316 Fletë çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Fletë prej çeliku inox » Fletë prej çeliku inox 300 Seria » 316 Fletë çeliku inox
316 Fletë çeliku inox

316 Fletë çeliku inox

Petë çeliku inox është një fletë e hollë çeliku inox që përdoret zakonisht për aplikime të ndryshme për shkak të vetive të saj unike. Fletë prej çeliku inox është një fletë e rrafshët dhe e hollë prej çeliku inox që është zakonisht më pak se 0.006 inç (0.15 mm) e trashë. Zakonisht është i disponueshëm në rrotulla ose fletë. Fleta e çelikut inox është bërë kryesisht prej hekuri, me shtimin e kromit dhe elementëve të tjerë aliazh si nikeli dhe molibden. Përbërja e saktë mund të ndryshojë në varësi të shkallës specifike të çelikut inox.

Trashësia
0.002 inç ose 0.05 mm
Gjerësi
Gjerësia e zakonshme përfshin 300 mm, 1000 mm dhe të tjera
Gjatësia/Madhësia e rrotullës
40 metra ose 4000 mm
Shërbimet

Çfarë është 316 Si palodhur Szhvishem Fvaj?

Petë çeliku inox është një fletë e hollë çeliku inox që përdoret zakonisht për aplikime të ndryshme për shkak të vetive të saj unike. Fletë prej çeliku inox është një fletë e rrafshët dhe e hollë prej çeliku inox që është zakonisht më pak se 0.006 inç (0.15 mm) e trashë. Zakonisht është i disponueshëm në rrotulla ose fletë. Fleta e çelikut inox është bërë kryesisht prej hekuri, me shtimin e kromit dhe elementëve të tjerë aliazh si nikeli dhe molibden. Përbërja e saktë mund të ndryshojë në varësi të shkallës specifike të çelikut inox.

Një varietet i fletëve prej çeliku inox quhet fletë çeliku inox 316 dhe përbëhet nga aliazhi AISI 316. Elementet që përbëjnë fletën e çelikut inox 316 përfshijnë molibden, nikel, krom dhe hekur. Janë të pranishme rreth 16-18% krom, 10-14% nikel dhe 2-3% molibden. Molibden përmirëson forcën e lidhjes në temperatura të larta dhe rezistencën ndaj korrozionit.

Vetitë e fletë metalike prej çeliku inox 316

Fletë prej çeliku inox 316 është e përshtatshme për një sërë aplikimesh për shkak të karakteristikave të saj. Karakteristikat kryesore të fletës së bërë nga çelik inox 316 janë si më poshtë:

1. Rezistenca ndaj korrozionit: fletë metalike prej çeliku inox 316 ka rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit, veçanërisht në situata të vështira ose detare. Nuk është i ndjeshëm ndaj plasaritjeve nga korrozioni i stresit i shkaktuar nga korrozioni i klorurit, gropave ose të çarave.

2. Fortësia dhe qëndrueshmëria: Folja e bërë nga çelik inox 316 është e fortë dhe jetëgjatë. Mund të tolerojë deformimin në situata të ndryshme dhe ka një forcë të lartë tërheqëse.

3. Rezistenca ndaj nxehtësisë: Në situata me temperatura të larta ose kriogjenikë, folia inox 316 ruan karakteristikat e saj. Është rezistent ndaj korrozionit dhe mund të tolerojë temperatura të larta pa humbur ndjeshëm forcën.

4. Saldueshmëria: fletë metalike prej çeliku inox 316 ka një reputacion se është e përshtatshme për saldim. Funksionon mirë për operacionet e fabrikimit pasi mund të bashkohet me çeliqe ose metale të tjera me lehtësi dhe pa asnjë problem.

5. Përpunueshmëria: Krahasuar me çelik inox 304, fletë metalike prej çeliku inox 316 është zakonisht më pak e përpunueshme dhe e përkulshme. Megjithatë, ai ende mund të përpunohet me metodat dhe pajisjet e duhura.

6. Jo-magnetike: Kur pjekja, fletë metalike prej çeliku inox 316 është normalisht jo magnetike. Megjithatë, kur ekspozohet ndaj teknikave të veçanta të përpunimit ose punës së ftohtë, mund të tregojë karakteristika modeste magnetike.

Çfarë është Differencë Bndërmjet 316 dhe 316L Si palodhur Stel?

Përmbajtja e karbonit është dallimi kryesor midis çelikut inox 316 dhe 316L. Përmbajtja maksimale e karbonit e çelikut inox 316 është 0.08%, ndërsa përmbajtja maksimale e karbonit e çelikut inox 316L është vetëm 0.03%.

Rezistenca korrozioni: Në zonat ku ka klorur, çeliku inox 316L i reziston korrozionit më mirë se çeliku inox 316. Kjo e kualifikon atë për përdorim në mjedise detare ose rajone me përqëndrime të larta të substancave gërryese.

Saldueshmëria: Kur krahasohet me çelik inox 316, çeliku inox 316L është më i saldueshëm. Mund të saldohet lehtësisht me çeliqe ose metale të tjera pa vështirësi, megjithatë çeliku inox 316 i nënshtrohet degradimit të saldimit, gjë që mund të dobësojë lidhjen e saldimit.

machinability: Krahasuar me çelik inox 316, çeliku inox 316L është zakonisht më i butë dhe më i thjeshtë për t'u prodhuar për shkak të përmbajtjes së tij të reduktuar të karbonit. Kjo mund të jetë e dobishme në disa procedura prodhimi.

Çelik inox 316 dhe 316L ofrojnë të dyja forcë, qëndrueshmëri dhe rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit. Ato përdoren gjerësisht në shumë industri të ndryshme, të tilla si përpunimi kimik, përgatitja e ushqimit, pajisjet detare dhe materialet e ndërtimit.

Është thelbësore të mbani mend se çeliku inox 316L ndryshon nga çeliku inox 316 në atë që L në çelik inox 316L tregon një përmbajtje më të ulët karboni. Të dy klasat ndryshojnë në aspektin e përpunimit, saldueshmërisë dhe rezistencës ndaj korrozionit për shkak të ndryshimit në përqendrimin e karbonit.

Aaplikimet e 316 Si palodhur Szhvishem Fvaj

Cilësitë e fletës së çelikut inox 316 e bëjnë atë të dobishëm në një sërë aplikimesh.

Kimike Përpunimi: Sektori i përpunimit kimik përdor gjerësisht fletën e çelikut inox 316 për shkak të rezistencës së saj superiore ndaj korrozionit. Përdoret në prodhimin e pajisjeve që vijnë në kontakt me substanca gërryese, të tilla si tanke, tubacione, valvola dhe pajisje.

Pajisje Detare: Fleta prej çeliku inox 316 është e përshtatshme për aplikime detare për shkak të rezistencës së saj ndaj korrozionit. Përdoret në ndërtimin e pajisjeve detare të ekspozuara ndaj kushteve ekstreme dhe ujërave të kripura, duke përfshirë platformat në det të hapur, pajisjet e anijeve dhe varkat.

Përpunimit të ushqimit: Për shkak të rezistencës ndaj korrozionit dhe cilësive higjienike, fletë metalike prej çeliku inox 316 përdoret shpesh në sektorin e përpunimit të ushqimit. Përdoret në prodhimin e makinerive të përpunimit, sipërfaqeve të përgatitjes së ushqimit dhe rezervuarëve të magazinimit të ushqimit.

Pajisjeve Mjekësore: Fleta prej çeliku inox 316 është e përshtatshme për përdorim në aplikime mjekësore për shkak të rezistencës ndaj korrozionit dhe biokompatibilitetit. Përdoret në prodhimin e pajisjeve mjekësore, mjeteve kirurgjikale dhe implanteve që duhet të jenë jashtëzakonisht higjienike dhe rezistente ndaj lëngjeve trupore.

Komponenti arkitektoniks: Aty ku rezistenca ndaj korrozionit dhe tërheqja vizuale janë thelbësore, fletë metalike prej çeliku inox 316 përdoret në aplikimet arkitekturore. Përdoret në ndërtesa dhe ndërtime të tjera për parmakë, çati, veshje dhe veçori dekorative.

Shkëmbyesit e nxehtësisë: Për shkak se petë çeliku inox 316 i reziston korrozionit dhe temperaturave të larta, përdoret në prodhimin e shkëmbyesve të nxehtësisë. Në shkëmbyesit e nxehtësisë, ai aplikohet në fins ose pllaka që transmetojnë nxehtësinë midis lëngjeve.

 

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.