Pse janë kaq të njohura në kuzhinë produktet prej çeliku inox 316?
  1. Fillimi » blog » Pse janë kaq të njohura në kuzhinë produktet e mbështjelljes prej çeliku inox 316?
Pse janë kaq të njohura në kuzhinë produktet prej çeliku inox 316?

Pse janë kaq të njohura në kuzhinë produktet prej çeliku inox 316?

Përveç përdorimit të gjerë në pajisjet mjekësore, ndërtimtarinë, industrinë kimike dhe industritë e prodhimit të automobilave, 316 mbështjellje çeliku inox mund të shihen gjithashtu kudo në kuzhinë që prekim çdo ditë. Nga tapat e inoksit deri te rubinetat prej çeliku inox, nga tenxheret e inoksit deri te lugët inox, produktet prej çeliku inox janë bërë zgjedhja më e popullarizuar në kuzhinat moderne.

Pse të zgjidhni spirale inox 316?

Bobina prej çeliku inox 316 ka rezistencë të shkëlqyer ndaj korrozionit dhe gërryerjes dhe mund t'i rezistojë substancave të zakonshme të kuzhinës si uji, vaji, acidi dhe kripa, duke ruajtur kështu qëndrueshmërinë e enëve të gatimit. Çeliku inox i tipit 316, i njohur si çelik inox i shkallës detare, përmban 16-18% krom, 10-14% nikel dhe 2-3% molibden për rezistencë më të lartë ndaj korrozionit dhe është veçanërisht i përshtatshëm për ekspozimin ndaj mjediseve të lagështa dhe gërryese Pajisjet e kuzhinës si p.sh. lavamane, rubineta etj.

Produktet inox kanë gjithashtu një sipërfaqe të lëmuar, e cila nuk është e lehtë të ngjitet në mbetjet e ushqimit, duke e bërë pastrimin më të lehtë dhe më të shpejtë. Përveç kësaj, çeliku inox ka gjithashtu rezistencë ndaj temperaturës së lartë. Çelik inox me cilësi të mirë është jo toksik dhe i padëmshëm dhe nuk lëshon substanca të dëmshme në ushqim, i cili plotëson standardet e sigurisë ushqimore. Përparësitë e ndryshme bëjnë që produktet inox të fitojnë një vend në kuzhinat moderne.

Produkti më i mirë për pajisjet inox në kuzhinë

Lavaman çeliku inox: Një lavaman inox është gjithashtu një domosdoshmëri e kuzhinës. Lavamani i bërë nga çelik inox 316 është i qëndrueshëm, i lehtë për t'u pastruar dhe ka veti të mira antibakteriale. Është i përshtatshëm për ambiente që janë shpesh në kontakt me ujin dhe ushqimin.

blog5-Enë-kuzhine-çelik-çelik

Enë kuzhine prej çeliku inox: Tenxheret, tiganët, avulloret, woks, etj. janë produktet më të zakonshme prej çeliku inox në kuzhinë. Çelik inox ka rezistencë të mirë korrozioni dhe rezistencë ndaj konsumit dhe është i përshtatshëm për përdorim në mjedise me temperaturë të lartë dhe me lagështi.

Tabela prej çeliku inox: Tabela prej çeliku inox janë rezistente ndaj nxehtësisë, rezistente ndaj korrozionit dhe të lehta për t'u pastruar. Kuzhinat komerciale dhe kuzhinat shtëpiake me kërkesë të lartë shpesh zgjedhin 316 çelik inox për të bërë tavane, të cilat mund t'i rezistojnë gërvishtjeve dhe nxehtësisë dhe janë të qëndrueshme.

Rubineta prej çeliku inox: Rubinetat e bëra prej çeliku inox janë rezistente ndaj korrozionit, rezistente ndaj konsumit dhe të lehtë për t'u pastruar. Instalimi i një rubineti inox në kuzhinë mund të sigurojë një burim të besueshëm uji dhe ta mbajë atë higjienik.

Rubineta inox-çelik

Kapuç me rreze prej çeliku inox: Aspiratori inox është një nga pajisjet e zakonshme në kuzhinë. Kërkon një guaskë të qëndrueshme dhe të lehtë për t'u pastruar që mund të thithë në mënyrë efektive tymrat dhe aromat e vajit. 430 çelik inox përmban 17% krom, nuk ka përbërës nikel, është relativisht i lirë, ka rezistencë të mirë korrozioni dhe rezistencë ndaj nxehtësisë dhe është zgjedhja më e zakonshme për materialet e lira të aspiratorit.

Si të zgjidhni takëm prej çeliku inox?

Enët e tryezës janë diçka me të cilën njerëzit bien në kontakt çdo ditë kur hanë dhe janë të lidhura ngushtë me shëndetin e trupit të njeriut. Kur zgjidhni enë tavoline prej çeliku inox, është e nevojshme të merren parasysh shumë aspekte.

Set enë tavoline:

Sipas nevojave personale, ju mund të zgjidhni llojin e kompletit të enëve prej çeliku inox. Në përgjithësi, kompletet e takëmeve përfshijnë pirunë, thika, lugë, lugë çaji etj. Kostumi i përshtatshëm duhet të zgjidhet sipas numrit të anëtarëve të familjes dhe përdorimit të tyre.

Klasa e çelikut inox:

Enët e tavolinës prej çeliku inox zakonisht janë çelik inox 18/10, ku 18 do të thotë se përmban të paktën 18% krom dhe 10 do të thotë se përmban të paktën 10% nikel. Kjo klasë prej çeliku inox ka rezistencë të mirë korrozioni dhe rezistencë ndaj konsumit dhe është relativisht e lehtë për t'u pastruar. Përveç konsideratave të sigurisë ushqimore, çeliku inox 304 dhe 316 janë zgjedhjet më të zakonshme të materialeve për enët e tavolinës, por 304 mbështjellje çeliku inox janë pak më keq se mbështjelljet 316 inox.

blog5-4

Dizajni i pamjes:

Enët e tavolinës prej çeliku të pandryshkshëm kanë një shumëllojshmëri modelesh të pamjes për të zgjedhur, të tilla si të thjeshta dhe moderne, klasike dhe tradicionale, ose artistike dhe krijuese. Sipas preferencave personale dhe stilit të tavolinës së ngrënies, zgjedhja e dizajnit të përshtatshëm të pamjes, ushqimet e mira dhe enët e bukura të tavolinës mund ta bëjnë oreksin tuaj edhe më të madh.

Cilësia dhe qëndrueshmëria:

Zgjedhja e takëmeve me cilësi të mirë prej çeliku inox mund të sigurojë qëndrueshmëri dhe jetëgjatësi të tyre. Ju mund të kontrolloni vlerësimet e përdoruesve dhe reputacionin e markës së një produkti për të vlerësuar cilësinë e tij.

Çmimi:

Çmimi i enëve të sheshtë prej çeliku inox ndryshon sipas markës, cilësisë dhe llojit të kompletit. Sipas buxhetit dhe nevojave, zgjidhni një gamë çmimesh të përshtatshme.

Kur zgjidhni enët e tavolinës prej çeliku inox, është jashtëzakonisht e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje faktorëve të tillë si klasa e çelikut inox, grupi i enëve të tavolinës, dizajni i pamjes dhe çmimi. Vetëm duke kuptuar njohuritë e çelikut të pandryshkshëm dhe duke kuptuar enët e tavolinës prej çeliku të pandryshkshëm, mund të shmangni disa të këqija të tregtarëve të paskrupullt gjatë blerjes dhe të zgjidhni sende të sigurta prej çeliku të pandryshkshëm që i përshtaten nevojave dhe preferencave tuaja personale.

Shkaku i ndryshkut të çelikut inox

inox-çelik-ndryshk

Shkaqet e ndryshkut të çelikut inox përfshijnë ndotjen e sipërfaqes, mjedisin oksidues, dëmtimin fizik, cilësinë e materialeve prej çeliku inox dhe reaksionet elektrokimike. Për të parandaluar ndryshkjen e çelikut të pandryshkshëm, është e nevojshme që rregullisht të pastrohet dhe të mirëmbahet sipërfaqja e inoksit, të shmanget kontakti me substanca gërryese dhe të zgjidhen materiale çeliku inox me cilësi të lartë. Për shembull, çmimi i çelikut inox 430 është relativisht i lirë, por performanca e tij është pak më e ulët se ajo e çelikut inox 316.

Avantazhet e produkteve prej çeliku inox të kuzhinës

  • rezistenca korrozioni
  • Lehtë për të pastruar
  • Qëndrueshmëri
  • Siguri
  • Mbrojtja e mjedisit

Mënyrat më të mira për të pastruar çelikun inox

Për shkak të performancës së tij të mirë, çeliku inox është një mjet i shkëlqyer pastrimi në krahasim me materialet e tjera për enët e kuzhinës. Por për t'i bërë produktet prej çeliku inox të kuzhinës të zgjasin më gjatë, janë thelbësore metoda të arsyeshme pastrimi.

Pastrimi:

Së pari, përdorni ujë të ngrohtë dhe një sasi të vogël detergjenti të butë për të bërë një zgjidhje me ujë me sapun, zhytni një leckë të butë në solucionin me ujë me sapun dhe fshijeni butësisht sipërfaqen e çelikut inox për të hequr vajin dhe njollat.

Clean-Stainless-Seel

Shpëlajeni dhe thajeni:

Shpëlajini mbetjet e ujit me sapun me ujë të pastër, më pas thani sipërfaqen e inoksit me një leckë të pastër të butë ose leckë fibrash për t'u siguruar që nuk ka njolla dhe shenja uji.

Hiqni gjurmët e gishtërinjve dhe njollat ​​e ujit:

Nëse ka gjurmë gishtash ose njolla uji në sipërfaqen e inoksit, mund të përdorni disa produkte të veçanta pastrimi ose pastrues shtëpiak për t'i trajtuar ato. Për shembull, mund të përdorni një pastrues çeliku inoks ose një përzierje uthull dhe ujë, spërkatni pastruesin në një leckë të butë dhe fshini butësisht sipërfaqen e çelikut inox me leckë për të hequr gjurmët e gishtërinjve dhe njollat ​​e ujit.

Kur pastroni sipërfaqet prej çeliku inox, shmangni përdorimin e leckave gërryese, furçave metalike ose gërryesve që mund të gërvishtin ose dëmtojnë sipërfaqen. Gjithashtu, shmangni pastruesit që përmbajnë kloride ose amoniak, pasi këto kimikate mund të jenë gërryese ndaj çelikut inox.

Furnizues me mbështjellës çeliku inox me cilësi të lartë

GNEE çeliku Grupi është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains. Videoja e mësipërme është pjesë e inventarit të bobinave inox në një nga fabrikat tona. Përveç bobinave inox, produktet aktualisht në shitje përfshijnë tuba inox, foli inox, pllaka inox, etj, me modele të ndryshme.

Nëse keni nevoja në këtë fushë, ju lutemi na kontaktoni për konsultim, ne do t'ju ofrojmë këshillat më profesionale, produktet më të përshtatshme dhe shërbimin më të mirë! GNEE është gjithmonë duke ju pritur.

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit, e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.