410 Fletë çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Fletë prej çeliku inox » Fletë prej çeliku inox 400 Seria » 410 Fletë çeliku inox
410 Fletë çeliku inox

410 Fletë çeliku inox

Një material tipik çeliku inox i përdorur në shumë aplikime të ndryshme është fletë metalike prej çeliku inox 410. Lidhja martenzitike e çelikut inox e njohur si 410 ka një shkallë të lartë të forcës, fortësisë dhe rezistencës ndaj korrozionit. Është rezistent ndaj korrozionit në avull, shumë kushte kimike të moderuara dhe atmosfera të buta pasi përmban të paktën 11.5% krom. Fleta prej çeliku inox 410 ofrohet nga shitës dhe prodhues të cilët janë të specializuar në produktet e çelikut inox. Ajo vjen në forma fletësh, shiritash dhe tela.

Pozicioni kimik
11.5% krom
Cr)
18% –20%
Ni)
8% –10.5%
Shërbimet

Çfarë është fletë metalike prej çeliku inox 410?

Një material tipik çeliku inox i përdorur në shumë aplikime të ndryshme është fletë metalike prej çeliku inox 410. Lidhja martenzitike e çelikut inox e njohur si 410 ka një shkallë të lartë të forcës, fortësisë dhe rezistencës ndaj korrozionit. Është rezistent ndaj korrozionit në avull, shumë kushteve kimike të moderuara dhe atmosferave të buta pasi përmban të paktën 11.5% krom. Fleta prej çeliku inox 410 ofrohet nga shitës dhe prodhues të cilët janë të specializuar në produktet e çelikut inox. Ajo vjen në forma fletësh, shiritash dhe tela.

Çfarë është fletë metalike prej çeliku inox?

Një fletë ose shirit i hollë çeliku inox që është zakonisht më pak se 0.25 mm (0.010 inç) i trashë quhet fletë metalike prej çeliku inox. Lidhja e përdorur për ta bërë atë, çelik inox, përbëhet kryesisht nga hekuri, krom dhe metale të tjera si nikeli dhe molibden. Forca, qëndrueshmëria dhe rezistenca ndaj korrozionit të fletës së çelikut inox janë të njohura mirë.

Aplikimet e fletëve prej çeliku inox 410

1. Takëmet dhe enët e kuzhinës: Prodhimi i teheve të thikës, gërshërëve dhe veglave të tjera të kuzhinës shpesh përdor fletë metalike prej 410 inox. Është i përshtatshëm për aplikime të ndryshme për shkak të forcës, fortësisë dhe rezistencës ndaj korrozionit.

2. Komponentët Industrialë: Përdoret në një sërë komponentësh industrialë, duke përfshirë pompat, pajisjet e tubave, valvulat dhe pjesët për pajisjet e përdorura në përpunimin kimik dhe rafinimin e naftës. Këto cilësime të vështira industriale janë të përshtatshme për çelik inox 410 për shkak të forcës dhe rezistencës së tij ndaj korrozionit.

3. Komponentët e automobilave: Sistemet e shkarkimit, konvertuesit katalitikë dhe komponentët e tjerë janë ndër përdorimet për fletë metalike prej 410 inox në sektorin e automobilave. Është i përshtatshëm për përdorime të ndryshme automobilistike për shkak të rezistencës ndaj korrozionit dhe temperaturave të larta.

4. Armët e zjarrit: Për shkak të forcës dhe rezistencës ndaj korrozionit, përdoret në tytat e armëve dhe komponentët e tjerë.

5. Aplikimet dekorative: Kur një përfundim i lëmuar dekorativ nuk është i nevojshëm, mund të përdoret fletë metalike prej çeliku inox 410. Mund të aplikohet si zbukurim dekorativ ose për përdorime të tjera ku forca dhe rezistenca ndaj korrozionit janë thelbësore.

Cili është ndryshimi midis çelikut inox 304 dhe çelikut inox 410?

Për shkak të përdorimit të tyre të gjerë, çeliku inox 304 dhe 410 janë dy lloje relativisht të zakonshme të çelikut inox. Atëherë, çfarë i dallon këto dy materiale çelik inox nga njëri-tjetri? Përbërja e tyre kimike, karakteristikat mekanike, rezistenca ndaj korrozionit dhe sektorët përkatës janë përshkruar më poshtë. Le të thellohemi më thellë në secilin nga katër aspektet.

përbërje kimike

Çelik inox austenitik, ose çelik inox 304, është shumë i lakueshëm dhe rezistent ndaj korrozionit. Përbërësit kryesorë të tij janë nikeli (Ni) 8%-10.5%, kromi (Cr) 18%-20%, dhe sasia e gjurmëve të karbonit (C) dhe manganit (Mn) deri në 2% dhe 0.08%, respektivisht.

Çeliku inox martensitik i njohur si 410 ka një forcë dhe fortësi mjaft të lartë, por një rezistencë relativisht të ulët ndaj korrozionit. Përbërësit kryesorë përfshijnë 11.5%–13.5% krom (Cr), 0.08%–0.15% karbon (C) dhe një sasi gjurmë nikeli (Ni), i cili përbëhet kryesisht nga molibden (Mo) me një maksimum prej 0.6% nikel. dhe maksimumi 0.75% molibden.

Sjellje mekanike

Ndërsa çeliku inox 410 ka rezistencë dhe fortësi të lartë në tërheqje, por zgjatim të ulët, që do të thotë se qëndrueshmëria e tij është relativisht e ulët, çeliku inox 304 ka zgjatim dhe plasticitet të lartë, duke e bërë atë më të përshtatshëm për përpunim, formim ose përkulje.

rezistenca korrozioni

Për shkak se çeliku inox 304 ka më shumë nikel dhe molibden se çeliku tjetër inox, ai është më rezistent ndaj korrozionit, veçanërisht kur ekspozohet ndaj mediave korrozive. Në të kundërt, çelik inox 410 përmban më pak nikel dhe molibden se çeliku tjetër inox, duke e bërë atë në përgjithësi më pak rezistent ndaj korrozionit.

Fushat e aplikueshme

Enët nën presion, pajisjet mjekësore, pajisjet e përpunimit të ushqimit, pajisjet kimike dhe fusha të tjera mund të përfitojnë nga rezistenca e mirë ndaj korrozionit dhe plasticiteti i çelikut inox 304; nga ana tjetër, industritë që kërkojnë rezistencë ndaj konsumit dhe forcë, si thikat, mund të përfitojnë nga forca dhe fortësia e lartë e çelikut inox 410. 410 inox nuk është i përshtatshëm për aplikime që kërkojnë rezistencë të fortë ndaj korrozionit në industri si kushineta dhe valvulat.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.