Tub çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Tub çeliku inox
Tub çeliku inox

Tub çeliku inox

Tubi inox është një copë çeliku e zbrazët, e gjatë dhe e rrumbullakët që përdoret gjerësisht në naftë, kimike, mjekësore, ushqimore, industriale të lehta dhe fusha të tjera. Ka një shumëllojshmëri përdorimesh në ekonominë kombëtare dhe është një produkt i rëndësishëm në industrinë e çelikut. Dy materialet më të njohura të përdorura për të bërë këtë tuba janë 201 dhe 304.

material
C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Outer Diametri
6 mm ~ 530 mm
Trashësi muri
0.8 ~ 40 mm
Shërbimet

Tubi inox është një copë çeliku e zbrazët, e gjatë dhe e rrumbullakët që përdoret gjerësisht në naftë, kimike, mjekësore, ushqimore, industriale të lehta dhe fusha të tjera. Ka një shumëllojshmëri përdorimesh në ekonominë kombëtare dhe është një produkt i rëndësishëm në industrinë e çelikut. Dy materialet më të njohura të përdorura për të bërë këtë tuba janë 201 dhe 304.

Tabela e specifikimeve të produktit

Cili është ndryshimi midis tubit të galvanizuar dhe tubit prej çeliku inox?

Cilësia e materialit: Komponenti kryesor i tubit prej çeliku inox është një aliazh i bërë nga të paktën 10% krom, i cili nuk është i lehtë për t'u ndryshkur në temperaturën e dhomës. Tubi çeliku i galvanizuar është i elektrizuar me një shtresë zinku jashtë tubit të çelikut për të mbrojtur tubin nga ndryshku.

Metoda e lidhjes: Shumica e lidhjeve bëhen me saldim, megjithëse ka edhe lidhje kapëse dhe lidhje me fllanxha të salduara. Është e vështirë të mbyllësh telin sepse tubi prej çeliku inox ka forcë të lartë. Sidoqoftë, saldimi zakonisht nuk lejohet në tubacionet e çelikut të zinkut sepse do të gërryejë veshjen e galvanizuar dhe do të shkaktojë korrozion elektrokimik midis saldimit dhe shtresës. Prandaj, lidhjet me fllanxha të butonave me tela, lidhjet e kapëseve dhe lidhjet e butonave me tela janë tipike.

Prona të paluajtshme: Çeliku i galvanizuar ka tendencë të jetë më duktil dhe më i menaxhueshëm se çeliku inox, por është gjithashtu më pak i qëndrueshëm dhe më i prirur ndaj korrozionit. Çeliku i galvanizuar është gjithashtu më pak i shtrenjtë se çeliku inox për sa i përket çmimit. Edhe pse është më e lehtë për t'u trajtuar, nuk është aq i fortë sa çeliku inox. Kur jetëgjatësia e një projekti ndërtimi është e rëndësishme, këshillohet çeliku inox pasi ka një jetëgjatësi shumë më të gjatë se çeliku i galvanizuar.

Procesi i prodhimit të tubave prej çeliku inox

Tub dekorativ i salduar: Lëndët e para – Prishja – Fabrikimi i gypave me saldim – Riparimi i fundit – Fryrja – Inspektimi i printimit – Paketimi – Transporti dhe ruajtja.

Tubacione industriale me tub të salduar me tub: Substanca e papërpunuar – Prishja – Saldimi i tubave – Terapia me nxehtësi – Picking – Pickling – Prova hidraulike – Drejtimi – Drejtimi – Prerja e fundit – Inspektimi i printimit – Prezantimi – Transporti dhe ruajtja.

Llojet dhe aplikimet

1. Tuba dekorative: I njohur gjithashtu si tub çeliku i salduar prej çeliku inox, një tub i salduar është një term që i referohet shiritit prej çeliku ose çeliku që është përdredhur dhe formuar në një tub nga një njësi ose myk. Forca e përgjithshme është më e ulët se ajo e tubit të çelikut pa tela, pavarësisht se ka një sipërfaqe më të ndritshme ose të tërhequr me tela, një proces të drejtpërdrejtë prodhimi, efikasitet të lartë prodhimi, variante të shumta dhe më pak pajisje. Materialet kryesore janë 201 dhe 304, të cilat përdoren kryesisht në inxhinierinë e dekorimit.

2. Tuba artifakte: Tubat e produkteve prej çeliku inox janë tuba çeliku inox që janë bërë posaçërisht për të përmbushur nevojat e klientit dhe duhet t'u përmbahen specifikimeve të rrepta për karakteristikat pozitive dhe negative, mjeshtërinë, shkëlqimin e sipërfaqes dhe faktorë të tjerë. Ata gjithashtu duhet të plotësojnë kërkesat e përkuljes dhe zgjerimit. Materiali përdoret më së shumti në banja dhe shtëpi, si dhe në tubacionet e produkteve, tubacionet e lëngjeve etj.

3. Tuba në formë të veçantë: Këto ndahen në varietete të salduara dhe pa qepje, dhe materialet mbizotëruese janë 304, 304L dhe 316L. Sipas seksionit dhe formës së përgjithshme, tubat mund të ndahen në forma të ndryshme të veçanta. Në varësi të përdorimit, tubat mund të ndahen gjithashtu në kategori të tilla si ndërtimi, mekanik dhe dekorues.

4. Tuba me modele: Renditja tipike shpesh përmban një model pagure, ndërsa ngulitja evropiane përmban retë me fat, para dhe modele të tjera. Zgjidhni artikuj me modele të ndryshme bazuar në nevojat e procedurës.

5. Tuba me ngjyra: Sipërfaqja e tubit inox me ngjyrë është e mbuluar me një shtresë ngjyrash, duke krijuar një efekt të gjallë me jetëgjatësi të gjatë. 201 dhe 304 janë dy materialet më të përdorura, dhe procedura e ngjyrosjes përfshin veshjen me vakum, ngjyrosjen e lyerjes me ujë, bojë pjekjeje, veshje me bakër, etj. të përdorura gjerësisht si ekrane, gardhe, parmakë shkallësh, porta të oborrit, etj. në hotelet luksoze, klube dhe pallate.

6. Tuba të përbëra: Përfshirë tubin e përbërë prej çeliku të pandryshkshëm dhe tubin e përbërë prej çeliku të karbonit, të cilët janë të rrallë tani.

7. Tuba industriale: I bërë prej pllakë inox, tubacionet industriale vijnë në varietete të salduara dhe pa tela. Me performancë të shkëlqyer sizmike dhe rezistencë ndaj ndikimit, ato përdoren kryesisht në strukturat inxhinierike si ura dhe tubacione të të gjitha formave dhe madhësive.

A është tubi inox më i mirë se PVC?

Shumë njerëz fillimisht i konsiderojnë tubat PVC kur mendojnë për ujin e pijshëm. Përdorimi i tubave inox është shumë i zakonshëm ndërkombëtarisht. Shkaqet e mëposhtme janë: Para së gjithash, çeliku inox është i qëndrueshëm dhe rezistent ndaj ndryshimeve të temperaturës, prandaj nuk do të prodhojë asnjë përbërje të rrezikshme në temperatura të larta ose të ulëta. Së dyti, ka forcë më të lartë dhe rezistencë më të fortë ndaj korrozionit se PVC. Si rezultat, ai ka një jetë më të gjatë shërbimi dhe çështja e plasjes së tubave të ujit nuk është më shqetësuese. Edhe një herë, ai ka një shkallë të ulët rrjedhjeje dhe është efektiv në ruajtjen e furnizimit me ujë.

Megjithatë, tubat e ujit PVC përdoren më shumë në Kinë, sepse çmimi është pak më i përballueshëm se tubat inox. Prandaj, kur zgjidhni materiale dekorimi, mund të zgjidhni një më të përshtatshëm sipas preferencave tuaja dhe nevojave tuaja.

Pse duhet të zgjedh tubat prej çeliku inox?

Konsumatorët duhet të mendojnë për tubat prej çeliku të pandryshkshëm nëse ato kanë qëllime komerciale apo shtëpiake. Ato jo vetëm që janë shumë jetëgjatë dhe rezistente ndaj korrozionit, por gjithashtu kërkojnë më pak mirëmbajtje se llojet e tjera të tubave. Tubat inox janë të pakrahasueshëm në qëndrueshmërinë dhe kapacitetin e tyre për t'i bërë ballë temperaturave të larta dhe kushteve sfiduese mjedisore. Ato janë gjithashtu mjaft të adaptueshme dhe mund të përdoren në shumë industri të ndryshme, duke përfshirë përpunimin dhe ndërtimin e ushqimit dhe pijeve. Prandaj, tubat janë një opsion i shkëlqyeshëm për klientët që duan tuba që do të durojnë provën e kohës, të jenë të thjeshta për t'u mirëmbajtur dhe funksionojnë pa të meta me pajisjet e tjera.

Konkurrenca e Tregut dhe Pperspektivë 

Eksportet e çelikut inox përbëjnë një pjesë të konsiderueshme të sektorit të eksportit të Kinës, i cili është një faktor kryesor në zgjerimin ekonomik të vendit.

Ndërtimi i infrastrukturës po bëhet gjithnjë e më i nevojshëm ndërsa bota po urbanizohet më shumë. Ndër të tjera, sektorët e ndërtimit, automobilave dhe industrisë janë ndër ata me kërkesën më të lartë në vitet e ardhshme. Aktualisht, çeliku inox po fiton popullaritet si material. Prodhimi i tubave inox po lulëzon si brenda dhe jashtë vendit, gjë që ndihmon ekonominë vendase dhe atë botërore të rritet. Ndërmarrjet duhet të përqendrohen në forcimin e menaxhimit dhe kontrollit të cilësisë në mënyrë që të përmirësojnë konkurrencën e produkteve të çelikut inox.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.