Çeliku inox C-Channel çeliku
  1. Fillimi » produktet » Çelik inox me kanal C
Çeliku inox C-Channel çeliku

Çeliku inox C-Channel çeliku

Një element strukturor i përbërë nga çelik inox quhet kanal çeliku inox, ose kanal C. Rrjeta vertikale e saj në formë "C" dhe fllanxhat e sipërme dhe të poshtme, të cilat janë 90 gradë nga rrjeta, përcaktojnë formën e saj.

Shërbimet

Çfarë është Stainless Stel C-Chanel Szhvishem?

Një element strukturor i përbërë nga çelik inox quhet kanal çeliku inox, ose kanal C. Rrjeti i saj vertikal në formë "C" dhe fllanxhat e sipërme dhe të poshtme, të cilat janë 90 gradë nga rrjeta, përcaktojnë formën e saj.

Cilat janë avantazhet e vetë çelikut në formë C dhe zbatimi i tij praktik?

Një makinë për formimin e çelikut në formë C përpunon automatikisht dhe formon çelik në formë C. Në përputhje me madhësinë e specifikuar të çelikut në formë C, makina formuese mund të përfundojë automatikisht operacionin e formimit të çelikut në formë C. Çeliku në formë C është bërë nga pllaka çeliku të petëzuara me formim të ftohtë dhe ka mure të forta, të holla, peshë të ulët dhe performancë të mirë në prerje tërthore. E njëjta forcë mund të rezultojë në një kursim material prej 30% në krahasim me çelikun e kanalit konvencional. Purlinat dhe trarët e murit janë dy struktura të zakonshme çeliku të bëra prej çeliku në formë C. Ajo gjithashtu mund të përzihet dhe të përputhet për të krijuar mbështetëse të lehta, kapëse çatie dhe elementë të tjerë arkitekturorë. Mund të përdoret gjithashtu në fabrikimin e makinerive dhe komponentëve të industrisë së lehtë si krahë, trarë dhe kolona.

Këto ditë, çeliku i galvanizuar në formë C me mbështjellje të ftohtë, me zhytje të nxehtë, përdoret shpesh dhe ofron një sërë përfitimesh.

  1. tepër të lehta në peshë.

Një përfitim i konstruksionit të tij të pllakës së çelikut të mbështjellë në nxehtësi është pesha e tij minimale. Në ndryshim nga betoni, kërkohet më pak planifikim strukturor dhe procedura e ndërtimit është mjaft e lehtë.

  1. Përshtatshmëri e mjaftueshme.

Stabiliteti i tij është i lartë dhe struktura e tij e brendshme është e arsyeshme dhe shkencore. Zakonisht mund të tolerojë lëkundje më të larta dhe është më elastike ndaj fatkeqësive natyrore.

  1. Kurseni kohë dhe përpjekje.

Saldimi mundëson kursime të konsiderueshme materiale, si dhe një reduktim të caktuar në kostot e punës dhe materialeve. Ai gjithashtu ka përfitimin e të qenit i thjeshtë për t'u përpunuar, çmontuar dhe ricikluar gjatë fazës së përpunimit.

Ndërsa ofron përfitime, ka edhe disa të meta, si shtrembërimi pas rrotullimit të nxehtë. Nëse ftohja homogjene nuk kryhet pas bluarjes, mund të shfaqen strese të mbetura.

Në përgjithësi, avantazhet e tij tejkalojnë disavantazhet e tij. Për shkak të këtyre përfitimeve, çeliku C përdoret gjerësisht dhe ka parë përmirësime të vazhdueshme si në prodhim ashtu edhe në aplikim.

Në ndërtim praktik, çeliku në formë C ofron edhe përfitime të tjera

1. Krahasuar me ndërtesat tradicionale, shtëpitë me strukturë çeliku janë më të afta të plotësojnë nevojat për ndarjen fleksibël të gjireve të mëdha në ndërtesa. Zona efektive e përdorimit të brendshëm mund të rritet me afërsisht 6% dhe shkalla e përdorimit të zonës mund të rritet duke ulur sipërfaqen e seksionit kryq të kolonave dhe duke përdorur panele muri të lehta.

2. Efekt i mirë i kursimit të energjisë. Muret janë të përbëra nga panele sanduiç, çeliku katror dhe çeliku i lehtë, me efikasitet energjetik, i standardizuar në formë C. Këto materiale kanë një shkallë të kursimit të energjisë 50%, rezistencë të fortë sizmike dhe performancë të mirë termoizoluese.

3. Përdorimi i sistemeve strukturore të çelikut në ndërtesat e banimit mund të përdorë plotësisht duktilitetin e çelikut, kapacitetin e shkëlqyer të deformimit plastik dhe rezistencën e shkëlqyer ndaj erës dhe tërmeteve, duke rritur ndjeshëm sigurinë dhe besueshmërinë e shtëpisë. Strukturat e çelikut mund të parandalojnë dëmtimet nga shembja e ndërtesave, veçanërisht në rast tajfunesh dhe tërmetesh.

4. Ndërtesa peshon shumë pak në përgjithësi. Për shkak të natyrës së tij të lehtë - afërsisht gjysma e asaj të një strukture betoni - sistemi i banimit me strukturë çeliku mund të kursejë ndjeshëm kostot e themelit.

5. Krahasuar me sistemin tipik rezidencial, procesi i ndërtimit përfundon minimalisht një të tretën më shpejt dhe me ritme më të shpejta. Pesë persona dhe njëzet ditë janë gjithçka që duhet për të përfunduar një ndërtesë 1,000 metra katrorë.

6. Ndikim i mirë në mbrojtjen e mjedisit. Shtëpitë me struktura çeliku ndërtohen me një reduktim të ndjeshëm të sasisë së rërës, gurit dhe hirit të përdorur në ndërtimin e tyre. Shumica e materialeve janë ose 100% të biodegradueshme ose të riciklueshme. Shumica e komponentëve që përbëjnë ndërtesën mund të riciklohen ose prishen pa krijuar mbeturina.

7. I adaptueshëm dhe i bollshëm. Një dizajn i madh gjiri lejon ndarje fleksibël të hapësirës së brendshme për të akomoduar nevoja të ndryshme të përdoruesve.

8. Plotësoni kërkesat e zhvillimit të qëndrueshëm dhe industrializimit të banesave.

Aaplikimet e Stainless Stel C-Chanel Szhvishem

Ndërtimi dhe arkitektura: Për mbështetje strukturore në projekte, duke përfshirë trarët, kornizat dhe kapakët e çatisë, përdoret çelik inox me kanal C. Ai u jep strukturave dhe ndërtesave stabilitet dhe forcë.

Industriale dhe prodhuese: Çelik inox me kanal C përdoret në fabrika, magazina dhe objekte prodhuese, midis mjediseve të tjera industriale. Ai mbështet kornizat e pajisjeve, sistemet e transportuesit dhe makinat e mëdha.

Menaxhimi i lëngjeve: Sistemet e ulluqeve dhe hedhjes së lëngjeve të bëra nga çeliku me kanal C mund të ndihmojnë në ruajtjen e pastërtisë së zonave të caktuara. Karakteristika si instalime elektrike të fshehura ose hidraulik gjithashtu mund të mbrohen me të.

Edhe arkitektonike edhe dekorative: Për shkak të pamjes së saj tërheqëse, çeliku inox me kanal C përdoret në aplikime arkitekturore. Si në ndërtesat komerciale ashtu edhe në ato rezidenciale, mund të përdoret për veshje me panele, zbukurime, kangjella dhe thekse dekorative.

Përpunimi i ushqimit dhe produktet farmaceutike: Për shkak të rezistencës ndaj korrozionit dhe cilësive higjienike, çeliku inox me kanal C është i përshtatshëm për përdorim në këta sektorë. Përdoret për strukturat mbështetëse, platformat dhe kornizat e pajisjeve.

Cilësimet kimike dhe gërryese: Rafineritë, impiantet e përpunimit kimik dhe mjedise të tjera gërryese mund të përdorin çelik inox me kanal C për shkak të rezistencës së tij ndaj korrozionit. Është rezistent ndaj ekspozimit ndaj mjediseve armiqësore dhe kimikateve.

Mbështetja strukturore: Urat, projektet e infrastrukturës dhe prodhimi i automobilave janë vetëm disa nga aplikacionet për të cilat përdoret çeliku inox me kanal C.

Minierat dhe nxjerrja e guroreve: Ekranet e endura ose të salduara për filtrimin e ujit, lidhësit me fije dhe sustat janë vetëm disa nga përdorimet e çelikut inox me kanal C në këtë sektor.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.