Tub katror 347 inox
  1. Fillimi » produktet » 347 Tub katror inox
Tub katror 347 inox

Tub katror 347 inox

Çfarë është çelik inox 347? Për shkak të pranisë së koltanit dhe tantalit, çeliku inox 347 është një aliazh i qëndrueshëm. Në zonën e reshjeve të karbitit të kromit, ai është rezistent ndaj korrozionit ndërgranular dhe ka një jetë të gjatë funksionimi në temperatura të larta (800–1500oF). Karakteristikat e tij të mira mekanike përfshijnë karakteristikat e zvarritjes së lartë dhe këputjes së stresit.

Artikull
Tub katror 347 inox
standard
ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët
Materia
C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Trashësi muri
0.5 ~ 6 mm
Outer Diametri
3 mm ~ 300 m
Shërbimet

Karakteristikat e produktit dhe aplikimet

1. Rezistencë e shkëlqyer ndaj korrozionit dhe temperaturave të larta: Është rezistent ndaj korrozionit dhe temperaturave të larta dhe nuk deformohet ose gërryhet lehtë në mjedise që përmbajnë mjete gërryese si acide të forta dhe alkale. Ai gjithashtu ka një shkallë të rezistencës ndaj korrozionit ndërgranular, i cili mund të ndodhë në rrethana specifike. Në objektet petrokimike, firmat farmaceutike dhe laboratorët për transportin e kimikateve, reaktorët, pajisjet e trajtimit etj., përdoret shpesh në depozita magazinimi, furra ngrohjeje, këmbyes nxehtësie, furra etj.

2. Rezistencë e shkëlqyer oksidimi: I përdorur gjerësisht në transportin e tubacioneve, reaktorët dhe zona të tjera, ai mund të zhvillojë një shtresë të qëndrueshme sipërfaqësore oksidi në një mjedis me temperaturë të lartë për të ndaluar oksidimin dhe korrozionin e mëtejshëm dhe për të zgjatur jetën e shërbimit. Për më tepër, materialet jo toksike dhe pa shije mund të përdoren në objektet e përpunimit të ushqimit, bizneset e hotelierisë dhe hotelet për transportin, përpunimin, ruajtjen dhe përpunimin e ushqimit sipas rregulloreve shëndetësore dhe nevojave për mbrojtjen e mjedisit. Mund të përdoret gjithashtu në termocentrale bërthamore, firma inxhinierike mjedisore dhe korporata energjetike për pajisje si ato të përdorura në termocentralet dhe trajtimin e ujërave të zeza.

3. Fortësi e lartë dhe saldueshmëri e mirë: Ky material është i përshtatshëm për saldimin dhe prodhimin e tubave dhe komponentëve me formë të ndërlikuar, sepse ka rezistencë të mirë korrozioni ndërgranular dhe rezistencë ndaj oksidimit falë përfshirjes së pasivimit të qëndrueshëm të elementit (si titani dhe niobium). Mund të përdoret në bizneset e hapësirës ajrore, prodhuesit e motorëve aeroplanë dhe objektet e kërkimit të hapësirës ajrore për gjëra të tilla si strukturat e aeroplanit dhe komponentët e motorit.

Specifikimi i produktit të tubit katror 347 inox

Artikull Tub katror 347 inox

 

standard ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët
material C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Tipi të mbështjellë të nxehtë dhe të mbështjellë të ftohtë
Masat Trashësi muri 0.5 ~ 6 mm
Outer Diametri 3 mm ~ 300 mm

Cili është ndryshimi midis çelikut inox SS 347 dhe 304?

1. Përbërje kimike: Ndërsa 304 ka një përqendrim më të ulët të kromit se 347 dhe nuk përmban niobium, 347 përmban 18%–20% krom, 9%–13% nikel dhe 10%–12% niobium. Niobium kontribuon në përmirësimin e rezistencës së 347 ndaj temperaturës së lartë dhe e bën atë më të përshtatshëm për situata me temperaturë të lartë, duke e bërë 347 më rezistent ndaj temperaturave të larta se 304.

2. Aplikacion: Për shkak se u shtua niobium, 347 ka rezistencë më të lartë ndaj korrozionit ndërgranular se 304 dhe përdoret më shpesh në pajisjet e trajtimit kimik, manifoldet e shkarkimit dhe pjesët e motorit të avionit. Sigurisht, kushton pak më shumë se 304 gjithashtu.

Cili është ndryshimi midis çelikut inox 347 dhe 307h?

Çeliku austenitik me rezistencë të nxehtë inox 347h është numri standard i çelikut të zbatimit të standardit amerikan ASTM. Ka rezistencë të mirë korrozioni ndërgranular dhe rezistencë ndaj korrozionit të stresit ndërgranular polisulfat, si dhe forcë dhe plasticitet në temperaturë të lartë. Ka forcë më të lartë në temperaturë të lartë dhe rezistencë ndaj oksidimit në temperaturë të lartë se 316, kjo është arsyeja pse përdoret shpesh si një çelik me rezistencë të nxehtë.

Një formë me karbon të lartë prej çeliku inox 347, 347h, është më rezistente ndaj temperaturave të larta dhe ka një përmbajtje më të madhe karboni se 347, megjithëse mund të jetë gjithashtu më e prirur ndaj sensibilizimit dhe korrozionit ndërgranular. Është më i përshtatshëm për mjedise me temperaturë të lartë për shkak të përmbajtjes së lartë të karbonit dhe cilësitë e tij mekanike janë gjithashtu më të mira.

Procesi i prodhimit

Përgatitja e materialit: Tubi katror çelik inox 347 zgjidhet si lëndë e parë dhe pritet në madhësitë përkatëse sipas kërkesave të projektimit.

Formimi i përkuljes: Pllaka është e përkulur për ta bërë atë katror ose drejtkëndor. Mund të përkulet sipas nevojave aktuale me përkulje të ftohtë, përkulje të nxehtë ose përkulje mekanike.

Saldimi: Pllakat prej çeliku të pandryshkshëm të formuara në përkulje janë ngjitur për të bashkuar skajet ngjitur së bashku. Metodat e zakonshme të saldimit janë TIG (saldimi me argon tungsteni), MIG (saldimi me mbrojtje me gaz inert me metal), saldimi me rezistencë, etj.

Lustrim dhe përfundim: Lidhjet e salduara lëmohen dhe trajtohen sipërfaqësore për t'i bërë ato të sheshta dhe të lëmuara dhe për të përmirësuar estetikën dhe rezistencën ndaj korrozionit.

Inspektimi i dimensioneve dhe cilësisë: Matja dimensionale dhe inspektimi i cilësisë së tubit katror të prodhuar për t'u siguruar që ai plotëson kërkesat e projektimit dhe standardet përkatëse.

Paketimi dhe transporti: Tubat katrorë të kualifikuar paketohen për të mbrojtur sipërfaqet e tyre nga dëmtimi dhe dorëzohen ose ruhen në fabrikë.

Kontrollit të Cilësisë

Prodhues dhe furnizues të shumtë të tubave katrorë çelik inox 347 kanë procedura strikte të kontrollit të cilësisë për mallrat e tyre. Për t'u siguruar që produkti i përfunduar përmbush kriteret dhe standardet e nevojshme, këto procedura mund të përfshijnë inspektime dhe testime të shumta gjatë gjithë procesit të prodhimit. Kontrollet për gjëra të tilla si saktësia e dimensioneve, përfundimi i sipërfaqes, karakteristikat mekanike, rezistenca ndaj korrozionit dhe më shumë mund të përfshihen në këto teknika të kontrollit të cilësisë. Disa prodhues mund të akreditohen gjithashtu nga organizata si ISO, e cila dëshmon përkushtimin e tyre për sigurimin e cilësisë. Për të garantuar që tubat katrorë çelik inox 347 plotësojnë standardet e nevojshme të cilësisë, është thelbësore të zgjidhni një prodhues ose furnizues të besueshëm që përdor procedura strikte të kontrollit të cilësisë.

Konkurrenca e tregut dhe perspektiva

Tubat konkurrojnë në treg kryesisht bazuar në çmimet, performancën dhe dallimet e furnizuesve midis materialeve të ndryshme. Kostoja e prodhimit, oferta dhe kërkesa, çmimi i lëndëve të para dhe variablat që ndikojnë në tregun global mund të kenë ndikim në ndryshimin e çmimit. Cilësia dhe reputacioni i markës janë konsiderata të tjera të rëndësishme të konkurrencës në treg. Furnizuesit mund të fitojnë një avantazh konkurrues duke ofruar mallra të nivelit të lartë, dërgesa të besueshme dhe mbështetje të shkëlqyer pas shitjes. Meqë ra fjala, kur shkenca dhe teknologjia përparojnë dhe proceset përmirësohen, futja e materialeve dhe teknologjive të reja mund të ndikojë në kërkesën dhe konkurrencën e tregut. Për shembull, krijimi i lidhjeve të reja dhe proceseve të prodhimit më të avancuar mund të përmirësojë cilësitë e materialit duke ulur çmimet.

Gnee Steel Group është një ndërmarrje zinxhiri furnizimi që integron projektimin dhe përpunimin e paneleve, tubave, profileve, peizazhit të jashtëm dhe shitjet e produkteve të vogla ndërkombëtare. Është themeluar në vitin 2008 me një vizion për të qenë grupi më konkurrues i zinxhirit të furnizimit në botë; që atëherë, ne kemi qenë gjithmonë të përkushtuar për të përmbushur atë vizion me shërbime të shkëlqyera, të qëndrueshme dhe inovative. Pas disa vitesh punë të palodhur, Gnee Steel Group është bërë ndërmarrja ndërkombëtare më profesionale e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.