Fletë prej çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Fletë prej çeliku inox
Fletë prej çeliku inox

Fletë prej çeliku inox

Fletë prej çeliku inox është një shirit i hollë çeliku inox me një trashësi më të vogël se 0.25 mm. Përdoret shpesh në aplikime me precizion të lartë si fabrikimi i komponentëve elektronikë, pajisjeve kimike dhe mjekësore dhe pjesëve të automobilave. Për më tepër, ai mund të rrotullohet në trashësi, gjerësi dhe gjatësi të ndryshme për të përmbushur nevojat e klientëve individualë.

Shërbimet

Fletë prej çeliku inox është një shirit i hollë çeliku inox me një trashësi më të vogël se 0.25 mm. Përdoret shpesh në aplikime me precizion të lartë si fabrikimi i komponentëve elektronikë, pajisjeve kimike dhe mjekësore dhe pjesëve të automobilave. Për më tepër, ai mund të rrotullohet në trashësi, gjerësi dhe gjatësi të ndryshme për të përmbushur nevojat e klientëve individualë.

Specifikimi dhe Karakteristikat e produktit

1. Rezistencë e shkëlqyer ndaj korrozionit: Për shkak se i reziston oksidimit, acidit, alkalit, kripës dhe kimikateve të tjera, mund të mbajë një sipërfaqe të mirë dhe cilësi mekanike në një sërë kushtesh armiqësore.

2. Veti të mira mekanike: Megjithë hollësinë e saj, fletë metalike prej çeliku inox ka forcë dhe fortësi të lartë. Mund të përballojë presione të jashtëzakonshme dhe ngarkesa të mëdha ndërsa është i qëndrueshëm në temperatura të ndryshme. Ndërkohë, posedon duktilitet dhe plasticitet të lartë dhe mund të formohet në forma të ndryshme.

3. Stabiliteti termik: ka stabilitet të mirë termik në mjedise me temperaturë të lartë, nuk deformohet ose oksidohet lehtë dhe është i përshtatshëm për një gamë të gjerë aplikimesh në temperaturë të lartë.

4. Magnetizëm i ulët: Magnetizmi i çelikut inox jomagnetik është zakonisht i ulët. Kjo e bën atë më të përshtatshëm për aplikime të ndryshme, të tilla si prodhimi i pajisjeve elektronike dhe instrumenteve precize.

5. Performanca e mirë e saldimit: është i aftë për procese të ndryshme saldimi si saldimi TIG, saldimi MIG, etj., dhe është i lehtë për t'u formuar, pasi mund të pritet, stampohet, përkulet e kështu me radhë për të arritur formën dhe madhësinë e duhur për t'iu përshtatur nevojave. të blerjeve të ndryshme.

6. Cilësi e lartë e sipërfaqes: Ka një përfundim të lartë të sipërfaqes dhe është rezistent ndaj ndotjes, duke e bërë atë ideal për aplikime që kërkojnë pastërti dhe pastërti të lartë.

Artikull Fletë prej çeliku inox
Klasë 304, 309S, 310S, 316
Shkalla e materialit Notat e çelikut të pandryshkshëm austenitik, martensitik dhe ferritik.
Trashësia Zakonisht matet në milimetra ose mikrometra.
Gjerësia dhe gjatësia Ato mund të personalizohen për të përmbushur kërkesat specifike të aplikimit ose mund të zgjidhen madhësi të rregullta.
Finishing Sipërfaqja Finim mat, përfundim pasqyrë, etj.

Procesi i prodhimit të produktit

Hapat e mëposhtëm zakonisht përfshihen në prodhimin e fletëve të çelikut inox:

Shkrirja: Për të gjeneruar çelik inox të shkrirë, metale të tjera dhe materiale skrap i shtohen një furre me temperaturë të lartë.

Rafinimi: Për të hequr papastërtitë, çeliku inox i shkrirë rafinohet në furrat me vakum ose në furrat atmosferike. Në këtë fazë çelikut të shkrirë mund t'i shtohen sasi të vogla elementësh aliazh për të rritur cilësitë e tij mekanike dhe rezistencën ndaj korrozionit.

Derdhja e vazhdueshme përfshin derdhjen e çelikut inox të shkrirë të rafinuar në një makinë derdhjeje të vazhdueshme, e cila ftohet me shpejtësi dhe e ngurtëson atë në një pllakë.

Rrotullim i nxehtë: Pllaka nxehet dhe rrotullohet përmes një mulli të nxehtë rrotullimi për të marrë trashësinë e duhur.

Lëshimi i ftohtë: Çeliku inox i petëzuar në nxehtësi përpunohet më pas në një mulli të petëzuar të ftohtë për të reduktuar më tej trashësinë dhe për të përmirësuar lustrimin e sipërfaqes.

Turshi dhe pjekja: Çelik inox i mbështjellë në të ftohtë pjeket për të rritur duktilitetin përpara se të piqet për të hequr çdo shkallë oksidi ose papastërti në sipërfaqe.

Prerja: Çeliku i pandryshkshëm i pjekur dhe i turshi pritet më pas në gjerësi të vogla për të gjeneruar dimensionet e nevojshme të fletës së çelikut inox.

Për çfarë përdoret fletë metalike prej çeliku inox?

1. Industria kimike: Fleta e çelikut inox përdoret shpesh në industrinë kimike për të prodhuar shkëmbyes nxehtësie, enë kimike, rezervuarë dhe tubacione magazinimi dhe pajisje të tjera përpunimi që kërkojnë kontakt me ujë të freskët. Mund të përballojë erozionin e mediave të ndryshme gërryese dhe të mundësojë ruajtjen dhe shpërndarjen e sigurt të kimikateve për shkak të rezistencës së lartë ndaj korrozionit.

2. Industria elektronike: Përdoret gjerësisht në paketimin dhe mbrojtjen e komponentëve elektronikë në industrinë elektronike dhe mund të përdoret si bartës i çipit, diafragma e baterisë, qelizat e karburantit, kondensatorët, lidhësit dhe shtresa mbrojtëse e bordit të qarkut.

3. Sektori farmaceutik: Për shkak të biopërputhshmërisë së tij të lartë dhe rezistencës ndaj korrozionit, përdoret gjerësisht në biznesin farmaceutik për të prodhuar pajisje dhe pajisje mjekësore si instrumente kirurgjikale, nyje artificiale, implante, etj.

4. Instrumente precize: Përdoret gjerësisht në prodhimin e instrumenteve precize, veçanërisht instrumenteve optike dhe elektronike për prodhimin e pasqyrave, filtrave optikë, skanerëve, e kështu me radhë, si dhe mbrojtjen dhe paketimin e instrumenteve elektronike.

5. Dekorimi arkitektonik: për shkak se është rezistent ndaj motit dhe korrozionit dhe mund të ruajë bukurinë afatgjatë në mjediset e jashtme, mund të përdoret në dekorimin arkitektonik për të prodhuar pllaka të ndryshme dekorative dhe përbërës dekorativë.

Konkurrenca dhe kërkesa e tregut të produkteve

Konkurrenca e tregut: Tregu është shumë konkurrues, me Azinë, Evropën dhe Amerikën e Veriut që janë tregjet kryesore. Disa firma të mëdha të përpunimit të çelikut dhe çelikut inox në Azi kanë kapacitet të konsiderueshëm prodhimi dhe dominim në treg. Përparësitë konkurruese të këtyre kompanive bazohen në fuqinë teknike, shkallën e prodhimit, kontrollin e cilësisë dhe kapacitetin e furnizimit. Njëkohësisht, ka shumë biznese të vogla dhe të mesme në treg që kërkojnë konkurrencë të diferencuar duke pozicionuar produkte specifike dhe duke ofruar shërbime të personalizuara.

Kërkesa e tregut: Kërkesa e tregut për fletë metalike prej çeliku inox është mjaft e gjerë, duke përfshirë një gamë të gjerë të fushave mekanike, elektronike, mjekësore, të përpunimit të ushqimit dhe të tjera. Cilësia e lartë është në kërkesë të lartë, veçanërisht në industrinë e kuzhinës, farmaceutike dhe elektrike. Së dyti, me rritjen e dëshirës së njerëzve për jetë dhe dekorim cilësor, rritet edhe nevoja në fushën e dekorimit arkitektonik. Tregu i fletëve të çelikut inox, nga ana tjetër, po përjeton perspektiva të reja kërkese me shfaqjen e teknologjive dhe aplikimeve të reja. Për shembull, popullariteti në rritje i automjeteve elektrike ka rritur kërkesën për petë të lehta prej çeliku inox rezistente ndaj korrozionit. Për më tepër, rritja e industrisë së energjisë së rinovueshme krijon potencial të ri tregu për të.

Së fundi, ndërsa ekonomia dhe teknologjia botërore përparojnë, kërkesat për fletë çeliku inox, të tilla si pastërtia e lartë, forca e lartë, rezistenca e lartë ndaj korrozionit, etj., bëhen gjithnjë e më kërkuese, ashtu si edhe kërkesat e kostos. Kjo i ka shtyrë prodhuesit të rrisin kontrollin e cilësisë dhe të zbatojnë përparime teknike në procesin e prodhimit për të përmirësuar performancën e produktit dhe për të ulur kostot e prodhimit.

Gnee Steel Group është një firmë e zinxhirit të furnizimit që kombinon dizajnimin dhe përpunimin e paneleve, tubacionet dhe profilet, peizazhin e jashtëm dhe shitjet e produkteve të vogla jashtë shtetit. Ajo u themelua në vitin 2008 për të qenë grupi më konkurrues i zinxhirit të furnizimit në botë; që atëherë, ne kemi qenë të përkushtuar për të arritur këtë qëllim me shërbime të shkëlqyera, të qëndrueshme dhe kreative. Gnee Steel Group është bërë firma më profesionale e zinxhirit të furnizimit të çelikut në mbarë botën në Central Plains pas shumë vitesh punë të palodhur.

 

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.