Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Montimi i tubave prej çeliku inox » Montimi i tubit të kokës » Kapak i fundit i tubit prej çeliku inox
Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inox

Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inox

Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inox ka një formë të rrumbullakosur dhe është i vendosur në fund të tubit. Mund të filetohet, saldohet ose mbyllet me presion në tub për të siguruar që fundi i tubit të jetë i mbyllur dhe për të parandaluar ujin ose rrjedhjen.

Shërbimet

Çfarë është a Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inox?

Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inox ka një formë të rrumbullakosur dhe është i vendosur në fund të tubit. Mund të filetohet, saldohet ose mbyllet me presion në tub për të siguruar që fundi i tubit të jetë i mbyllur dhe për të parandaluar ujin ose rrjedhjen. Çelik inox bën të mundur përballimin e mjedisit të ashpër të korrozionit, nxehtësisë dhe presionit.

Emri i produktit Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inox
material Çelik inox 201, 304, 304L, 316, 316L
Model Bërryl, Tee, Kryq, Prizë, Thimth, Bashkim, Prizë, Tufa, Kapak, Arrë, Bashkim etj.
Presioni punës 150LB
Aplikacion i përgjithshëm
Masat DN6~100, 1/8″~4″
Medium Nafta, industria kimike, ruajtja e ujit,

energji elektrike, kaldaja, makineri, metalurgji, sanitare, ndërtimi etj

Lloji i temës NPT, BSPP, BSPT, DIN

Standardi i zbatimit për Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inoxs

ANSI/ASME:ANSI/ASME B16.9, ANSI/ASME B16.11, ANSI/ASME B16.28, etj.

EN: EN 10253-4, EN 10241, etj

DIN: DIN 2617, DIN 2618, etj

JIS: JIS B2311, JIS B2312, etj

Ndonëse këto janë standarde të zakonshme, mund të ketë standarde të tjera specifike kombëtare ose industriale që zbatohen në vende dhe zona të ndryshme. Në praktikë, është e nevojshme të zgjidhet një kapak çeliku inox që plotëson kërkesat e projektit specifik dhe rregullat kombëtare/rajonale.

Kapaku i fundit i tubit çelik inox1

Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inox karakteristika

1. Rezistenca ndaj korrozionit: Kapaku i fundit i tubit, çeliku inox është bërë prej çeliku inox dhe ka performancë të mirë kundër korrozionit. Mund t'i rezistojë korrozionit të kimikateve të ndryshme, si acidet, alkalet, kripërat, etj.

2. Mbyllja e shkëlqyeshme: Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inox është projektuar në mënyrë që të përshtatet fort me fundin e tubit për të siguruar që tubi është i mbyllur në mënyrë efektive. Parandalon rrjedhjen e lëngjeve, difuzionit të gazit dhe lëndëve të huaja në tubacion dhe ruan integritetin e sistemit dhe besueshmërinë e funksionimit.

3. Jetëgjatësia dhe kostot e ulëta të mirëmbajtjes: Për shkak të vetive të tij rezistente ndaj korrozionit dhe rezistent ndaj oksidimit, kapaku i gypave çeliku inox ka jetë të gjatë dhe kosto të ulët mirëmbajtjeje. Ata janë më pak të prirur ndaj korrozionit, ndryshkut dhe dëmtimit dhe nuk kanë nevojë të riparohen ose zëvendësohen shpesh.

4. E pastër dhe higjienike: Sipërfaqja e çelikut inox është e lëmuar, dhe është e lehtë për t'u pastruar dhe dezinfektuar. Si rezultat, çelik i pandryshkshëm i kapakëve të fundit të tubave është aplikuar gjerësisht në ushqim, farmaci, mjekësi, etj., për të garantuar sanitare dhe sigurinë e sistemit të tubacionit.

5. Shumëllojshmëri përmasash dhe lidhjesh: Kapaku i fundit i tubit, çeliku inox është i disponueshëm në një larmi madhësish dhe lidhjesh, të cilat janë të përshtatshme për sisteme të ndryshme tubash. Ato mund të personalizohen në diametra të ndryshëm, trashësi muri dhe lloje lidhjesh për t'iu përshtatur një game të gjerë aplikimesh.

6. Rezistenca e lartë dhe rezistenca ndaj presionit: Pjesa e sipërme e kapakut të fundit të tubit prej çeliku inox është e fortë dhe rezistente ndaj presionit, kështu që mund të përballojë disa presione dhe goditje. Kështu, mbyllja e fundit të sistemit të tubit është e qëndrueshme dhe sistemi është i sigurt.

Në përgjithësi, çeliku inox i kapakëve të fundit të tubit karakterizohet nga rezistenca ndaj korrozionit, forca e lartë, mbyllja e mirë, jetëgjatësia dhe kostot e ulëta të mirëmbajtjes. Kjo i bën ato ideale për një gamë të gjerë aplikimesh industriale.

Kapaku i fundit i tubit çelik inox2

Cilat janë përdorimet e Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inoxs?

1. Industria kimike: Çeliku inox mund të përdoret për përfundimin dhe bllokimin në sistemet e tubacioneve kimike për të siguruar sigurinë dhe integritetin e tubacionit.

2. Industria e naftës dhe gazit: Në tubacionet e transmetimit të naftës dhe gazit, çelik inox përdoret për të mbyllur fundin e tubacionit ose për të kryer përfundimin e tubacionit për të parandaluar rrjedhjet dhe hyrjen e papastërtive të jashtme.

3. Industria e përpunimit të ushqimit: Çeliku inox përdoret gjerësisht në industrinë e përpunimit të ushqimit në sistemet e tubacioneve për të siguruar higjienën dhe kërkesat e sigurisë ushqimore.

4. Industria farmaceutike: Çeliku inox përdoret në sistemet e tubacioneve në industrinë farmaceutike për të garantuar pastërtinë dhe sigurinë e barnave.

5. Ndërtimi i anijeve dhe inxhinieria detare: Çeliku inox përdoret në sistemet e tubacioneve në ndërtimin e anijeve dhe inxhinierinë detare për të përballuar korrozionin e ujit të detit dhe kushtet e vështira mjedisore.

6. Industria e energjisë: Çeliku inox përdoret në sistemet e tubacioneve në industrinë e energjisë për të mbyllur dhe përfunduar pajisjet e energjisë dhe tubacionet e transmetimit.

7. Trajtimi i ujërave të zeza: Çelik inox përdoret në sistemet e tubacioneve në impiantet e trajtimit të ujërave të zeza për të siguruar trajtimin e sigurt të ujërave të zeza dhe për të parandaluar rrjedhjet.

Këto janë vetëm disa nga përdorimet e zakonshme të çelikut të pandryshkshëm të kapakëve fundorë të tubave dhe në varësi të industrisë dhe nevojave specifike, mund të ketë fusha të tjera aplikimi.

Kapaku i fundit i tubit çelik inox3

Cilat janë llojet e Kapaku i fundit i tubit prej çeliku inoxs?

1.Çeliku inox me kapak në fund të tubit: Ky lloj çeliku inox kapaku në fund të tubit ka një dizajn të ngulitur, i cili mund të futet në fund të tubit dhe më pas të fiksohet me saldim ose mjete të tjera. Modeli i shërbimeve është i lehtë për t'u instaluar dhe hequr, i përshtatshëm për një sistem të caktuar tubash të veçantë.

2.Çeliku i pandryshkshëm i kapakëve të fundit të tubit: Ky lloj çeliku inox kapaku në fund të tubit përdor një kapëse për të kapur fundin e tubit për të siguruar një mbyllje dhe lidhje të ngushtë. Shpesh përdoret në sistemet e tubacioneve që duhet të çmontohen dhe mirëmbahen shpesh.

3. Kapaku i fundit i tubit hemisferik, çelik inox: Dizajni hemisferik është i përshtatshëm për t'u përdorur në anije dhe rezervuarë ku kërkohet mbyllje rrethore.

4. Kapak me formë të veçantë çeliku inox: Kapaku i fundit i tubit, çeliku inox i bërë me porosi, me forma të veçanta, hapje të shumta ose dizajne të tjera të veçanta për të përmbushur kërkesat specifike të sistemit të tubacioneve.

Zgjedhja e këtyre llojeve të çelikut të pandryshkshëm bazohet në aplikimin e veçantë dhe zgjedhja më e mirë përcaktohet nga madhësia e tubit, gjendja e funksionimit dhe mënyra e lidhjes.

Kapaku i fundit i tubit çelik inox4

Procesi i prodhimit të çelikut të pandryshkshëm të kapakëve fundorë të tubave

Procesi i prodhimit të çelikut të pandryshkshëm të kapakut fundor të tubit përfshin: përgatitjen e materialit, procesin e formimit, trajtimin e sipërfaqes, inspektimin dhe kontrollin e cilësisë, shënjimin dhe paketimin.

Kapaku i fundit i tubit çelik inox7

Dallimi midis çeliqeve inox të kapakëve të fundit të tubit dhe Kapakë tubash alumini

1. Materiali: Kapaku i fundit i tubit, çeliku inox është bërë prej çeliku inox, si 304, 316L, dhe ka forcë të shkëlqyer kundër korrozionit dhe mekanike. Nga ana tjetër, kapakët e tubave prej alumini janë bërë nga materiale alumini me densitet të ulët me përçueshmëri të shkëlqyer të nxehtësisë.

2. Rezistenca ndaj korrozionit: Kapaku i fundit i tubit, çeliku inox ka rezistencë të mirë ndaj korrozionit, mund t'i rezistojë acidit, alkalit, kripës, etj. Është i aplikueshëm në mjedise të lagështa dhe gërryese. Kapaku i tubit prej alumini ka rezistencë të dobët ndaj korrozionit dhe është i prirur ndaj korrozionit dhe oksidimit.

3. Forca dhe fortësia: Kapaku i gypave çeliku inox është i fortë dhe i fortë, i aftë të përballojë disa presione dhe goditje. Ndërsa kapakët e tubave të aluminit janë relativisht më të lehta dhe më të buta, me forcë dhe fortësi më të ulët.

4.Përçueshmëria termike: Materiali alumini ka përçueshmëri të mirë termike dhe mund të përçojë shpejt nxehtësinë. Ndërsa çeliku inox ka përçueshmëri termike më të dobët.

5.Çmimi: Në përgjithësi, kapakët e tubave prej alumini janë më të lira se ato inox, pasi janë më të lira.

6.Aplikimi: Kapaku i fundit i tubit Mbulesa prej çeliku inox përdoret gjerësisht në fushat e kimikateve, naftës, përpunimit të ushqimit etj. Kapakët e tubave prej alumini përdoren kryesisht në rastet kur kërkesat janë më të lehta dhe më efikase, si hapësira ajrore dhe elektronika.

Në përgjithësi, kapaku i fundit i tubit, çeliku inox ka forcë të mirë kundër korrozionit dhe mekanike. Është i përshtatshëm për kërkesat kundër korrozionit dhe intensitetit të lartë. Kapaku i tubit prej alumini është i lehtë në peshë dhe i mirë në përcjelljen e nxehtësisë. Është i përshtatshëm për nevojën e peshës së lehtë dhe shpërndarjes së nxehtësisë në situata të caktuara. Gjatë përzgjedhjes, është e nevojshme të zgjidhni mjedisin e përshtatshëm të aplikimit, kërkesën dhe buxhetin.

Kapaku i fundit i tubit çelik inox5

Masat paraprake për përdorimin e çelikut të pandryshkshëm të kapakut të fundit të tubit

1. Shënim për mjetet korrozive: Megjithëse çeliku inox ka një veti të mirë rezistente ndaj korrozionit, ai mund të ndikohet nga disa acide të forta, alkale ose kripëra. Në trajtimin e mediave gërryese, kërkohet një vlerësim i kujdesshëm i ndikimit të tij në çelik inox dhe janë miratuar masat e duhura mbrojtëse.

2.Kontrolli i forcës shtrënguese: Kini kujdes të kontrolloni forcën shtrënguese kur instaloni çelik inox të kapakëve të fundit të tubit, në mënyrë që të parandaloni shtrëngimin e tepërt ose dëmtimin ose shtrembërimin.

3.Parandalimi i goditjes dhe dëmtimit: Sigurohuni që kapaku i çelik inox në fund të tubit të mos goditet ose dëmtohet mekanikisht në mënyrë që të ruhet integriteti dhe funksionaliteti i tij.

4. Inspektimi dhe mirëmbajtja e rregullt: Inspektoni periodikisht gjendjen e çelikut të pandryshkshëm të kapakëve të fundit të tubit, duke përfshirë vulosjen, sipërfaqen dhe integritetin e materialit. Në rast dëmtimi, korrozioni ose rrjedhjeje, ndërmerrni veprime të menjëhershme për t'i riparuar ose zëvendësuar ato.

5.Ndiq udhëzimet e prodhuesit: Ndiqni udhëzimet dhe rekomandimet e prodhuesit të çelikut të pandryshkshëm të kapakëve të fundit të tubit, duke përfshirë instalimin, përdorimin dhe mirëmbajtjen, për t'u siguruar që mbulesa e tubit prej çeliku të përdoret siç duhet dhe në mënyrë të sigurt.

Të gjitha këto masa paraprake mund të përdoren për të garantuar sigurinë, ngushtësinë dhe performancën e çelikut të pandryshkshëm të kapakëve të fundit të tubit, si dhe për të zgjatur jetën e tyre të shërbimit. Sipas kërkesave të produktit dhe aplikacionit tuaj të veçantë, ju lutemi referojuni rekomandimeve përkatëse të prodhuesve dhe standardeve të industrisë.

Kapaku i fundit i tubit çelik inox6

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.