316 Bobina prej çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Spirale çeliku inox » Bobina prej çeliku inox Seria 300 » 316 Bobina inox
316 Bobina prej çeliku inox

316 Bobina prej çeliku inox

Materiali i mbështjelljes prej çeliku inox 316 është një çelik inox austenit krom-nikel, saldueshmëria dhe përpunueshmëria e tij e shkëlqyer e bëjnë të lehtë përpunimin në produkte të formave dhe madhësive të ndryshme, është një material i besueshëm dhe i qëndrueshëm i përshtatshëm për kërkesa të ndryshme të aplikimeve korrozive me rezistencë të lartë. Nëse keni nevoja në këtë fushë, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni, ne do t'ju ofrojmë këshillat më profesionale, produktet më të përshtatshme dhe shërbimin më të mirë!

Produkt
316 Bobina prej çeliku inox
standard
AISI, ASTM, JIS, SUS, GB
Prodhimi vjetor (ton)
80
Mostrat
I pranueshëm
Vendi i Prodhimit
Kinë
Shërbimet

Çfarë është spiralja e çelikut të tipit 316?

Spiralja prej çeliku inox 316 është një produkt çeliku inox me cilësi të lartë, i përbërë kryesisht nga elementë të tillë si krom, nikeli dhe molibden. Shfaq rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit, veçanërisht i përshtatshëm për t'i rezistuar korrozionit në mjedise acidike dhe të kripura. Në të njëjtën kohë, ai gjithashtu ka forcë të lartë dhe rezistencë ndaj temperaturës së lartë dhe mund të përdoret gjerësisht në pajisjet kimike, detare, mjekësore, përpunimin e ushqimit dhe fusha të tjera.

316-Sinox-Steel-Coil-1

316 Specifikimi i spirales prej çeliku inox

Tipi 316 Bobina prej çeliku inox
standard AISI, ASTM, JIS, SUS, GB
Përbërje kimike përfshin elementë të tillë si karboni, silikoni, mangani, fosfori, squfuri, kromi, nikeli, molibdeni dhe hekuri, ndër të cilët përmbajtja e kromit, nikelit dhe molibdenit është relativisht e lartë.
Përfundimi (sipërfaqja) 2B, BA, HL, Nr.4, siperfaqe pasqyre etj.
Trashësia (mm) 0.3-3 (rrokullisje e ftohtë) / 3-18 (rrokullisje e nxehtë)
Gjerësia (mm) 600-2000 / personalizuar
Forca (MPa) 500-700
zgjatim 40%-50%
zgjatim 4040
Ngurtësinë (HB) 150-220
Moduli elastik (GPa) 190-210

Specifikimet dhe dimensionet në tabelën e mësipërme janë vetëm opsione të zakonshme, dhe specifikimet dhe dimensionet e produktit aktual mund të personalizohen sipas nevojave tuaja.

Pse të zgjidhni spirale çeliku inox 316?

316 spiral çelik inox është një material çeliku inox i përdorur zakonisht me shumë veti të shkëlqyera, duke e bërë atë lider në produktet e mbështjelljes prej çeliku inox dhe i përdorur gjerësisht në shumë fusha. Arsyet specifike për zgjedhjen e tij janë si më poshtë:

Rezistencë e mirë ndaj korrozionit

Përbërja kimike e mbështjelljes prej çeliku inox 316 përmban rreth 2-3% molibden, i cili ka rezistencë më të fortë ndaj korrozionit. Është rezistent ndaj korrozionit të substancave kimike si acidi sulfurik, acidi acetik dhe kloruri alkalik dhe është i përshtatshëm për mjedise gërryese si mjediset detare dhe mjediset që përmbajnë klor.

316-Sinox-Steel-Coil-2

Performanca në temperaturë të lartë

Ka një performancë të lartë të rezistencës ndaj temperaturës së lartë, mund të ruajë ende stabilitetin dhe forcën strukturore në mjedise me temperaturë të lartë dhe nuk është e lehtë të oksidohet ose të zgjerohet termikisht. Është i përshtatshëm për pajisje me temperaturë të lartë dhe elemente ngrohjeje.

Veti të shkëlqyera mekanike

Forca dhe plasticiteti i mirë e bëjnë të lehtë përpunimin dhe formësimin gjatë procesit të prodhimit, me forcë të lartë në tërheqje, rezistencë ndaj rrjedhjes dhe rezistencë ndaj goditjes dhe mund të përballojë forca dhe presione të mëdha.

Performancë e shkëlqyer saldimi

Spiralja prej çeliku inox 316 ka performancë të shkëlqyer saldimi dhe mund të lidhet dhe montohet me metoda të ndryshme të zakonshme saldimi. Lidhja e salduar ka forcë të mirë dhe rezistencë ndaj korrozionit, të cilat mund të plotësojnë nevojat komplekse të prodhimit.

Performanca higjienike

Bobina prej çeliku inox 316 është një material jo toksik, pa erë, jo toksik që nuk çliron substanca të dëmshme. Ka performancë të mirë higjienike dhe përdoret gjerësisht në përpunimin e ushqimit, farmaceutikët dhe pajisjet mjekësore dhe plotëson standardet dhe rregulloret higjienike.

Jetë e gjatë dhe kosto e ulët e mirëmbajtjes

Bobina prej çeliku inox 316 ka një jetë të gjatë dhe kosto të ulët mirëmbajtjeje, për shkak të rezistencës së saj të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe vetive mekanike, zvogëlon frekuencën e zëvendësimit dhe mirëmbajtjes së pjesëve dhe zvogëlon koston e përgjithshme të përdorimit.

Cili është ndryshimi midis SUS304 dhe SUS316?

316-Sinox-Steel-Coil-3

SUS304 dhe SUS316 janë dy materiale të zakonshme çeliku inox, të dyja janë mbështjellje çeliku inox të serisë 300, por në disa aspekte, ato janë paksa të ndryshme:

Për sa i përket përbërjes kimike, SUS304 është një lloj 18-8 i çelikut inox që përmban rreth 18% krom dhe 8% nikel dhe gjithashtu përmban rreth 0.08% karbon dhe një sasi të vogël silikoni, mangani dhe elementë të tjerë. Dhe SUS316 është një çelik inox i tipit 18-10-2 që përmban rreth 2% molibden, përveç rreth 18% krom dhe 10% nikel. Shtimi i molibdenit përmirëson rezistencën ndaj korrozionit të SUS316 në mjedise acidike dhe kloride.

Për sa i përket rezistencës ndaj korrozionit, SUS316 ka rezistencë më të mirë ndaj korrozionit dhe është më rezistent ndaj korrozionit nga media të ndryshme kimike sesa SUS304, duke përfshirë acidet, alkalet dhe kripërat. Prandaj, SUS316 përdoret shpesh në raste që kërkojnë rezistencë të lartë ndaj korrozionit si mjedisi detar, industria kimike dhe përpunimi i ushqimit.

Në intervalin e aplikueshëm të temperaturës, të dy SUS304 dhe SUS316 kanë performancë të mirë në temperaturë të lartë, por rezistenca ndaj temperaturës së lartë e SUS316 është pak më e mirë se ajo e SUS304. SUS316 mund të ruajë stabilitetin dhe forcën strukturore në temperatura më të larta, kështu që është më i zakonshëm në mjedise me temperaturë të lartë.

Në jetën e përditshme, nëse vëzhgoni, do të zbuloni se çelik inox 316 ekziston gjerësisht në jetë. Kostoja e çelikut inox 316 është më e lartë se ajo e çelikut inox 304. Është materiali me indeksin më të lartë të sigurisë në gamën e ushqimit dhe performanca e tij gjithëpërfshirëse është gjithashtu më e mirë se ajo e çelikut inox 304.

316 Aplikimi i mbështjelljes prej çeliku inox

Për shkak të performancës së tij të shkëlqyer, mbështjelljet prej çeliku inox 316 përdoren gjerësisht në fusha dhe aplikime të ndryshme, kryesisht në mjekësi, ushqim, makineri, naftë, industri ushqimore, pajisje kirurgjikale, valvula solenoid dhe fusha të tjera. Këtu janë disa nga aplikimet që ne rekomandojmë për mbështjelljet 316 inox:

Fusha kimike

Industria kimike dhe e naftës: 316 mbështjellje çeliku inox luajnë një rol të rëndësishëm në industrinë kimike dhe të naftës. Ato përdoren për të prodhuar pajisje kimike, rezervuarë magazinimi, tuba, valvola, etj., dhe mund të ruajnë kushte të mira në mjedise gërryese, temperaturë të lartë dhe kushte presioni të lartë. Përdoret gjerësisht në trajtimin e acidit dhe alkalit, përpunimit të naftës, rafinimit të naftës dhe fushave të tjera.

Përpunimi i ushqimit dhe pajisjet mjekësore: Bobinat prej çeliku inox 316 plotësojnë standardet higjienike dhe përdoren gjerësisht në industri të tilla si përpunimi i ushqimit, farmaceutikët dhe pajisjet mjekësore. Mund të përdoret në prodhimin e pajisjeve të përpunimit të ushqimit, instrumenteve kirurgjikale, instrumenteve mjekësore, etj. Ka karakteristikat e rezistencës ndaj korrozionit dhe pastrimit të lehtë për të garantuar higjienën dhe sigurinë ushqimore.

Ndërtimi i anijeve dhe inxhinieria detare: Bobinat prej çeliku inox 316 luajnë një rol të rëndësishëm në ndërtimin e anijeve dhe inxhinierinë detare për shkak të rezistencës së tyre të shkëlqyer ndaj korrozionit të ujit të detit. Përdoret për të prodhuar byk, kuvertë, aksesorë anijesh, platforma në det, etj. Mund t'i rezistojë erozionit dhe korrozionit të ujit të detit dhe të sigurojë besueshmërinë dhe qëndrueshmërinë e strukturave të anijeve.

Pajisjet me temperaturë të lartë: Bobinat prej çeliku inox 316 kanë rezistencë të mirë ndaj temperaturës së lartë dhe mund të ruajnë stabilitetin dhe forcën strukturore në mjedise me temperaturë të lartë. Përdoret në prodhimin e furrave, elementeve të ngrohjes, shkëmbyesve të nxehtësisë dhe tubacioneve me temperaturë të lartë, etj., dhe është i përshtatshëm për aplikime të tilla si furrat me temperaturë të lartë, djegëset dhe pajisjet e trajtimit të nxehtësisë.

Arkitekto-dekorim-fushë

Ndërtimi dhe dekorimi: Bobinat prej çeliku inox 316 përdoren shpesh në fushën e ndërtimit dhe dekorimit për shkak të pamjes së tyre të hollë dhe sipërfaqes së lëmuar. Për shembull, përdoret për të prodhuar dyer dhe dritare, parmakë, kolona, ​​panele dekorative, etj., dhe përdoret gjerësisht në dekorimin e brendshëm dhe të jashtëm të ndërtesave rezidenciale, tregtare dhe publike.

Më sipër janë vetëm disa skenarë të zakonshëm të aplikimit të mbështjelljeve prej çeliku inox 316 që ne rekomandojmë. Performanca e shkëlqyer e mbështjelljeve çelik inox 316 e bën atë premtues në shumë fusha. Nëse keni nevoja të ngjashme, ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni dhe ne do t'ju ofrojmë më shumë zgjidhje profesionale nga të cilat mund të zgjidhni.

Arsyet për të zgjedhur GNEE

Gnee Steel Group është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains. Duke u mbështetur në shumë ndërmarrje hekuri dhe çeliku si Angang Steel, ne kemi një shumëllojshmëri të gjerë produktesh, duke përfshirë pllakat e ndërtimit të anijeve, pllakat e enëve nën presion, kuvertën e urave, etj. shërbimet. Duke bashkëpunuar me më shumë se 600 kompani në mbarë botën, kapaciteti vjetor i eksportit tejkalon 80,000 tonë metrikë. Zgjidhni Gnee Steel Group, ju zgjidhni një partner profesional dhe të besueshëm të zinxhirit të furnizimit të çelikut!

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.