420 çelik inox i tipit H
  1. Fillimi » produktet » 420 çelik inox i tipit H
420 çelik inox i tipit H

420 çelik inox i tipit H

Përbërja kimike: Çelik inox i klasës 420 ka një nivel të fortë rezistence ndaj korrozionit për shkak të përmbajtjes mesatare të kromit prej 12%. Mund t'i rezistojë mediave gërryese si benzina, vaji i papërpunuar, avulli, uji i freskët, alkalet e dobëta dhe solucionet dezinfektuese. Megjithatë, krahasuar me çeliqet inox me përmbajtje më të lartë krom dhe nikel, mund të mos jetë aq i përshtatshëm për mjedise jashtëzakonisht gërryese ose të ashpër.

Shërbimet

Wkapela është çelik inox 420 e tipit H?

420 çelik inox H-rreze përshkruan një klasë të veçantë prej 420 çelik inox.

Përbërja kimike: Çelik inox i klasës 420 ka një nivel të fortë rezistence ndaj korrozionit për shkak të përmbajtjes mesatare të kromit prej 12%. Mund t'i rezistojë mediave gërryese si benzina, vaji i papërpunuar, avulli, uji i freskët, alkalet e dobëta dhe solucionet dezinfektuese. Megjithatë, krahasuar me çeliqet inox me përmbajtje më të lartë krom dhe nikel, mund të mos jetë aq i përshtatshëm për mjedise jashtëzakonisht gërryese ose të ashpër.

Forca dhe fortësia e tij e jashtëzakonshme i atribuohen gjithashtu përmbajtjes së karbonit prej më pak se 0.15%. Me një përmbajtje kromi 12%, ka vlerën më të madhe të fortësisë prej 50 HRC midis klasave të çelikut inox. Sasi më të vogla të silikonit, fosforit, squfurit, manganit dhe silikonit janë gjithashtu të pranishme.

Tehet qethëse, enët e darkës, instrumentet kirurgjikale, kushinetat, valvulat e gjilpërave, tufat, ekranet, boshtet e pompës, shkallët, komponentët e valvulave, veglat e dorës, etj. janë ndër përdorimet e zakonshme për çelik inox 420.

Cili lloj çeliku inox-304 ose 420-është më i sigurt?

Çeliqet inox 304 dhe 420 kanë secili cilësi dhe përdorime të veçanta. Është thelbësore të mbani mend, megjithatë, se çeliku inox përgjithësisht konsiderohet i sigurt për përdorim në aplikimet e përditshme. Siguria e çelikut inox përcaktohet kryesisht nga përbërja e tij, cilësia e sipërfaqes dhe aplikimi i synuar.

Nikeli shton rezistencën ndaj korrozionit të çelikut inox austenitik, siç është çeliku inox 304. Përdoret shpesh në shumë aplikacione të ndryshme, si pajisje mjekësore, pajisje shtëpiake dhe pajisje për përgatitjen e ushqimit. Çelik inox 304 është më rezistent ndaj korrozionit sesa klasat e tjera të çelikut inox si 420 për shkak të përmbajtjes së tij të nikelit.

Çeliku i ngurtësuar paraprakisht me rezistencë të jashtëzakonshme ndaj konsumit dhe përpunueshmëri quhet 420. Përdoret shpesh në prodhimin e kallëpeve të nxjerrjes dhe injektimit me madhësi mesatare. Squfuri dhe fosfori janë dy nga 420 elementët e papastërtive. Konsumimi i tepërt do të dobësojë duktilitetin dhe fortësinë e 420 dhe do ta bëjë atë më të prirur ndaj defekteve si poret dhe çarjet.

Çeliku inox martensitik i njohur si 420 ka një fortësi të lartë, një nivel të caktuar të rezistencës ndaj konsumit dhe rezistencë ndaj korrozionit. Është i përshtatshëm për shumë lloje të pajisjeve shtëpiake, mjete transporti, pajisje elektrike, instrumente, metra dhe prodhim preciz. Përdoret kryesisht në prodhimin e pjesëve që janë rezistente ndaj korrozionit nga acidet oksiduese, avulli, uji dhe atmosfera.

Edhe pse çeliku 420 është i një cilësie inferiore, ai ende mund të përdoret për shumicën e gjërave. Për shkak të përmbajtjes relativisht të ulët të karbonit, funksionon mirë me tehe më të buta. Skajet kanë një tendencë për t'u zbehur kur krahasohen me çelikun premium.

Wkapela përdor çelik inox 420 të tipit H?

Çeliku inox i klasës 420 i tipit H përdoret në shumë industri të ndryshme për shkak të grupit të tij të veçantë të cilësive. Këto janë disa aplikime tipike për çelik inox 420 të tipit H:

Takëmet: Fortësia e shkëlqyer e çelikut të pandryshkshëm 420, rezistenca ndaj korrozionit dhe cilësitë e mprehjes e bëjnë atë një material popullor për të bërë thika, takëme dhe tehe.

Pajisjet kirurgjikale: Për shkak se çeliku inox 420 është i fortë, rezistent ndaj korrozionit dhe i sterilizueshëm, ai përdoret në prodhimin e instrumenteve kirurgjikale.

Komponentët industrialë: Ky lloj çeliku inox është i përshtatshëm për një sërë komponentësh industrialë që duhet të jenë të fortë, elastik ndaj korrozionit dhe rezistent ndaj konsumit. Mjetet prerëse, tehet, gërshërët dhe pajisjet e tjera industriale mund të bëhen të gjitha duke përdorur atë.

Pajisjet e përpunimit të ushqimit: Për shkak se çeliku inox i klasës 420 i reziston korrozionit dhe mund të durojë ekspozimin ndaj mjediseve të lidhura me ushqimin, ai përdoret në ndërtimin e pajisjeve të përpunimit të ushqimit.

Pajisjet dentare: Për shkak të fortësisë, rezistencës ndaj korrozionit dhe vetive të sterilizimit, çeliku inox 420 përdoret shpesh në prodhimin e instrumenteve dentare.

Boshtet e pompës: çelik inox 420 mund të durojë rrethanat e vështira të trajtimit të lëngjeve në boshtet e pompës për shkak të forca e tij e lartë dhe rezistenca ndaj korrozionit.

Mbulesat dhe kallëpet e polimerit: Fortësia e jashtëzakonshme e çelikut të pandryshkshëm 420 dhe rezistenca ndaj konsumit e bëjnë atë një material të dobishëm për kallëpe dhe kallëpe plastike.

Kushinetat me top: Për shkak të forcës së tij të madhe dhe rezistencës ndaj korrozionit, ky lloj çeliku inox mund të përdoret në prodhimin e kushinetave me top.

Pjesët e automobilave: Çelik inox i klasës 420 përdoret në një sërë pjesësh për automobila që duhet të jenë të fortë dhe rezistent ndaj korrozionit, si strumbullarët, kamerat dhe boshtet e marsheve.

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.