316 Çelik inox me kënd
 1. Fillimi » produktet » 316 Çelik inox me kënd
316 Çelik inox me kënd

316 Çelik inox me kënd

Këndi i bërë nga çelik inox 316 është termi për një strukturë strukturore në formë këndi të përbërë nga çelik inox i klasës 316. Ndër çeliqet inox austenitikë, grada 316 është klasa e dytë më e kërkuar pas klasës 304. Është një aliazh çeliku inox. Diferenca në çmim midis çelikut inox 316 dhe 316L është zakonisht e papërfillshme.

Saldim
shumë mirë
Përpunimi / Bluarje
mirë
Përkulje / Formim
mirë
Rezistenca korrozioni
i shkëlqyer
Shërbimet

Pse ndryshket çeliku inox 316?

Sipërfaqja e çelikut inox 316 gërryhet ose dëmtohet, gjë që është shkaku fillestar i ndryshkut. Së dyti, hekuri shërben ende si themeli i çelikut inox 316, pavarësisht rezistencës së tij të fortë ndaj korrozionit. Ka përbërjen kimike të mëposhtme: Janë dhënë përqindjet e mëposhtme: silic (Si): 0.75%, fosfor (P): 0.045%, squfur (S): 0.03%, karbon (C): 0.08%, hekur (Fe): mbetur, nikel (Ni): 10%–14%, molibden (Mo): 2%–3%, mangan (Mn): 2%. Prandaj, sipërfaqja e saj mund të përkeqësohet në rrethana të caktuara mjedisore, të tilla si ato që janë të lagura, acidike ose përmbajnë materiale gërryese.

Ne duhet të kemi parasysh gjërat e mëposhtme për të mbajtur çelikun inox 316 nga ndryshkja:

1. Mbajeni të thatë: Rrini larg mjediseve të lagështa kur përdorni çelik inox 316. Ndryshku mund të shmanget në mënyrë efikase duke e mbajtur të thatë.

2. Pastrim i shpeshtë: Për të ruajtur shkëlqimin dhe rezistencën ndaj korrozionit të çelikut inox 316, pastroni sipërfaqen e tij rregullisht duke përdorur një leckë të lagur ose detergjent neutral për të hequr qafe papastërtitë dhe ndotësit.

3. Parandaloni kontaktin me materiale gërryese: Për të ndaluar korrozionin sipërfaqësor, mbajeni çelikun inox 316 larg ushqimeve, lëngjeve dhe materialeve të tjera gërryese ose acidike.

4. Zgjidhni teknikën e duhur të trajtimit të sipërfaqes: Rezistenca ndaj korrozionit të çelikut inox 316 ndikohet ndjeshëm nga teknika e trajtimit të sipërfaqes së përdorur. Përzgjedhja e një sipërfaqeje që i është nënshtruar trajtimit të duhur—si p.sh. pasivizimi i sipërfaqeve prej çeliku inox ose aplikimi i veshjeve kundër ndryshkut—mund të rrisë rezistencën e saj ndaj korrozionit.

Çfarë është çelik inox 316 me kënd?

Këndi i bërë nga çelik inox 316 është termi për një strukturë strukturore në formë këndi të përbërë nga çelik inox i klasës 316. Ndër çeliqet inox austenitikë, grada 316 është klasa e dytë më e kërkuar pas klasës 304. Është një aliazh çeliku inox. Diferenca në çmim midis çelikut inox 316 dhe 316L është zakonisht e papërfillshme.

Kur bëhet fjalë për rezistencën e përgjithshme ndaj korrozionit, çeliku inox i klasës 316 e tejkalon klasën 304, veçanërisht në cilësimet me klorur.

Përmbajtja e molibdenit: Çeliku i pandryshkshëm i klasës 316 është më rezistent ndaj korrozionit kur ka molibden, gjë që e bën atë të përshtatshëm për aplikime ku sulmi kimik - veçanërisht nga solucionet e klorurit - është i mundshëm.

Çfarë është çeliku me kënd inox?

Çeliku inox me kënd është një profil strukturor i përbërë nga çelik inox, i referuar ndonjëherë si çelik inox me kënd. Forca e tij, rezistenca ndaj korrozionit dhe përshtatshmëria e bëjnë atë të dobishëm në një gamë të gjerë aplikimesh. Ekzistojnë disa lloje të këndeve më të ulëta të çelikut të pandryshkshëm, duke përfshirë 304 dhe 316L. Ekzistojnë disa madhësi dhe profile të disponueshme për të përmbushur nevojat e një projekti të caktuar. 316 çelik inox, i referuar gjithashtu si çelik inox i klasës detare ose ushqimore, është i përshtatshëm për t'u përdorur në mjedise detare dhe ka rezistencë ndaj korrozionit kundër një sërë korrodentësh kimikë dhe acidikë.

Aaplikime prej çeliku inox 316 me kënd

 1. Pajisjet industriale: çelik inox 316 përdoret shpesh në pajisjet industriale për një sërë qëllimesh, të tilla si enë nën presion, cisterna dhe tuba për aplikime kimike, prodhim farmaceutik, prodhim kimik dhe transport industrial dhe kimik.
 2. Pajisjet mjekësore: Për shkak se çeliku inox 316 nuk është reaktiv, ai përdoret në prodhimin e instrumenteve kirurgjikale për përdorim mjekësor.
 3. Pajisjet detare: Çelik inox 316 me kënd mund të përdoret në pajisjet detare pasi i reziston përkeqësimit të shkaktuar nga mjediset detare.
 4. Mobiljet e ambienteve të jashtme: Për shkak se çeliku inox 316 i reziston korrozionit dhe është afatgjatë, ai përdoret në prodhimin e orendive të ambienteve të jashtme.
 5. Kuzhinat komerciale: Për shkak të cilësive të tij higjienike dhe rezistencës ndaj korrozionit, çeliku inox 316 përdoret në kuzhinat komerciale.
 6. Prodhimi dhe përpunimi i ushqimit: Industria ushqimore përdor çelik inox 316 për aplikime si prodhimi dhe përpunimi i ushqimit, veçanërisht në mjedise të kripura.
 7. Rezervuarët e magazinimit: Për shkak të forcës dhe rezistencës ndaj korrozionit, çelik inox 316 përdoret në ndërtimin e rezervuarëve të magazinimit.
 8. Çeliku me kënd inox 316 përdoret në aplikime arkitekturore ku tërheqja estetike dhe rezistenca ndaj korrozionit janë konsiderata thelbësore.
 9. Përpunimi kimik: Për shkak të forcës së lartë termike dhe rezistencës ndaj korrozionit, çeliku inox 316 mund të përdoret në aplikimet e përpunimit kimik.
 10. Pajisje farmaceutike: Për shkak se çeliku inox 316 i reziston korrozionit dhe ka cilësi higjienike, përdoret në prodhimin e pajisjeve farmaceutike.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.