Spirale prej çeliku inox dyfish
  1. Fillimi » produktet » Spirale çeliku inox » Spirale prej çeliku inox dyfish » Bobina prej çeliku inox dyfish
Spirale prej çeliku inox dyfish

Spirale prej çeliku inox dyfish

Çeliku inoks i dyfishtë është një material i veçantë strukturor prej çeliku inox i përbërë nga faza austenite dhe ferrite. Ai përbëhet kryesisht nga lëndë të para kimike si kromi, nikeli, molibdeni dhe azoti, dhe bëhet përmes një procesi specifik. Përdoret në petrokimike, trajtimin e ujit të detit, përpunimin kimik dhe fusha të tjera që kanë perspektiva të gjera aplikimi. Si një furnizues kryesor në vend, Gnee është i famshëm për produkte me cilësi të lartë, shpërndarje të besueshme dhe shërbim të shkëlqyer ndaj klientit. Nëse keni këtë kërkesë, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni!

Shërbimet

Bobina prej çeliku të pandryshkshëm është një material çelik inox me një strukturë të veçantë, i cili përbëhet nga dy faza kristalore të austenitit dhe ferritit, prej nga vjen emri spiralja prej çeliku të pandryshkshëm. Me lëndët e para kimike si kromi, nikeli, molibdeni dhe azoti si përbërës kryesorë, ai bëhet përmes një procesi specifik. Ka veti të shkëlqyera si forca e lartë, rezistenca ndaj korrozionit dhe përpunueshmëria, dhe është përdorur gjerësisht në shumë fusha. Përdoret shpesh në pajisjet petrokimike, pajisjet e trajtimit të ujit të detit, industrinë e përpunimit kimik, enët nën presion, tubacionet me presion të lartë, pajisjet e përpunimit të ushqimit, etj. Është një zgjedhje ideale e materialit për një sërë mjedisesh të vështira dhe skenarë inxhinierikë që kërkojnë forcë të lartë.

Duplex-Stainless-Steel-Coil-1

Specifikimet e produktit

Dupleksi i shitjes së nxehtë të kompanisë sonë spiral çelik inox produktet përfshijnë spirale çelik inox 2205 dhe spirale çeliku inox 2507. Produktet e lidhura përshkruhen si më poshtë:

Produkt 2205 Bobina prej çeliku inox 2507 Bobina prej çeliku inox
Përbërësit kryesorë Krom (Cr): 22-23%

Nikel (Ni): 4.5-6.5%

Molibden (Mo): 3-3.5%

Azot (N): 0.14-0.2%

Elementë të tjerë: Hekur (Fe) dhe sasi të vogla të elementëve të tjerë aliazh

Krom (Cr): 24-26%

Nikel (Ni): 6-8%

Molibden (Mo): 3-5%

Azot (N): 0.24-0.32%

Elementë të tjerë: Hekur (Fe) dhe sasi të vogla të elementëve të tjerë aliazh

Përbërësit kryesorë 1000-2000 1000-2000
Gama e trashësisë (mm) 0.3-3.0 0.3-3.0
Gama e gjatësisë (m) Personalizuar sipas kërkesave të klientit Personalizuar sipas kërkesave të klientit
Trajtim sipërfaqësor 2B, BA, NR.1, NR.4, HL, etj. 2B, BA, NR.1, NR.4, HL, etj.
Standardet Teknike ASTM A240/A240M, EN 10088-2, JIS G4305, etj. ASTM A240/A240M, EN 10088-2, JIS G4305, etj.

Parametrat aktualë të produktit do të ndryshojnë sipas kërkesave specifike të porosisë. Kur zgjidhni dhe blini mbështjellje çeliku të pandryshkshëm, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni për informacion më të detajuar për parametrat e produktit. Nëse keni nevoja të tjera, ju lutemi na tregoni me kohë dhe ne do të bëjmë çmos për t'ju ndihmuar të siguroni produkte të përshtatshme çeliku inox.

Cilat janë karakteristikat e mbështjelljeve të çelikut të pandryshkshëm të dyfishtë?

Cilësitë e shkëlqyera të çelikut inox dupleks përfshijnë forcën e tij të lartë, plasticitetin dhe qëndrueshmërinë e jashtëzakonshme, rezistencën e fortë ndaj korrozionit dhe saldueshmërinë e madhe. Është një opsion material popullor dhe i nivelit të lartë për aplikime që kanë nevojë për forcë të madhe dhe rezistencë ndaj korrozionit për shkak të këtyre cilësive. Pjesët e mëposhtme janë karakteristika të rëndësishme:

Forca e lartë: Çeliku i pandryshkshëm i dyfishtë ka rezistencë më të lartë rendimenti dhe forcë në tërheqje, e cila është më e lartë se çeliku inoks austenitik tradicional dhe çeliku inox ferritik, dhe performon mirë në inxhinierinë strukturore dhe aplikime me kërkesa të larta për forcë.

Rezistenca ndaj korrozionit: Bobinat e dyfishta prej çeliku inox kanë rezistencë të fortë ndaj korrozionit dhe mund t'i rezistojnë një sërë mediash korrozive, duke përfshirë mjediset acidike, alkaline dhe kloride, dhe përdoren gjerësisht në fushat kimike, nafte dhe gazi.

Aplikimet në industrinë kimike

Performancë e shkëlqyer saldimi: Ndryshe nga disa lloje të tjera të çelikut të pandryshkshëm, çeliku i pandryshkshëm i dyfishtë është relativisht i lehtë për t'u salduar, dhe çeliku i salduar i dyfishtë ende ruan rezistencë të mirë ndaj korrozionit dhe veti mekanike.

Plasticitet dhe qëndrueshmëri e mirë: Mbështjelljet e dyfishta prej çeliku inox ruajnë plasticitet dhe qëndrueshmëri të mirë ndërsa kanë forcë të lartë dhe mund t'i rezistojnë stresit dhe deformimit të shkaktuar nga puna në të ftohtë.

Si është bërë spiralja prej çeliku inox dupleks?

Procesi i prodhimit të mbështjelljes së dyfishtë prej çeliku inox kryesisht përfshin disa hapa të tillë si shkrirja dhe derdhja, rrotullimi i nxehtë, rrotullimi i ftohtë, pjekja dhe turshia:

Shkrirja dhe derdhja: shkrirja e lëndëve të para të çelikut inox austenitik dhe çelikut inox ferritik për të siguruar kontroll të saktë dhe përzierje uniforme të përbërësve të aliazhit.

Derdhja e ION-it në pllaka: Lidhjet e shkrirë të çelikut inox derdhen në kallëpe derdhjeje për të formuar pllaka të trasha. Madhësia dhe forma e pllakës përcaktohen sipas kërkesave të produktit.

Rrotullimi i nxehtë: Pllaka nxehet në një temperaturë të përshtatshme dhe më pas rrotullohet në trashësinë dhe gjerësinë e dëshiruar nga një seri mullinjsh të nxehtë. Gjatë procesit të rrotullimit të nxehtë, pllaka shtypet dhe zgjatet vazhdimisht për të formuar gradualisht një spirale të mbështjellë të nxehtë.

Rrotullimi i Ftohtë: Bobina e petëzuar në nxehtësi shtypet dhe zgjatet përmes një mulli me petëzimi të ftohtë për të reduktuar trashësinë e saj dhe për të përmirësuar cilësinë e sipërfaqes së saj, duke përmirësuar vetitë mekanike dhe përfundimin e sipërfaqes së bobinave të dyfishta prej çeliku inox.

Pjekja: Bobinat e petëzuara në të ftohtë janë pjekur në një mjedis të kontrolluar me temperaturë të lartë për të lehtësuar stresin e mbetur dhe për të rritur duktilitetin dhe rezistencën ndaj korrozionit të materialit.

Turshi: Spiralja e pjekjes kalon një proces turshi, duke përdorur një zgjidhje turshi për të pastruar sipërfaqen për të hequr oksidet, skorjen e saldimit dhe ndotës të tjerë për të arritur një cilësi dhe pastërti më të lartë të sipërfaqes.

Përpunimi i mëpasshëm: Bobinat prej çeliku të pandryshkshëm dupleks turshi mund të priten, priten ose formohen në madhësitë dhe format e dëshiruara sipas nevojës.

Duplex-Stainless-Steel-Coil-2

Çdo hap në procesin e prodhimit të mbështjelljes prej çeliku të pandryshkshëm luan një rol të rëndësishëm në performancën dhe cilësinë e produktit përfundimtar. Si një furnizues i shkëlqyer çeliku inox, fabrikat e Gnee mund të prodhojnë mbështjellje çeliku inoks me cilësi të lartë për të përmbushur nevojat e fushave të ndryshme të aplikimit përmes kontrollit të saktë të secilit parametër të procesit dhe zbatimit të rreptë të standardeve të kontrollit të cilësisë.

Skenarët e aplikimit të spirales prej çeliku të pandryshkshëm të dyfishtë

Duplex-Stainless-Steel-Coil-Applications

Bobinat e dyfishta prej çeliku inox përdoren gjerësisht në shumë industri për shkak të forcës së tyre të lartë dhe vetive të rezistencës ndaj korrozionit. Këtu janë disa aplikacione të zakonshme për mbështjelljet prej çeliku të pandryshkshëm:

aplikimi Field Shembull
Kimike Përpunimi Përdoret në prodhimin e pajisjeve të përpunimit kimik si këmbyesit e nxehtësisë, enët nën presion dhe reaktorët.
Industria e Naftës dhe Gazit Përdoret në tubacione, valvola dhe pajisje të tjera në prodhimin e naftës dhe gazit në det të hapur për t'i rezistuar korrozionit dhe plasaritjes së stresit.
Impianti i shkripëzimit të ujit të detit Për shkak të rezistencës së tij të shkëlqyer ndaj korrozionit të ujit të detit, përdoret në ndërtimin e impianteve të shkripëzimit të ujit të detit, duke përfshirë avulluesit dhe ftohësit me shëllirë.
Industria e pulpës dhe letrës Përdoret në prodhimin e pajisjeve të tilla si tretës, rezervuarë zbardhues dhe avullues për shkak të rezistencës së tij ndaj efekteve gërryese të acideve dhe kimikateve gërryese.
Industria e Përpunimit të Ushqimit Për pajisjet e përpunimit të ushqimit si kontejnerët, sistemet e transportuesit dhe linjat e përpunimit.
Ndërtim Një material strukturor i përdorur në ndërtesa dhe ura për forcën e tij strukturore dhe cilësitë estetike.
Industria automotive Përdoret në sistemet e shkarkimit të automobilave, sistemet e karburantit dhe komponentët e shasisë.
Industria Mjekësore Për pajisjet dhe instrumentet mjekësore si instrumentet kirurgjikale, implantet dhe pajisjet mjekësore.
Industria e Hapësirës Ajrore Për pajisjet e hapësirës ajrore dhe komponentët strukturorë.

Sa më sipër janë vetëm disa fusha të zakonshme të aplikimit të mbështjelljeve prej çeliku të pandryshkshëm. Nëse keni këtë kërkesë, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni. Ne do t'ju ofrojmë këshillat më profesionale, produktet më të përshtatshme dhe shërbimin më të mirë!

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.