Rreze çeliku H e petëzuar në nxehtësi
 1. Fillimi » produktet »Trerë çeliku H të petëzuar në nxehtësi
Rreze çeliku H e petëzuar në nxehtësi

Rreze çeliku H e petëzuar në nxehtësi

Një tra strukturor me një formë prerjeje tërthore të një "H" quhet një tra çeliku H me mbështjellje të nxehtë. Për shkak të forcës dhe aftësive të tij mbajtëse, ai përdoret shpesh në aplikime industriale dhe ndërtimore. Për të krijuar trarë çeliku H të mbështjellë në nxehtësi, një mbështjellës çeliku nxehet dhe më pas futet përmes një numri mullinjsh petëzimi për t'i dhënë asaj madhësinë dhe formën e duhur. Ato mund të përshtaten për t'iu përshtatur nevojave të një projekti të caktuar dhe të jenë në madhësi të ndryshme.

Shërbimet

Wkapela është Rreze H të mbështjellë në nxehtësi?

Një tra strukturor me një formë prerjeje tërthore të një "H" quhet një tra H çeliku i petëzuar në nxehtësi. Për shkak të forcës dhe aftësive të tij mbajtëse, ai përdoret shpesh në aplikime industriale dhe ndërtimore. Për të krijuar trarë çeliku H të mbështjellë në nxehtësi, një mbështjellës çeliku nxehet dhe më pas futet përmes një numri mullinjsh petëzimi për t'i dhënë asaj madhësinë dhe formën e duhur. Ato mund të përshtaten për t'iu përshtatur nevojave të një projekti të caktuar dhe të jenë në madhësi të ndryshme.

Trarët H të bërë nga çeliku i petëzuar në nxehtësi përdoren gjerësisht në pajisje, ndërtim, ura dhe aplikime të tjera strukturore. Edhe pse ato janë të krahasueshme me trarët I, të dy llojet shpesh kombinohen për të përcaktuar rregullimin më të mirë të mbajtjes së peshës. Në varësi të prodhuesit dhe nevojave të projektit, trarët e çelikut H të mbështjellë në nxehtësi mund të kenë dimensione, shkallë dhe specifika të ndryshme.

Çfarë e dallon një rreze h të salduar nga një rreze h e mbështjellë nxehtë?

Një tra i salduar është një seksion i ndërtuar i krijuar në vend duke bashkuar pllakat, ndërsa një tra i mbështjellë në nxehtësi është, siç nënkupton edhe emri, një pjesë e vetme metalike e formuar në atë formë ndërsa është e nxehtë. Prerja e shiritave me trashësi të përshtatshme në gjerësinë e dëshiruar dhe bashkimi i belit dhe skajit në një makinë saldimi të vazhdueshëm është procesi i saldimit të një rreze H. Disa nga të metat e çelikut të salduar me seksion H janë konsumi i lartë i metalit, kostoja e ulët e prodhimit dhe sfidat në garantimin e performancës së qëndrueshme të produktit.

Kështu, rrotullimi është metoda kryesore e përdorur në prodhimin e trarëve H. Rrezja H e petëzuar në nxehtësi me cilësi të jashtëzakonshme, efikasitet të lartë, konsum të ulët dhe kosto të lirë është bërë duke përdorur një boshllëk derdhjeje të vazhdueshme në formë pothuajse rrjetë dhe një teknikë universale rrotullimi me katër rrotullime. Ajo ofron përfitime të konsiderueshme në drejtim të rritjes së kalibrit të materialeve të hekurit dhe çelikut dhe gjenerimit të të ardhurave.

Kur prodhuesi nuk ka madhësinë e nevojshme të rrezes në magazinë, ose kur ekonomia dikton ndryshe, ne zakonisht përdorim një seksion të ndërtuar.

Përveç kësaj, ju mund të ndryshoni një seksion të ndërtuar për t'iu përshtatur specifikimeve tuaja, duke përfshirë trashësinë, thellësinë e rrjetës dhe gjerësinë e fllanxhës; megjithatë, kjo mund të bëhet vetëm për porosi vërtet të mëdha kur bëhet fjalë për seksione të petëzuara në nxehtësi.

Aaplikimet e trarëve prej çeliku të petëzuara në nxehtësi

 1. Ndërtimi: Për mbështetje strukturore në ndërtesa, ura dhe projekte infrastrukturore, trarët e çelikut H të petëzuara në nxehtësi përdoren gjerësisht në sektorin e ndërtimit. Ata japin qëndrueshmërinë dhe forcën e strukturës.
 2. Strukturat industriale: Fabrikat e prodhimit, magazinat dhe fabrikat janë vetëm disa shembuj të llojeve të ndërtesave që ndërtohen duke përdorur trarët H. Ata mund të mbajnë pesha të mëdha dhe të ofrojnë një strukturë të qëndrueshme për makineri dhe pajisje.
 3. Urat: Për shkak të forcës dhe kapacitetit të tyre të madh për të mbajtur ngarkesa, trarët e çelikut H të petëzuara në nxehtësi përdoren shpesh në ndërtimin e urave. Ato mund të kalojnë distanca të mëdha dhe t'i japin kuvertës së urës mbështetje strukturore.
 4. Rrokaqiejt: Kur ndërtohen ndërtesa të larta dhe rrokaqiejt, trarët H përdoren shpesh si komponenti kryesor strukturor. Ata mund të mbajnë peshën e disa katesh dhe të durojnë tërmetet dhe ndikimet e erës falë forcës dhe stabilitetit të tyre.
 5. Platformat dhe kat i ndërmjetëm: Në kontekstet tregtare dhe industriale, platformat e ngritura dhe kat i ndërmjetëm ndërtohen duke përdorur trarët H. Ato ofrojnë një bazë të fortë për instalimet e pajisjeve, hapësirat e magazinimit dhe shtigjet.
 6. Strukturat mbështetëse: Trarët H përdoren në shumë kontekste të ndryshme si shtylla mbështetëse ose trarë, duke përfshirë mbështetjen e tendave, tendave dhe strukturave të çatisë.
 7. Rimorkiot dhe transporti: Për të siguruar stabilitet dhe mbështetje strukturore, trarët H përdoren në ndërtimin e rimorkiove dhe pajisjeve të transportit.
 8. Mbështetja për strehimin: Trarët H mund të përdoren për mure mbajtëse, trarë dyshemeje dhe çati në ndërtimet e banimit.

Dallimi midis rrotullimit të nxehtë dhe rrotullimit të ftohtë

Rrotullimi i nxehtë: Procesi i rrotullimit të çelikut në temperatura mbi temperaturën e tij të rikristalizimit (përgjithësisht mbi 1700°F ose 926°C) njihet si rrotullim i nxehtë. Për të formuar çelikun në formën e duhur, ai nxehet dhe më pas dërgohet nëpër një seri mullinjsh rrotullimi. Për shkak se rrotullimi i nxehtë rrit temperaturën e çelikut, ai mund të formohet dhe formohet më lehtë dhe më shpejt.

Anasjelltas, rrotullimi i ftohtë është një procedurë që kryhet në ose afër temperaturës së dhomës. Pas raundit të parë të rrotullimit të nxehtë, çeliku lihet të ftohet përpara se t'i nënshtrohet përpunimit shtesë në mullinjtë e reduktimit të ftohtë. Në petëzimin e ftohtë, çeliku kalon nëpër një sekuencë rrotullash në temperaturën e dhomës në mënyrë që të arrihet lëmimi, trashësia dhe forma e kërkuar e sipërfaqes. Cilësitë mekanike, lëmimi i sipërfaqes dhe saktësia dimensionale e çelikut mund të përmirësohen të gjitha nga rrotullimi i ftohtë.

Ndikimi në vetitë: Karakteristikat e çelikut mund të ndikohen nga teknikat e ndryshme të rrotullimit. Për shkak të temperaturave të larta të përfshira, çeliku i petëzuar në nxehtësi zakonisht ka një sipërfaqe më të trashë dhe mund të ketë një sipërfaqe të shkallëzuar. Në përgjithësi, është më pak i saktë për sa i përket dimensioneve. Në të kundërt, çeliku i mbështjellë në të ftohtë ofron saktësi të lartë dimensionale dhe një sipërfaqe më të lëmuar. Cilësi më të mira mekanike, si rritja e rezistencës në tërheqje, mund t'i atribuohen gjithashtu forcimit të punës që ndodh gjatë procesit të rrotullimit të ftohtë.

Aplikimet: Çeliku i petëzuar në nxehtësi përdoret shpesh për llamarina, shina hekurudhore dhe komponentë strukturorë - aplikime ku format dhe tolerancat e sakta nuk janë të nevojshme. Aplikimet si pjesët e automobilave, pajisjet dhe mobiljet metalike që kërkojnë saktësi më të madhe dhe një sipërfaqe më të lëmuar, në përgjithësi përdorin çelik të petëzuar në të ftohtë.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.