304 Shirit të rrumbullakët inox
  1. Fillimi » produktet » 304 Shirit i rrumbullakët inox
304 Shirit të rrumbullakët inox

304 Shirit të rrumbullakët inox

Një shufër metalike cilindrike e përbërë nga çelik inox quhet një shufër e rrumbullakët prej çeliku inox, nganjëherë referuar si shufër çeliku inox. Përbërësit kryesorë të çelikut inox janë hekuri, kromi dhe disa metale të tjera duke përfshirë nikelin dhe molibdenin. Në varësi të cilësisë së çelikut inox të përdorur, përbërja e saktë mund të ndryshojë.

Shërbimet

Çfarë është një shirit i rrumbullakët inox?

Një shufër metalike cilindrike e përbërë nga çelik inox quhet shufër e rrumbullakët prej çeliku inox, nganjëherë referuar si shufër çeliku inox. Përbërësit kryesorë të çelikut inox janë hekuri, kromi dhe disa metale të tjera duke përfshirë nikelin dhe molibdenin. Në varësi të cilësisë së çelikut inox të përdorur, përbërja e saktë mund të ndryshojë.

Nota të ndryshme çeliku inox, duke përfshirë 302, 303, 304/L, 304H, 309/S, 310/S, 316/L, 317/L, 321, 321/H, 347, 347H, 410, 416 , 420-440PH, duplex 17 dhe aliazh 4, ofrohen si shufra të rrumbullakëta çeliku inox. Performanca dhe cilësitë e nevojshme për aplikimin e synuar do të përcaktojnë notën.

Shufrat e rrumbullakëta çeliku inox mund të kenë një diametër prej 1/16 inç deri në 26 inç ose më shumë, dhe ato vijnë në një sërë gjatësish dhe diametrash. Ndërsa gjatësitë deri në 20 inç ose më shumë janë të disponueshme për diametra të caktuar, shumica e madhësive të shufrave të rrumbullakëta zakonisht vijnë në gjatësi të rastësishme prej 12 deri në 14.

Për më tepër, për shufrat e rrumbullakëta prej çeliku të pandryshkshëm janë të disponueshme një sërë trajtimesh sipërfaqësore, të tilla si tërheqja e ftohtë, bluarja pa qendër, tornimi i lëmuar, rrotullimi i ashpër, bluarja dhe lustrimi i kthyer (HRAP), etj. Zgjedhja e trajtimit të sipërfaqes bazohet në pamjen dhe aplikimin e synuar.

Çfarë është a 304 Bar i rrumbullakët inox?

Një shumëllojshmëri shufrash të rrumbullakëta prej çeliku inoks i përbërë nga çelik inox 304 quhet shufra të rrumbullakëta çeliku inox 304. Me shumë aplikime, kjo aliazh prej çeliku inox austenitik është i dobishëm. Standardet industriale ASTM A276 dhe ASTM A479, të cilat përshkruajnë specifikimet për shufrat dhe formatet prej çeliku të pandryshkshëm, plotësohen nga 304 shufra të rrumbullakëta çeliku inox.

Shufrat e rrumbullakëta të bëra nga çelik inox 304 mund të përpunohen në disa mënyra, si me saldim, përpunim dhe prerje. Mund të ketë gjithashtu një sërë përfundimesh sipërfaqësore, të tilla si të bluara ose të lëmuara.

Shufra prej çeliku inox 304 ka një gamë shumë të gjerë aplikimesh, një sipërfaqe relativisht të bukur dhe një performancë të ngjashme me vajin e gjarprit. Është një çelik me aliazh të lartë që është rezistent ndaj ndryshkut në mjedise gërryese, siç është ajri. Rezistenca e tij ndaj ndryshkut është më e madhe se ajo e shufrave standarde prej çeliku të pandryshkshëm të serisë 200 dhe mund t'i rezistojë temperaturave deri në 1000–1200°C. Për më tepër, ai nuk shfaq fenomene të forcimit të trajtimit termik dhe ka punueshmëri të mirë në nxehtësi, duke përfshirë stampimin dhe përkuljen. Në përgjithësi përdoret në komponentë që duhet të funksionojnë jashtëzakonisht mirë në përgjithësi, të tilla si energjia bërthamore, pajisjet kimike Xitong dhe pajisjet e prodhimit të ushqimit.

Arsyet pse shufrat prej çeliku inox 304 ndryshken

Më poshtë janë shkaqet kryesore të ndryshkut në shufrat prej çeliku inox 304:. Për të filluar, ka jone klorur në mjedisin aktual. Duke pasur parasysh praninë e përhapur të joneve të klorurit në substanca si kripa, djersa, uji i detit, flladi, dheu, etj. Edhe më shpejt se çeliku i zakonshëm me karbon të ulët, çeliku inox 304 gërryhet në një atmosferë që përmban jone klorur. Si rezultat, për të mbajtur çelik inox 304 të pastër dhe të thatë në këtë atmosferë, ai duhet të fshihet në mënyrë rutinore për të hequr pluhurin.

Së dyti, trajtimi me zgjidhje nuk është aplikuar për çelik inox 304. Përmbajtja e ulët e aliazhit në matricë dhe rrjedhimisht rezistenca e ulët ndaj korrozionit të çelikut të pandryshkshëm shkaktohet nga fakti se elementët e aliazhit në matricë nuk janë tretur mjaftueshëm.

Për më tepër, çeliku inox 304 ka një predispozitë ndaj korrozionit natyror ndërgranular dhe i mungojnë përbërësit e titanit dhe niobit. Përfshirja dhe stabilizimi i elementeve të titanit dhe niobiumit mund të minimizojë në mënyrë efektive korrozionin ndërgranular.

Aplikimet e 304 Stainless Round Bar

1. Shufra e rrumbullakët prej çeliku inox 304 përdoret shpesh në aplikime arkitekturore, duke përfshirë skulptura, rafte, mbajtëse dhe kllapa. Është i përshtatshëm për projektet e arkitekturës së brendshme dhe të jashtme për shkak të forcës së madhe dhe rezistencës ndaj korrozionit.

2. Industria e ushqimit dhe pijeve: Ky sektor përdor gjithashtu 304 produkte inox. Është i përshtatshëm për përdorim në rezervuarët e magazinimit, pajisjet e birrës dhe pajisjet e përpunimit të ushqimit për shkak të rezistencës ndaj korrozionit dhe cilësive higjienike.

3. Aplikimet në hapësirën ajrore: Për shkak të forcës së madhe dhe rezistencës ndaj korrozionit, 304 shufra të rrumbullakëta çeliku inox përdoren në industrinë e hapësirës ajrore. Përdoret shpesh në ndërtimin e strukturave dhe pjesëve të avionëve.

4. Përpunimi kimik: çelik inox 304 mund të përdoret në aplikimet e përpunimit kimik sepse mund t'i rezistojë një sërë korrodentesh kimike. Përdoret shpesh në ndërtimin e tubave, rezervuarëve dhe valvulave.

5. Makineri: Për shkak të rezistencës së shkëlqyer ndaj korrozionit dhe forcës së lartë, shufra e rrumbullakët prej çeliku inox 304 përdoret shpesh në aplikimet e makinerive. Përdoret në prodhimin e pjesëve të shumta të makinerive, duke përfshirë fiksuesit, ingranazhet dhe boshtet.

6. Hapësira ajrore: Për shkak të forcës së saj të madhe dhe rezistencës ndaj korrozionit, 304 shufra të rrumbullakëta çeliku inox përdoren shpesh në industrinë e hapësirës ajrore. Përdoret në ndërtimin e strukturave dhe pjesëve të avionëve.

7. Aplikimet kriogjenike: Një përdorim tjetër për shufrat e rrumbullakëta të bëra nga çelik inox 304 është në mjediset kriogjenike. Cilësitë e tij mekanike dhe rezistenca e fortë ndaj korrozionit e bëjnë atë të përshtatshëm për përdorim në mjedise me temperaturë të ulët.

8. Hidraulik: Për shkak se shufrat e rrumbullakëta prej çeliku inox 304 janë afatgjatë dhe rezistente ndaj korrozionit, ato përdoren në aplikimet hidraulike. Përdoret shpesh në ndërtimin e pajisjeve, tubave dhe pajisjeve.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.