304 Kanal çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » 304 Kanal inox
304 Kanal çeliku inox

304 Kanal çeliku inox

Një lloj kanali prej çeliku inox i përbërë nga çelik inox i klasës 304 quhet kanal çelik inox 304. Përbërja e çelikut inox austenitik e klasës 304, e cila ka 8% nikel dhe 18% krom, përdoret gjerësisht. Ka formueshmëri të jashtëzakonshme, të fortë në temperatura të larta dhe rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit. 304 çeliku inox është jomagnetik kur është i pjekjes.

Prona mekanike
500-700 N/mm²
Forca minimale e rendimentit
200 N/mm²
Standardet
EN 10088-3, ASTM A276, EN 10279 dhe ASTM A479
Shërbimet

Çfarë është një kanal çeliku inox?

Çeliku i kanalit inox ka një seksion kryq të gjatë në formë brazdë. Ngjashëm me trarët I, ekzistojnë dy lloje të çelikut të kanalit inox: çeliku me kanal të rregullt dhe çeliku me kanal të lehtë. Perimetri i belit (h) × gjerësia e këmbës (b) × perimetri i belit (d), i dhënë në milimetra, shërben gjithashtu si shprehje për modelin dhe specifikimin. Për të dalluar, në të djathtë të modelit duhet të shtohen a, b, c etj. Çeliku strukturor i petëzuar në formën e një C përdoret për të krijuar çelikun e kanalit inox, i cili më pas mbështillet në një formë U me një rreze të paracaktuar në këndin e brendshëm. Kanalet më pas bashkohen në këto kënde me anë të nyjeve të prapanicës ose të prehrit, me një mbivendosje minimale 2 inç (5 cm).

Çfarë është një kanal çelik inox 304?

Një lloj kanali prej çeliku inox i përbërë nga çelik inox i klasës 304 quhet kanal çelik inox 304. Përdoret gjerësisht aliazh çeliku inox austenitik i klasës 304, i cili ka 8% nikel dhe 18% krom. Ka formueshmëri të jashtëzakonshme, është i fortë në temperatura të larta dhe ka rezistencë të jashtëzakonshme ndaj korrozionit. 304 çeliku inox është jomagnetik kur është i pjekjes.

Kanali i bërë nga çelik inox 304 është i disponueshëm në një sërë gjerësish dhe gjatësish për të përmbushur kërkesat e projektit. Çeliku inox 304 i përpunimit të ftohtë mund të përmirësojë forcën dhe fortësinë e tij në tërheqje. Megjithatë, për shkak të reduktimit të përmbajtjes së karbonit nga procesi, ai mund të mos jetë aq rezistent ndaj korrozionit në konstruksionet e salduara, ku trajtimi i mëtejshëm termik është jopraktik.

Dallimi midis çelikut inox 201 dhe 304

Tjetër Specifications

15% e çelikut inox 201 dhe 5% e çelikut inox 304 janë përkatësisht krom dhe 9% janë nikel. 201 ka një sipërfaqe të shkëlqyeshme, të zezë. Ai ndryshket lehtë dhe ka një përmbajtje të lartë mangani. 304 është pa ndryshk, ka një përfundim mat dhe ka krom më të lartë. Ndryshimi në përqendrimin e nikelit është dallimi kryesor midis 201 dhe 304. Për shkak se oksidi i pasur me krom formohet në sipërfaqen e trupit të çelikut për ta mbrojtur atë, çeliku inox është rezistent ndaj ndryshkjes lehtësisht. 201 është një çelik inox me përmbajtje të ulët nikel dhe mangan të lartë.

Tjetër Ckomponentët

Cilësia e 201 është inferiore se ajo e 304. E brendshme pllakë inox 201 është më e shtrenjtë se pllaka ndërkombëtare e çelikut inox 304. Performanca e saj është e dallueshme.

Tjetër PERFORMANCA

Ndërsa çeliku inox 201 është më i dendur dhe më i fortë se çeliku inox 304, ai ndryshket më lehtë dhe ka dukshëm më pak rezistencë ndaj korrozionit. Ekzistojnë gjithashtu ndryshime në rezistencën e të dyve ndaj korrozionit. Për shkak se 201 është më pak i shtrenjtë se 304 për shkak të përmbajtjes së tij më të ulët të nikelit dhe rezistencës së dobët ndaj korrozionit, është gjithashtu shumë më pak i kushtueshëm. ,

Tjetër Applications

Ndërsa çeliku inox 304 ka cilësi më të jashtëzakonshme dhe të ekuilibruar dhe përdoret gjerësisht në industri, pajisje mjekësore, përpunim ushqimor, kimike dhe industri të tjera, çeliku inox 201 përdoret kryesisht në fushën e dekorimit dhe mobilimit të shtëpisë.

Aaplikimet e kanalit inox 304

1. Aplikimet strukturore: Kur nevojiten forca dhe rezistenca ndaj korrozionit, 304 kanale çeliku inox përdoren shpesh në aplikime strukturore. Në projektet e ndërtimit, ai ofron mbështetje dhe stabilitet për rampat, vendkalimet dhe aplikacione të tjera arkitekturore.

2. Pajisjet industriale: Aplikimet për 304 kanale inox në pajisjet industriale, përfshirë ato në kushte gërryese, janë të shumta. Mund të përdoret në përpunimin kimik, prodhimin farmaceutik dhe transportin industrial për shkak të forcës së tij të madhe dhe rezistencës ndaj korrozionit.

3. Industria ushqimore: 304 kanale çeliku inox përdoren në biznesin e ushqimit për shkak të rezistencës së tyre të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe pastërtisë. Është i përshtatshëm për përdorime si makineritë e përpunimit dhe prodhimit të ushqimit, ku kushtet higjienike dhe pastërtia janë thelbësore.

4. Pajisjet detare: Kanali inox 304 mund të përdoret në ndërtimet dhe pajisjet detare sepse i reziston korrozionit të shkaktuar nga deti.

5. Përdorimet në natyrë: Për shkak se kanalet prej çeliku inox 304 janë të qëndrueshme dhe rezistente ndaj korrozionit, ato përdoren në aplikime të jashtme. Është elastike ndaj ekspozimit ndaj një sërë kushtesh të motit.

6. Aplikimet arkitekturore: Aty ku forca dhe tërheqja vizuale janë thelbësore, 304 kanale çeliku inox përdoren në aplikimet arkitekturore. Mund të aplikohet në parmakë, fasada ndërtesash dhe veçori të tjera arkitekturore për qëllime dekorative ose strukturore.

7. Fabrikim me porosi: Është e thjeshtë për të ndërtuar dhe modifikuar 304 kanale çeliku inox për t'iu përshtatur specifikimeve të veçanta të projektit. Mund të ngjitet në forma dhe struktura unike pasi të pritet në madhësi.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.