301 Pllakë me model çelik inox
  1. Fillimi » produktet » 301 Pllakë me model inox
301 Pllakë me model çelik inox

301 Pllakë me model çelik inox

Pllaka me model çelik inox 301 është një lloj metali me modele konkave dhe konvekse në sipërfaqen e tij për të rritur performancën dhe estetikën kundër rrëshqitjes. Kjo kombinon dekorimin dhe prakticitetin e shkëlqyeshëm, të cilat mund të përdoren në shumë industri si ndërtimi, shtëpia dhe kopshti, transporti, trafiku hekurudhor, prodhimi, makineritë, etj. Deri më tani, pllaka me model çeliku inox në klasa të ndryshme duke përfshirë 301, 304, 316, dhe 321 të prodhuara nga fabrika Gnee janë eksportuar në shumë vende për t'i shërbyer projekteve të larmishme të klientëve. Mirë se vini të blini nga kompania jonë si në cilësi të lartë ashtu edhe me një çmim të favorshëm!

Trashësitë
0.3-10 mm ose sipas nevojës
Gjerësi
600mm-1500mm ose sipas nevojës
Gjatësi
1000mm-12000mm ose sipas nevojës
Shërbimet

Si fabrikohet pllaka?

Në përgjithësi, pllaka e modelit prej çeliku inox 301 përpunohet nga pllaka çeliku inox 301, në mënyrë që sipërfaqja e pllakës të ketë modele të pabarabarta. Sipas metodës së tij të punës, shpesh ndahet në dy mënyra: rrotullim dhe stampim.

1. Rrotullimi

Shpesh prodhohet nga një fabrikë çeliku përmes linjave të petëzimit të nxehtë në prodhimin e çelik i pandryshkshëm në fabrikë. Trashësia kryesore e kësaj lloj pllake është rreth 3-6 mm. Procedura e punës për fletën e modelit të çelikut të pandryshkshëm 301 të mbështjellë në nxehtësi është si më poshtë:

Fletë/pllakë çeliku inox 301 — rrotullim me petëzimin e nxehtë të vazhdueshëm (zgjidhni çfarëdo modeli që ju pëlqen) — pjekje dhe turshi — nivelim, drejtim dhe lustrim — prerje tërthore — ftohje — ekzaminim — paketim — mbarim

Vlen të përmendet se kjo pjatë është shpesh e sheshtë në njërën anë, por e modeluar nga ana tjetër. Prandaj, përdoret më shpesh në raste që kërkojnë forcë, si industria kimike, automjetet hekurudhore, platformat, përpunimi mekanik, etj.

2. Vulosje

Përkundrazi, ky lloj prodhohet shpesh në kushte dhome. Hapat e prodhimit janë:

Pllakë inox 301 e mbështjellë nxehtë/ftohtë - stampim mekanik - përmasa - lotim - testim - paketim

Në shumicën e rasteve, pllaka çeliku inox të mbështjellë në të ftohtë zgjidhen për të prodhuar 301 pllaka me model inox, të cilat kanë një sipërfaqe më të lëmuar dhe madhësi më të saktë. Për më tepër, ato janë konkave në njërën anë dhe konvekse nga ana tjetër, më të aplikuara në rastet e përgjithshme të dekorimit civil.

*Shënim: duhet mbajtur mend se pavarësisht se cila metodë prodhimi përdoret, fabrika duhet të vërejë se lartësia e modelit duhet të jetë më e madhe ose e barabartë me 20% të trashësisë së nënshtresës.

Pjatë 301 me model inox

301 Madhësia e fletës me model çeliku inox

Këtu është një tabelë e specifikimeve të pllakës së modelit inox 301 nga Gnee Steel për referencën tuaj.

Klasë 301
standard ASTM, AISI, GB, JIS, DIN, EN
Trashësia 0.3 mm – 10 mm ose sipas nevojës
Gjerësi 600 mm-1500 mm ose sipas nevojës
Gjatësi 1000 mm-12000 mm ose sipas nevojës
Modele në formë heshte, thjerrëz, në formë T, në formë shufra, diamant, fasule të rrumbullakët, lineare, etj.,
Gjendja e pllakës e plotë e vështirë, 1/2 e vështirë, 1/4 e vështirë
Fund Nr.1, 2B, BA, NO.4, 6K, 8K, HL, rrogoz, i lëmuar, i veshur me PVC, kundër gjurmëve të gishtave, etj.,
Koha e dorëzimit 3-15 ditë pune pas marrjes së depozitës 30%.

Klasat ekuivalente prej çeliku inox 301:

Kinë GB: 12Cr18Mn9Ni5N

Tajvani: 301

Japonia (JIS) SUS 301
Amerikë ASTM 301
Korea STS 301
Bashkimi Evropian (EN) 1.4319
Indi (IS) 10Cr17Ni7
Australia (AS) 301

Pse të përdorni pllakën e modelit prej çeliku inox 301?

Ka shumë përfitime të tjera të mëdha që mund të shijoni. Për shembull:

1. Performanca kundër rrëshqitjes: kjo lloj pllake ka një dizajn të ngritur në sipërfaqen e saj. Mund të ofrojë dy funksione: kundër rrëshqitjes. Ky stil i pabarabartë mund të rrisë fërkimin dhe të parandalojë rrëshqitjen. Kështu, përdoret gjerësisht në aplikime që kërkojnë fërkim të lartë si shkallët, çatitë, rripat transportues etj. Apel dekorativ. Këto modele rrisin tërheqjen e saj vizuale dhe vlerën dekorative dhe kështu mund të përdoren në projektet e arkitekturës dhe dizajnit të brendshëm për të shtuar tërheqjen estetike.

2. Rezistenca ndaj korrozionit dhe ndryshkut: me shtimin e përmbajtjes së kromit dhe nikelit, çeliku inox i klasës 301 shfaq rezistencë të mirë ndaj korrozionit dhe ndryshkut në mjedise me gërryerje të lehtë. Mund të përballojë gjithashtu ekspozimin ndaj lagështirës, ​​gazit alkalik dhe disa kimikateve.

3. Sipërfaqe e lëmuar dhe e ndritshme: produktet prej çeliku inox janë më të lëmuara, më të shkëlqyeshme dhe më të rregullta se shumë produkte çeliku konvencionale. Në fabrikën e Gnee, punëtori do të përdorë instrumentin prerës preciz për t'u siguruar që sipërfaqja e pllakave me model çelik inox 301 është e sheshtë dhe nuk ka gërvishtje ose gërvishtje.

4. Duktiliteti i mirë: klasa 301 është shumë duktile dhe e përshtatshme për saldimin, formimin dhe vizatimin. Gjithashtu mund të ngurtësohet me shpejtësi gjatë përpunimit mekanik. Për më tepër, rezistenca ndaj konsumit dhe forca e lodhjes janë më të mira se çeliku inox 304.

5. Mirëmbajtje e lehtë: si klasat e tjera të çelikut të pandryshkshëm, pllaka e modelit prej çeliku inox 301 është relativisht e lirë nga mirëmbajtja. Është shumë rezistent ndaj ngjyrosje, duke ndryshkur dhe njollosur, duke e bërë më të lehtë pastrimin dhe ruajtjen e pamjes së saj.

301 Pllaka me model çelik inox

301 Aplikacionet e pllakës së modelit SS

Në ditët e sotme, me rritjen e nevojave të ndryshme të njerëzve, aplikimet e pllakave me model inox 301 nuk janë më të kufizuara në fushat profesionale dhe aplikimet industriale të anti-rrëshqitjes dhe kundër korrozionit. Ai gjithashtu siguron rritje të nevojave estetike dhe dekorative, duke plotësuar vazhdimisht nevojat e jetës njerëzore me cilësi të lartë dhe inovacionit të industrisë. Këtu rendisim disa shembuj të detajuar për referencën tuaj. Ata janë:

Dekorimi i ashensorit, tavani, çatia, shkallët, struktura e kabinës, muri metalik i perdes, rripi transportues, paketimi dhe printimi, pajisjet logjistike, rezervuarët, mbulesat e rrotave, shiritat transportues, vagonët e metrosë dhe hekurudhave, sustat, kapëset e zorrëve, karrocat e rimorkios dhe kamionëve, kuzhina pajisje, traktorë, pajisje për shërbime ushqimore, rimorkio, komponentë avionësh, tabela reklamuese, dekorime të brendshme dhe të jashtme, etj.

shkallë

Dallimi midis klasës 301 dhe 304 të çelikut inox

Megjithëse të dyja janë produkte të serisë inox 300, notat 301 dhe 304 kanë karakteristika të ndryshme për sa i përket përbërjes, rezistencës ndaj korrozionit, kostos, performancës së përpunimit, rezistencës në tërheqje, aplikimit etj. Le t'i hedhim një sy më poshtë.

1. Përbërja kimike

Dallimi kryesor midis përbërjes së çelikut inox 301 dhe 304 qëndron në përmbajtjen e elementeve të C, Cr dhe Ni. Këtu është një tabelë e plotë e tabelës së përbërjeve kimike 301 dhe 304 që mund të mësoni:

C Si Mn P S Cr Ni Mo
301 ≤0.15 ≤1.00 ≤2.00 ≤0.045 ≤0.030 16.00-18.00 6.00-8.00 -
304 ≤0.07 ≤0.75 ≤2.00 ≤0.045 ≤0.030 18.00-20.00 8.00-11.00 -

2. Rezistenca ndaj korrozionit

Është e qartë të shihet se nota 304 është shumë më rezistente se 301.

Klasa 304 ka një përmbajtje minimale 18% të kromit dhe 8% përmbajtje minimale të nikelit, e cila kontribuon në sigurimin e rezistencës së shkëlqyer ndaj korrozionit dhe oksidimit dhe ndihmon në ruajtjen e shkëlqimit të metalit.

Me një nivel më të ulët të kromit dhe nikelit, klasa 301 është më e ndjeshme ndaj korrozionit dhe oksidimit dhe duket e shurdhër me kalimin e kohës.

3. Performanca e përpunimit

Nota 301 ka një aftësi të mirë për të formuar, prerë, salduar, fabrikuar etj. Sa i përket notës 304, kur është stampuar mekanikisht, është shumë e brishtë për t'u thyer.

4. Rezistenca në tërheqje

Për shkak të përmbajtjes së lartë të karbonit në klasën 301, është shumë më duktil dhe më rezistent ndaj forcës mekanike. Në kushtet e temperaturës së dhomës, mund të përballojë 120 ksi (kilo paund për inç katror).

Klasa 304, nga ana tjetër, mund të përballojë vetëm 90 ksi presion përpara se të pësojë dështim mekanik. Kjo do të thotë, në temperaturën e dhomës, çelik inox 301 mund të përballojë 33% më shumë stres sesa klasa 304.

5. Kërkesë

Duke folur në mënyrë krahasuese, 304 është më i zbatueshëm se 301 për shkak të performancës së tij më të fortë kundër ndryshkut dhe përshtatshmërisë më të gjerë.

Klasa 301 përdoret kryesisht në prodhimin e rimorkiove, pjesëve të automobilave, mbulesave të rrotave, sustave industriale, shiritave transportues, lidhësve, etj.

Nota 304 përdoret më shumë në përpunimin e ushqimeve dhe pijeve, makineritë, pajisjet e kuzhinës, panelet arkitekturore, pajisjet mjekësore, kontejnerët kimikë, shkëmbyesit e nxehtësisë, sistemet e filtrimit të ujit, etj.

6. Kosto

Çelik inox 301 është shumë më i lirë se çeliku inox 304. Në një farë mase, klasa 301 është zhvilluar si një alternativë me kosto më të ulët ndaj klasës 304. Megjithatë, kur blini, kostoja përfundimtare e çelikut inox 301 dhe 304 ndryshon në varësi të furnizuesit dhe sasisë që blini.

Për ta përmbledhur, është e qartë të shihet se secili ka avantazhe unike që e bëjnë atë të përshtatshëm për përdorime dhe industri specifike. Pra, kur zgjidhni produkte çeliku inox 301 ose 304, duhet të merrni parasysh buxhetin e produktit, duke përdorur qëllimin, madhësinë, taksat, furnizuesin, etj..

301 pllaka inox në magazinë

Përfundim

Pllaka me model çelik inox 301 është një alternativë e favorshme për shumë produkte çeliku inox për shkak të çmimit të lirë dhe përdorimit të gjerë. Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i mirënjohur i produkteve çelik inox me cilësi të lartë në Kinë. Ne ofrojmë çelik inox me cilësi të lartë në fletë, bobina, tuba, pajisje, foli dhe profile. Të gjitha ato mund të zgjidhen në dimensione, trashësi, gjerësi, gjatësi dhe shkallë të ndryshme. Për më tepër, ne mund të mbështesim projektet e personalizimit për t'iu përshtatur më mirë nevojave tuaja ose të klientëve tuaj. Mirë se vini të flisni me ne për më shumë detaje.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.