Montimi i tubave prej çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Montimi i tubave inox
Montimi i tubave prej çeliku inox

Montimi i tubave prej çeliku inox

Pajisjet e tubave prej çeliku inox përdoren gjerësisht për shkak të rezistencës së tyre të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe rezistencës ndaj temperaturës së lartë në çdo industri.

Shërbimet

Specifikat e produktit

Mbështetje e personalizuar
OEM, ODM
Vendi i origjinës
Kinë
Brand Name
GNEE
material
Stainless çeliku
Masat
customizable
standard
ANSI JIS DIN ASME
Moq
1 ton

Aplikimi i pajisjeve të tubave prej çeliku inox

Tub çeliku Pajisjet përdoren gjerësisht për shkak të rezistencës së tyre të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe rezistencës ndaj temperaturës së lartë në çdo industri.

Aplikimet në industrinë e automobilave: Rezistenca ndaj temperaturës së lartë, rezistenca ndaj korrozionit dhe performanca e presionit të lartë të pajisjeve të tubave prej çeliku inox i bëjnë ato të përshtatshme për sistemet e shkarkimit të automobilave, sistemet e karburantit, sistemet e ftohjes, etj., të cilat mund të plotësojnë nevojat e ndryshme të automobilave , të përmirësojë performancën dhe jetën e shërbimit të automobilave dhe të zvogëlojë ndotjen e shkaktuar nga emetimet e gazrave në mjedis.

Aplikimi në industrinë e përpunimit të ushqimit: Pajisjet e tubave prej çeliku inox përdoren shpesh në industrinë e përpunimit të ushqimit për të lidhur pajisjet e përpunimit, rezervuarët e magazinimit dhe makinat mbushëse, dhe pajisje të tjera, të cilat mund të sigurojnë sigurinë dhe higjienën e lëndëve të para ushqimore dhe produkteve të gatshme në procesi i transportit.

Aplikimi në industrinë e gazit natyror: Pajisjet e tubave prej çeliku inox përdoren zakonisht në industrinë e gazit natyror për të mbështetur dhe lidhur tubacionet e gazit natyror dhe përdoren për të lidhur komponentë të ndryshëm në tubacion për të siguruar lidhjen dhe drejtimin e rrjedhës së tubacionit. Pajisjet e tubave prej çeliku inox përdoren gjithashtu në sistemet e zbulimit dhe kontrollit të gazit natyror, të tilla si presa, valvola rregulluese dhe pajisje të tjera, për të zbuluar dhe rregulluar rrjedhën dhe presionin e gazit natyror.

Aplikimi në industrinë kimike: Pajisjet e tubave të çelikut të njollosur përdoren gjerësisht në industrinë kimike për rezervuarët e magazinimit, tubat e hyrjes dhe daljes së reaktorit, tubacionet lidhëse dhe pajisjet e ndryshme ndihmëse për të përmbushur kërkesat e kontrollit të industrisë kimike për transportin dhe shkarkimin e substancave kimike. Pajisjet e tubave prej çeliku inox përdoren gjithashtu për të lidhur tubat e hyrjes dhe daljes së centrifugave dhe pajisjeve të filtrimit, në mënyrë që materialet të mund të kryhen në mënyrë efikase gjatë procesit të rrjedhjes dhe ndarjes.

Zbatimi në industrinë detare: pajisje çeliku inox janë pajisje të zakonshme të nyjeve në anije, të cilat mund të sigurojnë qarkullimin dhe shpërndarjen e nxehtësisë së mediave ftohëse dhe sigurojnë transportin dhe ruajtjen e sigurt të karburantit. Në sistemin e shuarjes së zjarrit të anijes, pajisjet e tubave prej çeliku inox janë gjithashtu shumë të rëndësishme, për të siguruar shpërndarjen dhe spërkatjen e ujit, pajisjet e tubave prej çeliku inox zakonisht përdoren si një lidhje midis tubit të sistemit të zjarrit dhe grykës.

Montimi i tubave prej çeliku inox1

Cilat janë materialet e pajisjeve të tubave prej çeliku inox?

Standardet e zbatimit:

ASTM: ASTM A403, ASTM A8158, ASTM A270, etj

IOS: IOS 2852, IOS 2037, IOS 5251, etj.

EN: EN 10253, EN 10312, etj

GB: GB/T 19228 etj

materiali:

Çelik inox austenitik: 304 (çelik inox 18-8), 304L, 316, 316L, etj.

Çelik inox ferrit: 430, 439, etj

Inox martensitik: 410, 420, etj

Inox dupleks: 2205, 2507, etj

Ekzistojnë disa materiale të veçanta prej çeliku të pandryshkshëm, të tilla si çelik inox me aliazh të lartë, çelik inox me temperaturë të lartë, etj., Përbërja kimike dhe performanca e materialeve të ndryshme janë gjithashtu të ndryshme, dhe materiali i përshtatshëm çeliku inox mund të zgjidhet sipas aplikimit. mjedisi.

Montimi i tubave prej çeliku inox5

Si prodhohen pajisjet e tubave prej çeliku inox?

Procesi i prodhimit të pajisjeve të tubave prej çeliku të pandryshkshëm: ri-inspektimi i lëndës së parë - prerja - ngrohja në temperaturë të lartë - formësimi - saldimi - trajtimi termik (disa pajisje tubash kanë nevojë për trajtim termik për të përmirësuar vetitë mekanike) - përpunim me brazdë - trajtim sipërfaqësor - inspektim i produktit të përfunduar —pikturë Shënimi – paketim dhe transport

Montimi i tubave prej çeliku inox2

Këshilla për instalimin e pajisjeve të tubave prej çeliku inox

Përpara instalimit të pajisjeve të tubave prej çeliku të pandryshkshëm: përpara se të instaloni pajisje të tubave prej çeliku inox, matni madhësinë dhe pozicionin e lidhjes së pajisjeve të tubave dhe zgjidhni pajisjet e përshtatshme të tubave prej çeliku inoks; pastroni pajisjet e tubave inox dhe tubat e lidhur për të siguruar që sipërfaqja të jetë e lëmuar, pa papastërti dhe substanca gërryese; zgjidhni pajisjet e përshtatshme të tubave për të siguruar ngushtësinë e pajisjeve të tubave prej çeliku inox dhe lidhjeve të tubacionit.

Procesi i instalimit të pajisjeve të tubave prej çeliku inox: zgjidhni metodën e duhur të lidhjes sipas aplikimit specifik të tubacionit. Nëse zgjidhni saldimin, duhet t'i kushtoni vëmendje këndit të saldimit dhe madhësisë së rrymës për të siguruar cilësinë e saldimit; kur zgjidhni lidhjen me fileto, kushtojini vëmendje ngushtësisë së lidhjes së filetuar për të shmangur dëmtimin e pajisjeve të tubit për shkak të shtrëngimit të tepërt.

Pas instalimit të pajisjeve të tubave prej çeliku inox: pas instalimit të pajisjeve të tubave prej çeliku inox, testimi i presionit duhet të kryhet në kohë për të siguruar ngushtësinë e tubacionit dhe për të shmangur aksidente të tilla si rrjedhjet. Kontrolloni dhe pastroni rregullisht pajisjet e tubave prej çeliku inox. Nëse ka korrozioni, konsumim dhe fenomene të tjera, ai duhet të riparohet ose zëvendësohet me kohë.

Montimi i tubave prej çeliku inox6

Pajisjet e tubave prej çeliku inox dhe pajisjet e tubave të bakrit cilat janë të mira?

Pajisjet e tubave prej çeliku inox dhe pajisjet e tubave të bakrit janë materiale të zakonshme për lidhjen e tubave, por performanca dhe fushat e tyre të aplikimit janë gjithashtu të ndryshme:

Rezistenca ndaj korrozionit: Pajisjet e tubave prej çeliku inox kanë rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe mund t'i rezistojnë acidit, alkalit dhe agjentëve të tjerë gërryes; Pajisjet e tubave të bakrit kanë rezistencë të dobët ndaj korrozionit dhe do të ndikohen nga substanca të ndryshme gërryese.

Forca dhe fortësia: pajisjet e tubave prej çeliku inox kanë forcë dhe fortësi të lartë dhe mund t'i rezistojnë presionit të lartë; bakri është një material më i butë, dhe pajisjet e tubave të bëra prej bakri kanë forcë dhe fortësi më të ulët.

Përçueshmëria termike: Bakri është një material përçueshmëri termike me cilësi të lartë, i përshtatshëm për aplikime ose raste që kërkojnë përçueshmëri të lartë termike, ndërsa çeliku inox ka përçueshmëri të dobët termike.

Kostoja: Çmimi i bakrit është më i lartë se ai i çelikut inox dhe kostoja e pajisjeve të tubave të bakrit është më e lartë se ajo e pajisjeve të tubave prej çeliku inox.

Zbatimi: Pajisjet e tubave inox janë të përshtatshme për industritë që kërkojnë rezistencë të lartë ndaj korrozionit, si p.sh. petrokimike, naftë, përpunim ushqimor, etj. Pajisjet e tubave prej bakri përdoren në fusha civile si furnizimi me ujë dhe ngrohja.

Montimi i tubave prej çeliku inox7

Pse të gjithë zgjedhin pajisje tubash prej çeliku inox?

Rezistenca ndaj korrozionit: Pajisjet e tubave prej çeliku inox kanë rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe mund t'i rezistojnë erozionit të substancave të ndryshme kimike. Ato janë të përshtatshme për industri kimike, të naftës dhe të tjera. Rezistenca e tyre ndaj korrozionit zvogëlon koston e mirëmbajtjes dhe zëvendësimit.

Higjiena: Çelik inox është një material jo toksik dhe i padëmshëm që nuk lëshon substanca të dëmshme për të shkaktuar ndonjë dëm në trupin e njeriut dhe plotëson standardet e higjienës dhe sigurisë ushqimore.

Lehtë për t'u pastruar: Sipërfaqja e çelikut inox është e lëmuar dhe nuk grumbullohen lehtë bakteret dhe papastërtitë.

Përpunueshmëria: Çelik inox ka përpunueshmëri të lartë dhe mund të projektohet sipas nevojave të formave të ndryshme dhe specifikimeve të pajisjeve të tubave.

Eko-miqësore: Çelik inox është një material i riciklueshëm që redukton ndikimin tuaj mjedisor.

Montimi i tubave prej çeliku inox3

Cilët janë faktorët që ndikojnë në jetëgjatësinë e pajisjeve të tubave prej çeliku inox?

Ndikimi i dizajnit të tubacionit në jetëgjatësinë e pajisjeve të tubave prej çeliku inoks: pozicioni i dizajnit të montimit të tubave prej çeliku inox është shumë i rëndësishëm për jetëgjatësinë e pajisjeve të tubave prej çeliku inox dhe pozicioni i duhur mund të zgjasë jetën e shërbimit të pajisjeve të tubave prej çeliku inox. . Gjatë procesit të instalimit, nëse pajisjet e tubave prej çeliku inoks janë shumë të ngushta ose shumë të lira, kjo do të rrisë dëmtimin e pajisjeve të tubave prej çeliku inoks, duke reduktuar kështu jetëgjatësinë e pajisjeve të tubave prej çeliku inoks.

Efekti i trashësisë së murit në jetëgjatësinë e pajisjeve të tubave prej çeliku inox: Trashësia e murit të pajisjeve të tubave ndikon në rezistencën kompresive të sistemit të tubacioneve. Nëse trashësia e murit është shumë e hollë, forca e lidhjes dhe rezistenca ndaj korrozionit do të zvogëlohen, gjë që do të ndikojë në jetëgjatësinë e tij të shërbimit.

Ndikimi i faktorëve mjedisorë në jetëgjatësinë e pajisjeve të tubave prej çeliku inox: ekspozimi afatgjatë i pajisjeve të tubave prej çeliku të pandryshkshëm në mjedise të ashpra si temperatura e lartë, acidi i fortë dhe alkali i fortë do të shkaktojë konsumim ose gërryerje të pajisjeve të tubave prej çeliku të pandryshkshëm, në këtë mënyrë duke shkurtuar jetën e shërbimit.

Ndikimi i mirëmbajtjes në jetëgjatësinë e pajisjeve të tubave prej çeliku inox: Inspektimi dhe mirëmbajtja e rregullt e pajisjeve të tubave prej çeliku inox mund të zvogëlojë në mënyrë efektive korrozionin, konsumin dhe probleme të tjera, duke zgjatur kështu jetën e shërbimit të pajisjeve të tubave prej çeliku inox.

Ndikimi i mjedisit të punës në jetëgjatësinë e pajisjeve të tubave inox: temperatura e lartë dhe mjedisi me presion të lartë do të zvogëlojnë vetitë mekanike të pajisjeve të tubave prej çeliku inox, duke rezultuar në shkurtimin e jetëgjatësisë së pajisjeve të tubave prej çeliku inox.

Montimi i tubave prej çeliku inox8

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.