304 Fletë çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Fletë prej çeliku inox » Fletë prej çeliku inox 300 Seria » 304 Fletë çeliku inox
304 Fletë çeliku inox

304 Fletë çeliku inox

Petë e bërë nga çelik inox 304 është një lloj i zakonshëm i çelikut inox. Rezistenca e tij ndaj ndryshkut dhe temperaturave të larta, të cilat variojnë nga 1000 deri në 1800 gradë, është më e madhe se ajo e shiritit inox të bërë nga tipi 201. Fleta e çelikut inox 304 ka rezistencë të mirë korrozioni ndërgranular dhe rezistencë të shkëlqyer korrozioni. Për më tepër, ai ka shumicën e rezistencës ndaj korrozionit organik dhe inorganik, si dhe rezistencë të lartë ndaj solucioneve alkaline.

Artikull
304 Fletë çeliku inox
Trashësia
0.02mm ~ 0.5mm
Gjerësi
100mm ~ 1500mm
Gjatësi
1000mm ~ 6000mm
Shërbimet

Specifikimi dhe Karakteristikat e produktit

Rezistenca e shkëlqyer ndaj korrozionit në shumicën e mediave korrozive të përdorura zakonisht, si acidet, alkalet, kripërat dhe kushte të tjera, mund t'i rezistojë efekteve erozive të klorureve, acidit sulfurik, acidit nitrik dhe acideve dhe alkaleve të tjera të fuqishme.

Përpunueshmëri e mirë: Është e thjeshtë për t'u formësuar dhe mund të prodhohet duke përdorur rrotullim të ftohtë, rrotullim të nxehtë, shpim të thellë, prerje, etj. për të kënaqur një sërë kërkesash të klientëve.

Dekorimi: Për shkak të sipërfaqes së saj të lëmuar dhe të bukur, mund të përdoret për të krijuar mobilje dhe pjata dekorative.

Fleta prej çeliku inox 304 është çelik inox austenitik, i cili nuk magnetizohet lehtë dhe ka një përshkueshmëri të ulët magnetike. Është gjithashtu e thjeshtë për tu pastruar.

Ka një nivel të veçantë fortësie dhe fortësie, e cila mund të plotësojë kërkesat e disa strukturave dhe pjesëve.

Artikull 304 Fletë çeliku inox
Trashësia 0.02mm ~ 0.5mm
Gjerësi 100mm ~ 1500mm
Gjatësi 1000mm ~ 6000mm

Standardet e përbashkëta ekzekutive janë:

GB / T 3280-2015 Fletë dhe shirit prej çeliku të mbështjellë ftohtë
ASTM A240/A240M-20 Specifikimi standard për fletën, pllakën dhe shiritin prej çeliku inox
JIS G 4305 Specifikimi standard për fletët, pllakën dhe shiritin prej çeliku të pandryshkshëm me mbështjellje të ftohtë
EN-10088 2 Kushtet teknike të dorëzimit për materialet e petëzuara në të ftohtë

Cili është ndryshimi midis 304 dhe 316?

Përbërja kimike: 316 dhe 304 të dyja përfshijnë molibden.

Rezistenca ndaj korrozionit: 304 është më pak rezistent ndaj korrozionit se 316 sepse çeliku përmban më pak nikel.

Performanca: Përfshirja e molibdenit ka përmirësuar rezistencën e 316 ndaj nxehtësisë dhe korrozionit.

Gama e aplikimit: 316 përdoret zakonisht në industrinë ushqimore, mjekësore, të orëve dhe të tjera, ndërsa 304 përdoret shpesh në prodhimin e tenxhereve dhe tiganëve.

Çmimi: 316 kushton më shumë se 304 pasi çeliku është i kategorisë ushqimore dhe ka rezistencë më të mirë ndaj korrozionit.

Për çfarë përdoret fletë metalike prej çeliku inox 304?

Për shkak të rezistencës ndaj korrozionit dhe cilësive mekanike, fletë metalike prej çeliku inox 304 është shfaqur si një material i përsosur për prodhimin e tubave të shkarkimit, sistemeve të frenimit, paneleve të brendshme dhe pjesëve të tjera për automobila.

Inxhinieri arkitektonike ka estetikë të mirë, mund të përdoret për të dekoruar ndërtesat me tavane, mure, dyer dhe dritare, si dhe për të përmbushur disa nga standardet më të rrepta për mbrojtjen nga moti dhe rezistencën ndaj korrozionit.

Pajisje kimike: Reaktorët, kullat e distilimit, rezervuarët e magazinimit, etj. janë vetëm disa shembuj të pajisjeve që përdorin këtë rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit.

Industria e hotelierisë: Përdoret gjerësisht për të bërë enët e gatimit, enët e darkës dhe pajisjet e përpunimit të ushqimit për shkak të pastërtisë, rezistencës ndaj korrozionit dhe lehtësisë së larjes.

Pajisjet dhe pajisjet mjekësore: Fleta prej çeliku inox 304 mund të përdoret në prodhimin e instrumenteve kirurgjikale, gjilpërave mjekësore dhe pajisjeve dhe pajisjeve të tjera mjekësore. Një reaksion alergjik i qëndrueshëm dhe i sigurt është i vështirë të shkaktohet tek njerëzit.

Pajisje elektronike mund të përdoret për të prodhuar pjesë elektronike të tilla si kondensatorë, pllaka PCB, kabinete elektronike dhe më shumë sepse ka aftësi të mira mbrojtëse kundër korrozionit dhe elektromagnetike.

Përpunimi i ushqimit: Përdoret shpesh për të bërë pajisje për përpunimin e ushqimit, rezervuarë për ruajtjen e ushqimit, rezervuarë fermentimi dhe sende të tjera që mund të garantojnë higjienën dhe sigurinë e ushqimit.

Avantazhet dhe disavantazhet e çelikut inox 304

Përparësitë:

Rezistencë e fortë ndaj korrozionit: çelik inox 304 përfshin 18% krom dhe 8% nikel, gjë që i jep rezistencë shumë të mirë korrozionit. Mund t'i rezistojë shumicës së gërryesve kimikë dhe nuk gërryhet lehtë, duke e bërë atë ideal për përdorim në një sërë pajisjesh dhe pajisjesh që janë rezistente ndaj korrozionit. Megjithatë, rezistenca ndaj korrozionit është e pamjaftueshme kur krahasohet me çelik inox 316.

Aftësi të mira përpunimi: Mund të përpunohet, formohet dhe saldohet lehtësisht, dhe mund të përdoret për të krijuar forma të ndryshme produkti falë plasticitetit dhe përpunueshmërisë së tij të mirë.

Fortësi e mirë dhe rezistencë ndaj konsumit: çelik inox 304 është i përshtatshëm për krijimin e pjesëve dhe pajisjeve mekanike me rezistencë të lartë për shkak të forcës së lartë dhe rezistencës ndaj konsumit.

Disavantazhet:

Sipërfaqja e saj relativisht e brishtë gërvishtet dhe gërryhet lehtë, duke kërkuar kujdes në përdorim dhe mirëmbajtje.

Për shkak të rezistencës së tij të dobët ndaj temperaturës së lartë, çeliku inox 304 është i përshtatshëm vetëm për përdorim në mjedise me temperaturë të ulët dhe normale.

Konkurrenca dhe kërkesa e tregut të produkteve

Azia, Evropa dhe Amerika e Veriut janë tregjet kryesore dhe ka konkurrencë të ashpër në këto rajone. Kompanitë e mëdha të përpunimit të çelikut dhe çelikut inox me pjesë të konsiderueshme të tregut mund të gjenden në Azi. Përparësitë konkurruese të këtyre bizneseve bazohen në aftësitë e tyre teknike, vëllimin e prodhimit, sigurimin e cilësisë dhe aftësinë e furnizimit. Ndërsa kjo po vazhdon, ka shumë ndërmarrje të vogla dhe të mesme që konkurrojnë për klientët duke promovuar artikuj të caktuar dhe duke ofruar shërbime të përshtatura.

Kërkesa e tregut: Tregu i fletëve të çelikut inox 304 është në kërkesë mjaft të lartë, me aplikime në një sërë fushash mekanike, elektronike, mjekësore, të përpunimit të ushqimit dhe fusha të tjera. Veçanërisht në industrinë ushqimore, ilaçe dhe elektrike, cilësia e mirë është shumë e dëshiruar. Së dyti, me rritjen e kërkesës për një mënyrë jetese dhe dekori me cilësi të lartë, rritet edhe kërkesa për zbukurime arkitekturore. Nga ana tjetër, teknologjitë dhe aplikimet e reja po hapin perspektiva të reja të kërkesës për tregun e fletëve të çelikut inox. Për shembull, nevoja për fletë të holla çeliku inox rezistente ndaj korrozionit është rritur me rritjen e popullaritetit të përdorimit të automjeteve elektrike. Potenciali i tregut për sektorin e energjisë së rinovueshme është rritur gjithashtu nga zgjerimi i tij.

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, me zhvillimin e ekonomisë dhe teknologjisë globale, rriten edhe kërkesat e vendosura për fletët e çelikut inox, duke përfshirë ato për pastërti të lartë, forcë të lartë, rezistencë të lartë ndaj korrozionit, etj. Për të përmirësuar performancën e produktit dhe për të kursyer kostot e prodhimit, prodhuesit janë detyruar të forcojnë kontrollin e cilësisë dhe të përdorin risitë teknologjike në procesin e prodhimit.

 

 

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.