410 Pllakë inox me trashësi mesatare
  1. Fillimi » produktet » 410 Pllakë inox me trashësi mesatare
410 Pllakë inox me trashësi mesatare

410 Pllakë inox me trashësi mesatare

410 Pllaka inox me trashësi mesatare i referohet 410 pllakave prej 4-25 mm. Ka rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit, rezistencë ndaj nxehtësisë, forcë mekanike dhe veti magnetike. Prandaj, përdoret gjerësisht në industri të ndryshme, duke përfshirë hapësirën ajrore, automobilistikën, ndërtimin dhe përpunimin e ushqimit. Në Gnee Steel, ne ofrojmë pllaka inox me cilësi të lartë me trashësi mesatare në klasat 321, 347, 410 dhe 904L. Mirë se vini të na kontaktoni për më shumë detaje tani!

Klasë
410
Trashësia
4 - 25 mm
Procesi i prodhimit
Rrotullim i nxehtë / Rrotullim i Ftohtë
Shërbimet

Çfarë është pllaka inox 410 me trashësi mesatare?

410 Pllakë inox me trashësi të mesme i referohet pllaka inox prej 4-25 mm në klasën 410.

410 Çelik inox është një çelik inox martenzitik për përdorim të përgjithshëm, i cili ka 12% krom në përbërjen e tij kimike. Mund të trajtohet me nxehtësi për të marrë një gamë të gjerë karakteristikash mekanike të përmirësuara dhe gjithashtu posedon forcë dhe fortësi të lartë së bashku me rezistencë të mirë ndaj korrozionit. Për më tepër, ai është duktil në gjendjen e pjekjes dhe mund të formohet, dhe mbetet magnetik në të gjitha kushtet. Megjithatë, kjo aliazh është mjaft i prirur ndaj sulmeve të klorurit, veçanërisht në mjediset oksiduese.

410 Përbërja Kimike e Çelikut Stainless

Si C Mn P Cr S Ni Mo N
1.0 Maks 15 Maks 1.0 Maks 0.40 Maks 11.5 - 13.5 0.3 Maks 0.5 Maks - -

Grafiku i madhësisë së pllakës së trashë 410 prej çeliku inox

standard DIN, JIS, AISI, ASTM, GB, BS
Klasë 410
Trashësia 4-25 mm
Gjerësi 600 - 1500 mm
Gjatësi 800 - 2000 mm
Teknika të mbështjellë të nxehtë dhe të mbështjellë të ftohtë
Sipërfaqe 2B, 2D, BA, NR. 1, NR. 4, NR. 8, 8K, pasqyrë, e stampuar, linjë flokësh, rërë, e lëmuar, e krehur, mulli, gravurë, etj.
Customization I pranueshëm
paketë paketë standarde për eksport të detajuar

410 Përparësitë e pllakës prej çeliku të mesëm të trashë

Pllaka me trashësi mesatare prej çeliku inox 410 ofron disa avantazhe që e bëjnë atë një zgjedhje të preferuar në industri të ndryshme.

1. Rezistenca korrozioni

410 Çelik inox shfaq rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit, duke e bërë atë shumë të përshtatshëm për përdorim në mjedise ku ekspozimi ndaj lagështirës, ​​kimikateve dhe acideve të caktuara është i zakonshëm.

2. Rezistenca ndaj nxehtësisë

410 Çelik inox është në gjendje të durojë temperatura të larta pa përjetuar deformime të konsiderueshme ose humbje të forcës. Kjo veçori e jashtëzakonshme e bën atë ideal për aplikime që përfshijnë mjedise me temperaturë të lartë, si shkëmbyesit e nxehtësisë, komponentët e furrës dhe sistemet e shkarkimit të automobilave.

3. Rezistenca ndaj oksidimit

410 Çelik inox i reziston oksidimit deri në 1292°F (700°C) vazhdimisht dhe deri në 1500°F (816°C) me ndërprerje.

4. Prona mekanike

410 Çelik inox ofron veti të jashtëzakonshme mekanike, duke përfshirë forcën e lartë, fortësinë dhe rezistencën ndaj konsumit. Mund të ngurtësohet përmes proceseve të ndryshme të trajtimit termik, të tilla si shuarja dhe kalitja, për të përmirësuar më tej vetitë e tij mekanike.

Fuqia e fitimit

0.2% Kompensim

Elasticiteti i fundit

Forcë

zgjatim

në 2 inç.

Fortësi
PSI (MPa) PSI (MPa) % (Max.)
42,000 290 74,000 510 34 96 Rb

5. Karakteristikat magnetike

Një nga karakteristikat dalluese të çelikut inox 410 qëndron në vetitë e tij magnetike. Ajo shfaq sjellje magnetike për shkak të mikrostrukturës së saj, e cila përbëhet nga fazat e ferritit dhe martensitit. Kjo veti magnetike lehtëson identifikimin dhe ndarjen e lehtë të çelikut inox 410 nga materialet jomagnetike në proceset e riciklimit.

6. Qëndrueshmëri

Qëndrueshmëria e këtij varieteti çelik inox siguron një jetëgjatësi të zgjatur dhe redukton në mënyrë efektive kostot e mirëmbajtjes. Aftësia e tij për t'i bërë ballë korrozionit dhe konsumit garanton jetëgjatësinë e komponentëve ose strukturave në të cilat përdoret, duke ofruar një zgjidhje me kosto efektive për kërkesat industriale.

7. Lehtë për t'u fabrikuar

Pllaka me trashësi mesatare prej çeliku inox 410 është e njohur për përpunimin dhe saldimin e shkëlqyer. Mund të fabrikohet pa mundim në forma dhe madhësi të ndryshme, duke lejuar fleksibilitet në proceset e projektimit dhe prodhimit. Kjo lehtësi e fabrikimit jo vetëm që ndihmon në prodhimin e komponentëve ose strukturave të personalizuara, por gjithashtu ndihmon në uljen e kohës dhe kostove të prodhimit.

8. Zgjidhje me kosto efektive

Zgjedhja e pllakave prej çeliku inox 410 me trashësi mesatare mund të rezultojë të jetë shumë me kosto efektive në planin afatgjatë. Qëndrueshmëria dhe rezistenca e tij ndaj korrozionit dhe konsumit minimizojnë nevojën për zëvendësime ose riparime të shpeshta, duke ulur kështu shpenzimet e përgjithshme.

lakimi i pllakës inox

410 Përdorimi i pllakës prej çeliku të mesëm të trashë

Pllaka prej çeliku inox 410 me trashësi mesatare gjen aplikime të gjera në industri të ndryshme për shkak të vetive të saj të jashtëzakonshme. Ata janë:

1. Industria e Ndërtimit: çatitë, dekorimi i brendshëm dhe i jashtëm i ndërtesave, shkallët shtëpiake, parmakët, ura-ndërtimi, elementët strukturorë.

2. Industria e hapësirës ajrore: motorët e avionëve, komponentët e mjeteve të uljes dhe pjesët strukturore.

3. Industria e automobilave: sistemet e shkarkimit, silenciatorët, konvertuesit katalitikë dhe komponentët e tjerë që janë të ekspozuar ndaj temperaturave të larta dhe mjediseve gërryese.

4. Përpunimi i ushqimit: rezervuarët e magazinimit të ushqimit, enët e përpunimit dhe sistemet e transportuesit.

5. Pajisje Kuzhine: lavamane, rafte, kabinete, takëme etj.

6. Prodhim: mund të përpunohet në fabrikimin e 410 pllakave me model çeliku inox, 410 pllakave të valëzuara prej çeliku të pandryshkshëm dhe 410 pllakave të shpuara prej çeliku inox.

7. Përdorime publike: kontejnerë, predha furre, valvola portash, përbërës të salduar etj.

blog20-3_11zon

410 Mirëmbajtja dhe kujdesi i pllakës prej çeliku të mesëm

Kur bëhet fjalë për mirëmbajtjen dhe kujdesin për pllakat prej çeliku inox 410 me trashësi mesatare, ka disa faktorë të rëndësishëm për t'u marrë parasysh.

1. Rreth pastrimit

Kur pastroni pllakat 410 inox me trashësi mesatare, është e rëndësishme të përdorni teknikat e duhura në mënyrë që të mos dëmtoni sipërfaqen e saj të hollë. Filloni duke hequr me delikatesë çdo papastërti ose mbeturinë të lirshme me një leckë ose furçë të butë. Më pas, përdorni një detergjent të butë ose pastrues çelik të përzier me ujë të ngrohtë për të pastruar butësisht sipërfaqen. Shmangni përdorimin e pastruesve gërryes ose furçave për pastrim, pasi ato kanë potencialin të shkaktojnë gërvishtje në çelik inox. Shpëlajeni plotësisht pjatën me ujë të pastër dhe thajeni me zell me një leckë të butë për të parandaluar formimin e njollave të pakëndshme të ujit.

2. Shmangia e kimikateve të ashpra

Kimikatet e forta, të tilla si zbardhuesit ose pastruesit me bazë amoniak, duhet të shmangen kur kujdeseni për pllaka 410 inox me trashësi mesatare. Këto kimikate kanë aftësinë për të shkaktuar njollë ose dëmtim të sipërfaqes. Në vend të kësaj, zgjidhni detergjentë të butë ose pastrues çeliku inox të formuluar posaçërisht për këtë lloj materiali. Gjithmonë lexoni dhe respektoni udhëzimet në produktin e pastrimit për të siguruar sigurinë dhe efektivitetin e tij.

410 Paketa me pllakë prej çeliku të mesëm të trashë

3. Inspektimet dhe mirëmbajtja e rregullt

Inspektimet dhe mirëmbajtja e rregullt janë të një rëndësie të madhe për ruajtjen e gjendjes optimale të pllakave inox 410 me trashësi mesatare. Inspektoni me zell pllakën në intervale të rregullta për çdo indikacion korrozioni, gërvishtjeje ose forma të tjera dëmtimi. Nëse zbulohet ndonjë problem, duhet të ndërmerren veprime të menjëhershme për t'i korrigjuar ato. Pastroni rregullisht pjatën siç u përmend më parë për të zhdukur papastërtitë dhe për të parandaluar akumulimin e papastërtive. Për më tepër, mendoni të aplikoni një shtresë mbrojtëse ose ngjitës për të rritur rezistencën e pllakës ndaj korrozionit.

4. Ruajtja dhe trajtimi i duhur

Ruajtja dhe trajtimi i duhur i pllakës inox 410 me trashësi mesatare posedon aftësinë për të zgjatur ndjeshëm jetëgjatësinë e saj. Ruajeni pjatën në një zonë të pastër dhe të thatë larg lagështisë dhe lagështirës. Përmbahuni nga grumbullimi ose vendosja e objekteve me peshë sipër pllakës për të shmangur deformimin ose gërvishtjet e shëmtuara. Kur manipuloni pjatën, përdorni doreza për të parandaluar gjurmët e pahijshme të gjurmëve të gishtërinjve ose vajrave në sipërfaqen e saj. Nëse pllaka ka nevojë për transport, sigurohuni që ajo të jetë e mbrojtur në mënyrë adekuate për të parandaluar çdo dëm që i ndodh gjatë transportit. Nëse keni pyetje të tjera, mos ngurroni të kontaktoni Gnee Steel per ndihme.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.