Tub katror 316L inox
  1. Fillimi » produktet » Tub katror çelik inox 316L
Tub katror 316L inox

Tub katror 316L inox

Termi "tub katror" i referohet tubave prej çeliku me gjatësi të barabarta anësore. Ai i nënshtrohet mbështjelljes së shiritit të shkaktuar nga procesi. Shiriti zakonisht shpaketohet, rrafshohet, mbështillet, saldohet për të prodhuar një tub të rrumbullakët, i mbështjellë në një tub katror nga tubi i rrumbullakët dhe më pas pritet në gjatësinë e nevojshme. Tubi katror çelik inox 316L është një lloj tubi katror dhe mund të quhet gjithashtu pllakë çeliku inox 316 me karbon ultra të ulët.

Artikull
Tub katror 316L inox
standard
ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët
Trashësi muri
0.5 ~ 6 mm
Outer Diametri
3 mm ~ 300 mm
Shërbimet

Specifikimi dhe Karakteristikat e produktit

  1. Ai përmban elementin Mo, kështu që ka rezistencë të shkëlqyer korrozioni, rezistencë ndaj korrozionit atmosferik dhe rezistencë ndaj temperaturës së lartë dhe mund të përdoret në kushte të vështira.
  2. Fortësi dhe fortësi e lartë: Pas rrotullimit të ftohtë ose përpunimit me vizatim të ftohtë, materiali ka forcë dhe fortësi të lartë, duke e lejuar atë të durojë më shumë peshë dhe presion në disa rrethana.
  3. Saldueshmëria: Kjo veçori e bën një material të thjeshtë për tu trajtuar, salduar dhe lidhur me tuba të tjerë inoks.
  4. Eshte e bukur: Falë formës së tij të veçantë dhe strukturës metalike, ai ofron cilësi të mrekullueshme, bashkëkohore dhe të qëndrueshme të dizajnit. Sipërfaqja është e ndritur dhe e sheshtë, e përshtatshme për arredim arkitektonik të brendshëm dhe të jashtëm, ndërtim mobiljesh etj.
  5. Të sigurta dhe higjienike: jo toksik, pa erë, nuk do të kontaminojë lëngun që transportohet dhe është në përputhje me standardet shëndetësore.
Artikull Tub katror 316L inox

 

standard ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët
material C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Tipi të mbështjellë të nxehtë dhe të mbështjellë të ftohtë
Masat Trashësi muri 0.5 ~ 6 mm
Outer Diametri 3 mm ~ 300 mm

Cili është ndryshimi midis 316 dhe 316L?

1. Përbërja kimike: Çelik inox 316L ka një përmbajtje më të ulët karboni se 316 çelik inox, por një përmbajtje më të lartë molibdeni se 316.

2. Rezistenca ndaj korrozionit: Kjo e fundit është pak më e fortë në rezistencën ndaj korrozionit.

3. Forca: 316 ka përmbajtje të lartë karboni, kështu që vetitë mekanike janë më të forta dhe forca në tërheqje është më e madhe.

4. Rezistencë ndaj temperaturës së lartë: Rezistenca ndaj reshjeve të karabit të çelikut inox 316L është më e mirë se ajo e çelikut inox 316, e cila mund të përdoret në temperaturë të lartë dhe mund të vazhdojë të përballojë mjedisin prej 800~1575 gradë. Por 316 nuk mundet.

5. Saldimi: Çelik inox 316 ka saldim të mirë dhe metodat e përgjithshme standarde të saldimit mund ta bashkojnë atë. Seksioni i tij i saldimit duhet të kalohet pas saldimit për të përmirësuar rezistencën e tij ndaj korrozionit. Megjithatë, nëse përdoret çelik inox 316L, nuk kërkohet pjekja pas saldimit.

6. Kostoja e prodhimit: Tuba katror çelik inox 316L ka përmbajtje të ulët karboni dhe është i lehtë për t'u salduar, kështu që çmimi i tij është më i shtrenjtë se 316 tub çeliku inox, por ndryshimi nuk është shumë.

7. Aplikim specifik: Nga këndvështrimi i prodhuesit, fabrikat e çelikut inox janë më të gatshme të prodhojnë çelik 316L, kështu që qarkullimi aktual në treg është në thelb çelik inox 316L me karbon të ulët, përgjithësisht çelik inox 316 shitet rrallë, përveç nëse ka kërkesa të veçanta.

8. Fusha e përdorimit: Nga këndvështrimi i kostos së materialit, përdorimi i tubit prej çeliku 316L është rreth 1.5 herë më i madh se ai i tubit prej çeliku inox 306, kështu që sasia prej 316L duhet të personalizohet.

Aplikimet e tubit katror çelik inox 316L

1. Dekorimi i ndërtesës: Materiali është një zgjedhje popullore për dekorimin arkitekturor të brendshëm dhe të jashtëm për shkak të sipërfaqes së tij të shkëlqyer, të lëmuar dhe rezistencës së jashtëzakonshme ndaj korrozionit. për shembull, dekorimet e murit, karriget, parmakët dhe dorezat e dyerve.

2. Fushat e ushqimit dhe mjekësisë: pasi nuk është toksik, pa erë dhe nuk shkakton ndotje, përdoret gjerësisht në sektorin e përpunimit të ushqimit dhe në profesionin mjekësor. Ai gjithashtu përputhet me standardet shëndetësore dhe kërkesat për zhvillimin e qëndrueshëm global. si filxhanë kafeje, instrumente kirurgjikale, furnizime medicinale etj.

3. Industria kimike dhe e naftës: Për shkak të forcës së lartë të përkuljes dhe rezistencës ndaj presioneve të larta dhe temperaturave të larta, ai mund të përdoret për të transportuar një shumëllojshmëri të mediave kimike dhe produkteve të naftës, duke përfshirë rezervuarët e magazinimit dhe transportin me tubacione.

4. Inxhinieri detare: Tuba katror çelik inox 316L ka rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit të ujit të detit, kështu që përdoret gjerësisht në fushën e inxhinierisë detare, përdoret në prodhimin e tubacioneve detare, pajisjeve të anijeve, pajisjeve të trajtimit të ujit të detit, etj.

5. Shkëmbyesit e nxehtësisë dhe sistemet e ftohjes: Mund t'i rezistojë temperaturave të larta dhe mjeteve gërryese, kështu që ato përdoren gjerësisht në shkëmbyesit e nxehtësisë dhe sistemet e ftohjes për prodhimin e tubave të shkëmbyesve të nxehtësisë, kondensatorëve, kullave ftohëse, etj.

Mprodhim Proces

Përgatitja e materialit: Tubi katror çelik inox 316L zgjidhet si lëndë e parë dhe pritet në madhësitë përkatëse sipas kërkesave të projektimit.

Formimi i përkuljes: Pllaka është e përkulur për ta bërë atë në formë katrore ose drejtkëndore. Mund të përkulet sipas nevojave aktuale me përkulje të ftohtë, përkulje të nxehtë ose përkulje mekanike.

Saldimi: Pllakat prej çeliku të pandryshkshëm të formuara në përkulje janë ngjitur për të bashkuar skajet ngjitur së bashku. Metodat e zakonshme të saldimit janë TIG (saldimi me argon tungsteni), MIG (saldimi me mbrojtje me gaz inert me metal), saldimi me rezistencë, etj.

Lustrim dhe përfundim: Lidhjet e salduara lëmohen dhe trajtohen sipërfaqësore për t'i bërë ato të sheshta, të lëmuara dhe për të përmirësuar estetikën dhe rezistencën ndaj korrozionit.

Inspektimi i dimensioneve dhe cilësisë: Matja dimensionale dhe inspektimi i cilësisë së tubit katror të prodhuar për t'u siguruar që ai plotëson kërkesat e projektimit dhe standardet përkatëse.

Paketimi dhe transporti: Tubat katrorë të kualifikuar paketohen për të mbrojtur sipërfaqet e tyre nga dëmtimi dhe dorëzohen ose ruhen në fabrikë.

Kontrollit të Cilësisë

Kontrolli i cilësisë është një proces i rëndësishëm për të siguruar që produktet e tubave katrorë prej çeliku inox 316L të përmbushin standardet e pritshme të cilësisë. Këtu janë disa masa dhe metoda të zakonshme të kontrollit të cilësisë:

1. Kontrolloni përbërjen kimike, cilësinë e pamjes, performancën, etj. të lëndëve të para të blera për të siguruar përputhjen me standardet dhe specifikimet përkatëse.

2. Përdorni mjete dhe pajisje matëse të përshtatshme për të matur gjatësinë, diametrin e jashtëm, trashësinë e murit, etj. të tubit të prodhuar për të siguruar përputhjen me kërkesat e projektimit dhe standardet përkatëse.

3. Kontrolloni sipërfaqen e tubit përmes inspektimit vizual, prekjes dhe inspektimit vizual, duke përfshirë pamjen, rrafshimin, përfundimin e sipërfaqes, etj., për t'u siguruar që sipërfaqja e tij nuk ka defekte të dukshme, papërsosmëri ose korrozion.

4. Testet e tërheqjes dhe testet e tjera të forcës dhe fortësisë kryhen në tub për të vlerësuar vetitë mekanike dhe rezistencën ndaj presionit të produktit.

5. Testi i spërkatjes së kripës, testi i korrozionit kimik, etj. i tubit për të verifikuar rezistencën e tij ndaj korrozionit.

6. Inspektimi cilësor i nyjeve të salduara përmes inspektimit vizual, testimit tejzanor, inspektimit radiografik dhe metodave të tjera, duke përfshirë pamjen e saldimit, forcën e saldimit etj.

7. Kryeni certifikimin e produktit dhe vlerësimin e përputhshmërisë standarde sipas nevojës. Kjo mund të përfshijë Certifikimin e Sistemit të Menaxhimit të Cilësisë ISO 9001, Certifikimin CE, etj., për të siguruar që produktet përputhen me standardet përkatëse të cilësisë dhe sigurisë.

Konkurrenca e tregut dhe perspektiva

Firma të shumta prodhuese vendase kanë fituar vazhdimisht pjesën e tyre të tregut si brenda dhe jashtë vendit pasi kërkesa për çelik është rritur. Përveç kësaj, ata kanë udhëtuar jashtë vendit për të krijuar aleanca strategjike me firma të ndryshme me reputacion global. Mallrat e tyre dërgohen në një numër vendesh dhe zonash, duke përfshirë SHBA, Korenë e Jugut, Australi, Afrikën e Jugut dhe Azinë Juglindore.

Tubi katror çelik inox 316L përballet me konkurrencë të ashpër në treg dhe cilësia, performanca dhe çmimi i produktit janë konsideratat kryesore për përdoruesit.

Për momentin, çeliku inox po bëhet gjithnjë e më i njohur si material. Prodhuesit e tubave katrorë prej çeliku inox po përparojnë brenda dhe jashtë vendit, duke kontribuar në zgjerimin e ekonomive rajonale dhe globale.

Gnee Steel Group është një biznes zinxhir furnizimi që kombinon projektimin dhe prodhimin e paneleve, tubave dhe profileve me peizazhin e jashtëm dhe shitjen e mallrave të vogla në nivel ndërkombëtar. Që nga themelimi i saj në 2008, ne kemi qenë të përkushtuar për të realizuar misionin e kompanisë për t'u bërë grupi më konkurrues i zinxhirit të furnizimit në botë duke ofruar shërbime të jashtëzakonshme, të besueshme dhe të avancuara. Pas shumë vitesh përpjekjesh, Gnee Steel Group është shfaqur si firma ndërkombëtare më e aftë e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

 

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.