304 Tub ovale inox
  1. Fillimi » produktet » 304 Tub ovale inox
304 Tub ovale inox

304 Tub ovale inox

304 tub ovale çeliku inox është një lloj tubi çeliku inox me një seksion kryq ovale. Për shkak se tubat eliptikë kanë një pamje unike dhe linja më të hollë se tubat tipikë të rrumbullakët, ato përdoren shpesh në disa industri dekorimi, strukturore dhe industriale.

Artikull
304 Tub ovale inox
standard
ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët.
material
C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Trashësi muri
0.3 mm ~ 5 m
Outer Diametri
6 mm ~ 100 mm
Inner Diametri
3 mm ~ 80 mm
Shërbimet

Avantazhet dhe disavantazhet e çelikut inox 304

Përfitimet janë si më poshtë:

Rezistencë e fortë ndaj korrozionit: Për shkak se çeliku inox 304 përfshin 18% krom dhe 8% nikel, ai ka rezistencë të mirë korrozioni, mund të përballojë shumicën e erozionit kimik, nuk ndryshket lehtë dhe është i përshtatshëm për prodhimin e një game të gjerë pajisjesh dhe pajisjesh rezistente ndaj korrozionit. Sidoqoftë, rezistenca ndaj korrozionit është më e ulët kur krahasohet me çelik inox 316.

Performancë e mirë e përpunimit: Çelik inox 304 është i thjeshtë për t'u përpunuar, formuar dhe salduar dhe mund të përdoret për të krijuar një gamë të gjerë produktesh për shkak të plasticitetit dhe përpunimit të tij.

Fortësi e mirë dhe rezistencë ndaj konsumit: Çelik inox 304 është i fortë dhe rezistent ndaj konsumit, duke e bërë atë ideal për pjesë dhe pajisje mekanike me rezistencë të lartë.

Disavantazhet janë si më poshtë:

Sipërfaqja e çelikut inox 304 është relativisht e butë, e lehtë për t'u gërvishtur dhe për t'u veshur, dhe duhet përdorur dhe mirëmbajtur me kujdes.

Rezistenca ndaj temperaturës së lartë: çeliku inox 304 ka rezistencë të dobët ndaj temperaturës së lartë dhe është i përshtatshëm vetëm për përdorim në situata me temperaturë të ulët dhe normale.

Cili është ndryshimi midis 304 dhe 316?

Përbërja kimike: Molibden është i pranishëm në 316, por jo në 304.

Rezistenca ndaj korrozionit: Për shkak se 304 ka më pak nikel se 316, është më pak rezistent ndaj korrozionit.

Për shkak të përfshirjes së molibdenit, 316 ka rritur rezistencën ndaj korrozionit dhe nxehtësisë.

Ndërsa 304 përdoret zakonisht në fabrikimin e tenxhereve dhe tiganëve, 316 zakonisht përdoret në industrinë ushqimore, mjekësore, të orës dhe të tjera.

Çmimi: Për shkak se 316 është e kategorisë ushqimore dhe ka rezistencë më të lartë ndaj korrozionit, do të jetë më i shtrenjtë se 304.

Specifikimi i produktit, karakteristikat dhe aplikimi

Artikull 304 Tub ovale inox
standard ASTM, DIN, GB ose madhësia e personalizuar e kërkuar nga klientët.
material C, Fe, Mo, Mn, Si, N, etj.
Masat Trashësi muri 0.3 mm ~ 5 mm
Outer Diametri 6 mm ~ 100 mm
  Inner Diametri 3 mm ~ 80 mm

1. Rezistenca ndaj korrozionit: Për shkak se është rezistent ndaj korrozionit si në mjediset oksiduese ashtu edhe në ato reduktuese, është një zgjedhje popullore për përpunimin kimik dhe mjedise të tjera gërryese si shkëmbyesit e nxehtësisë, furrat, pajisjet petrokimike, kanalet, shtyllat, zinxhirët e ankorimit, kolonat e distilimit, rezervuarët e magazinimit etj.

2. Rezistenca e ngrohjes: Për shkak të rezistencës së tij të jashtëzakonshme ndaj nxehtësisë, është i përshtatshëm për aplikime në temperatura të larta si furrat, djegësit dhe tubacionet.

3. Ato janë të përshtatshme për aplikime që vlerësojnë pastërtinë, të tilla si pajisjet për mbrojtjen e mjedisit, sistemet e trajtimit të ujërave të zeza, e kështu me radhë, sepse ato janë të thjeshta për t'u mirëmbajtur, të pastra dhe jo korrozive.

4. Janë përmbushur standardet e higjienës, bakteret nuk mund të rriten në tub ovale inox, dhe është plotësisht i sigurt për t'u përdorur. Zakonisht përdoret në industri ushqimore, mjekësore dhe në industri të tjera për të prodhuar rezervuarë për ruajtjen e erëzave, takëm, shiringa, stacione pune dhe produkte të tjera.

5. I këndshëm dhe afatgjatë: Tubi ovale prej çeliku inox 304 ka një pamje të lëmuar dhe linja të këndshme, duke e bërë atë të përsosur për të gjitha llojet e dekorimit arkitektonik dhe prodhimin e mobiljeve.

Cili është ndryshimi midis tubave të rrumbullakët dhe ovale?

Forma e prerjes tërthore të një tubi të rrumbullakët është e rrumbullakët, ndërsa forma e prerjes tërthore e një tubi eliptik është ovale ose ovale me anë të sheshtë. Tubat e rrumbullakët kanë një seksion kryq të qëndrueshëm dhe janë të përshtatshëm për një gamë të gjerë të transportit të lëngjeve dhe aplikimeve strukturore. Tubi eliptik ka një pamje të dallueshme dhe linja të këndshme, duke e bërë atë ideal për një sërë aplikimesh dekorative dhe strukturore.

Tubat e rrumbullakët kanë një pamje bazë dhe një prerje tërthore rrethore homogjene, duke i bërë ato të njohura në aplikimet tipike industriale. Tubi eliptik ka një pamje unike dhe të bukur, me një seksion ovale, dhe përdoret shpesh në dekorimin arkitekturor, prodhimin e mobiljeve dhe raste të tjera që kërkojnë art.

Efikasiteti i rrjedhës: Efikasiteti i rrjedhës dhe vetitë e transferimit të nxehtësisë mund të ndryshojnë midis dy gjeometrive. Sipas disa matjeve, tubat eliptikë kanë më pak akumulim ajri të shtresës kufitare sesa tubacionet rrethore dhe mund të rrjedhin më shumë ajër me të njëjtin presion.

Transferimi i zhurmës: Tubat ovale mund të transmetojnë më pak zhurmë ndërmjet dhomave ose vendeve, por tubat rrethorë mund të përcjellin më shumë zhurmë.

Dallimi kryesor midis tubave të rrumbullakët dhe ovale është forma e tyre, por mund të ketë ndryshime edhe në kapacitetin përcjellës, transferimin e zhurmës dhe efikasitetin e rrjedhës.

Procesi i prodhimit të produktit

1. Përzgjedhja e lëndës së parë: Në varësi të aftësive të nevojshme mekanike, korrozioni dhe rezistencës ndaj temperaturës.

2. Formimi i tubit: Për të krijuar tubin ovale nga një fletë e sheshtë ose shirit prej çeliku inox, prodhuesit mund të përdorin një sërë teknikash të formimit të tubave, si p.sh. formimi me rrotull, përkulja me shtypje ose vizatimi rrotullues.

3. Welding: Për të kombinuar dy skajet e tubit ovale dhe për të siguruar një sipërfaqe të vazhdueshme dhe të lëmuar, prodhuesit mund të përdorin procese të ndryshme saldimi si saldimi TIG ose lazer.

4. Trajtimit të ngrohjes: Në varësi të cilësive të dëshiruara të materialit, disa prodhues mund t'i nënshtrojnë tubin ovale prej çeliku inoks metodave të trajtimit të nxehtësisë si pjekja ose shuarja dhe kalitja për të përmirësuar rezistencën mekanike, termike ose korrozioni.

5. Mbarimi: Për të marrë pamjen dhe cilësinë e dëshiruar të sipërfaqes së tubit ovale prej çeliku inox, prodhuesit mund të përdorin disa procedura përfundimi, si lustrim ose mbarim me saten.

Konkurrenca e tregut dhe perspektiva 

Çelik inox përdoret gjerësisht në një sërë industrish, duke përfshirë ndërtimin, prodhimin, automobilat dhe hapësirën ajrore. Për shkak të rezistencës së tij të jashtëzakonshme ndaj korrozionit, qëndrueshmërisë dhe përshtatshmërisë, çeliku inox 304 është një nga klasat më të përdorura në kategorinë e çelikut inox. Ndërsa tubat ovale nuk janë aq të përhapur sa tubat e rrumbullakët, forma e tyre mund të jetë e dobishme në disa aplikacione si parmakët, sistemet e shkarkimit ose dizajni estetik. Si rezultat, rivaliteti i tregut të tubave eliptik mund të ndryshojë në varësi të aplikimit të saktë, rajonit gjeografik dhe konkurrencës nga materialet ose format e tjera.

Së fundi, tregu botëror i çelikut inox parashikohet të zgjerohet në vitet e ardhshme, për shkak të faktorëve të tillë si urbanizimi, shpenzimet e infrastrukturës dhe kërkesa në rritje për materiale miqësore me mjedisin.

Gnee Steel Group është një firmë e zinxhirit të furnizimit që kombinon dizajnimin dhe përpunimin e paneleve, tubacionet dhe profilet, peizazhin e jashtëm dhe shitjet e produkteve të vogla jashtë shtetit. Ajo u themelua në vitin 2008 për të qenë grupi më konkurrues i zinxhirit të furnizimit në botë; që atëherë, ne kemi qenë të përkushtuar për të arritur këtë qëllim me shërbime të shkëlqyera, të qëndrueshme dhe kreative. Gnee Steel Group është bërë firma më profesionale e zinxhirit të furnizimit të çelikut në mbarë botën në Central Plains pas shumë vitesh punë të palodhur.

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.