310 Pllakë e veshur me çelik inox
  1. Fillimi » produktet » 310 Pllakë e veshur inox
310 Pllakë e veshur me çelik inox

310 Pllakë e veshur me çelik inox

Pllaka e veshur me çelik inox 310 është një kombinim perfekt i çelikut të karbonit dhe çelikut inox. Ai jo vetëm që ruan rezistencën ndaj korrozionit të çelikut inox, por gjithashtu ka veti të mira mekanike dhe performancë të përpunimit të çelikut të karbonit, duke arritur efektin e kostos së ulët dhe performancës së lartë. Përveç kësaj, për shkak të rezistencës së shkëlqyer ndaj nxehtësisë dhe korrozionit të klasës 310, kjo pllakë përdoret gjerësisht në inxhinieri, ndërtim, prodhim, industri të naftës dhe gazit, kimisë, përpunimit të ushqimit, etj. Nëse jeni duke kërkuar për këtë material, mirëpresim të na kontaktoni për diskutim të mëtejshëm.

Lëndë e parë
çeliku i karbonit (materiali bazë) dhe çelik inox (materiali i veshjes)
Metoda e prodhimit
veshje me shpërthim dhe veshje me rrotullim (petëzimi i nxehtë, rrotullim i ftohtë)
Vendi i origjinës
Anyang, Henan, Kinë
paketë
paketë standarde eksporti
Shërbimet

produkt Hyrje

Pllaka e veshur me çelik inox 310, e njohur gjithashtu si pllakë e veshur me çelik inox 310, është një material i përbërë i bërë nga ngjitja pllakë inox (materiali i veshjes) në njërën ose në të dyja anët e një pllake çeliku me karbon ose çeliku me aliazh të ulët (metal bazë). Lidhja do të formojë një shtresë difuzioni midis këtyre dy llojeve të pllakave. Kjo shtresë difuzioni ka një performancë të qëndrueshme mekanike pa mikrostrukturë të dukshme të kokrrizave dhe vetitë e saj të brendshme mekanike tregojnë një ndryshim të shkallëzuar në drejtimin e trashësisë.

Për më tepër, kjo lloj pllake bashkon saldueshmërinë e mirë, duktilitetin dhe përçueshmërinë termike të çelikut të karbonit dhe rezistencën e lartë ndaj korrozionit, rezistencën ndaj gërryerjes dhe rezistencën magnetike të çelikut inox. Kështu, ai karakterizohet nga një kosto e shkëlqyeshme kur aplikohet në shumë aplikacione të ndryshme.

Pllakë e veshur inox 310

Çeliku inox i klasës 310

Çeliku inox i klasës 310 është një nga klasat më të përdorura të çelikut inox rezistent ndaj nxehtësisë. Karakteristikat kryesore të këtij materiali janë kromi dhe mesatarja e tij e lartë nikel përmbajtje, duke e bërë atë të ketë forcë më të lartë dhe forcë më të mirë zvarritëse në temperatura të ngritura.

Përbërja kimike e çelik inox të klasës 310

C Mn Si P S Cr Mo Ni N
≤0.25 ≤2.00 ≤1.50 ≤0.045 ≤0.030 24.0-26.0 - 19.0-22.0 -

Karakteristikat fizike të çelikut të klasës 310

Dendësia, lb/in3 0.290
Moduli i elasticitetit, psi 29.0 106 x
Koeficienti i Zgjerimit Termik, 68-212℉, /℉ 8.8 x 10-6
Përçueshmëria termike, Btu/ft hr℉ 8.0
Nxehtësia specifike, Btu/lb ℉ 0.12
Rezistenca elektrike, Microohm-in 30.7

Karakteristikat mekanike të çelikut të klasës 310

Forca e rendimentit 0.2% kompensim (KSI) 30 min
Rezistenca në tërheqje (KSI) 75min
Zgjatja % 40 min
Fortësia (HV) 225 maks

Specifikimet e pllakave të veshura 310 SS

Materiale të papërpunuara metali bazë: çeliku me aliazh të ulët ose çeliku me karbon (Q235B, Q345R, Q355, Q245R, 20#, 40#…)

Veshje metalike: çelik inox (304, 304L, 310, 310S, 316, 321, 318, 410S, 420, 904L…)

Klasë 310
standard ASTM, AISI, DIN, EN, GB, JIS
Trashësia trashësia e materialit bazë: 0.5 – 50 mm

Trashësia e materialit të veshjes: 0.5mm -20 mm

Gjerësi 100 - 800 mm
Gjatësi 500 - 15000 mm
Formë drejtkëndëshe, katrore, e rrumbullakët ose sipas nevojës
Metoda e prodhimit veshje shpërthyese, rrotullim i nxehtë/ftohtë
Sipërfaqe NR.1, 2B, BA, 4K, 8K, HL, NR.4, të pjekura, turshi, të lëmuara,
Shërbime me vlerë të shtuar prerje plazme, prerje sharre, prerje, prerje me lazer, prerje me ujë, formim, saldim, përpunim, nivelim, rrotullim, përkulje, etj.
paketë paketë standarde për eksport të detajuar ose sipas nevojës

Shënim: Materiali dhe trashësia mund të kombinohen lirisht për të përmbushur nevojat e përdoruesve të ndryshëm.

Si është bërë pllaka?

Pllaka fabrikohet lehtësisht nga procedurat standarde industriale. Sipas kërkesës, zakonisht ndahet në veshje me shpërthim dhe veshje rrotulluese.

1. Veshje shpërthimi

Kështu janë bërë pllakat e veshura 310 SS të lidhura me shpërthim. Kur 310 pllakë inox është mbivendosur në një pllakë çeliku të karbonit, lënda shpërthyese do të vendoset në sipërfaqen e metalit inox. Pasi shpërthen, energjia e gjeneruar nga shpërthimi bën që materiali i veshjes të godasë materialin bazë me një shpejtësi shumë të lartë. Ndërkohë, temperatura e lartë dhe presioni i lartë i shtyn këto dy materiale të shkrihen dhe të saldohen së bashku në ndërfaqen e dy materialeve. Në mënyrë ideale, forca e prerjes për milimetër katror të ndërfaqes mund të arrijë 400 MPa.

Krahasuar me metodën tradicionale të veshjes, ngjitja shpërthyese ka një forcë ngjitjeje dhe rezistencë ndaj korrozionit super të lartë, si dhe performancë të përmirësuar mekanike dhe termike. Ndërkohë, teknologjia e lidhjes me shpërthim mund të prodhojë një pllakë të veshur me një trashësi totale deri në 200 mm. Për më tepër, pllakat e veshura SS të formës së rrumbullakët mund të prodhohen vetëm nga bashkimi me shpërthim.

veshja e shpërthimit

2. Veshje rrotulluese

Përpara procesit të rrotullimit, sipërfaqet e çelikut të pandryshkshëm dhe çelikut të karbonit do të pastrohen siç duhet nga një makinë bluarëse për të hequr ndotësit ose një shtresë oksidi. Kur rrotullohet, shpesh ndahet në rrotullim të nxehtë dhe të ftohtë.

1. Rolling nxehtë

Pllaka e veshur me çelik inox 310 e mbështjellë në nxehtësi bëhet nga hapat e mëposhtëm: kur nënshtresa e çelikut të karbonit dhe pllaka prej çeliku inox janë në një gjendje fizikisht të pastër, të dy pllakat do të rrotullohen në kushte vakum të lartë. Së pari, çeliku i karbonit do të grumbullohet me çelik inox dhe skajet e pllakës do të saldohen me katër vula çeliku të karbonit. Një vrimë do të shpohet në mes të një vulë dhe ajri në ndërfaqen e pllakës do të pompohet përmes vrimës nga një pompë vakum duke arritur një shkallë të duhur vakum (0.5 P - 5 Pa). Pasi u nxeh në një temperaturë prej 1100℃ për 3 orë në një furrë me gropë, pllaka u rrotullua me shumë kalime në një temperaturë prej 800℃ përpara se të ftohej në ajër.

Pllakat e veshjes inox 310 të petëzuara në nxehtësi janë një material i përparuar. Siguron tiparet e çmimit të ulët, forcës së lartë, rezistencës së mirë ndaj korrozionit, rezistencës ndaj oksidimit, rezistencës ndaj konsumit dhe më shumë se 50 vjet jetëgjatësi.

2. Rrotullimi i Ftohtë

Pllaka e veshur me çelik inox 310 e mbështjellë e ftohtë është prodhuar në bazë të pllakës së veshur me mbështjellje inox 310 të mbështjellë të nxehtë. Kur pllaka e veshur me mbështjellje inox 310 me mbështjellje të nxehtë ftohet në temperaturën e dhomës, ajo do të kalojë përmes pjekjes, turshive, rrotullimit të ftohtë, pjekjes së ndërmjetme, turshive (ose pjekjes së ndritshme), nivelimit të tensionit dhe proceseve të tjera të prodhimit. Sipërfaqja e pllakës së veshur me mbështjellje të ftohtë 310 arrin cilësinë sipërfaqësore të së njëjtës seri çeliku inox dhe forca e rendimentit është më e mirë se ajo e së njëjtës klasë të çelikut inox. Me trashësinë më të hollë prej 0.6 mm, është shumë më i përshtatshëm për projektet e fushës civile dhe dekorimit.

veshje rrotulluese

Pse njerëzit mund t'i besojnë?

Pllaka e veshur 310 SS përmban pika të forta prej çeliku të karbonit dhe çelik i pandryshkshëm. Ka përfitime të shumta që mund të shijoni:

1. Rezistencë e mirë korrozioni: materiali inox përmban krom të lartë, i cili formon një shtresë mbrojtëse oksidi në sipërfaqe. Mund të sigurojë rezistencë të fortë ndaj mediave të ndryshme gërryese, duke përfshirë acidet, alkalet, lagështinë, ndryshkun, njollat ​​dhe faktorë të tjerë mjedisorë.

2. Rezistenca ndaj temperaturës së lartë: kjo lloj pllake përmban 25% krom dhe 20% nikel, duke e bërë atë shumë rezistente ndaj korrozionit dhe oksidimit deri në 2000°F. Pra është një zgjedhje ideale për projektet që kërkojnë shërbim në temperatura deri në 1150 gradë Celsius.

3. Performanca e mirë e përpunimit: për shkak të një lidhjeje të fortë metalurgjike të formuar nga çeliku i karbonit dhe çeliku inox, është shumë duktil dhe ka saldim të mirë, duke përfshirë presimin e nxehtë, përkuljen e ftohtë, prerjen, përpunimin, etj.

4. Pesha e lehtë: si një material metalik, ai ka gjithmonë peshë të lehtë, por forcë të lartë. Për më tepër, trashësia e metalit të veshjes përbën vetëm 10–20 % të asaj të pllakës së veshur me çelik inox.

5. Sipërfaqja e sheshtë dhe e lëmuar: posedon një sipërfaqe të lëmuar dhe jo poroze, duke e bërë të lehtë pastrimin dhe ruajtjen e standardeve të higjienës dhe shumë të përshtatshme për industri me kërkesa të rrepta pastërtie.

6. Zgjidhje me kosto efektive: është një material që kursen burime. Krahasuar me pllaka çeliku të pastër inox, pllakat e veshura me çelik inox mund të reduktojnë elementët e aliazhit si Cr dhe Ni me 70-80% dhe të ulin kostot me 30-50% për shkak të kostos së ulët të çelikut të karbonit. Realizon kombinimin perfekt të kostos së ulët dhe performancës së lartë, duke pasur përfitime të mira sociale dhe ekonomike.

lidhje e fortë

Fushat e Aplikuara

Këto pllaka të veshura janë krijuar për të përmirësuar rezistencën ndaj korrozionit/nxehtësisë duke ruajtur kosto të ulët, forcë të lartë dhe peshë të lehtë. Mund të përdoret mbi 1000 gradë Celsius në aplikime të vazhdueshme dhe mbi 1150 gradë Celsius në shërbime me ndërprerje. Duke pasur parasysh këtë, industritë që ajo përfshin përfshijnë:

1. Ndërtimi dhe Infrastruktura

Është një material ndërtimi i përsosur që mund të garantojë një jetëgjatësi më të gjatë për shkak të shkallës së ulët të zgjerimit termik, forcës së lartë dhe rezistencës së lartë ndaj ndryshkut. Mund të përdoret në ura, tunele, komponentë strukturorë, fasadat e ndërtesave, trarët në këmbë, panele, dyer, dritare, ventilatorë, çati, ndërtim anijesh, mur perde të ndërtesave të cilësisë së lartë, platforma në det të hapur, struktura çeliku, etj.

2. Industria e automobilave

Mund të gjendet në automobila, trena, avionë dhe anije për komponentë të ndryshëm. Ato përfshijnë sistemet e shkarkimit, kornizat e automobilave, raftet e bagazheve të automjeteve dhe anijeve, sistemet e desulfurizimit të gazit të gripit, komponentët e trupit, pjesët e motorit, pjesët strukturore, pajisjet e brendshme, etj.

3. Përpunimit të ushqimit

Dihet se çeliku inox 310 është çelik inox i kategorisë ushqimore, prandaj ka natyrë jo reaktive, lehtësi pastrimi dhe rezistencë ndaj korrozionit. Në përgjithësi, përdoret për prodhimin e pajisjeve të ndryshme të përpunimit të ushqimit, të tilla si kontejnerë magazinimi, mallra kuzhine, pajisje shtëpiake etj.

4. Mjekësi dhe Shëndetësi

Për shkak të sterilizimit, biokompatibilitetit, përshkueshmërisë së ulët magnetike dhe rezistencës ndaj korrozionit, pllaka përdoret zakonisht në pajisjet mjekësore, komponentët strukturorë për enët kriogjenike, instrumentet kirurgjikale, dhomat e pastrimit, implantet, etj.

5. Industria Prodhuese

Përdoret për të prodhuar 310 mbështjellje çeliku inox, tuba, profile dhe pajisje. Përveç kësaj, mund të përdoret në prodhimin e pajisjeve të shkrirjes dhe shkrirjes së çelikut, pajisjeve të derdhjes së vazhdueshme, pjekjes së mbulesave dhe kutive, djegësve, varëseve të tubave, impianteve të ndryshme të përpunimit etj.

6. Qymyri dhe Energjia Industri

Ajo është themeluar kryesisht në tubacionet e transportit, rezervuarët e magazinimit, kontejnerët kimikë të rafinerive, termocentralet, pajisjet e ekspozuara ndaj kimikateve të rënda, objektet bërthamore dhe sektorët e energjisë së rinovueshme.

7. Industri

Përdoret për të bërë enë nën presion, faltore, sisteme transportuese, pompa, impiante për trajtimin e ujit, kaldaja me avull, pajisje për tul dhe letër, tenxhere me plumb, djegës, muffles, saggers dhe pajisje të tjera industriale.

8. Përdorime Publike

Mund të përdoret gjithashtu për të fabrikuar elektronikë, raftet e sinjalistikës promovuese, shtylla, kolona reklamimi, pajisje fitnesi, mobilje, barriera platformash, postblloqe, rripa izolimi, nyje zgjerimi, kuti me erë dhe dekorime të tjera të brendshme dhe të jashtme.

Megjithatë, duhet të theksohet se pllaka e veshur me çelik inox ASTM 310 nuk rekomandohet për t'u përdorur në një mjedis të lagësht gërryes. Përmbajtja e tij e shtuar e karbonit për të përmirësuar vetitë e zvarritjes ndikon negativisht në rezistencën e tij ndaj korrozionit të ujit.

veshja e pllakave

Prodhuesi i shquar i pllakave të veshura 310 SS

Me një fjalë, pllaka e veshur me çelik inox 310 kombinon karakteristikat e çelikut të karbonit dhe çelikut të pandryshkshëm, e mirëpritur ngrohtësisht nga përdoruesit për performancën e saj të shkëlqyer dhe çmimin e favorshëm, duke pasur perspektiva të gjera tregu. Ne, Gnee Steel, ofrojnë pllaka të veshura me çelik inox në klasat 310, 316 dhe 347 me cilësi të shkëlqyeshme ngjitjeje dhe performancë të besueshme. Dhe ato janë gjithashtu në madhësi dhe përfundime të ndryshme me çmimin më të mirë për t'ju ndihmuar të provoni një nga pllakat e veshjes 310 SS më të mira të aksioneve në Kinë.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.