420 Fletë çeliku inox
 1. Fillimi » produktet » Fletë prej çeliku inox » Fletë prej çeliku inox 400 Seria » 420 Fletë çeliku inox
420 Fletë çeliku inox

420 Fletë çeliku inox

Fleta prej çeliku inox është një fletë ose rrip i hollë çeliku inox që përdoret zakonisht për aplikime të ndryshme në mjedise industriale dhe tregtare. Petë çeliku inox është bërë kryesisht prej çeliku inox, i cili është një aliazh i hekurit, kromit dhe elementëve të tjerë si nikeli dhe molibden. Lloji më i zakonshëm i çelikut inox që përdoret për fletë metalike është çeliku inox 304, i cili përmban 18% krom dhe 8% nikel. Fletë prej çeliku inox është në dispozicion në forma të ndryshme, duke përfshirë fletët dhe rrotullat. Letra mund të formohet lehtësisht në forma dhe madhësi të ndryshme për t'iu përshtatur kërkesave specifike të aplikimit.

Shërbimet

Çfarë është fletë metalike prej çeliku inox?

Fleta prej çeliku inox është një fletë ose rrip i hollë çeliku inox që përdoret zakonisht për aplikime të ndryshme në mjedise industriale dhe tregtare. Petë çeliku inox është bërë kryesisht prej çeliku inox, i cili është një aliazh i hekurit, kromit dhe elementëve të tjerë si nikeli dhe molibden. Lloji më i zakonshëm i çelikut inox që përdoret për fletë metalike është çeliku inox 304, i cili përmban 18% krom dhe 8% nikel. Fletë prej çeliku inox është në dispozicion në forma të ndryshme, duke përfshirë fletët dhe rrotullat. Letra mund të formohet lehtësisht në forma dhe madhësi të ndryshme për t'iu përshtatur kërkesave specifike të aplikimit.

Vetitë: Fortësia e lartë, pesha e ulët dhe rezistenca ndaj korrozionit janë vetëm disa nga cilësitë e favorshme që posedon fletë metalike prej çeliku inox. Është i njohur për të qenë i fortë, rezistent ndaj njollave dhe rezistent ndaj ekspozimit ndaj ujit dhe materialeve të tjera gërryese.

Çfarë është çelik inox 420 petë material?

Një lloj i veçantë fletë metalike prej çeliku inox i quajtur fletë çeliku inox 420 është i përbërë nga çelik inox AISI 420.

Përbërja: Çelik inox martensitik me përqendrim 12% të kromit njihet si çelik inox 420. Është një variant i çelikut inox të klasës 410 me më shumë karbon. Struktura e tij më e vështirë dhe elasticiteti për t'u veshur i atribuohen pjesërisht përmbajtjes më të lartë të karbonit.

Vetitë: Kur ngurtësohet plotësisht, fletë metalike prej çeliku inox 420 ka rezistencë të jashtëzakonshme dhe rezistencë ndaj konsumit. Kur ngurtësohet plotësisht, konsiderohet se është anëtari më i fortë i klanit të çelikut inox. Por cilësi të tjera sakrifikohen në emër të optimizimit të fortësisë. Ai gjithashtu mund të trajtohet me nxehtësi për të rritur ngurtësinë e tij dhe ka rezistencë të mirë ndaj korrozionit.

Është e rëndësishme të mbani mend se fletë metalike prej çeliku inox 420 vjen në një larmi formash dhe madhësish, të tilla si fletë, mbështjellje dhe fletë metalike, për të përmbushur nevojat e skenarëve të ndryshëm të aplikimit.

Karakteristikat e fletë metalike prej 420 inox

Petë çeliku inox 420 ka një sërë cilësish që e bëjnë të përshtatshme për një sërë përdorimesh. Më poshtë janë karakteristikat kryesore të 420 fletëve të çelikut inox:

Fortësia: Fortësia e jashtëzakonshme e fletëve prej çeliku inox 420 është e njohur. Konsiderohet si një nga klasat më të forta të çelikut inox kur ngurtësohet plotësisht. Procedurat e trajtimit me nxehtësi mund të përdoren për të përmirësuar më tej ngurtësinë.

Rezistenca ndaj konsumit: Fleta prej çeliku inox 420 ka rezistencë të jashtëzakonshme ndaj konsumit për shkak të qëndrueshmërisë së saj. Në situatat kur konsumimi dhe fërkimi janë konsiderata të rëndësishme, ai mund të tolerojë forcat gërryese dhe të ruajë integritetin e tij.

Rezistenca ndaj korrozionit: fletë metalike prej çeliku inox 420 siguron rezistencë të mirë ndaj korrozionit, por jo aq shumë sa disa lloje të tjera çeliku inox. Është rezistent ndaj ekspozimit ndaj disa kimikateve dhe kushteve atmosferike që janë disi gërryese.

Forca: Fortësia e lartë e fletës së çelikut 420 e bën atë të përshtatshëm për aplikime që kërkojnë kapacitet mbajtës dhe integritet strukturor.

Duktiliteti: çeliku inox 420 ka ende një duktilitet edhe nëse karakteristika kryesore e tij është ngurtësia. Kjo lejon njëfarë formueshmërie dhe thjeshtësi fabrikimi.

Aplikimet e fletëve prej çeliku inox

 1. Pajisjet industriale: Një shumëllojshmëri e pajisjeve industriale, të tilla si enë nën presion, shkëmbyes nxehtësie dhe pajisje për përpunim kimik, bëhen duke përdorur fletë metalike prej çeliku inox. Është i përshtatshëm për këto aplikime kërkuese për shkak të jetëgjatësisë dhe rezistencës ndaj korrozionit.
 2. Takëmet dhe enët e kuzhinës: Enët e gatimit, takëmet dhe enët e kuzhinës bëhen shpesh me fletë çeliku inox. Është materiali i përsosur për këto aplikime për shkak të forcës dhe rezistencës ndaj ndryshkut, korrozionit dhe çngjyrosjes.
 3. Trajtimi termik: Në procedurat e trajtimit të nxehtësisë, përdoret fletë metalike prej çeliku inox, e njohur edhe si mbështjellësja e veglave. Përveç parandalimit të dekarburizimit të sipërfaqes dhe ndotjes së pjesëve të çelikut të veglave gjatë trajtimit termik, rrit stabilitetin e dimensioneve.
 4. Mbrojtja dhe mbështjellja: Një shumëllojshmëri industrish mund të përdorin fletë çeliku inox për mbrojtjen, veçanërisht fletët me peshë të rëndë. Për më tepër, përdoret në aplikacionet e mbështjelljes që kanë nevojë për mbajtje dhe mbrojtje.
 5. Aplikimet për fletë çeliku inox mund të gjenden në sektorët e automobilave dhe hapësirës ajrore. Është i përshtatshëm për pjesët dhe komponentët në këto industri për shkak të forcës, rezistencës ndaj korrozionit dhe peshës së lehtë.
 6. Elektronika: Mbrojtja e ndërhyrjes elektromagnetike (EMI) dhe e ndërhyrjes së radiofrekuencës (RFI) janë dy përdorime për fletë metalike prej çeliku inox në elektronikë. Ai kontribuon në ruajtjen e integritetit të sinjalit dhe vepron si një pengesë mbrojtëse.
 7. Instrumentet mjekësore dhe kirurgjikale: Kur prodhohen mjete mjekësore dhe kirurgjikale, përdoret fletë metalike prej inoksi. Është një material i rekomanduar për përdorime të ndryshme për shkak të qëndrueshmërisë, qëndrueshmërisë dhe rezistencës ndaj korrozionit.
 8. Arti dhe dizajni: Folja prej çeliku inox gjen përdorim si në fushën krijuese ashtu edhe në atë artistike. Mund të formohet, skalitohet dhe teksturohet për të prodhuar veçori arkitekturore, pjesë zbukuruese dhe skulptura.

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.