Pllakë inox 904L me trashësi mesatare
  1. Fillimi » produktet » Pllakë inox 904L me trashësi mesatare
Pllakë inox 904L me trashësi mesatare

Pllakë inox 904L me trashësi mesatare

Pllaka me trashësi mesatare prej çeliku inox 904L ka rezistencë të mirë korrozioni në acidin sulfurik të holluar dhe është projektuar për kushte të vështira korrozioni, i cili përdoret zakonisht në industrinë e përpunimit kimik, industrinë e naftës dhe gazit, industrinë farmaceutike dhe mjediset detare. Kjo është për shkak se çeliku inox 904L ka rezistencë superiore ndaj korrozionit në krahasim me çelik inox 316L dhe ofron forca unike në krahasim me çelik inox 2205 dupleks dhe çelik inox 304. Ai paraqet forcë të lartë në tërheqje, formueshmëri të shkëlqyer, saldim të mirë, rezistencë ndaj nxehtësisë dhe magnetizëm të ulët.

Klasë
904L
Trashësia
4 - 25 mm
Shërbimet

Prezantimi i pllakës prej çeliku inox 904L me trashësi mesatare

904L zakonisht i referohet pllakës së mesme prej çeliku inox pllaka inox prej 4-25 mm në klasën 904L.

Çfarë është çeliku inox 904L?

Çelik inox 904L është një çelik inox superaustenitik me lidhje të lartë me përmbajtje shumë të ulët karboni, i cili është projektuar për rezistencë ndaj korrozionit dhe gropave në një gamë të gjerë mjedisesh procesi. "L" në 904L qëndron për karbon të ulët, veçanërisht, karboni i shtuar në aliazh përfaqëson 0.02 përqind ose më pak. Kjo do të thotë se 904L ka veti shumë të mira saldimi.

Për t'u konsideruar çelik inox 904L, ai duhet të ketë një përbërje kimike unike që përfshin sa vijon:

Nikel Kromi Karbon Bakër Molibden Mangan silic Hekur S N P
23-28% 19-23% Maksimumi 0.02% 1-2% 4-5% Maksimumi 2% Maksimumi 1.0% bilancit 0.3% 0.1% 0.03%

Prodhimi i pllakave prej çeliku inox 904L me trashësi mesatare

Shkrirja - derdhja - formimi i pllakave / biletave - rrotullimi i nxehtë - pjekja dhe turshi - rrotullimi i ftohtë - drejtimi - ekzaminimi

Karakteristikat e pllakës prej çeliku inox 904L me trashësi mesatare

Pllaka prej çeliku inox 904L me trashësi mesatare posedon disa veti të dukshme që e bëjnë atë një material të preferuar në aplikime të ndryshme.

1. Rezistencë e shkëlqyeshme ndaj korrozionit

Një nga karakteristikat kryesore të pllakës inox 904L me trashësi mesatare është rezistenca e saj e jashtëzakonshme ndaj korrozionit. Kjo aliazh kombinon molibdenin dhe bakrin me hekurin për rritje të jashtëzakonshme të rezistencës ndaj solucioneve të klorurit të acideve reduktuese dhe ujit të detit, i cili demonstron rezistencë të shkëlqyeshme si ndaj korrozionit të përgjithshëm ashtu edhe ndaj korrozionit të lokalizuar, duke përfshirë gropën, korrozionin e çarjeve dhe plasaritjen nga korrozioni i stresit.

2. Rezistencë e lartë në tërheqje

Pllaka prej çeliku inox 904L me trashësi mesatare shfaq një forcë tërheqëse të jashtëzakonshme, duke e bërë atë të përshtatshme për aplikime kërkuese që kërkojnë integritet strukturor dhe aftësi mbajtëse. Me një rezistencë në tërheqje dukshëm më të lartë se çeliku inox standard austenitik, ky material ofron veti mekanike superiore dhe mund të përballojë ngarkesa të rënda dhe strese të larta pa deformime ose dështime.

Pllaka inox 904L me trashësi mesatare

3. Formueshmëri e shkëlqyer

Një tjetër veçori e favorshme e pllakës inox 904L me trashësi mesatare është formueshmëria e saj e shkëlqyer. Kjo aliazh mund të formohet lehtësisht, përkulet dhe fabrikohet në struktura të ndryshme komplekse pa cenuar integritetin ose performancën e saj. Kjo për shkak se ka duktilitet të lartë dhe përmbajtje të ulët karboni, gjë që kontribuon në formueshmërinë e tij të jashtëzakonshme dhe lejon krijimin e modeleve të ndërlikuara dhe komponentëve të personalizuar.

4. Prona mekanike

Fuqia e fitimit

0.2% Kompensim

Elasticiteti i fundit

Forcë

zgjatim

në 2 inç.

Fortësi
PSI (MPa) PSI (MPa) % (Max.)
31,000 220 71,000 490 36 70-90 Rockwell B

5. Rezistenca ndaj nxehtësisë

Pllaka prej çeliku inox 904L me trashësi mesatare shfaq rezistencë të jashtëzakonshme ndaj nxehtësisë, duke e bërë atë të përshtatshme për aplikime që përfshijnë temperatura të larta. Kjo aliazh mund të përballojë temperaturat e ngritura pa humbje të konsiderueshme të vetive mekanike ose degradim. Aftësia e tij për t'i rezistuar oksidimit dhe për të ruajtur stabilitetin në temperatura të larta e bën atë ideal për t'u përdorur në shkëmbyesit e nxehtësisë, përbërësit e furrës dhe mjedise të tjera intensive të nxehtësisë.

6. Saldueshmëri e mirë

Ashtu si çeliku inox i përgjithshëm, çeliku inox 904L mund të saldohet me një sërë metodash saldimi. Metodat e saldimit të përdorura zakonisht janë saldimi manual me hark ose saldimi i mbrojtur me gaz inert. Ngrohja paraprake në përgjithësi nuk kërkohet para saldimit, por në operacionet e jashtme të ftohta, për të shmangur kondensimin e avullit të ujit, pjesa e bashkimit ose zona ngjitur mund të nxehet në mënyrë të barabartë. Kushtojini vëmendje temperaturës lokale që nuk i kalon 100°C për të shmangur akumulimin e karbonit dhe korrozionin ndërgranular. Gjatë saldimit, duhet të përdoret energji e vogël lineare dhe shpejtësia e vazhdueshme dhe e shpejtë e saldimit. Në përgjithësi, trajtimi termik nuk kërkohet pas saldimit. Nëse kërkohet trajtim termik, ai duhet të nxehet në 1100~1150℃ dhe më pas të ftohet shpejt, përndryshe, është i ndjeshëm ndaj plasaritjes së nxehtë.

7. Magnetizëm i ulët

Çelik inox 904L ka magnetizëm të ulët dhe mund të përdoret në disa situata me kërkesa të larta magnetike, si pajisje mjekësore dhe instrumente elektronike.

Madhësia e saktë

Aplikime me pllakë prej çeliku inox 904L me trashësi të mesme

Pllakë inox 904L me trashësi mesatare, me vetitë e saj të jashtëzakonshme, gjen aplikime të shumta në industri të ndryshme. Shkathtësia dhe besueshmëria e tij e bëjnë atë një material shumë të kërkuar në industritë kryesore të mëposhtme:

1. Industria e përpunimit kimik

Rezistenca e saj e jashtëzakonshme ndaj korrozionit e bën pllakën prej çeliku inox 904L me trashësi mesatare një zgjedhje ideale për trajtimin e kimikateve agresive, acideve dhe gazeve gërryese në industrinë e përpunimit kimik. Ky material përdoret shpesh në ndërtimin e rezervuarëve të magazinimit, reaktorëve, sistemeve të tubacioneve, tubave të kondensatorit dhe prodhimin e plehrave me bazë fosfati, duke siguruar mbajtjen dhe transportin e sigurt të substancave të rrezikshme.

2. Industria e Naftës dhe Gazit

Çelik inox 904L mund t'i rezistojë si acidit sulfurik ashtu edhe plasaritjes së korrozionit të stresit të shkaktuar nga kloruri, duke e bërë atë një komponent thelbësor në platformat në det të hapur, tubacionet, shkëmbyesit e nxehtësisë dhe pajisjet e tjera që vijnë në kontakt me lëngjet gërryese. Ky material garanton integritetin dhe jetëgjatësinë e këtyre strukturave jetësore, edhe në mjediset më të vështira.

3. Industria farmaceutike

Industria farmaceutike kërkon materiale me rezistencën dhe pastërtinë më të lartë ndaj korrozionit. Pllaka prej çeliku inox 904L me trashësi mesatare plotëson këto kërkesa, duke e bërë atë një zgjedhje të domosdoshme për prodhimin e pajisjeve farmaceutike. Reaktorët, rezervuarët e magazinimit dhe tubacionet e procesit të bërë nga ky material sigurojnë pastërtinë dhe besueshmërinë e produkteve farmaceutike.

4. Mjediset Detare

Rezistenca e tij e jashtëzakonshme ndaj korrozionit të ujit të detit e bën atë materialin e zgjedhur për ndërtimin e trupave të anijeve, platformave në det të hapur, pajisjeve ftohëse për ujin e detit dhe strukturave të tjera detare. Aftësia e këtij materiali për t'i bërë ballë kushteve të vështira dhe për të parandaluar korrozionin siguron sigurinë dhe jetëgjatësinë e këtyre aseteve jetike detare.

5. Përdorime Publike

Ai gjithashtu ka aplikime në shkëmbyesit e nxehtësisë, sistemet e zbardhjes, dërrasat e dyerve, pjesët e brendshme, sistemet e spërkatjes, pajisjet e prodhimit të letrës, enë nën presion, centrifugat, reaktorët, verën e gatimit dhe veshjet.

Aplikime me pllakë prej çeliku inox 904L me trashësi të mesme

Faktorët që duhen marrë parasysh kur zgjidhni pllaka çeliku inox 904L me trashësi mesatare

Kur zgjidhni pllaka çeliku inox 904L me trashësi mesatare, duhet të merren parasysh disa faktorë për të siguruar përshtatshmërinë e materialit për aplikimin e synuar. Këta faktorë përfshijnë:

1. Kosto

Kostoja e pllakës inox 904L me trashësi mesatare është subjekt i variacionit, në varësi të faktorëve të tillë si madhësia, trashësia dhe sasia e kërkuar. Është e rëndësishme të merren parasysh kufizimet e buxhetit të dikujt dhe të vlerësohet efektiviteti i kostos së materialit me kërkesat specifike të projektit në fjalë.

2. Kërkesat e Rezistencës ndaj Korrozionit

Një nga avantazhet më të dukshme të çelikut inox 904L qëndron në vetitë e tij të jashtëzakonshme të rezistencës ndaj korrozionit. Është thelbësore të vlerësohet tërësisht mjedisi në të cilin materiali do të ekspozohet, për të përcaktuar nivelin e rezistencës ndaj korrozionit që nevojitet. Duhet të merren parasysh të gjithë faktorë të tillë si temperatura, lagështia dhe ekspozimi ndaj substancave gërryese.

3. Prona mekanike

Vetitë mekanike të çelikut inox 904L, duke përfshirë forcën, fortësinë dhe duktilitetin e tij, duhet të vlerësohen me kujdes nga aplikacioni specifik. Një kuptim gjithëpërfshirës i vetive mekanike të kërkuara do të ndihmojë në zgjedhjen e trashësisë dhe shkallës së duhur të materialit, duke siguruar kështu performancën dhe jetëgjatësinë optimale.

4. Disponueshmëria dhe koha e drejtimit

Është gjithashtu e rëndësishme të merret parasysh disponueshmëria dhe koha e prodhimit të materialit. Është shumë e këshillueshme të punosh në bashkëpunim me furnitorët ose prodhuesit që posedojnë një zinxhir furnizimi të besueshëm dhe mund të ofrojnë sasinë e kërkuar brenda kornizës kohore të specifikuar. Kjo qasje garanton ekzekutimin pa probleme të projektit dhe parandalon çdo vonesë të panevojshme.

Pllaka-çelik-çelik me cilësi të lartë

Merrni fabrikimin tuaj prej çeliku inox nga Gnee Steel tani

Gnee Steel është një furnizues dhe eksportues profesionist çelik inox në Kinë me më shumë se 15 vjet zhvillim dhe përvojë. Ne mund të ofrojmë pllaka inox me trashësi mesatare të cilësisë së lartë në shitje të nxehtë 321, 347, 410, dhe notat 904L. Për më shumë produkte të tjera inox, na kontaktoni për të mësuar më shumë detaje!

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.