Tub ovale prej çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Tub ovale prej çeliku inox
Tub ovale prej çeliku inox

Tub ovale prej çeliku inox

Përveç gypave më konvencionalë prej çeliku të pandryshkshëm, ekzistojnë gypa të ndryshëm çeliku inox në formë të veçantë, të cilët shpesh janë në formë ventilatori, trekëndësh, në formë kore, ovale etj. Tubat ovale prej çeliku inox janë më të përhapurit dhe përdoren zakonisht në projektet e çelikut inox. Është një tub çeliku inox me një seksion kryq ovale që shpesh përbëhet nga shirita çeliku inox të përpunuar dhe të salduar.

Artikull
Tub ovale prej çeliku inox
Klasë
304, 316, 321, etj.
material
C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Trashësi muri
0.5 mm ~ 2.0 mm
Outer Diametri
9.5 mm ~ 108 mm
Shërbimet

Specifikimi i produktit, Karakteristikat dhe Aplikimet

1. Tubat ovale inox klasifikohen si 304, 316, 321 dhe 316L në varësi të materialit.

2. Klasifikohet si trajtim sipërfaqësor me shkëlqim ose pa trajtim sipërfaqësor të ndritshëm bazuar në trajtimin sipërfaqësor.

3. Mund të klasifikohet në industriale, dekorime ndërtesash, ushqimore dhe mjekësore, detare dhe detare, petrokimike, e kështu me radhë.

Ai gjithashtu mund të kategorizohet në bazë të teknologjisë së përpunimit dhe aplikimit unik.

Karakteristikat dhe aplikimet janë si më poshtë:

1. Rezistenca ndaj korrozionit: Është rezistent ndaj korrozionit si në mjediset oksiduese ashtu edhe në ato reduktuese, duke e bërë atë një zgjedhje popullore për përpunimin kimik dhe mjedise të tjera gërryese si këmbyesit e nxehtësisë, furrat, pajisjet petrokimike, kanalet, shtyllat, zinxhirët e ankorimit, kolonat e distilimit, rezervuarët e magazinimit etj.

2. Rezistenca e ngrohjes: Për shkak të rezistencës së tij të shkëlqyer ndaj nxehtësisë, është i përshtatshëm për aplikime në temperatura të larta si furrat, djegësit, tubacionet, etj.

3. Biokompatibiliteti: Përdoret gjerësisht në prodhimin e pajisjeve dhe instrumenteve mjekësore si instrumentet kirurgjikale, instrumentet e akupunkturës, instrumentet e tjera të kujdesit mjekësor, rutinat dhe pajisjet e tjera të fitnesit, sepse nuk është irritues për indet njerëzore dhe ka biokompatibilitet të shkëlqyer.

4. Tub ovale inox mund të tolerojë temperatura të larta, ka forcë e shkëlqyer zvarritëse, dhe mund të përdoret vazhdimisht në temperatura të larta pa shtrembërim.

5. Sepse janë i lehtë për t'u mirëmbajtur, i pastër dhe jo korroziv, ato janë të përshtatshme për aplikime që vlerësojnë pastërtinë, si pajisjet për mbrojtjen e mjedisit, sistemet e trajtimit të ujërave të zeza, etj.

6. I sigurt dhe i pastër: Tubi ovale prej çeliku inox plotëson standardet e higjienës, është i vështirë për t'u rritur për bakteret dhe është plotësisht i sigurt për t'u përdorur. Përdoret gjerësisht në industri ushqimore, mjekësore dhe të tjera për të bërë rezervuarë për ruajtjen e erëzave, takëm, shiringa, stacione pune dhe sende të tjera.

7. Plasticiteti: Tubi mund të bëhet duke përdorur një sërë procesesh përpunimi, duke përfshirë si tërheqje të ftohtë, rrotullim të ftohtë, përkulje të ftohtë, etj., për të akomoduar një sërë formash dhe madhësish.

Artikull Tub ovale prej çeliku inox
standard ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët.
material C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Klasë 304, 316, 321, etj.
Masat Trashësi muri 0.5 mm ~ 2.0 mm
Outer Diametri 9.5 mm ~ 108 mm

Konsideratat e blerjes së produktit

1. Tubi eliptik zakonisht shtypet me një tub të rrumbullakët dhe specifikimet që do të përdoren duhet të përcaktohen nga madhësia e tubit të rrumbullakët dhe madhësia e bërrylit eliptik. Duhet të theksohet se madhësia e shtypur nga furnizuesi duhet pothuajse të përputhet me bërrylin eliptik, ose nuk do të saldohet.

2. Trashësia duhet të jetë e përshtatshme: një tub shumë i hollë me tub çeliku inox nuk mund të shtrydhet dhe deformohet lehtësisht; çmimi i tubit me presion shumë të trashë do të jetë dukshëm më i lartë, kështu që mbani në mend këtë kur krijoni një buxhet.

3. Teknologjia e ofruesit të zgjedhur duhet të kalojë doganën, që do të thotë se tubi i ekstruduar duhet të jetë i drejtë, pasi nuk mund të saldohet nëse nuk është i drejtë.

Procesi i prodhimit të produktit

1. Përzgjedhja e lëndës së parë: Në varësi të aftësive të nevojshme mekanike, korrozionit dhe rezistencës ndaj temperaturës, prodhuesit mund të përdorin lloje të ndryshme çeliku inox, si 304 ose 316.

2. Formimi i tubit: Për të krijuar tubin ovale nga një fletë e sheshtë ose shirit prej çeliku inox, prodhuesit mund të përdorin një sërë teknikash të formimit të tubave, si p.sh. formimi me rrotull, përkulja me shtypje ose vizatimi rrotullues.

3. Welding: Për të kombinuar dy skajet e tubit ovale dhe për të siguruar një sipërfaqe të vazhdueshme dhe të lëmuar, prodhuesit mund të përdorin procese të ndryshme saldimi si saldimi TIG ose lazer.

4. Trajtimit të ngrohjes: Në varësi të cilësive të dëshiruara të materialit, disa prodhues mund t'i nënshtrojnë tubin ovale prej çeliku inoks metodave të trajtimit të nxehtësisë si pjekja ose shuarja dhe kalitja për të përmirësuar rezistencën mekanike, termike ose korrozioni.

5. Mbarimi: Për të marrë pamjen dhe cilësinë e dëshiruar të sipërfaqes së tubit ovale prej çeliku inox, prodhuesit mund të përdorin disa procedura përfundimi, si lustrim ose mbarim me saten.

Konkurrenca e tregut dhe perspektiva 

Tregu global i çelikut të pandryshkshëm parashikohet të zgjerohet si rezultat i rritjes së kërkesës nga industri të tilla si ndërtimi, automobila dhe përpunimi kimik, si dhe zhvillimi i klasave dhe aplikimeve të reja të çelikut inox. Tregu i çelikut të pandryshkshëm është shumë konkurrues sepse konkurrentë të shumtë globalë dhe rajonalë ofrojnë një gamë të larmishme produktesh dhe shërbimesh, duke përfshirë artikuj të sheshtë, produkte të gjata, tuba dhe tuba, si dhe shërbime të prodhimit, inxhinierisë dhe shpërndarjes. Për më tepër, industria e çelikut të pandryshkshëm përballet me çështje të tilla si çmimet e ndryshueshme të lëndëve të para, konkurrenca më e madhe nga prodhuesit me kosto të ulët në rajonet në zhvillim dhe nevoja për t'u përshtatur me ndryshimin e pritshmërive të klientëve dhe rregullave mjedisore. Për sa i përket prognozës së industrisë së çelikut të pandryshkshëm, ka mundësi rritjeje në rajone në rritje si Azia Paqësori dhe Amerika Latine, si dhe përdorime inovative të çelikut inox në industri të tilla si pajisjet mjekësore, energjia e rinovueshme dhe printimi 3D.

Gnee Steel Group është një firmë e zinxhirit të furnizimit që kombinon dizajnimin dhe përpunimin e paneleve, tubacionet dhe profilet, peizazhin e jashtëm dhe shitjet e produkteve të vogla jashtë shtetit. Ajo u themelua në vitin 2008 për të qenë grupi më konkurrues i zinxhirit të furnizimit në botë; që atëherë, ne kemi qenë të përkushtuar për të arritur këtë qëllim me shërbime të shkëlqyera, të qëndrueshme dhe kreative. Gnee Steel Group është bërë firma më profesionale e zinxhirit të furnizimit të çelikut në mbarë botën në Central Plains pas shumë vitesh punë të palodhur.

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.