316 Çelik i sheshtë inox
 1. Fillimi » produktet » 316 Çelik i sheshtë inox
316 Çelik i sheshtë inox

316 Çelik i sheshtë inox

Krahasuar me çelik inox 304, çeliku inox 316 është një aliazh austenitik krom-nikel me një përmbajtje më të madhe nikel dhe molibden. Përbërja e tij e bën atë më rezistent ndaj korrozionit, veçanërisht në mjediset që përmbajnë klorur. Për më tepër, ai posedon qëndrueshmëri më të lartë në tërheqje dhe këputje ndaj stresit, rezistencë të përmirësuar ndaj korrozionit të gropave dhe të çarave dhe rezistencë të mirë ndaj zvarritjes.

Forca elastik
515-690 MPa
Fuqia e fitimit
205-310 MPa
zgjatim
40-50%
Fortësi
95 HRB maksimum
Shërbimet

Çfarë është 316 Si palodhur Flat Stel?

Një formë e shufrës së sheshtë çeliku inox e përbërë nga çelik inox i klasës 316 quhet çelik i sheshtë inox 316.

Krahasuar me çelik inox 304, çeliku inox 316 është një aliazh austenitik krom-nikel me një përmbajtje më të madhe nikel dhe molibden. Përbërja e tij e bën atë më rezistent ndaj korrozionit, veçanërisht në mjediset që përmbajnë klorur. Për më tepër, ai posedon qëndrueshmëri më të lartë në tërheqje dhe këputje ndaj stresit, rezistencë të përmirësuar ndaj korrozionit të gropave dhe të çarave dhe rezistencë të mirë ndaj zvarritjes.

Disponueshmëria: Të dyja janë të disponueshme përmasat standarde të shufrave të sheshta prej 316 çeliku inox, si dhe prerjet me porosi në gjatësitë e dëshiruara. Dyqanet dhe furnitorët e metaleve e ofrojnë atë për blerje në internet.
Krahasimi i notave: çelik inox 304 dhe 316 shpesh kontrastohen. Ndërsa çeliku inox 316 ka rezistencë më të fortë ndaj korrozionit, veçanërisht në situatat me kloride, të dyja klasat janë austenitike dhe kanë rezistencë të shkëlqyer korrozioni. Në krahasim me çelikun inox 304, ai është gjithashtu pak më i fortë, më pak i përkulshëm dhe më pak i përpunueshëm.

La Distinctions Bndërmjet Akënd, CHannel, dhe Flat Si palodhur Szhvishem

Çelik i sheshtë inox

Çeliku i sheshtë inox është një produkt çeliku i gjithanshëm me formë drejtkëndore që përdoret shpesh në një sërë aplikimesh industriale dhe ndërtimore. True Bar dhe Sheared dhe Edge Bar janë dy variacionet që ofrohen. Shufrat e prera dhe buzë priten nga a spiral çelik inox, dhe shufrat e vërteta janë mbështjellë në trashësinë e kërkuar.

True Bar është i përshtatshëm për aplikacione që kërkojnë saktësi të madhe për shkak të dimensioneve dhe tolerancave të tij të sakta. Megjithatë, për shkak të procesit të prerjes, Sheared dhe Edge Bar mund të kenë matje dukshëm më pak të sakta.

Çeliku i sheshtë inox është shumë i fortë, rezistent ndaj korrozionit dhe i zbatueshëm në vend. Përdoret shpesh në aplikime të jashtme ose detare, makineri dhe ndërtesa.

Këndi i çelikut

Çeliku këndor është një seksion prej hekuri ose çeliku strukturor me një kënd 90 gradë. Ai quhet gjithashtu si kënd strukturor ose çeliku me seksion kryq në formë L.

Përdoret shpesh në fabrikime, riparime dhe aplikime strukturore të zakonshme. Çeliku këndor mund të ketë këmbë që janë të pabarabarta në madhësi ose të barabarta në madhësi, të njohura edhe si fllanxha.

Specifikimet e çelikut të këndit zakonisht deklarohen për sa i përket gjerësisë dhe trashësisë së këmbëve.

Çeliku këndor mund të përdoret në aplikime të caktuara për të dhënë mbajtëse, për të përmirësuar integritetin e portës dhe për të rritur mbështetjen strukturore.

Kanali çeliku

Çeliku i kanalit është një çelik i gjatë me një seksion kryq që ka formën e një brazdë dhe i ngjan shkronjës "C". Një emër tjetër për të është çeliku me seksion C.

Segmenti i çelikut të kanalit është i formuar si një brazdë dhe ka të njëjtën gjerësi si për këmbët e sipërme ashtu edhe për ato të poshtme.

Çeliku i kanalit përdoret shpesh në ndërtimin e ndërtesave, pajisjeve mekanike, mureve të perdes dhe automobilave.

Është i adaptueshëm dhe i dobishëm për të mbështetur strukturën në një sërë cilësimesh. Ndërsa disa lloje të çelikut të kanaleve mund të kenë veçori shtesë për të nxitur ngurtësinë, të tjerët mund të kenë thjesht vrima ose vrima për qëllime të bulonave.

Aaplikimet e çelikut të sheshtë inox 316

 1. Industria kimike dhe petrokimike: Për shkak se çeliku inox 316 është rezistent ndaj kimikateve gërryese dhe temperaturave të larta, ai përdoret shpesh në këtë industri. Është një komponent i makinerive si tubacionet, enët nën presion dhe rezervuarët e magazinimit.
 2. Përpunimi i ushqimit dhe pajisjet farmaceutike: çelik inox 316 është i përshtatshëm për përdorim në përpunimin e ushqimit dhe pajisjet farmaceutike për shkak të rezistencës së tij ndaj korrozionit. Përdoret në sistemet e tubacioneve, rezervuarët e magazinimit dhe pajisjet e prodhimit.
 3. Aplikimet Detare: Çelik inox 316 ka rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit në mjediset detare, veçanërisht në prani të klorureve. Përdoret në strukturat në det të hapur, pajisje varkash dhe pajisje detare.
 4. Pajisjet mjekësore: çelik inox 316 është i përshtatshëm për përdorim në mjete kirurgjikale dhe implante për shkak të cilësive të tij jo reaktive dhe rezistente ndaj korrozionit.
 5. Arkitekturë dhe ndërtim: Aty ku është e nevojshme rezistenca ndaj korrozionit, çelik inox 316 përdoret në projekte arkitekturore dhe aplikime ndërtimi. Përdoret në parmakë, elementë strukturorë dhe fasada ndërtesash.
 6. Shkëmbyesit e nxehtësisë: Për shkak se çeliku inox 316 i reziston korrozionit dhe temperaturave të larta, ai përdoret shpesh në shkëmbyesit e nxehtësisë.
 7. Sektori i automobilave: Sistemet e shkarkimit, veshjet dekorative dhe komponentët e ekspozuar ndaj kushteve korrozive janë vetëm disa nga përdorimet e çelikut inox 316 në sektorin e automobilave.
 8. Pajisjet industriale: Pompat, valvulat, pajisjet dhe pjesët e makinerive janë vetëm disa nga artikujt në pajisjet industriale që e përdorin atë.
 9. Trajtimi i ujit: Impiantet e shkripëzimit, qendrat e trajtimit të ujërave të zeza dhe sistemet e tubacioneve janë shembuj të aplikimeve të trajtimit të ujit që përdorin çelik inox 316.
 10. Pajisjet arkitekturore: Aty ku rezistenca ndaj korrozionit dhe tërheqja estetike janë thelbësore, çeliku inox 316 përdoret në pajisjet arkitekturore, të tilla si dorezat e dyerve, menteshat dhe pajisjet.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.