347 Pllakë e veshur me çelik inox
  1. Fillimi » produktet » 347 Pllakë e veshur inox
347 Pllakë e veshur me çelik inox

347 Pllakë e veshur me çelik inox

347 Pllaka e veshur me çelik inox është një pllakë e përbërë e bërë nga një bazë çeliku karboni dhe veshje prej çeliku inox. Ai integron rezistencën ndaj korrozionit, rezistencën ndaj konsumit dhe vetinë dekorative të çelikut inox dhe forcën e mirë mekanike, performancën e përpunimit dhe koston e ulët të çelikut të karbonit. Kështu, përdoret gjerësisht në miniera, prodhim, prodhim energjie, ndërtim, transport dhe aplikime të tjera me temperaturë të ngritur. Gnee Steel tani disponon pllaka të përbëra prej çeliku inox 347 dhe 347H në madhësi, dimensione, trashësi dhe forma të ndryshme. Ejani të na kontaktoni nëse keni nevojë.

Klasë
347
Mostrat
I pranueshëm
Customization
I pranueshëm
Shërbimet

Përshkrimi i produkteve

347 Pllaka e veshur me çelik inox zakonisht është bërë nga një pllakë e hollë çeliku inox 347 dhe pllakë e trashë çeliku me karbon dhe përgjithësisht prodhohet nga ngjitja në rrotull dhe saldimi me shpërthim. I përket si materialeve strukturore ashtu edhe materialeve funksionale. Çeliku strukturor nënkupton materialin bazë, zakonisht duke përdorur çelik me karbon ose çelik tjetër me aliazh të ulët për të siguruar qëndrueshmëri dhe forcë. Çeliku funksional është materiali i veshjes, i cili i jep rezistencë korrozionit, rezistencë ndaj nxehtësisë dhe një sipërfaqe të ndritshme për pllakë e veshur me çelik inox.

347 pllaka të veshura inox

Çeliku inox i klasës 347

Lloji 347 klasifikohet si çelik inox i stabilizuar me shtimin e kolumbit dhe tantal. Këta elementë mund të stabilizojnë mirë çelikun dhe të eliminojnë reshjet e karabit, të cilat më pas shkaktojnë korrozion ndërgranular pas ekspozimit ndaj temperaturave në diapazonin e reshjeve të karbitit të kromit nga 800 deri në 1500°F (427 deri në 816°C). Përveç kësaj, ai gjithashtu ofron rezistencë të shkëlqyer ndaj nxehtësisë dhe korrozionit, cilësi të shkëlqyera formimi dhe saldimi, dhe qëndrueshmëri të shkëlqyeshme edhe në temperatura kriogjenike.

Në përgjithësi, klasa 347 është e ngjashme me çelikun inox të klasës 321 dhe shpesh konsiderohet si një alternativë e stabilizuar për klasën 304.

Përbërja kimike e çelik inox të klasës 347

C Si Mn P S Cr Mo Ni N Cb Fe
0.08

max

1.0 maks 2.0 maks 0.045 maks 0.03 maks 17-20 - 9-13 - 10xC-1.10 62.74 min

Karakteristikat mekanike të çelikut të klasës 347

Dendësi Pika e shkrirjes Forca elastik zgjatim
8.0 g / cm3 1454 ℃ (2650 ℉) Psi-75000, Mpa-205 35%

Klasa 347 ekuivalente prej çeliku inox

Kinë GB-06Cr18Ni11Nb, CNS347 (Tajvan)
Amerikë UNS S34700, ASTM347
Japonia (JIS) SUS347
Indi (IS) 04Cr18Ni10Nb40
evropiane (BS EN) 1.4550
Kore (KS) STS347
Australia (AS) 347

Prodhimi Fabrikimit

Ekzistojnë dy metoda kryesore për prodhimin industrial të pllakave të veshura me çelik inox, duke përfshirë 310, 316, dhe 347 nota çelik inox. Ato janë veshje shpërthyese dhe veshje me mbështjellje të nxehtë. Le të japim një përmbledhje të shkurtër të tyre tani.

1. Veshje shpërthimi

Veshja shpërthyese është një lloj teknologjie lidhëse që përcakton një trinitet të zgjedhjes së presionit, transmetimit të flakës dhe shpërthimit të difuzionit me eksploziv si energji. Ai përdor energjinë e shpërthimit shpërthyes për të kryer punën në shtresën e veshur me metal inox në mënyrë që shtresa e veshur dhe shtresa bazë të kenë një përplasje të dhunshme në lëvizje me shpejtësi të lartë. Dhe pastaj ndërfaqja do të prodhojë temperaturë të lartë në nivel lokal dhe materiali metalik do të ketë deformim plastik, duke pasur kështu një kombinim të ngushtë midis shtresës së veshur dhe shtresës bazë. Ndonjëherë, trajtimi i pjekjes mund të kryhet pas rikombinimit shpërthyes, i cili mund të përmirësojë më tej cilësinë e saldimit.

2. Veshje rrotulluese

Krahasuar me të parën, veshja e rrotullimit ka shpejtësi më të madhe prodhimi, ngjitje më të fortë, kosto më të ulët dhe veti më të gjelbra. Kur sipërfaqet e dy metaleve pastrohen në një gjendje fizikisht të pastër, ajo shpesh bëhet me rrotullim të nxehtë ose me rrotullim të ftohtë.

Procesi i rrotullimit të nxehtë është për të arritur një lidhje të vazhdueshme metalurgjike me një shkallë të lartë difuzioni ndëratomik dhe deformim plastik përmes një mulli rrotullimi në shkallë të gjerë. Ndonjëherë, procesi i rrotullimit të nxehtë mund të kryhet pas ekspozimit të pllakës së veshur inox ndaj veshjes me shpërthim.

Procesi i rrotullimit të ftohtë do të thotë se përdor pllakat ftohëse të veshura me çelik inox HR si nënshtresë për t'u përpunuar. Hapat përfshijnë pjekjen, turshinë, petëzimin e ftohtë, pjekjen e ndërmjetme, turshinë (ose pjekjen e ndezur), nivelimin e tensionit, etj. Sipërfaqja e këtij lloji arrin cilësinë e sipërfaqes së së njëjtës seri pllakash inoksi dhe forca e rendimentit është më e mirë se atë të të njëjtit klasë të pllakave inox.

Specifikimet e produktit

Materiale të papërpunuara metali bazë: çeliku me aliazh të ulët ose çelik karboni (Q235B, Q345R, Q355, Q245R, 20#, 40#…)

Veshje metalike: çelik inox (304, 304L, 310, 310S, 316, 321, 318, 410S, 420, 904L…)

Klasë 347
standard ASTM, AISI, DIN, EN, GB, JIS
Trashësia trashësia e materialit bazë: 3 – 50 mm

Trashësia e materialit të veshjes: 0.5 – 5 mm

trashësia e veshjes: 1.5 – 5 mm

Gjerësi 100 - 1200 mm
Gjatësi 500 - 15000 mm
Formë drejtkëndëshe, katrore, e rrumbullakët ose sipas nevojës
Metoda e prodhimit veshje shpërthyese, rrotullim i nxehtë/ftohtë
Sipërfaqe NR.1, 2B, BA, 4K, 8K, HL, NO.4, të pjekura, turshi, të lëmuara, me model etj.
Shërbimet e përpunimit prerja, prerja, saldimi, nivelimi, rrotullimi, shpimi, lakimi etj
paketë paketë standarde për eksport të detajuar ose sipas nevojës

*Shënim: Materiali dhe trashësia mund të kombinohen lirshëm për të përmbushur nevojat e përdoruesve të ndryshëm.

Tiparet e produkteve

347 Pllaka e përbërë prej çeliku inox ka shumë përfitime që mund t'i shihni nga aspektet e mëposhtme:

1. Rezistencë e shkëlqyer ndaj korrozionit dhe nxehtësisë

Së pari, material çelik inox siguron performancën e tij të lartë kundër korrozionit se çeliku konvencional. Së dyti, për shkak të shtimit të kolumbiumit, ai gjithashtu ka rezistencë ndaj korrozionit ndërgranular pas ekspozimit ndaj temperaturave në diapazonin e reshjeve të karbitit të kromit prej 800-1500°F (427-816°C). Përveç kësaj, ai gjithashtu ka rezistencë më të mirë ndaj oksidimit, rezistencë ndaj nxehtësisë dhe veti të zvarritjes dhe këputjes së stresit sesa klasa 304.

2. Përçueshmëri e lartë termike dhe forcë rendimenti

Pllaka e përbërë prej çeliku inoks 347 ka përçueshmëri të lartë termike, e cila është 3 herë më e madhe se pllakat prej çeliku të pastër inox. Duke pasur parasysh forcën e rendimentit, forcën e rendimentit të pastër pllakë inox është 190MPa ndërsa forca e rendimentit të pllakës së veshur me çelik inox 347 është mbi 280MPa.

3. Sipërfaqe elegante

Pamja e pllakës së veshur me çelik inox 347 është e thjeshtë, e ndritshme dhe me shkëlqim, e cila është e njëjtë me atë të pllakës së pastër inox. Për më tepër, në thelb është jomagnetike në natyrë.

Përfundim i ndritshëm

4. Lidhja e fortë

Do të formojë një kombinim metalurgjik të fortë dhe solid midis çelikut të karbonit dhe çelikut inox me temperaturë të lartë dhe presion të lartë.

5. Performancë e mirë e përpunimit

Shkalla 347 është e njohur për të qenë e përshtatshme për të gjitha teknikat e zakonshme të saldimit, si dhe për punimin e nxehtë dhe të ftohtë. Megjithatë, kur trajtohet me nxehtësi, metali duhet të nxehet në temperatura në intervalin nga 2100 deri në 2250°F. Kjo është për shkak të paaftësisë së 347 për të punuar fort nën trajtimin e nxehtësisë. Ndërsa në kushte të ftohta pune mund të kryejë përpunime të ndryshme si përkulje të ftohtë, prerje, saldim, shpim etj.

6. Zgjidhje me kosto efektive

Mund të mishërohet në aspektet e mëposhtme:

Së pari, si një produkt që kursen burime, ai mund të zvogëlojë konsumin e metaleve të çmuara me 70-80% dhe të ulë ndjeshëm koston e projektit me 30-50%. Kjo realizon kombinimin perfekt të kostos së ulët dhe performancës së lartë, duke pasur kështu përfitime të mëdha sociale.

Së dyti, si një modifikim i çelikut të pandryshkshëm të klasës 304, çeliku inox 347 është i ngjashëm me çelikun inox të tipit 321 në atë që të dy janë zhvilluar posaçërisht për ekspozim të përsëritur me ndërprerje ndaj temperaturave të aplikimit mbi 800°F dhe deri në 1650°F dhe për rezistencë ndaj korrozionit.

347 pllaka veshje inox

Aplikacionet e Produkteve

Për shkak të përbërjes së saj komplekse kimike dhe performancës së shkëlqyer, pllaka e veshur me çelik inox 347 është përdorur gjerësisht në naftë, kimi, ruajtjen e ujit, energjinë elektrike, automobila, ndërtim dhe industri të tjera me temperaturë të lartë. Aplikimet mund të gjenden në:

1. Bërja e anijeve, kaldajave, enëve nën presion, elementeve të ngrohjes së furrave, pajisjeve shtëpiake, konstruksioneve prej çeliku, profileve të trafikut, lidhësve, unazave të kolektorëve të avionëve dhe stivave të shkarkimit, rezervuarëve të magazinimit, silenciatorëve të mëdhenj të motorit, pjesëve të motorit reaktiv etj.

2. Pajisje ushqimore dhe mjekësore, pajisje të salduara me mure të rënda, pajisje për prodhimin e letrës, pajisje elektrike, pajisje për prodhimin e kimikateve etj.

3. Prodhim në formën e 347 fletëve të inoksit, Tubat, tuba, bobina, profile etj.

4. Përdorimet publike përfshijnë shkëmbyesit e nxehtësisë, shërbimin e avullit, modifikimin dhe riparimin e sipërfaqes, guarnicionet, kapakët e kutive të pjekjes, raftet e bagazheve të makinave dhe anijeve, komponentët e reaktorit dhe materialet dekorative.

*Masa paraprake:

1. Pllaka e veshjes prej çeliku të pandryshkshëm 347 nuk funksionon mirë në tretësirat e klorurit, edhe në përqendrime të vogla, ose në acidin sulfurik.

2. Pllaka duhet të merret parasysh për aplikimet që kërkojnë ngrohje të ndërprerë midis 800 ℉(427 ℃) dhe 1650 ℉ (899 ℃) ose për saldim në kushte që parandalojnë një pjekje pas saldimit.

Rezervuari i rezervuarit

347 Prodhues, Furnizues dhe Eksportues i Pllakës së Veshur inox

Gnee Group është një aksioner, furnizues dhe eksportues kryesor i pllakave të veshura me çelik inox, duke përfshirë klasat 301, 316 dhe 347. Që nga fillimi i prodhimit komercial të çelikut inox, ne kemi përmbushur kërkesat e rrepta të klientëve për një gamë të gjerë aplikimesh. Jemi të bindur se edhe ju do t'i gjeni të kënaqshme në çdo aspekt pllakën e veshur me çelik të Gnee dhe produktet prej çeliku inoks. Eja ne merrni një kuotë falas nga ne tani!

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.