Fletë prej çeliku inox 310S
  1. Fillimi » produktet » Fletë prej çeliku inox » Fletë prej çeliku inox 300 Seria » Fletë prej çeliku inox 310S
Fletë prej çeliku inox 310S

Fletë prej çeliku inox 310S

Çelik inox 310S është një çelik inox me aliazh të lartë që i përket sistemit 25Cr20Ni. Ka rezistencë të mirë ndaj oksidimit në temperaturë të lartë dhe është i përshtatshëm për krijimin e të gjitha llojeve të komponentëve të furrës. Ka një temperaturë kufizuese prej 1200 °C dhe një temperaturë të vazhdueshme përdorimi prej 1150 °C.

Artikull
Fletë prej çeliku inox 310S
Trashësia
0.01mm ~ 3mm
Gjerësi
100mm ~ 2000mm
Gjatësi
1000mm ~ 6000mm
Shërbimet

Specifikimi dhe Karakteristikat e produktit

Rezistenca ndaj temperaturës së lartë: Fleta prej çeliku inox 310S ruan rezistencë të mirë ndaj nxehtësisë në situata me temperaturë të lartë, me temperatura që arrijnë 1100°C.

Ka rezistencë të mirë ndaj korrozionit dhe mund t'i rezistojë tymrave oksidues dhe oksidimit në temperatura të larta.

Vetitë antioksiduese: mund të luftojë acidin sulfurik në gazrat e gripit, duke zgjatur jetën e tij të shërbimit.

Fleta prej çeliku inox 310S ka cilësi të shkëlqyera mekanike, duke përfshirë forcën e lartë në tërheqje dhe zgjatjen.

Artikull Fletë prej çeliku inox 310S
Trashësia 0.01mm ~ 3mm
Gjerësi 100mm ~ 2000mm
Gjatësi 1000mm ~ 6000mm

Standardet e ekzekutimit të fletëve prej çeliku inox 310S mund të zgjidhen sipas standardeve të vendeve dhe rajoneve të ndryshme. Më poshtë janë standardet më të përhapura të ekzekutimit:

Standardi Kombëtar i Republikës Popullore të Kinës (GB): për shembull, GB/T 24511-2017, “Pllaka, shirita dhe fletë çeliku dhe aliazhi inox.”.

ASTM A240/A240M-20 është "Çeliku inox rezistent ndaj nxehtësisë, rezistent ndaj korrozionit dhe çelik inox që punon në të ftohtë", për shembull.

EN 10088-2, "Çeliku inox: Pjesa 2: Kushtet teknike të shpërndarjes për çelikun", është një shembull i një standardi evropian (EN).

ISO 9445-2 "Cilësia e sipërfaqes së fletëve, shiritave dhe fletëve të çelikut të pandryshkshëm të mbështjellë në të ftohtë" është një shembull i një standardi ndërkombëtar. Përveç kësaj, standarde shtesë kombëtare ose rajonale, të tilla si standardi japonez JIS, standardi britanik BS, e kështu me radhë, mund të aplikohen në fletë metalike prej çeliku inox 310S. Standardi ekzekutiv specifik i përdorur përcaktohet nga vendi ku përdoret produkti, kërkesat e tregut dhe nevojat e klientit. Kur blini fletë metalike prej çeliku inox 310S, rekomandohet që standardi i ekzekutimit të sqarohet me furnizuesin për të garantuar që cilësia dhe performanca e produktit përmbush kërkesat.

Cili është ndryshimi midis një 310 dhe një 310S?

Krom-nikel austenitik tub çeliku inox 310S përmban një përqindje të lartë të nikelit (Ni) dhe kromit (Cr). Ka rezistencë të mirë ndaj temperaturave të larta, si dhe rezistencë ndaj oksidimit dhe korrozionit. Së fundi, për shkak të rritjes së performancës së tij ndaj temperaturës së lartë dhe rezistencës ndaj korrozionit, çeliku inox 310S përdoret zakonisht në tubacionet e furrave me temperaturë të lartë, makineritë e trajtimit të nxehtësisë, dhomat e furrave dhe aplikacione të tjera industriale.

Cili është ndryshimi midis 310S dhe 316SS?

1. Të dy 310S dhe 316 kanë një përmbajtje karboni prej afërsisht 0.08% dhe përmbajnë nikel, krom, një gjurmë squfuri, fosfor, silic dhe përbërës të tjerë në përmasa të ndryshme. Për shkak se përmban më shumë krom, i pari është më rezistent ndaj oksidimit në temperaturë të lartë, korrozionit dhe vullkanizimit.

2.310S është i përshtatshëm për mjedise me acide të forta, alkale dhe mjete të tjera gërryese, ndërsa 316 ka rezistencë të shkëlqyer korrozioni në mjedise gërryese për shkak të pranisë së molibdenit, veçanërisht rezistencës ndaj joneve të klorurit, dhe është i përshtatshëm për media që përmbajnë klor si uji i detit. .

3. E para përdoret shpesh në situata me temperaturë të lartë dhe është ideale për saldim në temperaturë të lartë, ndërsa e dyta është e prirur ndaj korrozionit ndërgranular në mjedise me temperaturë të lartë dhe është e pranueshme për rrethana standarde saldimi.

Aplikimet e petë çeliku inox 310S

Pajisjet e trajtimit të nxehtësisë: Për shkak të rezistencës së shkëlqyer ndaj temperaturës së fletës së çelikut inox 310S, ajo përdoret shpesh për të prodhuar barriera dhe fletë izolimi termik për pajisje me temperaturë të lartë si furrat e trajtimit të nxehtësisë, furrat e shkrirjes dhe furrat e pjekjes.

Pajisjet kimike: për shkak të rezistencës së lartë ndaj korrozionit, përdoret shpesh për të prodhuar pajisje kimike si pastruesit e gazit të gripit dhe pajisjet petrokimike.

Pajisjet e gjenerimit të energjisë: Për shkak të rezistencës së tij ndaj temperaturës së lartë, përdoret shpesh për prodhimin e pajisjeve të prodhimit të energjisë si turbinat me gaz, kaldaja, gypat e shkarkimit të bojlerit, etj.

Objektet e mbrojtjes së mjedisit: Për shkak se shëndeti mjedisor me fletë çeliku inox 310S nuk lëshon ndotës dhe mund t'i rezistojë korrozionit dhe oksidimit në temperatura të larta, ai përdoret shpesh në prodhimin e objekteve të mbrojtjes së mjedisit si pajisjet e trajtimit të ujërave të zeza, pajisjet e trajtimit të gazit të mbeturinave dhe inceneratorët e mbetjeve. .

Në përgjithësi, fletë metalike prej çeliku inox 310S përdoret gjerësisht në trajtimin e nxehtësisë, industrinë kimike, prodhimin e energjisë, mbrojtjen e mjedisit dhe fusha të tjera të prodhimit të pajisjeve për shkak të rezistencës së shkëlqyer të nxehtësisë dhe rezistencës ndaj korrozionit në mjedise me temperaturë të lartë dhe media korrozive.

Konkurrenca dhe kërkesa e tregut të produkteve

  1. Konkurrenca në treg: Konkurrenca e markës: Ka marka të ndryshme të njohura në treg që prodhojnë fletë çeliku inox 310S dhe këto kompani konkurrojnë për pjesën e tregut për sa i përket cilësisë, teknologjisë dhe shërbimit.
  2. Konkurrenca teknologjike: prodhues të ndryshëm mund të përdorin procedura dhe pajisje të ndryshme prodhimi, të gjitha me synimin për të përmirësuar cilësinë dhe performancën e fletës së çelikut inox 310S dhe për të kërkuar të diferencojnë mallrat e tyre për një avantazh konkurrues.
  3. Konkurrenca e çmimeve: Ndërsa rivaliteti në treg është rritur, çmimi ka qenë një faktor thelbësor në vendimet e blerjeve të konsumatorëve. Për të tërhequr klientët, prodhuesit mund të konkurrojnë në treg duke ulur çmimin e artikujve të tyre.
  4. Kërkesa e tregut: Fleta prej çeliku inox përdoret në një sërë industrish, duke përfshirë ato mekanike, elektronike, mjekësore, përpunimin e ushqimit dhe të tjera. Cilësia është shumë e kërkuar, veçanërisht në industrinë ushqimore, farmaceutike dhe elektrike. Së dyti, ndërsa rritet nevoja e njerëzve për jetë dhe dekor cilësor, rritet edhe kërkesa për zbukurime arkitekturore. Në të kundërt, me shfaqjen e teknologjive dhe aplikimeve të reja, tregu i fletëve të çelikut të pandryshkshëm është dëshmitar i perspektivave të reja të kërkesës. Përdorimi i makinave elektrike, për shembull, ka rritur kërkesën për petë të lehta prej çeliku inox rezistente ndaj korrozionit. Për më tepër, rritja e industrisë së energjisë së rinovueshme krijon perspektiva të reja tregu për të.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.