Çeliku i sheshtë inox 310S
 1. Fillimi » produktet » Çelik i sheshtë inox 310S
Çeliku i sheshtë inox 310S

Çeliku i sheshtë inox 310S

Çeliku i sheshtë inox është një produkt çeliku i gjithanshëm me formë drejtkëndore që përdoret shpesh në një sërë aplikimesh industriale dhe ndërtimore. True Bar dhe Sheared dhe Edge Bar janë dy variacionet që ofrohen. Shufrat e prera dhe buzë janë prerë nga një spirale inox dhe shufrat e vërtetë janë mbështjellë në trashësinë e kërkuar.

Shërbimet

Çfarë është çeliku i sheshtë inox?

Çeliku i sheshtë inox është një produkt çeliku i gjithanshëm me formë drejtkëndore që përdoret shpesh në një sërë aplikimesh industriale dhe ndërtimore. True Bar dhe Sheared dhe Edge Bar janë dy variacionet që ofrohen. Shufrat e prera dhe buzë priten nga a spiral çelik inox, dhe shufrat e vërteta janë mbështjellë në trashësinë e kërkuar.

True Bar është i përshtatshëm për aplikacione që kërkojnë saktësi të madhe për shkak të dimensioneve dhe tolerancave të tij të sakta. Megjithatë, për shkak të procesit të prerjes, shufrat e prera dhe të skajit mund të kenë matje dukshëm më pak të sakta.

Çeliku i sheshtë inox është shumë i fortë, rezistent ndaj korrozionit dhe i zbatueshëm në vend. Përdoret shpesh në aplikime të jashtme ose detare, makineri dhe ndërtesa.

Çfarë është 310s i pandryshkshëm apartament çeliku?

Çelik inox rezistent ndaj temperaturës Austenitic 310/310S ka përmirësuar rezistencën ndaj ndryshkut në faktorët e ciklit të butë deri në 2000ºF. Për shkak të përmbajtjes së tij jashtëzakonisht të lartë të nikelit dhe kromit, ky çelik është më rezistent ndaj korrozionit, ka një rezistencë më të lartë ndaj metabolizmit dhe ruan një përqindje më të madhe të energjisë në temperaturën e dhomës sesa lidhjet tipike austenitike si Tipi 304.

Çelik inox 310 është një zgjedhje popullore për aplikime që kërkojnë rezistencë ndaj ndryshkut dhe përshkueshmëri të ulët magnetike në -450°F. Është gjithashtu shumë e qëndrueshme. Rritja e përqendrimit të kromit u jep këtyre notave rezistencë shumë të mirë ndaj korrozionit të ujit, përveç përmirësimit të performancës në temperaturë të lartë. Është mjaft e ngjashme me klasën 316, me një PRE prej rreth 25 dhe një rezistencë ndaj ujit të kripur prej rreth 22°C. Në kushte të nxehta, ato janë mirë rezistente ndaj oksidimit dhe karburizimit. në gjendje të përballojë nitratet e shkrirë dhe acidin nitrik të tymosur deri në 425°C në temperaturë normale.

Çelik inox 310S është një aliazh i çelikut inox austenitik me përqëndrime të larta të nikelit dhe kromit. Në krahasim me klasat e tjera të çelikut inox, ai gjithashtu përmban më pak karbon, i cili ul mundësinë e sensibilizimit dhe korrozionit eventual.

Çfarë grade është 310S inox apartament çeliku?

Rezistenca ndaj nxehtësisë: Në kushte pak ciklike, çeliku inox 310S ka rezistencë të jashtëzakonshme ndaj nxehtësisë, duke i mundësuar atij të tolerojë temperatura deri në 10 °F (1100 °C).

Rezistenca ndaj oksidimit: çeliku inox 310S ka rezistencë të jashtëzakonshme oksidimi për shkak të përmbajtjes së lartë të kromit dhe nikelit, gjë që e ndihmon atë të përballojë shkallëzimin dhe të mbajë integritetin e tij strukturor në temperatura të larta.

Rezistencë e mirë ndaj korrozionit sigurohet nga çeliku inox 310S, veçanërisht në mjedise me korrozivë të lehtë. Mund të përdoret në atmosfera që janë disi karburizuese dhe rezistente ndaj sulfidimit.

Fortësia dhe duktiliteti: çeliku inox 310S është i lehtë për t'u fabrikuar dhe salduar për shkak të duktilitetit të tij të shkëlqyer dhe forcës së fortë në temperatura të larta.

variacion me më pak karbon: Çeliku inox i klasës 310 ka një variacion të ulët karboni të quajtur 310S. Për shkak të përmbajtjes së ulët të karbonit, mbylljet që përfshijnë gazra ose kondensata me temperaturë të lartë kanë më pak gjasa të shkaktojnë sensibilizimin dhe korrozionin e mëvonshëm.

Karakteristikat fizike: Midis 32 dhe 212°F, nxehtësia specifike e çelikut inox 310S është 0.12 BTU/lb. Dendësia e tij është afërsisht 8,000 kg/m2. Pas pjekjes dhe përpunimit të ftohtë, ai humbet vetitë e tij magnetike.

Karakteristikat mekanike: çelik inox 310S ka një forcë rendimenti minimale prej 30 ksi, një forcë minimale në tërheqje prej 75 ksi dhe një zgjatim 40%. Në shkallën e fortësisë Brinell, është 217, dhe në shkallën Rockwell B, është 95.

Cili është ndryshimi midis një 310 dhe një 310S?

Përmbajtja e karbonit: Përqindja maksimale e karbonit për çelik inox 310 është 0.08%, ndërsa çeliku inox 310S nuk ka përmbajtje maksimale të karbonit të specifikuar. 310S ka një përmbajtje të reduktuar të karbonit, gjë që përmirëson rezistencën e tij ndaj korrozionit dhe saldueshmërinë.

Saldueshmëria: çeliku inox 310S është më i saldueshëm se çeliku inox 310 për shkak të përmbajtjes së reduktuar të karbonit. Kjo lehtëson fabrikimin dhe trajtimin në aplikimet që përfshijnë saldimin.

Rezistenca ndaj korrozionit: çeliku inox 310S është më rezistent ndaj korrozionit se çeliku inox 310 për shkak të përmbajtjes së tij të reduktuar të karbonit. Për shkak se ka më pak gjasa të prishet në temperatura të larta, zgjidhet shpesh për aplikime në kushte të nxehta.

Rezistenca ndaj çiklizmit të nxehtësisë: Për shkak të rezistencës së tij superiore ndaj çiklizmit termik, çeliku inox 310S zakonisht zgjidhet mbi çelik inox 310. Për shkak të përmbajtjes së ulët të karbonit, ka më pak gjasa të sensibilizohet dhe të brishtohet në kushte të nxehta.

Aplikimet: Cilësimet e temperaturës së lartë janë të përshtatshme për përdorimin e llojeve inox 310 dhe 310S. Megjithatë, për shkak të rezistencës së tij superiore ndaj ciklit termik, çeliku inox 310S përdoret shpesh në aplikime duke përfshirë pjesët e furrave, veshjet e furrave dhe objektet e trajtimit të nxehtësisë.

Aplikimet e çelikut të sheshtë inox 310S

 1. Pajisjet e trajtimit të nxehtësisë: Për shkak të cilësive të jashtëzakonshme të temperaturës së lartë, të tilla si duktiliteti i lartë, saldimi dhe rezistenca ndaj korrozionit, çeliku inox 310S përdoret shpesh në aplikime në temperaturë të lartë, siç janë pajisjet e trajtimit të nxehtësisë.
 2. Pajisjet e përpunimit kimik: Për shkak se çeliku inox 310S është rezistent ndaj oksidimit, korrozionit dhe temperaturave të larta, është një zgjedhje e mirë për përdorim në pajisjet e përpunimit kimik. Përdoret shpesh në ndërtimin e mbulesave të pjekjes, retortave, djegësve dhe dhomave të djegies, ndër të tjera.
 3. Pjesët e furrës: Tubat rrezatues, varëse tubash dhe thermowell janë ndër pjesët e bëra prej çeliku inox të klasës 310S. Është i përshtatshëm për këto aplikime për shkak të performancës së tij të fortë në temperatura të larta, rezistencës ndaj oksidimit dhe rezistencës së jashtëzakonshme ndaj zvarritjes.
 4. Djegësit e shtratit të lëngshëm: Këta përdoren në një sërë industrish për prodhimin e energjisë dhe proceset e djegies. Në këta djegës përdoret çelik inox 310S.
 5. Përbërësit e brendshëm të gazifikuesve të qymyrit: çelik inox 310S është një zgjedhje e mirë për komponentët e brendshëm të gazifikuesve të qymyrit për shkak të rezistencës së tij të lartë ndaj oksidimit dhe forcës në temperaturë të lartë.
 6. Pajisjet e përpunimit të ushqimit: tenxheret me plumb, mbulesat e pjekjes dhe konstruksionet kriogjenike janë vetëm disa nga përdorimet e çelikut inox 310S në sektorin e përpunimit të ushqimit. Është i përshtatshëm për këto aplikime për shkak të rezistencës ndaj korrozionit dhe aftësisë për të toleruar temperatura të larta.
 7. Përbërësit për aplikime kriogjenike: Për shkak të përshkueshmërisë së tij të ulët magnetike dhe elasticitetit në temperatura të ulëta, çeliku inox 310S përdoret shpesh në aplikimet kriogjenike.
 8. Mjedise me temperaturë të lartë: Çelik inox 310S përdoret gjerësisht në të gjitha mjediset me temperaturë të lartë ku është e nevojshme të keni rezistencë të mirë zvarritëse, forcë në temperaturë të lartë dhe rezistencë ndaj shkallëzimit dhe korrozionit.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.