Pse tubat dekorativë inox janë gjithashtu magnetikë?
  1. Fillimi » blog » Pse tubat dekorativë inox janë gjithashtu magnetikë?
Pse tubat dekorativë inox janë gjithashtu magnetikë?

Pse tubat dekorativë inox janë gjithashtu magnetikë?

Meqenëse tubat e vërtetë prej çeliku inoks janë të shëmtuar dhe jo magnetikë, dhe nëse janë magnetikë, ato konsiderohen si mallra të rreme, njerëzit shpesh besojnë se magnetët që thithin tubat prej çeliku inox mund të testojnë cilësinë dhe vërtetësinë e tyre. Në realitet, kjo qasje ndaj identifikimit të gabimeve është tepër e njëanshme dhe jopraktike. Le të flasim për problemet magnetike me tubat dekorativë prej çeliku inox.

Pse disa tuba dekorativë inox janë magnetikë?

Ekzistojnë lloje të shumta pajisjesh për tuba prej çeliku të pandryshkshëm dhe ato mund të grupohen në disa grupe në bazë të pamjes së tyre në temperaturën e dhomës: 2. Martensite ose lloji ferrit, si 430, 420 ose 410. 1. Llojet austenitike, si p.sh. 304, 321, 316, ose 310. Lloji i martensitit ose ferritit është magnetik, ndërsa lloji i austenitit është ose jomagnetik ose më mirë pak magnetik.

Shumica e tubave dekorativë prej çeliku inox, duke përfshirë 304 tuba çelik inox pa tegel, janë material austenitik 304 dhe përdoren shpesh si fletë dekorative tubash. Ato shpesh janë ose jo magnetike ose magnetike të dobëta. Magnetizmi mund të lindë gjithashtu për shkak të ndryshimeve në përbërjen kimike ose kushteve të ndryshueshme të përpunimit të shkaktuara nga shkrirja, megjithëse kjo nuk mund të konsiderohet si e rreme ose e cilësisë së ulët. Cili është shkaku?

Siç u përmend tashmë, martenziti ose ferriti është magnetik, por austeniti është ose jomagnetik ose më mirë magnetik i dobët. Për shkak të ndarjes së përbërjes ose trajtimit të gabuar termik, një sasi e kufizuar martensiti ose organizimi ferrit do të krijohet gjatë procesit të shkrirjes. Tubi do të bëhet pak magnetik në këtë mënyrë. Gjithashtu, martensiti do të krijohet pas punimit të ftohtë të tubit dekorativ të bërë nga çelik inox 304. Shkalla e transformimit të martensitit dhe deformimit të punës së ftohtë është në korrelacion të zhdrejtë me karakteristikat magnetike të çelikut. Ngjashëm me një grup shiritash çeliku, prodhimi i tubave prej çeliku 76 nuk tregon ndonjë induksion magnetik të dukshëm; megjithatë, nëse krijohet një tub çeliku 9.5, induksioni magnetik do të jetë më i dukshëm për shkak të shtrembërimit më të madh të përkuljes. Për rrjedhojë, deformimi i tubit katror dhe drejtkëndor të krijuar është më i madh se ai i tubit të rrumbullakët, veçanërisht në pjesën e këndit ku deformimi është më i theksuar dhe magnetizmi është më i dukshëm.

Duke përdorur një trajtim me zgjidhje të ngurtë me temperaturë të lartë, kompania jonë mund të riparojë dhe stabilizojë strukturën e austenitit dhe të heqë qafe cilësitë magnetike të tubit.

Dallimet midis tubave të zakonshëm dekorativë prej çeliku inox

Tuba çeliku dekorativ 180 Grit dhe 600 Grit

Mund të mendohet se përfundimi i sipërfaqes së tubave dekorativë prej çeliku inox me zhavorr 180 ka një pamje të zbehtë të krehur. Një linjë lëmuese e hollë, e qëndrueshme dhe e njëanshme e përcakton këtë përfundim. Sipërfaqja ka një shkëlqim reflektues, si pasqyrë falë efektit të zakonshëm të lustrimit të pasqyrës 600 grit. Për të arritur përfundimin e dëshiruar të sipërfaqes, materiali lustrohet me zhavorr 320 dhe më pas aplikohet fërkimi i mëtejshëm.

Tuba dekorative prej çeliku inox saten dhe pasqyrë

Një tub dekorativ i ndërtuar nga çelik i pandryshkshëm me një përfundim saten është i njohur si një tub dekorativ prej çeliku inox saten. Trajtimi i sipërfaqes së këtij tubi dekorativ pakëson reflektimin e dritës, ul ndriçimin dhe rrit uniformitetin, duke i dhënë atij një pamje më tërheqëse në mjedise të ndryshme dhe duke e bërë pastrimin më të thjeshtë. Pajisjet, kuzhinat, shkallët lëvizëse, spitalet, zonat e punës në kontakt me ushqimin, veshjet e mureve dhe mobiljeve, mobiljet urbane dhe fasadat e ndërtesave janë ndër aplikimet kryesore për tubat dekorativë prej çeliku inoks saten.

Një lloj i tub çeliku inox montimi është një tub dekorativ pasqyre prej çeliku inox. Për të krijuar një iluzion pasqyre, sipërfaqja e saj është lëmuar mirë. Shkëlqimi i lartë, atraktiviteti dhe qëndrueshmëria janë cilësitë e tij. Përdoret shpesh në vende si panelet e ashensorit, dizajni i brendshëm, komponentët e mobiljeve, pasqyrat e banjës, hotelet, shiritat dekorativë për makina dhe vende të tjera.

Tuba dekorativë SS 316 kundrejt tubave me parmakë çeliku inox 201

Forma dalluese e tubave të parmakëve prej çeliku inox 201 i bën ata idealë për një sërë përdorimesh strukturore. Ai ka forcë të lartë, cilësi të mira mekanike dhe rezistencë të mirë ndaj korrozionit, përveçse është i fortë, i formueshëm dhe i saldueshëm. Ndërsa tubacioni 201 SS, i cili përdoret kryesisht në prodhimin e peshave projektuese, është më i fortë dhe ka cilësi më të qëndrueshme se tubacionet dekorative SS 316, ky i fundit nuk është aq i fortë dhe i qëndrueshëm.

Për çfarë përdoren tubat dekorativë prej çeliku inox?

Për të krijuar përdoren kallëpe dhe mjete mekanike tuba të salduar prej çeliku inox, i njohur shpesh si tubacione dekorative çeliku inox. Ato përdoren gjerësisht në ndërtim, pajisje kimike dhe fusha të tjera sepse kanë veti të shkëlqyera mekanike, një pamje mahnitëse, forcë të lartë dhe punueshmëri të mirë.

Për shkak të atraktivitetit dhe përdorshmërisë së tij, tubat dekorativë prej çeliku inox përdoren në një sërë aplikimesh. Ato shërbejnë si elemente dekorative për enë gatimi, dyer, dritare, parmakë dhe struktura të tjera. Megjithatë, ai shërben gjithashtu për një qëllim në ndërtimin mekanik, aparatet kimike, sektorin e hapësirës ajrore dhe fusha të tjera.

 

imazhet e kokës së autorit
Autori: gneesteel Gnee Steel është një ndërmarrje profesionale e zinxhirit të furnizimit e angazhuar kryesisht në projektimin dhe përpunimin e pllakave të çelikut, spirales, profilit dhe peizazhit të jashtëm. Pas 15 vitesh zhvillimi, ajo është bërë një kompani udhëheqëse ndërkombëtare e zinxhirit të furnizimit të çelikut në Central Plains.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.