Fletë prej çeliku inox 309S
  1. Fillimi » produktet » Fletë prej çeliku inox » Fletë prej çeliku inox 300 Seria » Fletë prej çeliku inox 309S
Fletë prej çeliku inox 309S

Fletë prej çeliku inox 309S

Çelik inox austenitik me krom dhe nikel, i njohur si 309S, përdoret shpesh në aplikime në temperatura të larta. Ka rezistencë të mirë ndaj korrozionit për shkak të përmbajtjes së lartë të kromit dhe nikelit, dhe përqendrimi i ulët i karbonit ndihmon në parandalimin e reshjeve të karabit gjatë saldimit. Për shkak të kësaj, 309S është një opsion i shkëlqyeshëm për aplikime të shumta në furra dhe bojler.

Artikull
Fletë prej çeliku inox 310S
Trashësia
0.01mm ~ 3mm
Gjerësi
100mm ~ 1500mm
Gjatësi
1000mm ~ 6000mm
Shërbimet

Specifikimi dhe Karakteristikat e produktit

1. Rezistencë ndaj temperaturës së lartë: Fleta prej çeliku inox 309S mund të durojë temperatura deri në 1050°C duke ruajtur karakteristika të mira mekanike dhe rezistencë ndaj nxehtësisë.

2. Rezistencë e mirë ndaj korrozionit: Mund t'i rezistojë kushteve acidike, alkaline dhe oksiduese dhe ka rezistencë të mirë korrozioni ndaj mediave oksiduese dhe reduktuese.

3. Karakteristikat antioksiduese: Fleta prej çeliku inox 309S mund t'i rezistojë oksidimit dhe korrozionit në temperatura të larta, duke zgjatur jetën e saj të dobishme.

4. Magnetizmi i ulët: Magnetizmi i çelikut inox jomagnetik është zakonisht i ulët. Kjo e bën atë më të përshtatshëm për aplikime të ndryshme, të tilla si prodhimi i pajisjeve elektronike dhe instrumenteve precize.

5. Performancë e mirë saldimi: është i aftë për procese të ndryshme saldimi si saldimi TIG, saldimi MIG, etj., dhe është i lehtë për t'u formuar, pasi mund të pritet, stampohet, përkulet, e kështu me radhë për të arritur formën e duhur. dhe madhësia për t'iu përshtatur nevojave të blerjeve të ndryshme.

6. Cilësi e lartë e sipërfaqes: Itka një përfundim të lartë të sipërfaqes dhe është rezistent ndaj ndotjes, duke e bërë atë ideal për aplikime që kërkojnë pastërti dhe pastërti të lartë.

Artikull Fletë prej çeliku inox 310S
Trashësia 0.01mm ~ 3mm
Gjerësi 100mm ~ 1500mm
Gjatësi 1000mm ~ 6000mm

Më poshtë janë standardet e zakonshme të zbatimit:

Standardi ASTM: Standardi ASTM A240/A240M, i cili mbulon specifikimet e përgjithshme, përbërjen kimike, cilësitë mekanike, vetitë fizike, etj., zakonisht ndiqet kur fletë metalike prej çeliku inox 309S prodhohet në Shtetet e Bashkuara.

Standardi JIS: Përputhet me standardin JIS G4304 në Japoni, i cili përmban klauzola në lidhje me përbërjen kimike, cilësitë mekanike dhe vetitë e tjera fizike, ndër të tjera.

Ai përputhet me standardin GB/T 24511 në Kinë, i cili përshkruan specifikimet teknike dhe procedurat e provës për fletët dhe shiritat prej çeliku inox.

Duhet të theksohet se standarde të ndryshme ekzekutive mund të jenë të përshtatshme për aplikacione dhe industri të veçanta. Kur zgjidhni dhe përdorni fletë metalike prej çeliku inox 309S, duhet t'i kushtohet vëmendje kërkesave dhe përdorimit unik, në lidhje me standardet përkatëse.

Për çfarë përdoret fletë metalike prej çeliku inox 309?

Për shkak të rezistencës së shkëlqyer ndaj temperaturës, rezistencës ndaj korrozionit dhe rezistencës ndaj oksidimit, fletë metalike prej çeliku inox 309S përdoret shpesh për të prodhuar pajisje petrokimike, duke përfshirë njësitë e rafinimit të naftës, reaktorët kimikë dhe pajisjet e transferimit të nxehtësisë.

Furrat e trajtimit termik, tubat e vatrës së furrave dhe furrat me djegie janë vetëm disa shembuj të furrave dhe vatrave me temperaturë të lartë që bëhen shpesh për shkak të rezistencës së tyre ndaj temperaturës së lartë.

Komponentët e rezistencës me temperaturë të lartë: Këta komponentë, të cilët përfshijnë telin e rezistencës për furrat elektrike dhe ngrohësit, kanë një koeficient modest të temperaturës së rezistencës.

Kaldaja dhe shkëmbyesi i nxehtësisë: Për të siguruar temperatura të larta dhe rezistencë ndaj korrozionit, tubacionet e bojlerit dhe shkëmbyesit të nxehtësisë, pllakat e shkëmbyesit të nxehtësisë dhe elementë të tjerë shpesh bëhen me këtë material.

Në përgjithësi, fletë metalike prej çeliku inox 309S përdoret gjerësisht në industrinë petrokimike, pajisjet me temperaturë të lartë, pjesët e rezistencës dhe fusha të tjera të prodhimit dhe aplikimit për shkak të rezistencës së saj të shkëlqyer ndaj nxehtësisë dhe rezistencës ndaj korrozionit në media korrozive në një gamë të gjerë aplikimesh.

 

Cili është ndryshimi midis 309 dhe 309S?

Çeliku i pandryshkshëm është bërë nga krom-nikel austenitik 309S. Është një çelik derivat 309 me një përmbajtje karboni më të ulët se ai çeliku. Kur krahasohet me çelik inox 304, çeliku inox 309S ka forcë më të fortë ndaj temperaturës së lartë, rezistencë ndaj oksidimit dhe rezistencë ndaj karburizimit. Mund të përballojë edhe ngrohjen e përsëritur nën 980°C. Niveli i kromit është i lartë ndërsa përqendrimi i nikelit është i ulët. Është një çelik inox austenitik me përmbajtje të lartë nikeli, i cili përdoret për të prodhuar çelik që është më rezistent ndaj nxehtësisë. Pa ndërprerje 309 tub çeliku inox nuk ka përmbajtje squfuri S, në ndryshim nga 309S. Ka një rezistencë më të fortë oksidimi se aliazhi 310, pavarësisht se ka më shumë rezistencë ndaj korrozionit. Si rezultat, prodhuesit e çelikut prodhojnë më shumë çelik inox 309S.

Për çfarë përdoret fletë metalike prej çeliku inox 309?

Për shkak të rezistencës së shkëlqyer ndaj temperaturës, rezistencës ndaj korrozionit dhe rezistencës ndaj oksidimit, fletë metalike prej çeliku inox 309S përdoret shpesh për të prodhuar pajisje petrokimike, duke përfshirë njësitë e rafinimit të naftës, reaktorët kimikë dhe pajisjet e transferimit të nxehtësisë.

Furrat e trajtimit termik, tubat e vatrës së furrave dhe furrat me djegie janë vetëm disa shembuj të furrave dhe vatrave me temperaturë të lartë që bëhen shpesh për shkak të rezistencës së tyre ndaj temperaturës së lartë.

Komponentët e rezistencës me temperaturë të lartë: Këta komponentë, të cilët përfshijnë telin e rezistencës për furrat elektrike dhe ngrohësit, kanë një koeficient modest të temperaturës së rezistencës.

Kaldaja dhe shkëmbyesi i nxehtësisë: Për të siguruar temperatura të larta dhe rezistencë ndaj korrozionit, tubacionet e bojlerit dhe shkëmbyesit të nxehtësisë, pllakat e shkëmbyesit të nxehtësisë dhe elementë të tjerë shpesh bëhen me këtë material.

Në përgjithësi, fletë metalike prej çeliku inox 309S përdoret gjerësisht në industrinë petrokimike, pajisjet me temperaturë të lartë, pjesët e rezistencës dhe fusha të tjera të prodhimit dhe aplikimit për shkak të rezistencës së saj të shkëlqyer ndaj nxehtësisë dhe rezistencës ndaj korrozionit në media korrozive në një gamë të gjerë aplikimesh.

Procesi i prodhimit të produktit

1. Zgjidhni lëndët e para të përshtatshme për krijimin e fletës së çelikut inox 309S.

2. Për të përgatitur lëndën e parë për përpunim të mëtejshëm, prisni gjerësinë dhe gjatësinë e saj sipas nevojës.

3. Duke rrokullisur lëndën e parë, mund ta ngjeshni dhe shtrini, duke e ulur gjithashtu në mënyrë progresive trashësinë e saj për të marrë trashësinë dhe gjerësinë e dëshiruar.

4. Për të verifikuar cilësinë dhe pastërtinë e fletës, folia e mbështjellë prej çeliku inox do të turshihet për të hequr lëkurën e oksidit, yndyrën dhe ndotësit e tjerë të sipërfaqes.

5. Për të përmirësuar butësinë dhe rrafshimin e sipërfaqes së fletës së çelikut të pandryshkshëm, lustrojeni atë fizikisht ose elektrolitikisht.

6. Kryeni disa teste në fletën e përfunduar të çelikut 309S, duke përfshirë inspektimin e cilësisë së sipërfaqes, testimin e vetive mekanike dhe analizën e përbërjes kimike, për t'u siguruar që ajo përputhet me të gjitha normat dhe specifikimet e zbatueshme.

7. Paketimi i mallrave që kalojnë testin, zakonisht me materiale që janë rezistente ndaj lagështirës dhe ndryshkut, dhe dërgimi i tyre nga fabrika.

Konkurrenca dhe kërkesa e tregut të produkteve

  1. Konkurrenca e markës: Disa marka të njohura prodhojnë fletë metalike prej çeliku inox 310S në treg dhe këto biznese konkurrojnë për pjesën e tregut për sa i përket cilësisë, teknologjisë dhe shërbimit.
  2. Konkurrenca teknologjike: prodhues të ndryshëm mund të përdorin teknika dhe mjete të ndryshme prodhimi për të përmirësuar cilësinë dhe performancën e fletës së çelikut inox 310S dhe për të veçuar produktet e tyre nga konkurrentët.
  3. Konkurrenca e çmimeve: Ndërsa konkurrenca në treg është rritur, çmimi është bërë një përcaktues vendimtar i zgjedhjeve të blerjeve të konsumatorëve. Prodhuesit mund të konkurrojnë në treg duke ulur koston e mallrave të tyre për të tërhequr klientët.
  4. Kërkesa e tregut: Një gamë e gjerë sektorësh, duke përfshirë atë mekanik, elektronik, mjekësor, të përpunimit të ushqimit dhe të tjerë, kanë nevojë për fletë metalike prej çeliku inox. Veçanërisht në industrinë ushqimore, farmaceutike dhe elektrike, cilësia është shumë e dëshiruar. Së dyti, dëshira për zbukurim arkitekturor rritet së bashku me dëshirën e njerëzve për orendi dhe stil jetese me cilësi të lartë. Në të kundërt, tregu i fletëve të çelikut të pandryshkshëm po përjeton perspektiva të reja të kërkesës ndërsa zhvillohen teknologji dhe aplikacione të reja. Për shembull, ardhja e automjeteve elektrike ka rritur kërkesën për fletë të hollë çeliku inox rezistente ndaj korrozionit. Për më tepër, zgjerimi i sektorit të energjisë së rinovueshme hap mundësi të reja tregu.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.