Tub përkulje çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Montimi i tubave prej çeliku inox » Montimi i tubave të serisë së bërrylit » Tub përkulje çeliku inox
Tub përkulje çeliku inox

Tub përkulje çeliku inox

Tubat e përkuljes së çelikut inox janë tuba prej çeliku inox, të cilët janë rezistent ndaj korrozionit, rezistent ndaj temperaturës së lartë dhe rezistent ndaj presionit të lartë.

Shërbimet

Çfarë është a STub përkulje çeliku inox?

Produkt Emër Tub përkulje çeliku inox
material Çelik inox 304, 304L, 316, 316L, etj.
Masat 1″-6″ DN10-150
Trashësia 1.5-4MM
Presionin e punës 2-6 bar
Temperatura të punës -10~120 gradë.
polonisht Lustrim pasqyre, lustrim i zbehtë/mat, nën dritë, 240 perime, 400 zhavorr
Lidhje Salduar, kapëse, Mashkull, me bashkim
standard 3A, DIN, SMS, BS, RJT, CIP, IDF, DANSK, etj.
Produkti kryesor Kapëse, varëse tubash, ferrulat, bashkime, montime, vlera, etj
Aplikacion bulmet, ushqim, birrë, pije, farmaci, kozmetikë dhe kështu me radhë
Dizajn special ne mund të prodhojmë sipas vizatimeve tuaja
Paketim Tkurrni paletë të mbështjellë me karton ose në kasë druri të detajuar
Mënyra e transportit Nga deti, nga ajri, nga shprehin
Kohë për dorëzim Varet nga sasitë që ju nevojiten.
Shembull i Politikave blerësi bartë tarifën e ajrit, por kjo tarifë do të reduktohet nga porosia direkt.

Tubat e përkuljes së çelikut inox janë tuba prej çeliku inox, të cilët janë rezistent ndaj korrozionit, rezistent ndaj temperaturës së lartë dhe rezistent ndaj presionit të lartë. Ato përdoren gjerësisht në industri të ndryshme për tubacionet për të transportuar lëngje, gazra dhe lëndë të ngurta. Metodat e prodhimit përfshijnë përkuljen e ftohtë dhe përkuljen e nxehtë për të siguruar performancën dhe forcën e përgjithshme të tubave të përkuljes.

Standardi i zbatimit për STub përkulje çeliku inox

Duhet të theksohet se mund të ketë standarde ose kode të tjera të zbatueshme në çdo vend ose rajon. Në një projekt specifik, standardi i duhur i zbatimit duhet të zgjidhet sipas kërkesave rregullatore dhe teknike të vendndodhjes.

ASTM A403, ASTM A815, ASME B16.9, ASME B16.28

EN 10253-3, EN 10253-4, etj.

DIN 2605, DIN 2606, DIN 2609, etj.

BS 1965, BS EN 10253-3, etj.

JIS B2313 etj.

GB/T 12459, GB/T 13401, etj.

Tub përkulje çeliku inox1

i pandryshkshëm Szhvishem Bfund Pte litari karakteristika

Tubi i përkuljes së çelikut inox me rezistencën e tij ndaj korrozionit, forcën e lartë, rezistencën ndaj temperaturës së lartë dhe karakteristika të tjera, bëhet një pjesë e rëndësishme e sistemit të tubacioneve, i përdorur gjerësisht në fusha të ndryshme industriale.

1. Rezistenca ndaj korrozionit: tubi i përkuljes së çelikut inox është një material çeliku inox rezistent ndaj korrozionit, mund t'i rezistojë acidit, alkalit, kripës dhe kimikateve të tjera, kështu që mund të funksionojë në një mjedis gërryes për një kohë të gjatë.

2. Forca e lartë: tubi i përkulur prej çeliku inox është një forcë e lartë, fortësi e lartë, rezistencë ndaj presionit, rezistencë ndaj ngarkesës, është një tub ideal i aplikuar për tubacionet me presion të lartë.

3. Rezistenca ndaj temperaturës së lartë: tubi i përkuljes së çelikut inox është i përshtatshëm për përdorim në sistemet e tubacioneve me temperaturë më të lartë për shkak të vetive të tij të mira mekanike në temperatura më të larta dhe nuk është i prirur ndaj deformimit, shkrirjes dhe karakteristikave të tjera.

4. Performanca e mirë e përpunimit: prodhimi i tubave të përkuljes së çelikut inox është i thjeshtë, i lehtë për t'u instaluar, sipas kërkesave të veçanta për lakimin, prerjen, bashkimin, i përshtatshëm për rregullime të ndryshme të tubacioneve dhe kërkesa të projektimit.

5.Higjienik: Tubi i përkuljes së çelikut inox, jo toksik, pa erë, higjienike, përdoret gjerësisht në industrinë ushqimore, farmaceutike dhe të tjera.

6. Mbyllja e besueshme: tubi prej çeliku inox përkulet për shkak të vulosjes së tij të shkëlqyer, për të siguruar sigurinë e tubacionit nën premisën e tubacionit mund të parandalojë në mënyrë efektive rrjedhjen, duke rritur kështu funksionimin e sigurt dhe të besueshëm të tubacionit.

7.Estetika:pamje e lëmuar e përkuljes së tubit prej çeliku inox, formë moderne, e bukur, e përshtatshme për dekorim, orendi, tubacione dekorative.

Tub përkulje çeliku inox2

Cilat janë përdorimet e Tub përkulje çeliku inox?

1. Tubat e përkuljes së çelikut inox kanë një gamë të gjerë përdorimesh në industri të ndryshme për shkak të karakteristikave të tyre unike, duke përfshirë sa vijon:

Sistemet e tubacioneve industriale: Tubat e përkuljes së çelikut inox përdoren shpesh për transportin e materialeve të lëngshme, gazit dhe të ngurtë në tubacionet industriale. Zbatohet për sistemin e tubacioneve të kimikateve, naftës, ushqimit, ilaçeve, etj.

2. Ndërtimi dhe dekorimi: Tubi i përkuljes së çelikut inox përdoret gjerësisht në ndërtim dhe dekorim. Mund të aplikohet në tubacione të brendshme dhe të jashtme, parmakë, balustrada, shkallë dhe pjesë të tjera dekorative të tubave.

3. Industria e automobilave: Tubat e përkuljes së çelikut inox luajnë një rol të rëndësishëm në prodhimin e automobilave. Ato përdoren në sistemin e shkarkimit, sistemin e ftohjes, sistemin e furnizimit me karburant, e kështu me radhë, për të siguruar rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe rezistencë ndaj temperaturës së lartë.

4. Industria e energjisë: Tubat e përkuljes së çelikut inox përdoren gjerësisht në industrinë e energjisë në sistemin e tubacioneve të naftës, gazit, energjisë bërthamore, etj., si dhe në termocentralet dhe termocentralet bërthamore.

5. Inxhinieria detare: Rezistenca ndaj korrozionit dhe rezistenca ndaj korrozionit të tubave të përkuljes së çelikut inox i kanë bërë ato një komponent thelbësor në inxhinierinë detare, të tilla si platformat në det të hapur, tubacionet nëndetëse dhe kërkimet e naftës në det të hapur.

6. Industria ushqimore dhe farmaceutike: Për shkak të çelikut të tij inox jotoksik, rezistent ndaj korrozionit, çeliku inox përdoret gjerësisht në sistemin e tubacionit të ushqimit dhe ilaçeve për të garantuar higjenën dhe cilësinë e produktit.

Tub përkulje çeliku inox3

Cilat janë llojet e Tub përkulje çeliku inoxs?

Tubat e përkuljes së çelikut inox mund të ndahen në lloje të ndryshme sipas këndeve dhe formave të tyre të përkuljes. Këtu janë disa lloje të zakonshme të tubave të përkuljes së çelikut inox:

Kthesa 1.90 gradë: Kjo kthesë është e përkulur në një kënd prej 90 gradë, shpesh përdoret për të ndryshuar drejtimin e tubacionit ose për të lidhur dy seksione të tubit për të formuar një kthesë me kënd të drejtë.

Kthesa 2.45 gradë: kjo kthesë është e përkulur në një kënd prej 45 gradë, shpesh përdoret në sistemet e tubacioneve që kërkojnë një kthesë të vogël këndi.

Kthesa 3.180 gradë: Këto kthesa janë të përkulura në një kënd prej 180 gradë për të formuar një tubacion në formë U-je ose gjysmërrethor, që përdoret shpesh në rastet kur tubacioni duhet të jetë i vetë-lidhur ose kur tubacioni anashkalon një pengesë.

4. Kthimi me rreze të shkurtër: Rrezja e përkuljes së kësaj kthese është relativisht e vogël, zakonisht 1.5 herë diametri i tubit, i përshtatshëm për hapësirë ​​të kufizuar.

5. Kthesa me rreze të gjatë: rrezja e kthesës së kësaj kthese është relativisht e madhe, zakonisht 3 herë diametri i tubit ose më i madh, për nevojën për një rreze më të madhe kthese të sistemit të tubacioneve.

6. Përkulja e tubave katror: Kjo kthesë ka një formë të prerjes tërthore katrore dhe është e përshtatshme për sistemet e tubacioneve që kërkojnë një prerje tërthore katrore.

7. Kthesat e tubave ovale: Këto kthesa kanë një seksion kryq ovale dhe shpesh përdoren për nevoja të veçanta të projektimit të tubacioneve.

8. Përkulje me shumë bërryla: Ky lloj kthese ka bërryla të shumta, duke e lejuar atë të ndryshojë drejtimin e tubit disa herë, dhe është i përshtatshëm për rregullime komplekse tubacionesh dhe aplikime me pika të shumta kthese.

Tub përkulje çeliku inox4

Procesi i prodhimit të Tub përkulje çeliku inox

Procesi i prodhimit të kthesave prej çeliku inox mund të ndahet në dy metoda të zakonshme: përkulja e ftohtë dhe lakimi i nxehtë.

Përkulja e ftohtë: Përkulja e ftohtë është përkulja e tubave prej çeliku inox me forcë mekanike në temperaturën e dhomës. Kjo metodë është e përshtatshme për diametra më të vegjël dhe trashësi më të hollë të murit të tubit. Procesi i përkuljes së ftohtë përfshin hapat e mëposhtëm:

a. Përgatitja e tubit: zgjidhni tubin e duhur të përkuljes së çelikut inox, sipas rrezes dhe këndit të kërkuar të lakimit për prerje dhe përpunim.

b. Procesi i përkuljes: tubi futet në makinën e përkuljes ose në kallëpin e lakimit, nëpërmjet forcës mekanike për ta bërë atë të përkulet në këndin dhe formën e kërkuar.

c. Inspektimi dhe formësimi: Tubi i përkuljes së çelikut inox inspektohet për të siguruar që cilësia e lakimit dhe dimensionet gjeometrike plotësojnë kërkesat. Nëse është e nevojshme, formimi dhe rregullimi.

Përkulja e nxehtë: Përkulja e nxehtë kryhet duke ngrohur tubin e përkuljes së çelikut inox në një interval të caktuar temperaturash për ta bërë atë të zbutet dhe më pas të përkulet. Kjo metodë është e përshtatshme për diametër të madh dhe trashësi muri të tubit. Procesi i përkuljes së nxehtë përfshin hapat e mëposhtëm:

a. Përgatitja e tubit: zgjidhni tubin e përshtatshëm të përkuljes prej çeliku inox dhe preni dhe përgatiteni sipas rrezes dhe këndit të kërkuar të përkuljes.

b. Ngrohja: tubi nxehet në intervalin e duhur të temperaturës, zakonisht duke përdorur metoda të tilla si ngrohja me induksion ose ngrohja me flakë.

c. Përkulja dhe përpunimi: Pasi tubi i përkuljes së çelikut të pandryshkshëm të ketë arritur temperaturën e duhur, ai përkulet në këndin dhe formën e dëshiruar duke përdorur një makinë përkulëse ose një mbulesë.

d. Ftohja dhe përpunimi: Tubi i përkuljes së çelikut inox ftohen dhe mundësisht trajtohen me nxehtësi dhe më pas përpunohen për të rivendosur vetitë mekanike dhe forcën e materialit.

Tub përkulje çeliku inox5

Dallimi midis Tub përkulje çeliku inox  CArbon Tub përkulje çeliku

1. Materiali: gypat e përkuljes së çelikut inox të bërë nga çelik inox që përmbajnë hekur, krom, nikel, rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit. Tubi i çelikut të karbonit përkulet, është një çelik karboni i bazuar në hekur dhe karbon, nuk ka veti anti-korrozioni.

2. Rezistenca ndaj korrozionit: rezistenca ndaj korrozionit të tubave prej çeliku inox, korrozioni acid, alkali, kripë dhe gërryerje të tjera kimike. Sidoqoftë, tubi i çelikut të karbonit përkulet në lagështi të lartë, lagështi të lartë, mjedis të lartë të oksigjenit, shumë i lehtë për t'u ndryshkur.

3. Forca: tubi i përkuljes së çelikut inox ka një forcë relativisht të lartë, mund të përballojë presionin dhe ngarkesën e madhe, i përshtatshëm për përdorim në tubacionet me presion të lartë. Kthimi i tubit të çelikut të karbonit përdoret gjerësisht në tubacionet e zakonshme industriale për shkak të forcës së tij të ulët.

4. Mjedisi i aplikueshëm: tuba përkulje prej çeliku inox për shkak të rezistencës së tij të mirë ndaj korrozionit, rezistencës ndaj temperaturës së lartë dhe karakteristikave të tjera, përdoret gjerësisht në materialin e tubave që ka kërkesa të veçanta të industrisë kimike, naftës, ushqimit, mjekësisë dhe industrive të tjera. Përkulja e tubave të çelikut të karbonit është një tub i përdorur zakonisht, i përdorur kryesisht në tubacionet e përgjithshme industriale dhe kantieret e ndërtimit.

5. Kostoja: Për shkak se çmimi i tubit të përkuljes së çelikut inox është më i lartë se tubi i përkuljes së karbonit, kështu që krahasuar me tubin e çelikut të karbonit, çmimi i tubit të përkuljes së çelikut inox është më i lartë.

Tub përkulje çeliku inox6

Masat paraprake për përdorimin e tub përkulje çeliku inoxs

1.Përzgjedhja e materialit: Sipas nevojave specifike inxhinierike dhe kushteve mjedisore, zgjedhja e materialeve të përshtatshme çeliku inox. Materialet e përdorura zakonisht prej çeliku inox janë 304, 316, 321 e kështu me radhë, rezistenca e tyre ndaj korrozionit dhe vetitë mekanike ndryshojnë.

2.Rrezja e lakimit: për të zgjedhur rrezen e duhur të përkuljes, nëse rrezja e përkuljes së bërrylit inox është shumë e vogël, do të sjellë më shumë stres dhe deformim në tub, duke ndikuar kështu në forcën dhe qëndrueshmërinë e tubit. Për të siguruar cilësinë e bërrylit, duhet të respektohet diapazoni i rrezes së bërrylit të përshkruar në standard.

3. Procesi i lakimit: Zgjidhni metodën e duhur të përpunimit dhe bazuar në diametrin e jashtëm të tubit, trashësinë e murit dhe këndin e lakimit, zhvilloni procesin e duhur të lakimit të ftohtë ose të nxehtë. Sigurohuni që procesi i prodhimit të bërrylit të përmbushë standardet përkatëse për të siguruar cilësinë dhe performancën e produktit.

4.Inspektimi i cilësisë: pamja e tub çeliku inox, madhësia, materiali dhe kështu me radhë. Sigurohuni që bërryli të mos ketë çarje, thyerje ose defekte të tjera për të përmbushur standardet përkatëse.

5.Instalimi dhe përdorimi i mjedisit: ju lutemi kushtojini vëmendje mënyrës së instalimit dhe përdorimit të mjedisit. Mos e shtrembëroni ose mbingarkoni tubin e përkulur nën ndikimin e forcës së jashtme, përndryshe kjo do të zvogëlojë performancën e punës dhe jetën e shërbimit të tubit. Në disa kushte specifike të punës, si temperatura e lartë, presioni i lartë, korrozioni, etj., duhet të zgjidhni materialin e duhur dhe të përdorni procesin e duhur të prodhimit.

6. Mirëmbajtja dhe riparimi: duhet të bëni gjithmonë një punë të mirë të mirëmbajtjes rutinë të bërrylit, të hiqni pluhurin në bërryl për të parandaluar korrozionin dhe bllokimin e bërrylit. Nëse është e nevojshme, bërryli për testim periodik për të siguruar që bërryli të funksionojë në mënyrë të sigurt dhe të duhur.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.