Tub i salduar prej çeliku inox 309S
  1. Fillimi » produktet » Tub i salduar me çelik inox 309S
Tub i salduar prej çeliku inox 309S

Tub i salduar prej çeliku inox 309S

Çfarë është çelik inox 309S? Tubi i salduar prej çeliku inox 309S është një tub i salduar i bërë nga materiali çelik inox 309S, i cili është çelik inox me lidhje të lartë me përbërës të lartë krom (Cr) dhe nikel (Ni), me rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit në temperaturë të lartë dhe rezistencë ndaj oksidimit.

Artikull
Tub i salduar prej çeliku inox 309S
standard
ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët
material
C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Trashësi muri
0.5 ~ 12 mm
Gjatësia e gjatësisë
6m
Shërbimet

Ku është ndryshimi midis 309 dhe 309s?

1. Përmbajtja e karbonit: çelik inox 309 ka një përmbajtje më të madhe karboni prej afërsisht 0.20%, ndërsa 309S është një version me karbon të ulët të 309 me një përqendrim karboni prej afërsisht 0.08%. Si rezultat, çeliku inox 309S është më rezistent ndaj korrozionit ndërgranular gjatë procesit të saldimit, duke e bërë atë më të përshtatshëm për cilësimet e saldimit në temperaturë të lartë.

2. Rezistenca ndaj temperaturës së lartë: Për shkak se çeliku inox 309S përmban më pak karbon, ai ka stabilitet më të madh ndaj temperaturës së lartë dhe rezistencë ndaj oksidimit se 309. Si rezultat, 309S përdoret shpesh në aplikime në temperaturë të lartë si prodhimi i pajisjeve me temperaturë të lartë dhe të lartë -saldimi në temperaturë.

3. Rezistenca ndaj korrozionit: 309 dhe 309S kanë rezistencë të barabartë korrozioni me mediat e zakonshme korrozive, ndërsa 309S ofron rezistencë më të madhe ndaj korrozionit ndërgranular të shkaktuar gjatë saldimit për shkak të vetive të tij të ulëta të karbonit.

Si rezultat, ka një ndryshim në performancën e temperaturës së lartë dhe karakteristikat e saldimit midis 309 dhe 309S. Nëse kërkohet saldimi në një mjedis me temperaturë të lartë, çeliku inox 309S mund të jetë një alternativë e preferueshme për shkak të stabilitetit të përmirësuar të temperaturës së lartë dhe rezistencës ndaj oksidimit, si dhe rezistencës ndaj korrozionit ndërgranular pas saldimit. Nga ana tjetër, çeliku inox 309 është më i përshtatshëm për aplikime tipike të mediave korrozive.

Specifikimi i produktit, Karakteristikat dhe Aplikimet

Artikull Tub i salduar prej çeliku inox 309S
standard ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët
material C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Tipi të mbështjellë të nxehtë dhe të mbështjellë të ftohtë
Masat Trashësi muri 0.5 ~ 12 mm
Gjatësia e gjatësisë 6m

Saldueshmëria: Për shkak se tubi i salduar prej çeliku inox 309S është i saldueshëm, është një zgjedhje e zakonshme për aplikimet e tubave të salduar.

Rezistenca e ngrohjes: Ka rezistencë të mirë ndaj nxehtësisë, duke e bërë atë të përshtatshëm për aplikime në temperaturë të lartë si furrat, djegësit, tubacionet dhe aplikacione të tjera.

Rezistenca ndaj korrozionit: Ka rezistencë të mirë ndaj korrozionit si në mjediset oksiduese ashtu edhe në ato reduktuese, duke e bërë atë një zgjedhje popullore për përpunimin kimik dhe mjedise të tjera gërryese si shkëmbyesit e nxehtësisë, furrat dhe pajisjet petrokimike, reaktorët kimikë, kolonat e distilimit, rezervuarët e magazinimit etj.

Pjekja: Pas punës së ftohtë, 309S pjeket shpesh për të përmirësuar performancën e përpunimit dhe për të zvogëluar shkallën e forcimit të punës.

Biokompatibiliteti: Për shkak se saldimi inox 309S nuk është irritues për indet njerëzore dhe ka biokompatibilitet të shkëlqyeshëm, ai përdoret gjerësisht në prodhimin e pajisjeve dhe instrumenteve mjekësore si instrumentet kirurgjikale, instrumentet e akupunkturës dhe instrumente të tjera të kujdesit mjekësor, rutine dhe pajisje të tjera fitnesi.

Rezistencë e mirë ndaj konsumit: Për shkak të rezistencës së lartë ndaj konsumit dhe aftësisë për t'i rezistuar dëmtimeve sipërfaqësore të shkaktuara nga konsumimi dhe korrozioni, përdoret gjerësisht në përpunimin e ushqimit dhe pajisjet mjekësore si enët e darkës, tifozët, përbërësit e furrës etj.

Aplikacion: Tubi i salduar prej çeliku inox 309S përdoret gjerësisht në një gamë të gjerë industrish, duke përfshirë përpunimin kimik, rafinimin e naftës, prodhimin e energjisë, hapësirën ajrore, etj.

Konkurrenca e tregut dhe perspektiva 

Ndërtimi i infrastrukturës po bëhet gjithnjë e më i nevojshëm për shkak të ardhjes së urbanizimit global, i cili po rrit vazhdimisht kërkesën për tubin e salduar prej çeliku inox si një material i rëndësishëm tubash. Nga ana tjetër, zhvillimi i qëndrueshëm është një prirje e përgjithshme dhe ruajtja e mjedisit është një çështje urgjente në shkallë botërore. Si rezultat, një numër në rritje zonash po priren drejt zgjedhjes së materialeve që ndjekin këto kërkesa. Për shkak të rezistencës së lartë ndaj korrozionit dhe higjienës, të cilat janë në përputhje me parimin e mbrojtjes së mjedisit, kërkesa për tuba të salduar prej çeliku inox do të rritet.

Nevoja për materiale rezistente ndaj korrozionit në temperaturë të lartë po rritet ndërsa ekonomia globale rritet dhe industrializimi përshpejtohet. Tubi i salduar prej çeliku inox 309S, si një çelik inox me cilësi të lartë rezistente ndaj nxehtësisë, ka rezistencë të fortë ndaj korrozionit dhe rezistencë ndaj temperaturës së lartë, mund të zëvendësojë disa materiale tradicionale, të plotësojë nevojat e kushteve të vështira të punës dhe ka një shumëllojshmëri të gjerë të perspektivave të aplikimit. Në të ardhmen, ai do të fokusohet më shumë në inovacionin teknologjik dhe përmirësimin e performancës së materialit për sa i përket rezistencës ndaj korrozionit, rezistencës ndaj temperaturës së lartë dhe forcës.

Për më tepër, industritë petrokimike, kimike dhe energjetike të gjitha mbështeten shumë në tubat e salduar prej çeliku inox. Prandaj, potenciali i tyre është i madh. Si përfundim, pjesëmarrësit e tregut në industrinë e tubave pa qepje prej çeliku inox me konkurrencë të ashpër duhet të jenë të vetëdijshëm për këtë dhe të punojnë për t'u diferencuar nga konkurrentët.

Procesi i prodhimit të tubit të salduar prej çeliku inox 309S

1. Zgjidhni lëndët e para.

2. Lëndët e para qethen, sharrohen ose priten me lazer në madhësinë e duhur.

3. Duke përdorur procedura të ndryshme si rrotullimi, lakimi ose saldimi, formoni prerjen në formë tubulare.

4. Saldoni seksionet e derdhura së bashku duke përdorur një nga procedurat e ndryshme të saldimit për të siguruar integritetin strukturor të produktit përfundimtar.

5. Trajtoni me nxehtësi tubin e salduar për të përmirësuar forcën dhe jetëgjatësinë e materialit dhe për të minimizuar tensionin e mbetur në lidhjen e salduar.

6. Produkti i përfunduar testohet dhe ekzaminohet gjerësisht për t'u siguruar që plotëson parametrat e nevojshëm, të tilla si saktësia dimensionale, forca, rezistenca ndaj korrozionit dhe konformiteti i përgjithshëm i industrisë.

Gnee Steel Group është një firmë e zinxhirit të furnizimit që kombinon dizajnimin dhe përpunimin e paneleve, tubacionet dhe profilet, peizazhin e jashtëm dhe shitjet e produkteve të vogla jashtë shtetit. Ajo u themelua në vitin 2008 për të qenë grupi më konkurrues i zinxhirit të furnizimit në botë; që atëherë, ne kemi qenë të përkushtuar për të arritur këtë qëllim me shërbime të shkëlqyera, të qëndrueshme dhe kreative. Gnee Steel Group është bërë firma më profesionale e zinxhirit të furnizimit të çelikut në mbarë botën në Central Plains pas shumë vitesh punë të palodhur.

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.