304 çelik inox me kënd
 1. Fillimi » produktet » 304 çelik inox Angle
304 çelik inox me kënd

304 çelik inox me kënd

Një lloj i zakonshëm i çelikut inox me shumë përdorime dhe cilësi unike është çeliku inox 304. 304 çelik inox është i përbërë nga materiale të shumta të ndryshme. Më poshtë do t'ju prezantoj me disa materiale të zakonshme.

Shërbimet

Nga cili numër materialesh përbëhet çelik inox 304?

Një lloj i zakonshëm i çelikut inox me shumë përdorime dhe cilësi unike është çeliku inox 304. 304 çelik inox është i përbërë nga materiale të shumta të ndryshme. Më poshtë do t'ju prezantoj me disa materiale të zakonshme.

304L çelik inox

Një variacion me karbon të ulët të çelikut inox 304 quhet çelik inox 304L. Përbërja e tij kimike është e krahasueshme me atë të çelikut inox 304, por ka më pak karbon, gjë që rrit rezistencën ndaj korrozionit dhe performancën e saldimit. Pajisjet e përdorura në përpunimin e ushqimit dhe industritë kimike që kërkojnë saldim mund të bëhen prej çeliku inox 304L.

çelik inox 304H

Ky është çelik inox 304 me një përmbajtje të shtuar të karbonit. Rritja e përmbajtjes së karbonit mund të forcojë qëndrueshmërinë e materialit ndaj temperaturave të larta, duke e bërë atë të përshtatshëm për përdorim në furra dhe aplikime të tjera në temperaturë të lartë.

çelik inox 304LN

Azoti i është shtuar çelikut inox 304 për të krijuar çelik inox 304LN, i cili është një material më i mirë. Shtimi i azotit mund të forcojë dhe t'i rezistojë korrozionit, duke i mundësuar materialit të funksionojë më mirë në situata specifike unike.

Përveç materialeve të përdorura zakonisht prej çeliku inox 304 të përmendura më parë, ka variacione shtesë dhe modele të përmirësuara në dispozicion, duke përfshirë 304DDQ (çelik inox me tërheqje të thellë), 304M (rezistencë e përmirësuar ndaj korrozionit) dhe 304HCU (rezistencë ndaj temperaturës së lartë dhe rezistencë ndaj korrozionit). Përbërja kimike, karakteristikat fizike dhe aplikimet e mundshme të këtyre materialeve të ndryshme mund të ndryshojnë.

Në përgjithësi, çeliku inox 304 vjen në një sërë formash. Në aplikimet e botës reale, mund të zgjidhet një material i përshtatshëm çelik inox 304 për t'iu përshtatur nevojave bazuar në kërkesa dhe situata të veçanta.

Çfarë është çeliku inox me kënd?

këndi i çelikut inox Çeliku është një profil strukturor i përbërë nga çelik inox, i referuar ndonjëherë si çelik inox me kënd. Këndet e bëra prej çeliku inox vijnë në disa klasa, duke përfshirë 304 dhe 316L. Ekzistojnë disa madhësi dhe profile të disponueshme për të përmbushur nevojat e një projekti të caktuar.

Si të identifikoni çelik inox 304?

1. Hulumtimi eksperimental: Spektroskopia është zakonisht një mjet i dobishëm për analizën e komponentëve.

2. Industriale: Lyetja e tij në agjentë kimikë ju lejon ta identifikoni atë. Ka shumë lloje zgjidhjesh të arritshme.

Duke përdorur zgjidhjen e pasivimit të turshive për çelik inox si shembull: (Për shembull, SUS300 series (301/302/303/304…321): Pas njomjes, ai përfundimisht do të marrë një ngjyrë mat që është ose ngjyra origjinale natyrale ose ngjyra e pasqyrës dhe nuk do të ndryshojë më ngjyrën pas kësaj.

SUS200 series (201/202/203/204…): Pas njomjes, produkti do të bëhet shpejt i zi. Do ta shpëlani dhe do ta kontaktoni produktin e nxirë me duar. Filmi i errët është në gjendje të ndizet. Locioni do të duket mat nëse e fërkoni në fytyrë. nuancë e zbehtë. Nëse vazhdoni ta zhytni në ujë, ai do të gërryhet dhe produkti do të lëshojë tym të dukshëm.

Seria SUS400 prej çeliku inox martenzitik me flluskë (410/420/430/440…): Produkti funksionon në mënyrë të ngjashme me serinë SUS200 pas njomjes. Dallimi i vetëm është se filmi i zi duhet të ngjyhet në një ilaç specifik në mënyrë që të hiqet, sepse në thelb është i pakthyeshëm.

3. Mënyra më e lehtë dhe më efikase është teknika e ekzaminimit në shtëpi, e cila përfshin përdorimin e një magneti për të tërhequr objektivin. Meqenëse SUS304 nuk është magnetik, nuk mund të thithet. Magneti është në gjendje të ndiejë një forcë thithëse modeste nga seria SUS200. Mallrat e vogla do të konsumohen. Ngjashëm me hekurin, seria SUS400 thith jashtëzakonisht fort (kjo teknikë përdoret më shpesh për tkurrje). Gjithmonë do të ketë një magnet me ata që janë të padobishëm.

Për shembull, një filxhan termos i bërë nga çelik inox ka vulën SUS304 brenda. Nuk do të përjetoni asnjë ndjenjë nëse përdorni një magnet për ta tërhequr atë. 304 është numri që duhet të futet. Magneti është ndoshta i përbërë nga materiali 201 nëse mund të ngrihet qoftë edhe pak. Periudha të gjata kohore nuk duhet të shpenzohen duke përdorur këtë lloj filxhani. Metalet e rënda si mangani, plumbi dhe kromi do të precipitojnë në rrethana specifike. Është me të vërtetë një filxhan i helmuar. Është hekur inox nëse magneti është vërtet i fortë. Ky lloj filxhani është veçanërisht i prirur ndaj ndryshkjes. Çelik inox përdoret kryesisht për të krijuar tehe; nuk është i përshtatshëm për t'u përdorur në artikuj si tenxhere, tigan ose gota.

Aaplikimet e 304 Sçelik me kënd të pandryshkshëm

 1. Lavamanet dhe spërkatjet: Për shkak të rezistencës ndaj korrozionit dhe cilësive higjienike, çeliku inox 304 me kënd përdoret shpesh në prodhimin e lavamanëve dhe spërkatjeve.
 2. Zierja: Çeliku me kënd inox 304 është një material i mirë për t'u përdorur për të bërë tenxhere për shkak të cilësive të mira mekanike dhe rezistencës ndaj korrozionit.
 3. Takëme dhe takëm: Për shkak se çeliku inox 304 i reziston korrozionit dhe është afatgjatë, ai përdoret në prodhimin e takëmeve dhe takëmeve.
 4. Panele arkitektonike: Për shkak të pamjes së tij tërheqëse dhe aftësisë për t'i bërë ballë korrozionit, çeliku inox 304 me kënd përdoret në panelet arkitekturore.
 5. Pajisje higjienike dhe korite: Për shkak të cilësive të tij higjienike dhe rezistencës ndaj korrozionit, çeliku inox 304 me kënd përdoret shpesh në prodhimin e pajisjeve higjienike dhe koriteve.
 6. tub: 304 çelik inox me kënd përdoret për prodhimin e tubave, i cili përdoret në industri dhe arkitekturë ndër të tjera.
 7. Pajisjet për prodhimin i birrës, qumështit, ushqimit dhe produkteve farmaceutike: Për shkak të rezistencës ndaj korrozionit dhe cilësive higjienike, çeliku inox 304 me kënd përdoret shpesh në prodhimin e pajisjeve për këto industri.
 8. Susta, dado, bulona dhe vida: Për shkak të cilësive të tij të shkëlqyera mekanike dhe rezistencës ndaj korrozionit, çeliku inox 304 me kënd përdoret në prodhimin e sustave, dadove, bulonave dhe vidhave.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

 • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
 • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
 • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.