316 Pllakë e veshur me çelik inox
  1. Fillimi » produktet » 316 Pllakë e veshur inox
316 Pllakë e veshur me çelik inox

316 Pllakë e veshur me çelik inox

316 Pllaka e veshur me çelik inox është një lloj i ri materiali i strukturës metalike që është bërë nga çeliku i karbonit dhe çeliku inox për t'i dhënë lojë të plotë avantazheve të tyre. Siguron forcën, qëndrueshmërinë dhe performancën e mirë të përpunimit të çelikut të karbonit dhe në të njëjtën kohë gjithashtu ka një shkallë të caktuar korrozioni, oksidimi dhe rezistencë ndaj konsumit të çelikut inox. Rrjedhimisht, është i përshtatshëm për fusha të ndryshme duke përfshirë ndërtimin, tekstilet, naftën, automobilat, energjinë, prodhimin e letrës, printimin 3D dhe objektet publike. Na kontaktoni për më shumë detaje nëse keni nevojë.

standard
ASTM, AISI, DIN, EN, GB, JIS
Formë
drejtkëndëshe, katrore, e rrumbullakët ose sipas nevojës
Shërbimet

Çfarë është pllaka e veshur me çelik inox 316?

316 Pllaka e veshur prej çeliku inox klasifikohet si një çelik i përbërë që krijohet duke lidhur dy ose më shumë metale së bashku. Në mënyrë tipike, materiali bazë përfshin çelik me aliazh të ulët dhe çelik me karbon, dhe materiali i veshjes është çelik i pandryshkshëm. Pllaka kombinon forcën e nevojshme të një materiali strukturor (metal bazë) me rezistencën ndaj nxehtësisë dhe korrozionit (materiali i veshjes). Për më tepër, ajo ofron përfitime të konsiderueshme ekonomike, sepse pllaka është më e ulët në kosto se produktet e ngjashme të bëra tërësisht nga materiali i veshjes. Rrjedhimisht, përdoret gjerësisht në një sërë fushash dhe sektorësh industrialë.

316 Pllaka të veshura inox

316 Specifikimet e pllakës së veshjes SS

Materiale të papërpunuara metali bazë: çeliku me aliazh të ulët ose çeliku me karbon (Q235B, Q345R, Q355, Q245R, 20#, 40#…)

Veshje metalike: çelik inox (304, 304L, 310, 310S, 316, 321, 318, 410S, 420, 904L…)

Klasë 316
standard ASTM, AISI, DIN, EN, GB, JIS
Trashësia trashësia e materialit bazë: 0.5 – 50 mm

Trashësia e materialit të veshjes: 1.5 – 20 mm

trashësia e veshjes: 1.5 – 5 mm

Gjerësi 100 - 800 mm
Gjatësi 500 - 15000 mm
Formë drejtkëndëshe, katrore, e rrumbullakët ose sipas nevojës
Metoda e prodhimit veshje shpërthyese, rrotullim i nxehtë/ftohtë
Sipërfaqe NR.1, 2B, BA, 4K, 8K, HL, NR.4, të pjekura, turshi, të lëmuara,
Shërbimet e përpunimit prerja, prerja, saldimi, nivelimi, rrotullimi, shpimi, lakimi etj
paketë paketë standarde për eksport të detajuar ose sipas nevojës

Konsideratat shtesë të projektimit të veshjes prej çeliku inox përfshijnë:

1. Trashësia e veshjes është zakonisht në rangun prej 1.5 deri në 5 mm. Trashësia e veshjes më e lartë se 5 mm është e mundur dhe trashësia e veshjes më pak se 1.5 mm është e vështirë.

2. Trashësia e veshjes së lidhjes shpërthyese varion nga 1.5 mm në 2.5 mm.

3. Trashësia e shtresës së veshur duhet të jetë së paku gjysma e trashësisë së metalit bazë. Për shumicën e qëllimeve, trashësia e rekomanduar për veshjen prej çeliku inox në çelik karboni është 3 mm.

4. Materiali dhe trashësia mund të kombinohen lirisht për të përmbushur nevojat e përdoruesve të ndryshëm.

Si është prodhuar?

veshja është një teknikë në të cilën dy metale të ndryshme lidhen së bashku me pajisje mekanike nën presion të lartë. Kur prodhohen 316 pllaka të veshura inox, shpesh ka dy mënyra për t'u përdorur: shpërthimi dhe ngjitja me rrotullim.

1. Lidhja shpërthyese

Lidhja e shpërthimit është një proces bashkimi në gjendje të ngurtë në të cilin energjia shpërthyese përdoret për të shtyrë dy metalet së bashku për të formuar një lidhje metalurgjike. Këtu janë disa hapa konkretë që mund të shihni:

1. Përgatitni çelikun bazë dhe çelikun e veshjes.

2. Vendosni një shtresë eksplozivi mbi materialin e veshjes.

3. Dinamiti shpërtheu. Ajo do të bëjë pllakë inox goditi nënshtresën e çelikut të karbonit me shpejtësi të lartë, duke gjeneruar temperaturë të lartë dhe presion të lartë për të realizuar saldimin me fazë të ngurtë në ndërfaqen e dy materialeve. Në kushte ideale, forca e prerjes për milimetër katror të ndërfaqes mund të arrijë 400 MPa.

Ndonjëherë, lidhja shpërthyese do të pasohet nga procesi i rrotullimit të nxehtë për të përmirësuar më tej lidhjen midis çelikut të karbonit dhe çelikut inox.

veshja e shpërthimit

2. Lidhja rrotulluese

Metoda standarde e prodhimit të këtij çeliku të veshur është me metodën e veshjes me rrotullim, duke përfshirë rrotullimin e nxehtë dhe të ftohtë.

Rrotullimi i nxehtë: është një metodë e përdorur zakonisht. Në këtë proces, pllakat e pastra të çelikut të karbonit dhe çelikut inox vendosen njëra mbi tjetrën (veshje me një anë), ose vendosen midis dy pllakave të inoksit (veshje me dy anë). Pllakat e përbëra më pas rrotullohen së bashku në nxehtësi përmes një mulli konvencional të petëzimit të nxehtë. Së fundi, një lidhje metalurgjike do të formohet midis çelikut të karbonit dhe çelikut inox gjatë ngrohjes dhe rrotullimit.

Rrotullimi i Ftohtë: kur pllaka e veshur me çelik inox me mbështjellje të nxehtë ftohet, ajo do të kalojë nëpër disa procedura si pjekja, turshia, petëzimi i ftohtë, pjekja e ndërmjetme, turshia, nivelimi i tensionit dhe procese të tjera prodhimi. Këto janë metoda e prodhimit të pllakave të veshura me çelik inox 316 me mbështjellje të ftohtë. Krahasuar me të parën, ai ka një madhësi shumë më të saktë, sipërfaqe më të ndritshme dhe forcë më të lartë. Përveç kësaj, trashësia më e hollë e këtij lloji mund të arrijë 0.6 mm.

veshje rrotulluese

Karakteristikat dhe Avantazhet

Pllaka 316 e veshur prej çeliku inox ofron një zgjidhje shumë efektive në sektorë të ndryshëm industrialë. Përparësitë e tjera të tij përfshijnë:

1. Rezistencë e shkëlqyeshme ndaj korrozionit

Kromi, nikeli dhe molibden përmbajtja në çelik inox 316 siguron rritje të rezistencës ndaj korrozionit dhe ndryshkut për të zgjatur jetën e tij funksionale. Mund ta mbrojë strukturën nga sulmet e temperaturës, erës, thithjes së ujit, rrezet e diellit, ndotjes, acideve organike dhe mjeteve të tjera të forta. Gjithashtu, rezistenca e tij ndaj korrozionit me gropa dhe çarje rrit më tej përshtatshmërinë e tij, veçanërisht në mjedise të pasura me klorur.

2. Karakteristikë e shkëlqyeshme e lidhjes

Me teknologji të veçantë, ndërfaqja e përbërë e këtyre dy materialeve mund të arrijë lidhje të mirë dhe të fortë metalurgjike. Dhe forca e ndërfaqes është shumë e lartë.

3. Jetëgjatësia e gjatë

Veshja prej çeliku inox do të qëndrojë për vite me rradhë, pa pasur nevojë për riparim ose rinovim. Krahasisht, ka një jetëgjatësi më të madhe se materialet e tjera të veshjes, rreth 50 vjet.

4. Përfunduar i lëmuar

Kjo lloj pllake zakonisht ka një sipërfaqe të lëmuar, të ndritshme dhe jo poroze, e cila ndihmon për të shtuar vlerë shtesë estetike në projektet tuaja. Nëse është e nevojshme, një pastrim i thjeshtë mund të përdoret për të ruajtur dhe ruajtur vetitë e tij të bukura brenda një projekti.

5. Performancë e mirë e përpunimit

Ashtu si materialet e tjera të çelikut, ai gjithashtu mund të kryejë përpunime të ndryshme si formimi i nxehtë, lakimi i ftohtë, prerja, saldimi, vizatimi, etj., dhe ka performancë të mirë procesi. Megjithatë, është tepër e vështirë për të goditur me grusht, shpuar ose makinë.

6. Zgjidhje me kosto të ulët

316 Pllaka e veshjes prej çeliku inox është një material shumë efikas dhe i gjelbër. Nga njëra anë, krahasuar me pllakat inox, mund të zvogëlojë elementët e aliazhit si kromi (Cr) dhe nikeli (Ni) me 70–80 %, dhe të ulë kostot me 30–50 % për shkak të kostos së ulët të çelikut të karbonit. Nga ana tjetër, ka arritur efektin e kursimit të burimeve dhe uljes së kostove pa ulur efektin e përdorimit (performanca kundër korrozionit, forca mekanike, qëndrueshmëria, etj.).

316 Pllaka të veshura SS

Aplikimet dhe Përdorimet

316 Materialet e veshjes prej çeliku inox ofrojnë përfitime të jashtëzakonshme për industritë e rënda dhe të lehta. Shembuj të aplikimeve të pllakave të veshura përfshijnë:
1. Ndërtimi: materiale ndërtimi, projekte për mbrojtjen e detit, përmirësim arkitektonik, ndërtim anijesh, konstruksione çeliku, panele çati, impiante shkripëzimi etj.

2. Prodhimi: përdoret si nënshtresa kryesore për prodhimin e produkteve prej çeliku të pandryshkshëm në mbështjellje, tuba, mbështjellje, tela, profile, pajisje, etj. Të tjera përfshijnë rezervuarë të rëndë, fabrikimin e enëve nën presion, pastruesit industrialë, ruajtjen kimike, përpunimin e ushqimit, përmirësimin e pajisjeve të koksit, pajisje për trajtimin e materialeve, pajisje farmaceutike, etj.

3. Industria: përdoret për të bërë enë nën presion, faltore, sisteme transportuese, pompa, impiante për trajtimin e ujit, kaldaja me avull, djegës dhe pajisje të tjera industriale.

4. Përdorime publike: reaktorë, shkëmbyes nxehtësie, ndarës, enë gatimi, ashensorë, projekte bujqësore, ruajtje të ujit, elektronikë, pajisje shtëpiake dhe projekte të tjera dekorimi.

Tanks Enë gatimi

Zgjedhja e 316 pllakave të veshura inox për projektet tuaja

Në fund të fundit, dizajni i veshjes prej çeliku inox është një zgjedhje e zgjuar dhe e qëndrueshme për një gamë të gjerë projektesh ndërtimi. Ai arrin kombinimin perfekt të kostos së ulët dhe performancës së lartë, me përfitime të mira sociale. Po kërkoni atë? Gnee Steel ka gamën më të madhe në magazinë tani.

Gnee Steel është një ekspert në prodhimin e paneleve të përbërë prej çeliku inox me performancë të lartë dhe me kosto efektive për më shumë se 15 vjet. Në varësi të kërkesave tuaja specifike, pjata është e disponueshme në tekstura, ngjyra, dizajne, forma dhe madhësi të ndryshme. Na kontaktoni sot për një ofertë falas ose për të mësuar më shumë rreth produkteve të ndryshme çeliku inox.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.