310 Tub pa tegel prej çeliku inox
 1. Fillimi » produktet » 310 Tub pa tegel prej çeliku inox
310 Tub pa tegel prej çeliku inox

310 Tub pa tegel prej çeliku inox

Lidhja austenitike e çelikut inox 310/310S, e cila ka një përmbajtje shumë të lartë nikeli dhe kromi dhe është rezistente ndaj temperaturës, përdoret shpesh në temperatura të ulëta. Është jashtëzakonisht i fortë dhe i saldueshëm. Dukshmëria e shkëlqyer e produktit e bën atë të përshtatshëm për një sërë aplikimesh. Tubi inox i klasës 310 funksionon mirë në temperatura të larta me pak korrozion në krahasim me klasat e tjera të materialeve.

standardet amerikane
ASTM A312 / A312M
Standardet Kombëtare të Kinës
GB / T 14976
Standardet e tregut evropian
EN-10216 5
Shërbimet

310 Vetitë e çelikut inox

Një rrip i gjatë çeliku me seksione të zbrazëta dhe pa qepje në pjesën e jashtme quhet një tub pa qepje çeliku inox.

Rezistencë e shkëlqyeshme ndaj korrozionit: përbërësit e molibdenit dhe nikelit që gjenden në gypat pa qepje prej çeliku inox 310 janë rezistent ndaj mjeteve të zakonshme korrozive si acidi sulfurik, acidi klorhidrik, kloruri, etj. Ata gjithashtu mund të ruajnë stabilitetin si në situata acidike ashtu edhe në ato alkaline.

Fortësi e shkëlqyeshme në temperaturë të lartë: Ajo funksionon mirë në temperatura të ulëta dhe ka forcë, plasticitet, qëndrueshmëri dhe formueshmëri të mirë në të ftohtë.

Mekanika e mirë: Në gjendje të përballojë presionin e lartë dhe ngarkesat e goditjes; forcë e mirë, fortësi, duktilitet dhe qëndrueshmëri.

aplikime të shumta: Përdoret gjerësisht në prodhimin petrokimik, makineritë e trajtimit të nxehtësisë, dhomat e furrave, tubacionet e furrave me temperaturë të lartë dhe industri të tjera.

Specifikimet e produktit

Artikull Gyp pa tegel 310 çelik inox
Diametri i jashtëm (OD)

 

6 mm - 610 mm
Trashësia e murit (WT) 0.5 mm - 50 mm
Gama e gjatësisë (LR) Gjatësi fikse (p.sh. 6m, 12m) ose gjatësi me porosi sipas nevojës

Arsyeja për blerjen e 310 tubave prej çeliku të pandryshkshëm

Lloji i parë është tubi pa tegel 310 inox, i cili ka rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit dhe mund t'i rezistojë korrozionit nga një shumëllojshmëri acidesh të fuqishme dhe alkale të forta. Si rezultat, ai mund të përdoret për një kohë shumë të gjatë në sektorë si industria kimike. Përbërësit e papërpunuar janë gjithashtu jo toksikë dhe të sigurt për t'u përdorur në fusha të ndryshme. Tubat prej çeliku pa tegel nuk kanë një ndërfaqe, prandaj janë më të vegjël se tubat prej çeliku të salduar dhe më të besueshëm dhe më të qëndrueshëm, sepse nuk kanë një ndërfaqe që është e dobët dhe e ndjeshme ndaj rrjedhjeve ose dëmtimeve. Së treti, tubat prej çeliku pa tegel mund të prodhohen me dimensione më të sakta dhe sipërfaqe më të lëmuara falë përdorimit të teknikave të sofistikuara të prodhimit. Për shkak të këtyre cilësive, tubat prej çeliku pa tegel përdoren shpesh në aplikime që kanë dimensione dhe kërkesa të rrepta sipërfaqësore, të tilla si inxhinieria mekanike. E fundit, por jo më pak e rëndësishme, ka një efikasitet të madh ekonomik, sepse çmimi i tregut është i arsyeshëm dhe kostoja e lëndëve të para është e përshtatshme.

Cili është më i mirë çelik inox 310 apo 310s?

310S tub çeliku inox është një tub austenit çelik inox krom-nikel me një përqindje të lartë të nikelit (Ni) dhe kromit (Cr). Ka rezistencë të mirë ndaj temperaturës së lartë, rezistencë të mirë ndaj oksidimit dhe rezistencë ndaj korrozionit. Së fundi, çelik inox 310S përdoret shpesh në gypat e furrave me temperaturë të lartë, makineritë e trajtimit të nxehtësisë, dhomat e furrave dhe aplikime të tjera industriale për shkak të performancës së përmirësuar në temperaturë të lartë dhe rezistencës ndaj korrozionit.

Procesi i prodhimit

 1. Hapi i parë në prodhimin e tubave pa qepje prej çeliku inox 310 është zgjedhja e materialeve me cilësi të lartë.
 2. Një furrë përdoret për shkrirjen e lëndëve të para të zgjedhura. Përbërja rregullohet në metalin e shkrirë për ta arritur atë. Kur metali është gati për t'u formuar në bileta ose shufra, ai derdhet në kallëpe.
 3. Për t'i bërë biletat ose shufrat të përshtatshme për përpunim të mëtejshëm, ato nxehen në një temperaturë të caktuar. Ky proces, i njohur si ngrohja me billet, siguron që materiali të përgatitet për procesin e ardhshëm.
 4. Për të formuar një qendër të zbrazët, përdoret një instrument i mprehtë për të shpuar biletën e nxehtë. Ky proces i jep tubit formën e tij bazë. Më pas bileta shpohet, diametri i saj zvogëlohet dhe lartësia e saj rritet.
 5. Tubi kalon nëpër procedura të trajtimit termik si pjekja ose normalizimi pas rrotullimit.
 6. Procedura të ndryshme përfundimi kryhen në tub pasi të përfundojë trajtimi termik. Për të marrë formën e kërkuar dhe dimensionet përfundimtare, këto mund të përfshijnë teknika duke përfshirë drejtimin, prerjen, madhësinë dhe pjerrësinë.
 7. Për t'u siguruar që tubi përputhet me kërkesat dhe rregulloret, inspektimet e cilësisë kryhen në çdo fazë të procesit të prodhimit.
 8. Pas kalimit të të gjitha inspektimeve të cilësisë, tubit i jepet një ekzaminim i fundit. Tubi është i paketuar për të garantuar sigurinë e tij gjatë dërgesës, pasi është kontrolluar për t'u siguruar që përputhet me standardet e nevojshme.

Çfarë e përcakton cilësinë e tubave prej çeliku inox 310?

Cilësia e tubave çelik inox 310 ndikohet nga disa gjëra.

1. Përbërja kimike: Përbërja kimike e klasës së çelikut inox, duke përfshirë praninë e përbërësve specifikë, përcakton cilësinë e përgjithshme të klasës. Për 310 tuba çeliku të pandryshkshëm, ai përbëhet nga hekur, nikel (afërsisht 19-22%) dhe krom (rreth 25-28%). Këto pjesë janë ato që i japin atij rezistencë të fortë ndaj nxehtësisë dhe rezistencë ndaj korrozionit.

2. Procedura e prodhimit është një element thelbësor në përcaktimin e cilësisë dhe besueshmërisë së përgjithshme të tubit. Procedura e prodhimit duhet të ndjekë standardet e industrisë për të siguruar që tubat të kenë madhësinë e duhur, të qëndrueshme dhe të shëndoshë strukturore.

3. Forca dhe qëndrueshmëria: Forca dhe qëndrueshmëria e tubit të çelikut 310 luajnë një rol të rëndësishëm në përcaktimin e cilësisë së tij. Duhet të ketë një rezistencë të lartë tërheqëse dhe rendimenti për t'i bërë ballë presionit dhe temperaturave të larta pa u thyer ose deformuar.

4. Trajtim sipërfaqësor: Tubat prej çeliku inox duhet të kenë një sipërfaqe uniforme të lëmuar. Ai duhet të jetë pa papërsosmëri si çarje, gropa ose vrazhdësi që mund të dëmtojnë funksionalitetin ose tërheqjen estetike të tubit.

5. Certifikimi dhe kërkesat: Tubat inox duhet të ndjekin të gjitha kërkesat përkatëse industriale, të tilla si ASTM A312 ose ASME SA312. Certifikimi nga organizata të njohura si Shoqata Amerikane e Inxhinierëve Mekanikë (ASME) ose Organizata Ndërkombëtare për Standardizim (ISO) mund të rrisë më tej besueshmërinë e cilësisë së tubave.

Tregu dhe kushtet e konkurrencës

Firma të shumta prodhuese vendase kanë fituar vazhdimisht pjesën e tyre të tregut si brenda dhe jashtë vendit pasi kërkesa për çelik është rritur. Përveç kësaj, ata kanë udhëtuar jashtë vendit për të krijuar aleanca strategjike me firma të ndryshme me reputacion global. Mallrat e tyre dërgohen në një numër vendesh dhe zonash, duke përfshirë SHBA, Korenë e Jugut, Australi, Afrikën e Jugut dhe Azinë Juglindore.

Për momentin, çeliku inox po bëhet gjithnjë e më i njohur si material. Prodhuesit e tubave prej çeliku të pandryshkshëm po përparojnë si brenda dhe jashtë vendit, duke kontribuar në zgjerimin e ekonomive rajonale dhe globale.

Për çfarë përdoret çeliku plani 310?

 1. Industria elektrike: Për shkak të qëndrueshmërisë së tij ndaj temperaturës së lartë, tubi pa çelik inox 310 mund të përdoret në kaldaja me presion të lartë dhe shkëmbyesit e nxehtësisë, si dhe në shkripëzimin.
 2. Industria kimike: Për shkak të rezistencës së tij të shkëlqyer ndaj korrozionit, përdoret shpesh në furrat e ngrohjes, kullat e distilimit me temperaturë të lartë dhe pajisje të tjera. Mund t'i rezistojë acideve të forta, alkaleve të forta, tretësirave të kripës etj.
 3. Përpunimi farmaceutik dhe ushqimor: industritë kanë një gamë të gjerë aplikimesh, duke përfshirë rezervuarët e magazinimit, pajisjet farmaceutike, ushqimin dhe produktet e qumështit, etj. Kjo për shkak se këto industri kanë veti të forta pastërtie dhe rezistencë ndaj korrozionit.
 4. Industria e pulpës dhe letrës: Ky tub përdoret më së shumti në pajisjet e gatimit me temperaturë të lartë, si kullat e gatimit, pirgjet e lëngjeve, cilindrat tharëse, etj., për shkak të rezistencës së tij të përsosur ndaj temperaturës së lartë, e cila i përshtatet dhe funksionon ato makineri.

Gnee Steel Group është një biznes zinxhir furnizimi që kombinon projektimin dhe prodhimin e paneleve, tubave dhe profileve me peizazhin e jashtëm dhe shitjen e mallrave të vogla në nivel ndërkombëtar. Që nga themelimi i saj në 2008, ne kemi qenë të përkushtuar për të realizuar misionin e kompanisë për t'u bërë grupi më konkurrues i zinxhirit të furnizimit në botë duke ofruar shërbime të jashtëzakonshme, të besueshme dhe të avancuara. Pas shumë vitesh përpjekjesh, Gnee Steel Group është shfaqur si firma ndërkombëtare më e aftë e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

 

 

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.