ndaj korrozionit, estetikën dhe jetëgjatësinë. Pra, ky produkt është mirëpritur ngrohtësisht nga përdoruesit në mbarë botën për performancën e tij të shkëlqyer dhe çmimin e mirë.

Tabela e specifikimeve të pllakës së veshjes SS

material Metal bazë: çeliku i karbonit (Q235B, Q345R, Q355, Q245R, 20#, 40#…)

Veshje metalike: çelik inox (304, 304L 310, 310S, 316L, 316H, 316T, 321, 321HS, 318, 410S, 904L…)

standard Rolling: GB/T8165–2008

Shpërthimi: NB/T 47002.1–2009

Trashësia 5-50 mm (trashësia e materialit të veshjes: 0.5 mm-10 mm)
Gjerësi 100-4000mm
Gjatësi 500-15000mm
Formë Drejtkëndëshe, katrore ose sipas nevojës
Metoda e prodhimit veshje shpërthyese, rrotullim i nxehtë/ftohtë

*Shënim: Materiali dhe trashësia mund të kombinohen lirisht për të përmbushur nevojat e ndryshme të përdoruesve.

Procesi i prodhimit

Fjala "veshur" në pllakën e veshur me çelik inox do të thotë se prodhohet duke lidhur dy ose më shumë metale të ndryshme së bashku në një fletë ose pllakë të vetme çeliku duke shtypur, ekstruduar ose rrotulluar fletët nën presion të lartë. Në përgjithësi ekzistojnë dy procese prodhimi për materialin e veshjes prej çeliku inox, përkatësisht eksploziv dhe rrotullues. Le t'i eksplorojmë ato një nga një.

1. Veshje shpërthyese

Është për të përdorur energjinë e menjëhershme me presion ultra të lartë dhe energjinë e ndikimit me shpejtësi ultra të lartë të krijuar nga eksplozivët për të realizuar lidhjen metalurgjike në gjendje të ngurtë midis këtyre shtresave metalike. Së pari, përgatitni materialin e veshjes (çelik inox) dhe materialin bazë (çelik karboni), të mbivendosur pllaka inox mbi nënshtresat e çelikut të karbonit. Dhe pastaj, vendosi eksploziv në pllakë inox. energjia e gjeneruar kur shpërthen eksplozivi do të bëjë që pllaka inox të godasë nënshtresën e çelikut të karbonit me shpejtësi të lartë, duke formuar kështu temperaturë të lartë dhe presion të lartë për të arritur saldimin e fazës së ngurtë në ndërfaqen e dy materialeve. Në mënyrë ideale, forca e prerjes për milimetër katror të ndërfaqes mund të arrijë 400 MPa.

Sidoqoftë, kur përdorni këtë metodë prodhimi, duhet të mbani mend disa pika të nevojshme:

1. Shpërthimi duhet të jetë larg qytetit dhe nuk lejohen njerëz apo ndërtesa brenda 5 kilometrave nga qendra e shpërthimit. Përveç kësaj, prodhimi i energjisë nga eksplozivët do të shkaktojë dridhje, zhurmë dhe ndotje nga tymi në mjedis.

2. Ruajtja dhe transportimi i eksplozivëve dhe detonatorëve duhet të kërkohet rreptësisht.

3. Efikasiteti i prodhimit të veshjes shpërthyese është shumë i ulët për shkak të motit dhe kushteve të tjera të procesit.

4. Meqenëse veshja shpërthyese funksionon në temperaturën e dhomës, ajo mund të prodhojë shumë lloje pllakash të veshura me metal, përveç pllakave të veshura me çelik inox, të tilla si titani, bakri, alumini, etj.

5. Zbatohet për të prodhuar pllaka më të trasha të veshura prej çeliku inox që mund të arrijnë qindra milimetra, të tilla si disa baza të mëdha dhe fletë tubash. Megjithatë, nuk është i përshtatshëm për prodhimin e pllakave më të holla prej çeliku inox të përbërë me një trashësi totale më të vogël se 10 mm.

Veshje shpërthyese

2. Veshje rrotulluese

Krahasuar me prodhimin e eksplozivëve, rrotullimi nuk është vetëm më i sigurt, por gjithashtu ka saktësi më të saktë të dimensionit, kombinim më të fortë dhe veçori më miqësore ndaj mjedisit. Koha e kthimit është më e shpejtë dhe më e favorshme për përpunimin dhe aplikimin e mëtejshëm. Në përgjithësi ndahet në rrotullim të nxehtë dhe të ftohtë. Le t'i hedhim një sy më poshtë.

Rrotullim i nxehtë

Pllaka e veshur me çelik inox me petëzimit të nxehtë është një material i përparuar. Kur nënshtresa e çelikut të karbonit dhe pllaka çeliku inox pastrohen fizikisht dhe nxehen mbi temperaturën e rikristalizimit të çelikut (zakonisht në temperatura më shumë se 1700°F), ato do të rrotullohen në një linjë rrotullimi konvencionale për të arritur një shkallë të caktuar organizimi.

Kur prodhohet duke përdorur këtë metodë, ka disa pika për t'u kujdesur:

1. Duke përdorur mullinj petëzimi, ka efikasitet të lartë prodhimi.

2. Për shkak të teknologjisë së rrotullimit të nxehtë, nuk mund të prodhojë pllaka veshjeje prej çeliku inox me trashësi më shumë se 50 mm, dhe është gjithashtu e papërshtatshme të prodhohen pllaka të ndryshme të vogla, rrethore dhe të tjera të përbëra prej çeliku inox në formë të veçantë. Trashësia e zakonshme që shihet gjerësisht në treg janë 6, 8, 10 mm.

3. Procesi i rrotullimit të nxehtë mund të kryhet pas lidhjes shpërthyese për të përmirësuar më tej lidhjen midis çelikut të karbonit dhe çelikut inox.

Rrokullisja e ftohtë

Pllaka e veshur me çelik inox të mbështjellë të ftohtë zakonisht prodhohet në bazë të pllakës së veshur me mbështjellje të nxehtë. Kur temperatura e materialit të veshur me çelik inox të mbështjellë të nxehtë ftohet, ai do të kalojë nëpër disa procedura duke përfshirë pjekjen, turshinë, petëzimin e ftohtë, pjekjen e ndërmjetme, turshinë, drejtimin, përfundimin, etj. Mesatarisht, sipërfaqja e saj mund të arrijë cilësinë sipërfaqësore të së njëjtës seri çeliku inox, dhe forca e rendimentit është më e mirë se ajo e së njëjtës klasë të çelikut inox. Përveç kësaj, është shumë më i lëmuar dhe më i hollë (të paktën 0.6 mm).

Veshje rrotulluese

Çfarë avantazhesh kanë pllakat e veshjes SS?

Metali i veshjes prej çeliku inox është i mirëpritur gjerësisht nga klientët në të gjithë botën për shkak të meritave të tij të shumta. Për shembull:

1. Performancë e mirë e lidhjes

Është një pllakë e përbërë prej çeliku e bërë duke lidhur pllakën prej çeliku inox në njërën ose të dyja anët e një pllake çeliku me karbon ose çeliku me aliazh të ulët. E përpunuar me teknologji të veçantë, fuga është jashtëzakonisht e ngushtë dhe e fortë.

2. Pronë e shkëlqyer kundër korrozionit

Ai ende ruan rezistencën e shkëlqyer ndaj korrozionit dhe rezistencën ndaj konsumit të çelikut të pastër inox.

3. Përpunueshmëri e lartë

Mund të pritet dhe formohet lehtësisht, duke përfshirë prerjen me plazmë, vizatimin, stampimin, saldimin, lakimin dhe shtypjen e nxehtë. Megjithatë, është tepër e vështirë të godasësh me grusht, stërvitje, ose makinë.

4. Jetëgjatësia e shërbimit

Do të gëzojë një jetë shërbimi më shumë se 50 vjet.

5. Pamja e bukur

Ashtu si çeliku inox, sipërfaqja e tij është shumë më e lëmuar, më e ndritshme, më e lehtë dhe e lehtë për t'u pastruar dhe mirëmbajtur.

6. Zgjidhje me kosto efektive

Ai ofron një zgjidhje me kosto më të ulët për shumë aplikacione të industrisë së lehtë dhe të rëndë. Së pari, është një zgjedhje e mirë për të zëvendësuar fletën e pastër inox, e cila jo vetëm ul koston, por gjithashtu nuk ndikon në përdorimin e pajisjeve. Marrja e kullës së benzenit si shembull, kur përdoret fleta e veshjes komplekse prej çeliku inox, mund të zvogëlojë kostot me më shumë se 30%.

Pllaka të veshura me çelik inox

Ku mund të përdoret pllaka e veshjes prej çeliku inox?

Aplikimi i paneleve të përbëra prej çeliku inox mund të shihet kudo në jetën tonë të përditshme. Ai në përgjithësi përfshin naftën, kiminë, përpunimin e ushqimit, automobilat, ruajtjen e ujit, energjinë elektrike, qymyrin dhe koksin, aviacionin dhe industri të tjera. Këtu renditni disa shembuj specifik për referencën tuaj:

1. Ndërtimi i anijeve dhe struktura e bykut,

2. Sistemi i kuvertës së urës dhe rafinimi i naftës,

3. Muret perde të fasadës së ndërtesave të larta,

4. Prodhimi i rezervuarëve dhe enëve nën presion,

5. Pajisje shtëpiake dhe pastruese industriale,

6. Binar hekurudhor dhe impianti i shkripëzimit

7. Prodhimi i kripës dhe alkalit dhe pajisjet e energjisë bërthamore,

8. Kullat e desulfurizimit, kullat e distilimit të amoniakut, kullat e benzenit, e kështu me radhë.

Përdorimi i pllakave të veshura me çelik inox

Diçka rreth lustrimit të produktit të veshjes prej çeliku inox

Pasi produkti i veshur me çelik inox vendoset për ca kohë, në sipërfaqen e tij do të formohet një shtresë oksidi e zezë ose gri. Ekzistenca e tij jo vetëm që ndikon në cilësinë e sipërfaqes së çelikut, por edhe në performancën e tij. Prandaj, është shumë e nevojshme të merren masat e zbatueshme për eliminimin e tyre: lustrimi. Mund të përmirësojë më tej rezistencën ndaj korrozionit dhe efektin e ndritshëm të çelikut inox. Sipas standardeve të industrisë, ekzistojnë tre metoda të zakonshme lustrimi për pllakat e përbëra prej çeliku inox, përkatësisht lustrimi elektro-lustrues, lustrimi mekanik dhe lustrimi kimik. Këtu do t'i shpjegojmë ato shkurtimisht dhe avantazhet dhe disavantazhet.

1. Lustrim mekanik

Është një metodë lustrimi që heq pjesën e lëmuar konveks me prerje dhe deformim plastik të sipërfaqes së materialit për të marrë një sipërfaqe të lëmuar. Në përgjithësi, do të përdoren shirita guri vaji, rrota leshi, letër zmerile, etj., dhe kryesisht miratohen operacionet manuale.

Avantazhi i lustrimit mekanik është se pjesët pas përpunimit kanë nivelim të mirë dhe shkëlqim të lartë. Disavantazhi është se intensiteti i punës është shumë i madh dhe do të shkaktojë ndotje. Nuk mund të përpunohet kur hasni në pjesë komplekse. Shkëlqimi nuk ruhet për një kohë të gjatë dhe është e lehtë të ndryshket pllakën e përbërë prej çeliku inox. Prandaj, drejtimi mekanik është më i përshtatshëm për përpunimin e pjesëve të thjeshta, produkteve të mesme dhe të vogla.

2. Lustrim kimik

Është për të bërë që pjesa mikroskopike konvekse e sipërfaqes të shpërndahet në mënyrë preferenciale në krahasim me pjesën konkave në mjedisin kimik, për të marrë një sipërfaqe të lëmuar.

Avantazhi kryesor i kësaj metode është se nuk kërkon pajisje komplekse dhe mund të punojë pjesë me forma komplekse me një shpejtësi të madhe. Por shkëlqimi i pllakës së inoksit është i dobët, mund të shoqërohet me tejmbushje gazi, kështu që ndonjëherë kërkohet pajisja e ventilimit. Prandaj, përgatitja e lëngut lustrues duhet pasur kujdes kur adoptohet kjo metodë.

3. Lustrim elektrokimik

Parimi bazë i lustrimit elektrolitik është i njëjtë me atë të lustrimit kimik, d.m.th., për të bërë sipërfaqen të lëmuar duke shpërndarë në mënyrë selektive zgjatimet e vogla në sipërfaqen e materialit. Krahasuar me lustrimin kimik, mund të eliminojë ndikimin e reaksioneve të katodës dhe efekti është më i mirë. Zakonisht, procesi i lustrimit elektrokimik mund të ndahet në dy hapa:

1. Nivelizim makro: produkti i tretur shpërndahet në elektrolit, dhe vrazhdësia gjeometrike e sipërfaqes së materialit zvogëlohet, Ra>1μm.

2. Zbutja e muzgut: e anodizuar, ndriçimi i sipërfaqes i përmirësuar, Ra<1μm.

Përparësitë e lustrimit elektrokimik të pllakave të veshura me çelik inox janë afatgjatë, kanë një shkëlqim spekulativ, proces të qëndrueshëm, kanë më pak ndotje, janë me kosto të ulët dhe kanë rezistencë të mirë korrozioni. Por investimi një herë i pajisjeve të përpunimit është i madh, elektrodat ndihmëse të pjesëve komplekse dhe pajisjet ftohëse kërkohen për prodhimin masiv të paneleve të përbëra prej çeliku inox.

Pllakë e veshur me çelik inox në magazinë

Gnee - Top 10 Eksportuesit e pllakave të veshura me çelik në botë

Shihet se pllaka e veshur SS përmban pikat e forta të çelikut të pandryshkshëm dhe çelikut të karbonit, duke siguruar një perspektivë të gjerë në treg. Ne kete aspekt, Grupi Gnee është një prodhues dhe eksportues me reputacion prej çeliku inox në Kinë. Fabrika jonë disponon produkte të ndryshme çeliku inoks me cilësi të lartë, duke përfshirë pllaka veshjeje çeliku inox, 304 pllaka me model çeliku inox, fletë çeliku inox të valëzuar, pllaka çeliku inox 904L me trashësi mesatare, etj. Ato janë aplikuar gjerësisht në shumë industri si nafta, kimia, energjia elektrike, prodhimi i letrës, ujitja, automobilat, mjekësia dhe objektet publike. Mirë se vini të jeni klienti ynë i radhës!

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.