Fllanxha prej çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Montimi i tubave prej çeliku inox » Fllanxhë » Fllanxha inox
Fllanxha prej çeliku inox

Fllanxha prej çeliku inox

Fllanxha prej çeliku inox, shpesh e referuar si fllanxha SS, është një pajisje tubash e bërë prej çeliku inox. Përdoret për të lidhur tubacione, valvola ose pajisje dhe luan një rol në lidhjen dhe fiksimin. Për shkak të rezistencës së lartë ndaj korrozionit dhe pamjes estetikisht të këndshme, fllanxhat prej çeliku inox përdoren zakonisht në industri të ndryshme duke përfshirë ndërtimin, naftën dhe gazin, makineritë, ruajtjen e ujit, naftën, industrinë kimike, prodhimin e ushqimit, ndërtimin e anijeve, automobilat dhe industri të tjera.

Shërbimet

Çfarë është fllanxha prej çeliku inox?

Fllanxha prej çeliku inox, shpesh e referuar si fllanxha SS, i referohet një fllanxha të bërë prej çelik i pandryshkshëm. Përdoret kryesisht si një metodë e lidhjes së tubave, tubave, valvulave, pompave, pajisjeve dhe pajisjeve të tjera për të formuar një sistem tubacionesh. Ka vrima në fllanxhë, të cilat mund të shtrëngohen me bulona për të lidhur mirë tubat. Pastaj këto fllanxha mbyllen me guarnicione.

Me një fjalë, dizajni i fllanxhave prej çeliku inox shmang rrjedhjet e shkaktuara nga pamundësia për të rreshtuar bashkimin e saldimit gjatë saldimit, gjë që e bën atë të përshtatshëm për t'u përdorur dhe grisur.

Dimensionet e fllanxhës prej çeliku inox

material çelik i pandryshkshëm
standard DIN, ANSI, JIS, GB
Trashësia 5-25 mm (mbështetje personalizimi)
Metoda e prodhimit Hedhje, falsifikim
Koha e dorëzimit Brenda 5-10 ditëve pune

Llojet e fllanxhave prej çeliku inox

Fllanxhat SS mund të klasifikohen në lloje të ndryshme sipas standardeve të ndryshme. Le të shohim më poshtë.

1. Procesi i prodhimit

Sipas proceseve të prodhimit, fllanxha prej çeliku inox mund të ndahet në:

Derdhja e fllanxhës prej çeliku inox: shkrin metalin në çelik të shkrirë të lëngshëm dhe derdh çelikun e shkrirë në një kallëp metalik për të formuar formën e fllanxhës. Me karakteristikat e kostos së ulët të prodhimit dhe efikasitetit të lartë, derdhja mund të prodhojë fllanxha inox me forma relativisht komplekse.

Formëzimi i fllanxhave prej çeliku të pandryshkshëm: është prerja cilindrike e mbështjellësve prej çeliku të pandryshkshëm në një madhësi të caktuar dhe ngrohja e tij në një temperaturë të caktuar për ta bërë atë termoplastik, më pas vendoset në një kokë të ftohtë në mënyrë që makina farkëtuese të rrahë vazhdimisht biletën për të bërë në brendësi të billet më të shtrënguar. Duke e bërë këtë, fllanxha e farkëtimit prej çeliku inox ka rezistencë të lartë dhe forcë të mirë mekanike, të cilat janë kryesisht të përshtatshme për tubat me presion më të lartë.

2. Formë

Sipas formës, fllanxha prej çeliku inox mund të ndahet në:

Fllanxha SS të verbëra, Fllanxha SS me rrëshqitje, Fllanxha SS me saldim me fole, Fllanxha SS me qafë saldimi, Fllanxha SS të filetuara, Fllanxha SS të nyjeve të xhiros, Fllanxha SS të grykës, Fllanxha SS të përbashkëta të tipit unazor

Llojet e fllanxhave SS

Përparësitë e fllanxhave prej çeliku inox

1. Rezistencë e mirë ndaj korrozionit. E bërë prej çeliku inox, ka të gjitha vetitë rezistente ndaj korrozionit të çelikut të pandryshkshëm dhe integriteti i dizajnit mund të ruhet përgjithmonë.

2. Qëndrueshmëri e madhe. Mund t'i rezistojë korrozionit nga kimikatet kaustike, lëngjet gërryese, vajrat dhe gazrat dhe i reziston presionit dhe temperaturave të larta.

3. Forcë e lartë. Është shumë më e vështirë se fllanxhat tradicionale të çelikut të karbonit.

4. Fabrikim i lehtë. Është e lehtë për t'u përpunuar dhe prodhuar, e cila mund të plotësojë kërkesat strukturore të arkitektëve dhe projektuesve.

5. Mirëmbajtje e lehtë. Siguron akses të lehtë për pastrim, inspektim ose modifikim dhe zakonisht ngjitet ose vidhoset së bashku duke bashkuar dy fllanxha inox me një copë litari midis tyre për të siguruar një vulosje.

6. Dizenjo të ndryshme. në Gnee Steel, Llojet e fllanxhave SS përfshijnë saldim të verbër, me saldim me prapanicë, nyje në prehër, me rrëshqitje, saldim me fole dhe me fileto, të cilat janë të disponueshme në një sërë madhësish dhe formash. Kliko këtu për më shumë: +8619949147586.

FLANXHA INOKS

Aplikacionet e fllanxhave prej çeliku inox

Për shkak të performancës së mirë gjithëpërfshirëse, fllanxhat prej çeliku inox përdoren gjerësisht në industri të ndryshme. Është pjesë e pazëvendësueshme e tub ss dizajni, pajisjet e tubave dhe valvulat, dhe është gjithashtu një komponent thelbësor në pjesët e pajisjeve (të tilla si pusetat, matësit e nivelit të xhamit të shikimit, etj.).

përdorimet e fllanxhave prej çeliku inox

Masat paraprake për lidhjen e fllanxhave prej çeliku inox

1. Lidhja me fllanxha duhet të mbahet në të njëjtin aks, devijimi qendror i vrimës së bulonit nuk duhet të kalojë 5% të diametrit të vrimës dhe bulonat duhet të shpohen lirshëm. Bulonat lidhës të fllanxhave duhet të kenë të njëjtat specifika, drejtimi i instalimit duhet të jetë i njëjtë dhe bulonat duhet të shtrëngohen në mënyrë simetrike dhe të barabartë.

2. Rondelet me kënd me trashësi të ndryshme nuk duhet të përdoren për të kompensuar mosparalelizmin e fllanxhave. Mos përdorni rondele të dyfishta. Kur guarnicionet me diametër të madh duhet të bashkohen, ato nuk duhet të jenë të lidhura me porte të sheshta, por duhet të jenë në formën e një xhiroje diagonale ose labirinti.

3. Për të lehtësuar instalimin dhe çmontimin e fllanxhës, bulonat e fiksimit dhe sipërfaqja e fllanxhave nuk duhet të jenë më pak se 200 mm.

4. Kur shtrëngoni bulonat, ato duhet të jenë simetrike dhe të kryqëzuara për të siguruar stres të njëtrajtshëm në rondele.

5. Bulonat dhe dadot duhet të lyhen me disulfid molibden, vaj grafiti ose pluhur grafiti për heqjen e mëvonshme: çelik inox, bulona çeliku të aliazhuar dhe dado; temperaturat e projektimit të tubacionit nën 100°C ose 0°C; objekte në ajër të hapur; korrozioni atmosferik ose media gërryese.

6. Rondelet metalike të tilla si bakri, alumini dhe çeliku i butë duhet të kalohen përpara instalimit.

7. Lidhjet me fllanxha të groposura direkt nuk lejohen. Lidhjet me fllanxha të tubacioneve të groposura duhet të kenë puse inspektimi. Nëse duhet të groposet, duhet të merren masa kundër korrozionit.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.