321 Bobina prej çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Spirale çeliku inox » Bobina prej çeliku inox Seria 300 » 321 Bobina inox
321 Bobina prej çeliku inox

321 Bobina prej çeliku inox

çelik inox 321 është një çelik inox austenit i qëndrueshëm që përmban titan dhe ka rezistencë të mirë ndaj korrozionit në temperaturë të lartë. Bobinat prej çeliku inox 321 të prodhuara nga kjo kanë shumë karakteristika të shkëlqyera si rezistenca ndaj temperaturës së lartë, rezistencë ndaj korrozionit, saldim i lehtë, formim i lehtë dhe pamje e bukur. Përdoret gjerësisht në hapësirën ajrore, kimike, naftë, përpunimin e ushqimit dhe industri të tjera. Nëse keni ndonjë nevojë në këtë fushë, ju lutemi mos ngurroni të na konsultoni!

Produkt
321 Bobina prej çeliku inox
standard
AISI, ASTM, JIS, SUS, GB
Prodhimi vjetor (ton)
80
Mostrat
I pranueshëm
Vendi i Prodhimit
Kinë
Shërbimet

Çfarë është spiralja prej çeliku inox 321?

Bobina prej çeliku inox 321 është një produkt i mbështjellë i bërë nga pllakë ose shirit prej çeliku inox 321 përmes rrotullimit të ftohtë ose rrotullimit të nxehtë. Ka rezistencë të mirë oksidimi në mjedise me temperaturë të lartë dhe mund t'i rezistojë oksidimit, korrozionit dhe plasaritjes nga korrozioni i stresit në temperatura të larta. Në të njëjtën kohë, ai përmban element titani, i cili ka rezistencë të mirë ndaj temperaturës së lartë dhe rezistencë ndaj korrozionit. Prandaj, përdoret shpesh në prodhimin e pajisjeve me temperaturë të lartë dhe pajisjeve rezistente ndaj korrozionit, siç janë furrat e prodhimit, djegësit, shkëmbyesit e nxehtësisë, kontejnerët kimikë, etj.

321-Sinox-Steel-Coil-1

Specifikimet e produktit

Tipi 321   spiral çelik inox
standard AISI, ASTM, JIS, SUS, GB
Përbërja kimike (maksimumi) C ≤ 0.08, Si ≤ 1.00, Mn ≤ 2.00, P ≤ 0.045, S ≤ 0.030, Cr 17.00-19.00, Ni 9.00-12.00, Mo 0.00.
Trajtim sipërfaqësor NR.1/2B/2D/BA/HL/pasqyrë e krehur/6K/8K etj.
Trashësia (mm) 0.02-6.0
Gjerësia (mm) 1.0-1500
Forca e rendimentit Rp0.2 (N/mm2) ≥ 205
Rezistenca në tërheqje Rm (N/mm2) ≥ 520
Fortësi ≤200 Fortësia Vickers (HV) në gjendje të pjekjes
Zgjatimi A50% ≥ 40
Metoda e shkurtimit Prerje/frezim

Specifikimet dhe dimensionet në tabelën e mësipërme janë vetëm opsione të zakonshme, dhe specifikimet dhe dimensionet e produktit aktual mund të personalizohen sipas nevojave tuaja.

Dy procese rrotullimi për mbështjellje çeliku inox 321

Rrotullimi i nxehtë dhe rrotullimi i ftohtë janë dy procese të ndryshme rrotullimi për bobinat e inoksit, të cilat kanë avantazhe të ndryshme dhe skenarë të zbatueshëm në prodhimin e bobinave prej çeliku të pandryshkshëm.

321 Bobina çeliku inox e nxehtë e ftohtë

Rrotullimi i ftohtë i referohet procesit të rrotullimit të biletave prej çeliku inox në temperaturën e dhomës. Bileta prej çeliku inox fillimisht ftohet në temperaturën e dhomës pas rrotullimit të nxehtë ose trajtimit termik. Më pas, bileta shtypet gradualisht në trashësinë dhe gjerësinë e kërkuar nga një mulli petëzimi i ftohtë. Për shkak se petëzimi i ftohtë siguron kontroll më të mirë të dimensioneve dhe cilësi të sipërfaqes, zakonisht përdoret për të prodhuar mbështjellje ose pllaka çeliku inox më të hollë.

321 Spirale prej çeliku të pandryshkshëm të petëzuar në nxehtësi

Rrotullimi i nxehtë i referohet procesit të ngrohjes dhe rrotullimit të biletave prej çeliku inox në temperatura të larta. Së pari, kapaku i çelikut inox nxehet në një temperaturë më të lartë, zakonisht midis 1100°C dhe 1250°C. Pastaj, boshllëku shtypet në trashësinë dhe gjerësinë e dëshiruar nga mullinjtë e rrotullimit. Përpunimi në temperatura të larta ndryshon më mirë strukturën dhe vetitë e çelikut të pandryshkshëm dhe zakonisht përdoret për të prodhuar mbështjellje ose fletë çeliku më të trashë.

321-Sinox-Steel-Coil-2

Avantazhet e mbështjelljes prej çeliku inox 321

Si një material i veçantë çeliku inox, spiralja prej çeliku inox 321 ka shumë përparësi dhe është e favorizuar në shumë fusha aplikimi. Përparësitë kryesore të spirales prej çeliku inox 321 janë si më poshtë:

Rezistencë e mirë ndaj korrozionit: mbështjellja prej çeliku inox 321 përmban një përqendrim të lartë të elementeve të kromit dhe nikelit, gjë që e bën atë të ketë rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit, mund t'i rezistojë korrozionit ndërgranular dhe korrozionit oksidativ që çeliku i përgjithshëm inox është i prirur të vuajë në temperatura të larta dhe është veçanërisht i përshtatshëm. për mjedis kërkues ndaj rezistencës ndaj korrozionit.

Rezistenca ndaj temperaturës së lartë: Përmbajtja e molibdenit të mbështjelljes prej çeliku inox 321 ndihmon në përmirësimin e forcës së rezistencës ndaj temperaturës së lartë. Krahasuar me materialet e tjera çeliku inox, ai ka stabilitet më të fortë në kushte të temperaturës së lartë, mund t'i rezistojë stresit dhe deformimit në mjedise me temperaturë të lartë dhe nuk është e lehtë të prodhohen thyerje të brishta.

Saldueshmëri e mirë: spiralja prej çeliku inox 321 ka saldim të mirë për shkak të përmbajtjes së ulët të karbonit, duke e bërë më të lehtë përpunimin dhe saldimin gjatë procesit të prodhimit, i përshtatshëm për metoda të ndryshme saldimi, si saldimi me hark manual, saldimi TIG, saldimi MIG, etj.

Performanca e shkëlqyer e përpunimit: Për shkak të optimizimit të përbërjes së tij kimike, 321 mbështjellje çeliku inox performojnë mirë në përpunimin e nxehtë dhe të ftohtë dhe mund të aplikohen në petëzimin, vizatimin e falsifikimit të ftohtë dhe metoda të tjera të përpunimit, dhe mund të bëhen produkte të formave të ndryshme dhe madhësive.

Dallimi midis çelikut inox 304 316 dhe 321

321-Sinox-Steel-Coil-3

321 çelik inox është një aliazh i veçantë çeliku inox që përmban elementë të tillë si hekur, krom (Cr), nikel (Ni) dhe titan (Ti). Ka disa ndryshime të dukshme midis çeliqeve inox 304 dhe 316, dhe mbështjelljet prej çeliku inox 321 mund të kenë pak më pak rezistencë ndaj korrozionit në disa mjedise të forta acide dhe kloride sesa dy çeliqet e tjerë inox. Megjithatë, ajo ka rezistencë të shkëlqyer ndaj temperaturës së lartë. Me shtimin e elementeve të titanit për trajtimin stabilizues, mund të parandalohen problemet e korrozionit ndërgranular dhe reshjeve të karabit në temperatura të larta. I përshtatshëm për aplikime në mjedise me temperaturë të lartë si furrat, shkëmbyesit e nxehtësisë dhe sistemet e tubacioneve me temperaturë të lartë. Përveç kësaj, ka edhe veti të mira antioksiduese. Kur zgjidhni një spirale çeliku inox, është e nevojshme të merren parasysh plotësisht karakteristikat e çelikut inox sipas kushteve dhe kërkesave specifike të përdorimit dhe të zgjidhni produktin më të përshtatshëm prej çeliku inox. Nëse keni ndonjë nevojë ose dyshim në këtë drejtim, ju lutemi mos ngurroni të na konsultoni!

Për çfarë përdoret spiralja prej çeliku inox 321?

Për shkak të karakteristikave unike të performancës, 321 mbështjellje çeliku inox përdoren gjerësisht në shumë fusha. Këtu janë disa skenarë aplikimi që ne rekomandojmë:

Këmbyesit e nxehtësisë dhe ngrohësit në industritë petrokimike dhe kimike:

Në industrinë petrokimike dhe kimike, pajisjet si shkëmbyesit e nxehtësisë dhe ngrohësit duhet të funksionojnë për një kohë të gjatë kur merren me media gërryese dhe lëngje me temperaturë të lartë, kështu që materialet e prodhimit duhet të kenë rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe rezistencë ndaj temperaturës së lartë. Performanca superiore e vetëm 321 mbështjelljeve çeliku inox i mundëson atij t'i rezistojë erozionit të kimikateve dhe oksideve gërryese dhe t'i rezistojë presionit dhe deformimit në temperatura të larta. Kjo e bën atë ideal për prodhimin e pajisjeve kimike të tilla si kolonat e distilimit, reaktorët, rezervuarët e magazinimit dhe tubacionet.

Pajisjet e përpunimit të ushqimit:

Bobinat prej çeliku inox 321 përdoren gjithashtu gjerësisht në industrinë e përpunimit të ushqimit. Për shkak të vetive të tij jo toksike, pa erë, rezistente ndaj korrozionit dhe të lehtë për t'u pastruar, është ideal për t'u përdorur në prodhimin e pajisjeve që vijnë në kontakt me ushqimin. Përdoret shpesh në prodhimin e linjave të përpunimit të ushqimit, rezervuarëve të magazinimit të ushqimit, kontejnerëve të transportit të ushqimit, etj. Performanca e tij kundër korrozionit mund të parandalojë reaksionin kimik të kontaktit me ushqimin dhe metalin dhe të sigurojë cilësinë dhe sigurinë e ushqimit.

Sistemi i shkarkimit të automjeteve:

Spiralja prej çeliku inox 321 luan një rol të rëndësishëm në sistemet e shkarkimit të automobilave. Meqenëse sistemi i shkarkimit të automobilave është i ekspozuar ndaj temperaturës së lartë, presionit të lartë dhe mjedisit të gazit gërryes për një kohë të gjatë, ai kërkon materiale me rezistencë të mirë ndaj temperaturës së lartë dhe rezistencë ndaj korrozionit. Spiralja prej çeliku inox 321 ka rezistencë të shkëlqyer ndaj temperaturës së lartë dhe rezistencë ndaj korrozionit, mund t'i rezistojë zgjerimit dhe tkurrjes në temperatura të larta dhe u reziston substancave gërryese të krijuara në gazrat e shkarkimit, duke zgjatur kështu jetën e shërbimit të sistemit të shkarkimit.

Prodhimi i komponentëve në fushën e hapësirës ajrore:

Në fushën e hapësirës ajrore, kërkesat për materiale janë shumë strikte dhe kërkohen materiale që janë rezistente ndaj temperaturave të larta, presionit të lartë dhe korrozionit. Spiralja prej çeliku inox 321 ka rezistencë të shkëlqyer ndaj temperaturës së lartë dhe rezistencë ndaj oksidimit dhe mund t'i rezistojë kushteve ekstreme të punës, kështu që përdoret gjerësisht në prodhimin e pjesëve të pajisjeve të hapësirës ajrore, të tilla si pjesët e motorit reaktiv, tehët e turbinës, muret e dhomës së djegies dhe të tjera të larta -pjesët e temperaturës.

Rezistenca superiore ndaj korrozionit, forca në temperaturë të lartë dhe qëndrueshmëria e mbështjelljeve prej çeliku inox 321 e bëjnë atë një zgjedhje ideale në shumë fusha. Më sipër janë vetëm disa nga skenarët e aplikimit që kemi renditur. Nëse keni nevoja të tilla, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni. Ne do t'ju ofrojmë këshillat më profesionale, produktet më të përshtatshme dhe shërbimin më të mirë!

Arsyet për të zgjedhur GNEE

Gnee Steel Group është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains. Duke u mbështetur në shumë ndërmarrje hekuri dhe çeliku si Angang Steel, ne kemi një shumëllojshmëri të gjerë produktesh, duke përfshirë pllakat e ndërtimit të anijeve, pllakat e enëve nën presion, kuvertën e urave, etj. shërbimet. Duke bashkëpunuar me më shumë se 600 kompani në mbarë botën, kapaciteti vjetor i eksportit tejkalon 80,000 tonë metrikë. Zgjidhni Gnee Steel Group, ju zgjidhni një partner profesional dhe të besueshëm të zinxhirit të furnizimit të çelikut!

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.