Tub i salduar prej çeliku inox 316L
  1. Fillimi » produktet » Tub i salduar me çelik inox 316L
Tub i salduar prej çeliku inox 316L

Tub i salduar prej çeliku inox 316L

Tubi i salduar prej çeliku inox 316L është një tub i salduar i bërë duke përdorur material çeliku inox 316L, ndërsa çeliku inox 316L është një version me karbon të ulët të çelikut inox 316.

Artikull
Tub i salduar prej çeliku inox 316L
standard
ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët
material
C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Trashësi muri
0.5 ~ 12 mm
Gjatësia e gjatësisë
6m
Shërbimet

Cili është ndryshimi midis tubave 316 dhe 316L?

1. Çmimi: Për shkak se tubi i salduar 316L ka një përmbajtje më të ulët karboni dhe është më i lehtë për t'u salduar, është pak më i shtrenjtë se tubi i salduar prej çeliku inox 316, megjithëse ndryshimi është i vogël. Për më tepër, tubi i salduar 316L njihet gjithashtu si çelik inox 316 me karbon ultra të ulët.

2. Rezistenca ndaj korrozionit: Karboni (C) ka një ndikim të dëmshëm në rezistencën ndaj korrozionit të tubave të salduar prej çeliku inox, veçanërisht tubave të salduar prej çeliku inox. Për shkak se 316L ka një përmbajtje më të ulët karboni se 316, ai ka rezistencë më të madhe ndaj korrozionit dhe është i përshtatshëm për mjedise gërryese të rënda si plazhet dhe oqeanet.

3. Forca elastike: Për shkak se 316L ka një forcë tërheqëse më të madhe se 520 MPa dhe 316 ka vetëm një forcë tërheqëse më të madhe se 480 MPa, 316L ka një forcë tërheqëse më të lartë se 316. Kjo ndodh sepse karboni është një element i fortë austenitik që mund të rrisë shumë forcën e tubave të salduar prej çeliku inox.

4. Trajtimi me saldim: Pas saldimit, seksioni i saldimit 316 prej çeliku të pandryshkshëm duhet të pjekja me tretësirë. Pjekja e tretësirës pas saldimit nuk është e nevojshme kur përdorni tub të salduar 316L.

5. Aplikacion: Diferenca në çmim midis dy tubave të salduar nuk është e konsiderueshme, dhe rezistenca ndaj korrozionit dhe saldimi prej 316L janë dukshëm më të larta se ato të gypave standardë të salduar prej çeliku inox 316.

Kur merren parasysh kriteret e lartpërmendura, qarkullimi aktual i tregut është kryesisht tub i salduar prej çeliku inox me karbon të ulët 316L; tregu i tubave të salduar 316 shihet rrallë nëse nuk ka një kërkesë specifike.

Specifikimi i produktit, Karakteristikat dhe Aplikimet

Artikull Tub i salduar prej çeliku inox 316L
standard ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët
material C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Tipi të mbështjellë të nxehtë dhe të mbështjellë të ftohtë
Masat Trashësi muri 0.5 ~ 12 mm
Gjatësia e gjatësisë 6m

1. Saldueshmëri e mirë: Është i thjeshtë për t'u bashkuar duke përdorur teknikën klasike të shkrirjes dhe ka cilësi të lartë saldimi pavarësisht nga metali mbushës i përdorur.

2. Gama e gjerë e aplikacioneve: Ka një gamë të gjerë aplikimesh në industri të tilla si ushqimi dhe pijet, kimike dhe petrokimike, farmaceutike, hapësirë ​​ajrore dhe ndërtim.

3. Rezistenca ndaj korrozionit: Tubat e salduar prej çeliku inox 316L janë të përshtatshëm për përdorim në situata të vështira korrozioni kimik dhe lagështie për shkak të rezistencës së tyre të fortë ndaj korrozionit. Si rezultat, ai përdoret shpesh në mjedise gërryese për ruajtjen dhe transportin e naftës, reaktorët kimikë, trajtimin e ujit të detit dhe sistemet e tubacioneve.

4. Tubat inox janë të përshtatshëm për aplikime që vlerësojnë pastërtinë, si pajisjet për mbrojtjen e mjedisit, sistemet e trajtimit të ujërave të zeza, e kështu me radhë, sepse ato janë të lehta për t'u mirëmbajtur, pastruar dhe jo korrozive.

5. I sigurt dhe i pastër: Tubi i salduar inox 316L plotëson kërkesat e higjienës, është i vështirë për t'u rritur nga bakteret dhe është i sigurt për t'u përdorur. Përdoret shpesh në industri ushqimore, mjekësore dhe në industri të tjera për të prodhuar rezervuarë për ruajtjen e erëzave, takëm, shiringa, stacione pune etj.

6. Pamje mahnitëse: sipërfaqe e lëmuar dhe e lëmuar, zbukurim i hollë, i përshtatshëm për dekorim arkitekturor dhe të brendshëm dhe të jashtëm, si parmakë, parmakë shkallësh, dyer dhe dritare etj.

7. Stabiliteti në temperaturë të lartë: mund të përdoret në djegës, furra, tehe turbinash, struktura anije kozmike dhe aplikacione të tjera që kërkojnë forcë të lartë dhe rezistencë ndaj oksidimit në temperatura të larta.

8. Biokompatibiliteti: Për shkak se tubi i salduar 316L është biokompatibël dhe nuk irriton indet njerëzore, ai përdoret gjerësisht në prodhimin e pajisjeve dhe pajisjeve mjekësore si barela e ambulancës, karrocat mjekësore, pajisjet e sallës së operacionit etj.

Metodat e saldimit të tubit të salduar prej çelik inox 316L

1. Saldimi TIG: Tubi i salduar me çelik inox 316L kërkon depërtim, pa përfshirje oksidi dhe një zonë sa më të vogël të prekur nga nxehtësia. Saldimi TIG ka përshtatshmëri të mirë, cilësi të lartë saldimi dhe performancë të mirë të depërtimit të saldimit, kështu që saldimi me hark me pishtar me tre elektroda përdoret zakonisht për të përmirësuar shpejtësinë e saldimit. Ka një trashësi muri të tubit prej çeliku të salduar prej S2 mm, një shpejtësi saldimi që është 3-4 herë më e shpejtë se një pishtar i vetëm saldimi dhe cilësi të përmirësuar të saldimit. Kombinimi i saldimit me hark me argon dhe saldimit me plazmë mund të bashkojë tubacione çeliku me mure të trasha; Përveç kësaj, shtimi i 5-10% hidrogjen në argon dhe më pas përdorimi i një burimi të energjisë saldimi me puls me frekuencë të lartë mund të rrisë shpejtësinë e saldimit.

2. Saldimi me rezistencë: Kjo është një mënyrë për të ngrohur pjesën e punës duke përdorur nxehtësinë e rezistencës së makinës së saldimit, duke krijuar një rezistencë midis dy pjesëve të punës dhe duke gjeneruar një presion të madh kontakti midis dy poleve. Pajisjet e saldimit me rezistencë janë të thjeshta, të lehta për t'u përdorur dhe të thjeshta për t'u zotëruar. Përdoret gjerësisht në prodhim.

3. Saldimi i mbrojtur me gaz: Parandalimi i ndotjes me gaz Saldimi me hark është një formë saldimi që mbyllet nga një hark. Harku ka mbrojtje nga gazi, temperatura e pishinës së shkrirë është e lartë, është e thjeshtë të krijohet një pishinë e shkrirë, metali i saldimit është i vështirë për t'u oksiduar dhe deoksiduar, gjë që mund të përmirësojë performancën e bashkimit, cilësia e bashkimit është e shkëlqyer dhe fusha e aplikimit është e gjerë . Zakonisht përdoret në mjedise me temperaturë të lartë dhe me presion të lartë. Është i përshtatshëm për saldimin e konstruksioneve komplekse të pjesëve të punës si rezervuarët nën presion dhe kaldaja.

Në përgjithësi, procedura e funksionimit prej 316L tub çeliku inox ka një ndikim të rëndësishëm në cilësinë e saldimit. Në operacionet e saldimit, duhet t'i kushtojmë vëmendje menaxhimit të temperaturës për të shmangur çarjet dhe problemet e tjera në saldim të shkaktuara nga nxehtësia e lartë. Tubacioni duhet të mbahet i pastër dhe i rregullt, dhe skorja e saldimit, shkalla e oksidit dhe fluksi duhet të pastrohen rregullisht. Përndryshe, këto substanca do të degradojnë cilësinë e saldimit. Këto komponime duhet të hiqen me një rrotë bluarëse nëse ato lihen gabimisht në saldim.

Procesi i prodhimit të tubit të salduar prej çeliku inox 316L

1. Zgjidhni lëndët e para.

2. Lëndët e para qethen, sharrohen ose priten me lazer në madhësinë e duhur.

3. Duke përdorur procedura të ndryshme si rrotullimi, lakimi ose saldimi, formoni prerjen në formë tubulare.

4. Saldoni seksionet e derdhura së bashku duke përdorur një nga procedurat e ndryshme të saldimit për të siguruar integritetin strukturor të produktit përfundimtar.

5. Trajtoni me nxehtësi tubin e salduar për të përmirësuar forcën dhe jetëgjatësinë e materialit dhe për të minimizuar tensionin e mbetur në lidhjen e salduar.

6. Produkti i përfunduar testohet dhe ekzaminohet gjerësisht për t'u siguruar që plotëson parametrat e nevojshëm, të tilla si saktësia dimensionale, forca, rezistenca ndaj korrozionit dhe konformiteti i përgjithshëm i industrisë.

Tregu dhe kushtet e konkurrencës

Fuqia e përgjithshme dhe cilësia e produkteve të ofruesve, kërkesa e tregut dhe numri dhe intensiteti i konkurrentëve kanë të gjitha ndikim në konkurrencën e tregut për tubin e salduar prej çeliku inox 316L. Së pari, ekziston një shkallë e konsiderueshme e konkurrencës për shkak të rritjes së numrit të ofruesve në treg. Prandaj, cilësia dhe prona janë thelbësore për ruajtjen e konkurrencës në treg. Nga një këndvështrim tjetër, ndërgjegjësimi i markës, ndryshimet në kërkesë midis rajoneve dhe industrive, dhe faktorë të tjerë kanë një ndikim në mjedisin konkurrues dhe pjesën e tregut.

Për të mbetur konkurrues, furnitorët duhet të përmirësojnë vazhdimisht cilësinë e produkteve të tyre, të ulin kostot, të ofrojnë shërbime të dallueshme dhe të rrisin tregjet e tyre.

Gnee Steel Group është një firmë e zinxhirit të furnizimit që kombinon dizajnimin dhe përpunimin e paneleve, tubacionet dhe profilet, peizazhin e jashtëm dhe shitjet e produkteve të vogla jashtë shtetit. Ajo u themelua në vitin 2008 për të qenë grupi më konkurrues i zinxhirit të furnizimit në botë; që atëherë, ne kemi qenë të përkushtuar për të arritur këtë qëllim me shërbime të shkëlqyera, të qëndrueshme dhe kreative. Gnee Steel Group është bërë firma më profesionale e zinxhirit të furnizimit të çelikut në mbarë botën në Central Plains pas shumë vitesh punë të palodhur.

 

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.