Tub pa tegel 316L inox
  1. Fillimi » produktet » Tub pa tegel 316L inox
Tub pa tegel 316L inox

Tub pa tegel 316L inox

Një lloj çeliku i gjatë me seksione të zbrazëta dhe pa lidhje rreth tij njihet si tub pa tegel prej çeliku inox, i njohur gjithashtu si tub çeliku inox rezistent ndaj acidit. Çelik inox austenitik është një tub çelik inox 316L pa tegel. Është çeliku i zbrazët me një prerje tërthore të rrumbullakët, katrore ose drejtkëndore që nuk ka lidhje periferike. Prania e Mo ka përmirësuar rezistencën ndaj korrozionit.

Standardet amerikane dhe japoneze
316L dhe 316L
nota standarde
022Cr17Ni12Mo2
nota paraprake
00Cr17Ni14Mo2
Shërbimet

Karakteristikat e produktit

Rezistencë e shkëlqyer ndaj korrozionit: Ai përmban elementë molibden dhe nikel që mund të ruajnë stabilitetin si në mjediset acidike ashtu edhe në ato alkaline dhe janë rezistente ndaj mjediseve të zakonshme korrozive si acidi sulfurik, acidi klorhidrik, kloruri, etj.

Fortësi e shkëlqyer në temperaturë të lartë: Ajo performon mirë në temperatura të ulëta dhe ka forcë të mirë, plasticitet, qëndrueshmëri dhe formueshmëri të mirë të ftohtë.

Mekanika e mirë: Në gjendje të përballojë presionin e lartë dhe ngarkesat e goditjes; forcë e mirë, fortësi, duktilitet dhe qëndrueshmëri.

Është rezistent ndaj fërkimit dhe konsumit për shkak të rezistencës së tij ndaj gërryerjes.

Saldueshmëria: Tubi pa çelik inox 316L mund të saldohet në mënyra të ndryshme dhe ka performancë të mirë saldimi.

316 tub pa tegel

Specifikimet e produktit

Diametri i jashtëm (OD)

 

1/8 inç (3.175 mm) -36 inç (914.4 mm)
Trashësia e murit (WT) 0. 5 mm-40 mm
Gama e gjatësisë (LR) Gjatësi fikse (p.sh. 6m, 12m) ose gjatësi me porosi sipas nevojës
standard ASTM, JIS, DIN, etj.

Cili është ndryshimi midis tubave 316 dhe 316L, meqë ra fjala?

Para së gjithash, përbërja kimike është e ndryshme; 316L ka rezistencë superiore ndaj korrozionit dhe përmbajtje më të ulët të karbonit. Së dyti, tubi çeliku 316L ka një rezistencë më të fortë ndaj nxehtësisë dhe një funksion superior kundër reshjeve kundër karbit se 316 tub çeliku inox. Pjesa e salduar e tubit 316 duhet të ngjitet pas saldimit për të siguruar rezistencën më të mirë ndaj korrozionit. Përdorimi i tubit inox 316L eliminon nevojën për pas saldimit.

Tub çeliku inox 316L

Cili është avantazhi i 316L?

Lëndët e para mund të aplikohen në mënyrë të sigurtë në fusha të ndryshme dhe janë jo toksike. Meqenëse tubat prej çeliku të salduar kanë pika të dobëta në ndërfaqe që mund të rrjedhin ose të shkaktojnë dëme, tubat prej çeliku pa tela janë më të besueshëm dhe më të qëndrueshëm pasi nuk kanë pika të dobëta. Ata janë gjithashtu më të vegjël se tubat prej çeliku të salduar.

Miqësore ndaj mjedisit, jetëgjatë dhe rezistente ndaj korrozionit: Këto materiale janë ideale për krijimin e pajisjeve mjedisore si sistemet e ujitjes ose sistemet e ujërave të zeza.

Efikasitet i lartë ekonomik: Çmimi i tregut është i arsyeshëm pasi kostoja e lëndëve të para është e arsyeshme.

Procesi i prodhimit

Përgatitja e shufrës së rrumbullakët, ngrohja, perforimi me mbështjellje të nxehtë, prerja e kokës, turshia me acid, ribluarja, heqja e yndyrës, përpunimi me rrotullim të ftohtë, trajtimi termik i solucionit, drejtimi, prerja e tubave, turshia me acid dhe inspektimi i produktit të përfunduar janë hapat e përfshirë në bërjen e çelikut të pandryshkshëm 316L. tub.

Kontrollit të Cilësisë

Shirit inox 316L është shitur mirë si një variant i zakonshëm. Megjithatë, ka shumë lloje të ndryshme të shiritave prej çeliku të pandryshkshëm në dispozicion, dhe cilësia është e paqëndrueshme.

Prodhimi i lëndëve të para duhet së pari të rregullohet siç duhet në mënyrë që të verifikohet nëse ato plotësojnë të gjitha normat dhe kërkesat në fuqi. Së dyti, meqenëse kontrolli i saktë i parametrave të procesit të prodhimit është i nevojshëm për të siguruar cilësinë e produktit, çdo hap i përpunimit në procesin e prodhimit duhet të rregullohet rreptësisht. Së treti, testimi dhe miratimi rigoroz i artikujve përfundimtarë për të konfirmuar përputhjen me standardet dhe kërkesat përkatëse. Gjurmueshmëria dhe dokumentacioni me cilësi të lartë janë gjithashtu vendimtare.

Për të ruajtur sigurinë e punonjësve dhe mjedisit gjatë procesit të prodhimit, prodhuesit duhet t'i përmbahen nga afër rregulloreve të zbatueshme për mbrojtjen e mjedisit dhe menaxhimin e sigurisë.

Kur një konsumator është duke bërë një blerje, ai duhet së pari të inspektojë sipërfaqen e produktit për të parë nëse trashësia është proporcionale, nëse është e lëmuar dhe e niveluar dhe nëse ka gërvishtje të shumta dhe gjurmë ndryshku. Edhe pse herë pas here të kesh një vulë të vogël në një rrip inox 316L është e natyrshme, përpiquni të zgjidhni atë me më pak kur bëni blerje. Për më tepër, klientët duhet t'i kushtojnë vëmendje sipërfaqes së produktit dhe të zgjedhin prodhues çeliku inox me një reputacion të fortë.

Tregu dhe kushtet e konkurrencës

Shumë prodhues preferojnë tubin prej çeliku inoks 316L pasi dallohet nga materialet e tjera prej çeliku inox. Dhe një nga elementët kryesorë që klientët marrin parasysh përpara se të bëjnë një blerje është çmimi. Prandaj, firmat duhet të mësojnë të menaxhojnë kostot dhe të rrisin efektivitetin e prodhimit. Pra, cilësia luan një rol të madh në vendimmarrjen e konsumatorit. Prodhimi i mallrave me cilësi të lartë kërkon që prodhuesit të ndjekin procedura të rrepta të kontrollit të cilësisë, t'u përmbahen standardeve ndërkombëtare dhe të përmbushin kërkesat e certifikimit. Për më tepër, disa prodhues të tubave prej çeliku inox kanë zhvilluar një njohje të fortë të markës me një bazë të konsiderueshme klientësh dhe rrjet shitjesh, gjë që rrit konkurrencën në treg. Për të rritur performancën dhe cilësinë e produkteve të tyre, prodhuesit duhet të inovojnë vazhdimisht, të krijojnë dhe përdorin materiale të reja dhe të përmirësojnë teknikat e prodhimit, në mënyrë që të plotësojnë kërkesat e tregut.

Zbatoni rekomandimet

Industria e ushqimit dhe pijeve: Përdoret shpesh për të transportuar ujë me pastërti të lartë, pije, ushqime dhe produkte qumështi për shkak të vetive të tij jo toksike, higjienike dhe rezistente ndaj korrozionit.

Ornamentimi: Bërja e parmakeve, parmakeve, dyerve, dritareve, shkallëve dhe elementeve të tjera arkitekturore me lustrim superior të sipërfaqes dhe rezistencë ndaj motit.

Industria e naftës dhe gazit: Tubi prej çeliku inox 316L mund të përdoret për pajisje në rafineritë e naftës, rezervuarët e magazinimit dhe linjat e transmetimit të naftës dhe gazit.

Industria mjekësore: Mund të përdoret për të bërë pajisje mjekësore si nyje artificiale, shiringa, etj. për shkak të rezistencës së lartë ndaj korrozionit dhe biokompatibilitetit.

Mund të përdoret gjithashtu për të bërë avionë, tubacione gazi dhe struktura të tjera falë rezistencës së lartë ndaj oksidimit dhe rezistencës ndaj temperaturës së lartë.

Gnee Steel Group është një ndërmarrje zinxhiri furnizimi që integron projektimin dhe përpunimin e paneleve, tubave, profileve, peizazhit të jashtëm dhe shitjet e produkteve të vogla ndërkombëtare. Është themeluar në vitin 2008 me një vizion për të qenë grupi më konkurrues i zinxhirit të furnizimit në botë; që atëherë, ne kemi qenë gjithmonë të përkushtuar për të përmbushur atë vizion me shërbime të shkëlqyera, të qëndrueshme dhe inovative. Pas disa vitesh punë të palodhur, Gnee Steel Group është bërë ndërmarrja ndërkombëtare më profesionale e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.