Tregu i çelikut po bëhet gjithnjë e më konkurrues
  1. Fillimi » lajm » Tregu i çelikut po bëhet gjithnjë e më konkurrues

Tregu i çelikut po bëhet gjithnjë e më konkurrues

Autori: çeliku gnee | Përditësimi i fundit:

Vështrim i përgjithshëm i tregut global të çelikut

Në vitin 2021, tregu i çelikut kishte një vlerë prej 1,307.9 miliardë dollarësh. Me një normë të përbërë të rritjes vjetore (CAGR) prej 3.47% (2022-2030), industria e tregut të çelikut parashikohet të rritet në madhësi nga 1,353.28 miliardë dollarë në 2022 në 1,718.26 miliardë dollarë deri në vitin 2030.

Trendet e tregut të çelikut

Një sërë variablash, si klima makroekonomike, çmimi i lëndëve të para, përparimet teknologjike dhe kufizimet mjedisore, kanë një ndikim në mënyrën se si zhvillohet tregu i çelikut inox. Fushat kryesore të konkurrencës janë vlera e produktit, kostoja, shpikja dhe depërtimi në treg. Rritja e niveleve të prodhimit të automjeteve, zgjerimi në sektorin e ushqimeve dhe pijeve dhe kërkesa në rritje për materiale rezistente ndaj korrozionit në kushte sfiduese si impiantet e shkripëzimit janë disa tendenca të përsëritura të tregut.

Për më tepër, avancimi i një numri teknologjish, si inteligjenca artificiale (AI) dhe zhvillimi i teknikave të rrotullimit dhe derdhjes, ka ndihmuar në avancimin e teknologjisë së prodhimit dhe zhvillimin e modeleve që janë të papërshkueshme nga presioni, temperaturat e larta dhe korrozioni. . Si rezultat, tregu është rritur dhe norma vjetore e përbërë e rritjes së tregut global të çelikut është rritur vitet e fundit.

Në përgjithësi, parashikohet që industria e çelikut të pandryshkshëm do të vazhdojë të zgjerohet dhe të ndryshojë ndërsa arrihen zbulime dhe zhvillime të reja.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.