Trarë prej çeliku inox
 1. Fillimi » produktet » Trare prej çeliku inox
Trarë prej çeliku inox

Trarë prej çeliku inox

Një tra strukturor që ka një prerje tërthore në formë I ose H quhet tra I-çelik inox ose tra H-çelik inox. Çelik inox, i cili përdoret në ndërtimin e tij, siguron qëndrueshmëri dhe rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit. Trarët I prej çeliku inox përdoren gjerësisht në një sërë sektorësh dhe mjedisesh për shkak të qëndrueshmërisë dhe bukurisë vizuale të tyre.

Shërbimet

Wkapela është prej çeliku inox I rreze?

Një tra strukturor që ka një prerje tërthore në formë I ose H quhet tra I-çelik inox ose tra H-çelik inox. Çelik inox, i cili përdoret në ndërtimin e tij, siguron qëndrueshmëri dhe rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit. Trarët I prej çeliku inox përdoren gjerësisht në një sërë sektorësh dhe mjedisesh për shkak të qëndrueshmërisë dhe bukurisë vizuale të tyre.

Dimensionet dhe forma: Trarët I-çelik inox përbëhen nga dy fllanxha horizontale të bashkuara nga një rrjet vertikal, duke u dhënë atyre një formë të dallueshme I ose H. Për shkak se fllanxhat janë më të gjera se rrjeta, ato mund të mbajnë një peshë më të madhe. Në varësi të standardit dhe shkallës së veçantë, diametrat e rrezeve I të çelikut inox mund të ndryshojnë.

Parametrat tipikë: Udhëzimet specifike, si ato të përcaktuara nga EN (Normat Evropiane) ose ASTM (Shoqëria Amerikane për Testimin dhe Materialet), ndiqen gjatë procesit të prodhimit të trarëve I çeliku inox. Matjet, tolerancat dhe karakteristikat e tjera të trarëve I inox janë të specifikuara nga këto standarde.

Çfarë Ajeni Aavantazhet e I-Beam?

Një shufër çeliku e gjatë me një seksion kryq në formë I quhet rreze I, nganjëherë referuar si tra çeliku ose Trare Universale në anglisht. Ekzistojnë dy lloje të rrezeve I: rrezet I të lehta dhe rrezet I të rregullta. Çeliku është seksional dhe ka një seksion kryq në formë I. Më poshtë janë përfitimet e tij:

 1. Trarët I mund të rregullojnë gjatësinë e tyre sipas nevojës, sepse janë të fortë dhe të thjeshtë për t'u prerë dhe salduar.
 2. I-beam ka një jetë të gjatë shërbimi dhe veti kundër plakjes. Çeliku, materiali i tij bazë kryesor, ka rezistencë më të lartë ndaj ndikimit dhe konsumimit se materialet e tjera, gjë që shpjegon arsyen.
 3. Trarët I janë të lehta, të thjeshta për t'u montuar dhe kontribuojnë në një kohë më të shpejtë të ndërtimit. Struktura e tij unike e lejon atë të jetë më i lehtë duke ruajtur forcën, duke thjeshtuar trajtimin dhe duke shkurtuar kohën e ndërtimit.
 4. I-beam është në përputhje me estetikën publike, ka një pamje të bukur dhe është simetrik lart e poshtë.
 5. Trarët I kanë gjithashtu cilësitë e izolimit termik, rezistencës ndaj zjarrit, përshkueshmërisë së lartë magnetike dhe izolimit.

se si të Deal With Rne une-BEAM?

1. Për të hequr ndryshkun, përdorni makina të vogla elektrike ose pneumatike. Kjo metodë e heqjes së ndryshkut nga komponentët e çelikut përfshin përdorimin e pajisjeve që mundësohen nga ajri i kompresuar ose energjia elektrike për të hequr ndryshkun nga sipërfaqet e pjesëve të çelikut.

2. Shpërthimi me goditje dhe heqja e ndryshkut: Kjo teknikë përdor forcën centrifugale të kokës së qitjes për të hedhur të shtëna çeliku të një madhësie specifike duke përdorur funksionimin me shpejtësi të lartë të pajisjeve mekanike. Për të eliminuar ndryshkun nga sipërfaqja e çelikut, pjesët përbërëse përplasen me forcë me plumbat e hedhur të çelikut.

3. Heqja manuale e ndryshkut: Për të hequr ndryshkun nga seksionet strukturore të çelikut, kjo qasje përdor furça me tela, pëlhura zmerile, kruajtëse dhe instrumente të tjera. Megjithatë, kini parasysh se kjo qasje është joefektive dhe mund të mos eliminojë plotësisht ndryshkun.

4. Heqja kimike e ndryshkut: Për të hequr oksidet nga sipërfaqja e ndërtesave të çelikut, përdorni një heqës neutral ndryshku. Shmangia e ndryshkut të strukturës së re të çelikut mund të arrihet duke aplikuar veshje dhe veshje metalike. Metoda e veshjes së veshjes përfshin veshjen e sipërfaqes së çelikut për ta mbajtur atë të izoluar nga mjedisi dhe për të ndaluar korrozionin. Tre procedurat kryesore të ndërtimit janë aplikimi i shtresës së sipërme, aplikimi i primerit dhe heqja e ndryshkut sipërfaqësor.

Aplikimet e Trarë prej çeliku inox

 1. Arkitekturë dhe ndërtim: Për mbështetje strukturore në formën e trarëve, shtyllave dhe kornizave, trarët I inox përdoren në projektet e ndërtimit. Ato i japin infrastrukturës dhe ndërtesave qëndrueshmëri, forcë dhe stabilitet.
 2. Industriale dhe prodhuese: I-trarët prej çeliku të pandryshkshëm përdoren në fabrika, magazina dhe objekte prodhuese. Ata mbështesin kornizat e pajisjeve, sistemet e transportuesit dhe makinat e mëdha.
 3. Detare dhe në det të hapur: Për shkak se trarët I-çelik inox i rezistojnë korrozionit, ato përdoren gjerësisht në sektorët detarë dhe në det të hapur. Ndërtimi i anijeve, platformat në det të hapur dhe struktura të tjera detare janë ndër përdorimet e tyre.
 4. Objektet kimike dhe petrokimike: Trarët I prej çeliku inox janë të përshtatshëm për përdorim në rafineri, objekte petrokimike dhe fabrika të përpunimit kimik. Ato janë rezistente ndaj temperaturave të larta dhe substancave kaustike.
 5. Përpunimi i ushqimit dhe farmaceutike: Për shkak të rezistencës ndaj korrozionit dhe cilësive higjienike, trarët I inox përdoren në përpunimin e ushqimit dhe industrinë farmaceutike. Ata janë të punësuar në strukturat mbështetëse, platformat dhe kornizat e pajisjeve.
 6. Infrastruktura dhe urat: Mbikalimet, urat dhe projektet e tjera infrastrukturore janë ndërtuar duke përdorur trarët I inox. Ato u japin këtyre ndërtesave forcë dhe aftësi për të mbështetur ngarkesat.
 7. Prodhimi i energjisë dhe energjisë: Termocentralet, iniciativat për energjinë e rinovueshme dhe objektet e tjera të prodhimit të energjisë përdorin trarë I-çelik inox. Ato u japin makinerive, turbinave dhe gjeneratorëve mbështetje strukturore.
 8. Hapësira ajrore dhe aviacioni: Këta dy sektorë përdorin trarët I inox në funksionimin e tyre. Ato përdoren në ndërtimin e komponentëve të mjeteve të uljes, strukturave mbështetëse dhe kornizave të avionëve.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.