2205 Bobina prej çeliku inox
  1. Fillimi » produktet » Spirale çeliku inox » Spirale prej çeliku inox dyfish » 2205 Bobina inox
2205 Bobina prej çeliku inox

2205 Bobina prej çeliku inox

2205 Stainless Steel Coil është një material çeliku inox dyfish me rezistencë të shkëlqyer korrozioni, forcë dhe qëndrueshmëri. Përdoret gjerësisht në industrinë kimike, detare, energji dhe ndërtim, dhe fusha të tjera. Krahasuar me materialet e tjera çeliku inox, mbështjelljet prej çeliku inox 2205 janë superiore në rezistencën ndaj korrozionit, forcën dhe performancën e saldimit. Nëse keni nevoja, mirëpresim të na kontaktoni, Gnee Steel Group është një furnizues me cilësi të lartë të produkteve prej çeliku inox, i gatshëm për t'ju shërbyer në çdo kohë.

Produkt
2205 Bobina prej çeliku inox
Tipi
Spirale çeliku inox
standard
AISI, ASTM, JIS, SUS, GB
Mostrat
I pranueshëm
Vendi i Prodhimit
Kinë
Shërbimet

Çfarë është spiralja prej çeliku inox 2205?

Çeliku inox i klasës 2205 është çelik inoks i dyfishtë me përmasa afërsisht të barabarta të ferritit dhe austenitit në mikrostrukturë, duke ofruar rezistencë të lartë ndaj korrozionit, forcë dhe qëndrueshmëri të shkëlqyer, saldim të mirë dhe përpunueshmëri. Përdoret zakonisht në një sërë industrish, duke përfshirë përpunimin kimik, naftën dhe gazin, pulpën dhe letrën, inxhinierinë detare dhe më shumë.

2205-Sinox-Steel-Coil-1

Bobina prej çeliku inox 2205 është një produkt i popullarizuar në mesin e mbështjellësve të dyfishtë prej çeliku të pandryshkshëm. Bobinat e bëra nga çelik inox 2205 përpunohen dhe formohen përmes proceseve të ndryshme si rrotullimi i nxehtë, rrotullimi i ftohtë, vizatimi dhe falsifikimi. Pas përpunimit, kryhen trajtime sipërfaqësore si prerja, lustrimi dhe pasivimi për të përmirësuar vetitë e saj mekanike dhe rezistencën ndaj korrozionit. Është i përshtatshëm për ambiente me kërkesa të larta rezistence ndaj korrozionit. Të tilla si industria kimike, inxhinieria detare, nxjerrja e naftës dhe gazit në det të hapur, etj.

Specifikimet e produktit

Emri i produktit 2205 Bobina prej çeliku inox
Klasë Dyfish Spirale çeliku inox
Gama e trashësisë 0.02mm-6.0mm
Diapazoni i gjerësisë 1.0mm-1500mm
Fortësi ≤30 HRB
Forca e rendimentit (Rp0.2) ≥450 N/mm²
Rezistenca në tërheqje (Rm) ≥620 N/mm²
Fortësi ≤300 HV
Zgjatimi (A50%) ≥% 25
Trajtim sipërfaqësor NO.1/2B/2D/BA/HL/drawing/6K/8K mirror, etc.
paketë Paletë druri / Kuti druri

Përbërje kimike

Përbërje kimike (%)  Cr  Ni Mo  C N Mn Si P S

Fe

2205 Bobina prej çeliku inox

 22.0-23.0%  4.50-6.50%  3.00-3.50%  ≤0.03%  0.14-0.20%  ≤2.00%  ≤1.00%  ≤0.040%  ≤0.030%  harmonik

Vetitë e dyfishta të spiralës prej çeliku inox 2205

Struktura e mbështjelljes prej çeliku inox 2205 është një strukturë duplekse e përbërë nga një fazë e vazhdueshme ferriti dhe faza e austenitit.

Austeniti: Austeniti është një strukturë kristalore kubike e përqendruar në fytyrë me rezistencë të mirë korrozioni dhe performancë saldimi. Ekziston në formën e indit në mbështjellje çeliku inox 2205, duke formuar një pishinë austeniti.

Ferrit: Ferriti është një strukturë kristalore kubike e përqendruar te trupi me plasticitet dhe rezistencë të mirë. Pishina austenitike është e rrethuar vazhdimisht nga mbështjellje prej çeliku inox 2205.

2205-Sinox-Steel-Coil-2

Kjo strukturë dupleks bën që çeliku inox 2205 të ketë avantazhet e çelikut inox austenitik dhe çelikut inox ferrit. Duke kombinuar forcën e lartë, rezistencën ndaj korrozionit dhe plasticitetin e mirë, ai është bërë një material i rëndësishëm i përdorur gjerësisht në shumë fusha. Qoftë në mjedisin shumë gërryes të industrisë kimike, naftës, inxhinierisë detare dhe fushave të tjera, ose kërkesat e forcës dhe qëndrueshmërisë së lartë në enët nën presion, tubacionet, shkëmbyesit e nxehtësisë dhe pajisje të tjera, mbështjelljet e çelikut inoks dupleks funksionojnë mirë.

2205 Vetitë e mbështjelljes prej çeliku inox

  1. Rezistencë e fortë ndaj korrozionit: spiralja prej çeliku inox 2205 ka rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit, veçanërisht rezistencë ndaj korrozionit ndaj stresit dhe rezistencë ndaj erozionit të joneve të klorurit.
  2. Vetitë e mira mekanike: mbështjelljet prej çeliku inox 2205 kanë forcë dhe qëndrueshmëri të lartë dhe mund të ruajnë ende performancë të mirë në mjedise me temperaturë të ulët.
  3. Performancë e mirë saldimi: mbështjelljet prej çeliku inox 2205 mund të përpunohen me metoda konvencionale saldimi dhe kanë performancë të mirë saldimi.
  4. Përpunueshmëri e mirë: spiralja prej çeliku inox 2205 ka plasticitet të mirë dhe mund të përpunohet dhe formohet në mënyra të ndryshme.
  5. Çmimi i moderuar: Krahasuar me materiale të tjera çeliku inox të nivelit të lartë, çmimi i mbështjelljes prej çeliku inox 2205 është relativisht i moderuar dhe është material çelik inox me performancë me kosto të lartë.

2205-Sinox-Steel-Coil-3

Cila është më e mirë spiralja prej çeliku inox 2205 ose 316?

Të dy mbështjelljet prej çeliku inox 2205 dhe mbështjelljet prej çeliku inox 316 janë materiale të zakonshme çeliku inox, të cilat kanë disa avantazhe dhe fushëveprimin e aplikimit, por avantazhet dhe disavantazhet specifike varen nga aplikimet dhe nevojat specifike, le të zbulojmë më tej.

Spiralja prej çeliku inox 2205 është një spirale prej çeliku inox dyfish i përbërë nga një fazë ferriti dhe një fazë austeniti. Rezistenca e tij ndaj korrozionit është shumë më e lartë se ajo e mbështjelljeve prej çeliku inox 316, dhe gjithashtu ka rezistencë të mirë ndaj korrozionit ndaj stresit, saldim të mirë dhe rezistencë ndaj konsumit, veçanërisht i përshtatshëm për mjediset detare dhe fushat kimike.

2205-Inox-Steel-Spire-detare-mjedise

Por për sa i përket çmimit, për shkak të strukturës së dyfishtë dhe përmbajtjes më të lartë të aliazhit të mbështjelljeve prej çeliku inoks 2205, çmimi i mbështjelljeve prej çeliku inox 2205 është gjithashtu më i lartë se ai i mbështjelljeve prej 316 inox.

Nëse keni nevojë për rezistencë dhe forcë të shkëlqyer ndaj korrozionit, veçanërisht në mjedise të pasura me klorur, spiralja prej çeliku inox 2205 do të jetë zgjedhja juaj më e mirë; nëse kosto-efektiviteti është faktori kryesor dhe nuk kërkohet rezistenca ndaj korrozionit, një rrotull prej çeliku inox 316 do të ishte pak më i përshtatshëm.

Përveç kësaj, faktorë të tillë si performanca e përpunimit, kërkesat e projektimit dhe kërkesat specifike të mjedisit duhet të merren parasysh për të bërë zgjedhjen më të mirë. Nëse keni ndonjë pyetje ose nevojë në këtë drejtim, ju lutemi na kontaktoni! Gnee është gjithmonë në shërbimin tuaj.

Për çfarë përdoret spiralja prej çeliku inox 2205?

Spiralja prej çeliku inox 2205 është një material i veçantë çeliku inox, i njohur gjithashtu si spiralja e çelikut të pandryshkshëm, e cila ka rezistencë dhe forcë të lartë ndaj korrozionit dhe përdoret gjerësisht në shumë fusha aplikimi:

Inxhinieri në det të hapur:

Bobinat prej çeliku inox 2205 kanë rezistencë të mirë ndaj korrozionit të joneve të klorurit dhe korrozionit ndërgranular dhe janë shumë të përshtatshme për t'u përdorur në platformat e naftës në det të hapur, strukturat detare, tubacionet detare, anijet detare dhe fusha të tjera.

2205-Inox-Steel-Coil-Food-Processing

Industria Kimike:

Bobinat prej çeliku inox 2205 janë përdorur gjerësisht në industrinë kimike, kryesisht për pajisje që i rezistojnë korrozionit acid-bazë, korrozionit të klorurit dhe mjediseve me temperaturë të lartë dhe presion të lartë. Të tilla si kazanët e reaksionit, rezervuarët e magazinimit, tubacionet, shkëmbyesit e nxehtësisë, etj. në pajisjet kimike.

Përpunimi i ushqimit:

Spiralja prej çeliku inox 2205 ka rezistencë të mirë korrozioni dhe performancë higjienike, e përshtatshme për pajisjet e përpunimit dhe ruajtjes së ushqimit. Për shembull, shiritat transportues të ushqimit, rezervuarët e magazinimit të ushqimit, pajisjet e trajtimit të ushqimit, etj. në impiantet e përpunimit të ushqimit.

Industria e Energjisë:

Bobinat prej çeliku inox 2205 përdoren gjerësisht në industrinë e energjisë, veçanërisht në fushën e naftës dhe gazit. Të tilla si tubacionet e gazit natyror, rezervuarët e magazinimit, pajisjet e nxjerrjes së naftës, etj.

2205-Inox-Steel-Coil-Energy-Industri

Përveç kësaj, spiralja prej çeliku inox 2205 mund të përdoret gjithashtu në ndërtimin e anijeve, industrinë e pulpës dhe letrës, industrinë e automobilave dhe fusha të tjera. Ka një gamë të gjerë aplikimesh dhe është një produkt i njohur çeliku inox në industrinë e prodhimit. Produktet e njohura të mbështjelljeve prej çeliku të pandryshkshëm Gnee përfshijnë 304 mbështjellje çeliku inoks, 304 mbështjellje çeliku inox, 304 pllaka me çelik inox, tuba çeliku të pandryshkshëm 316L, etj. Ka shumë lloje. Nëse keni nevoja të ngjashme, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni.

2205 Prodhues, Furnizues dhe Eksportues i mbështjellësve prej çeliku inox

Gnee Steel Group është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains. Duke u mbështetur në shumë ndërmarrje hekuri dhe çeliku si Angang Steel, ne kemi një shumëllojshmëri të gjerë produktesh, duke përfshirë pllakat e ndërtimit të anijeve, pllakat e enëve nën presion, kuvertën e urave, etj. shërbimet. Duke bashkëpunuar me më shumë se 600 kompani në mbarë botën, kapaciteti vjetor i eksportit tejkalon 80,000 tonë metrikë. Zgjidhni Gnee Steel Group, ju zgjidhni një partner profesional dhe të besueshëm të zinxhirit të furnizimit të çelikut!

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.