Çfarë duhet të dini për pllakën inox 2205?
  1. Fillimi » blog » Çfarë duhet të dini rreth pllakës inox 2205?
Çfarë duhet të dini për pllakën inox 2205?

Çfarë duhet të dini për pllakën inox 2205?

2205 Pllaka inox është e përshtatshme për mjediset që përmbajnë kloride dhe sulfur hidrogjeni, të cilat mund të përdoren në nxjerrjen e naftës dhe gazit nga puset e thartë, ndërtimin e anijeve dhe përpunimin e solucioneve të kontaminuara me kloride. Kjo është për shkak të vetive të tij unike, duke përfshirë rezistencën e shkëlqyer ndaj korrozionit, rezistencën ndaj korrozionit të çarjeve, rezistencën ndaj korrozionit të gropave, forcën e lartë dhe performancën e mirë të përpunimit. Në këtë blog, le të mësojmë më shumë rreth pllakës prej çeliku të pandryshkshëm 2205 për ta kuptuar më mirë atë.

Shitet Pllaka inox 2205

2205 Pllaka inox është një nga produktet më të kërkuara dhe më të përdorura prej çeliku inoks. Është zhvilluar për të luftuar problemet e zakonshme të korrozionit të pllaka inox nga seria 300.

Çfarë është çeliku inox 2205?

Nota 2205 është një nga çeliku inox dyfish më i përdorur. Përkatësisht, ai ka një mikrostrukturë prej përafërsisht të barabarta të ferritit dhe çelikut inox austenitik, prandaj përshkrimi 'duplex'. Kjo strukturë i jep çelik inox 2205 me veti unike, duke zotëruar avantazhet e austenitit dhe ferritit duke shmangur disavantazhet e tyre përkatëse. Prandaj, ai posedon rezistencë të lartë ndaj plasaritjes nga korrozioni i stresit, gërryerjes dhe korrozionit të çarjeve. Me një fjalë, çeliku inox 2205 luan një rol të rëndësishëm në industri.

2205 Përbërja Kimike e Çelikut Stainless

Karboni: ≤0.030

Mangani: ≤2.00

Silic: ≤1.00

Fosfor: ≤0.030

Squfur: ≤0.020

Kromi: 22.0-23.0

Nikel: 4.5-6.5

Molibden: 2.5-3.5%

Azot: 0.14-0.20

2205 Vetitë kryesore të pllakës SS

Karakteristikat e tij kryesore dhe kryesore përfshijnë:

1. Rezistenca e përgjithshme ndaj korrozionit

- Rezistenca e përgjithshme ndaj korrozionit: Për shkak të përmbajtjes së tij të lartë të kromit, molibdenit mesatar dhe azotit të vogël, vetia e rezistencës ndaj korrozionit të 2205 duplex pllakë inox është më i mirë se pllaka çeliku inox 316L dhe 317L në shumicën e mjediseve.

- Rezistencë e lokalizuar ndaj korrozionit: Përmbajtja e kromit, molibdenit dhe azotit në pllakën e çelikut të pandryshkshëm 2205 dupleks siguron gjithashtu rezistencë të fortë ndaj korrozionit të gropave dhe të çarave në solucione shumë oksiduese dhe acidike.

- Rezistenca ndaj korrozionit ndaj stresit: Mikrostruktura e pllakës inox 2205 ndihmon në përmirësimin e plasaritjes së korrozionit të stresit të çelikut inox.

- Lodhje kundër korrozionit: Kombinon forcë të lartë dhe rezistencë të lartë ndaj korrozionit për të prodhuar forcë të lartë të lodhjes nga korrozioni. Aplikimet në të cilat pajisja e përpunimit është e ndjeshme si ndaj një mjedisi gërryes agresiv ashtu edhe ndaj ngarkimit në cikël mund të përfitojnë nga pllaka inox 2205 dupleks.

2205-Pllaka-çelik inox

2. Zgjerim më i ulët termik dhe përçueshmëri më të lartë termike

Për shkak të strukturës së tij unike, ajo ka zgjerim më të ulët termik dhe përçueshmëri më të lartë termike sesa pllakat e çelikut inox austenit.

3. Rezistenca ndaj nxehtësisë

Ngjashëm me çeliqet e tjerë inox dupleks, pllaka inox Duplex 2205 ka rezistencë të mirë oksidimi në temperatura të larta. Megjithatë, është subjekt i brishtësisë kur ekspozohet ndaj temperaturave mbi 572°F (300°C) edhe kur ekspozohet për periudha të shkurtra kohore; prandaj, nuk rekomandohet për përdorim mbi 572°F (300°C). Ndërsa në temperatura të ulëta ka duktilitet më të mirë se klasat ferritike dhe martensitike.

4. Forca e Lartë

Në shumicën e rasteve, forca e rendimentit të pllakës inox 2205 është rreth dyfishi i pllakës standarde prej çeliku inox austenitik. Kjo i lejon dizajnerët të kursejnë peshë dhe e bën aliazhin më konkurrues me kosto kur krahasohet me 316L ose 317L. Gjithashtu, forca e lartë e çelikut 2205 e bën edhe më të vështirë lakimin dhe formimin.

5. Magnetik

Pllaka prej çeliku inoks Duplex 2205 është gjithashtu magnetike, një veti që mund të përdoret për t'i dalluar lehtësisht nga klasat e zakonshme austenitike të pllakës inox.

6. Saldueshmëria

Pllakat e dyfishta prej çeliku inox mund të saldohen lehtësisht duke përdorur teknika standarde saldimi me rezultate të shkëlqyera. Ato nuk saldohen aq lehtë sa pllakat e çelikut inox austenit, por zgjerimi i ulët termik në klasat dupleks redukton shtrembërimin dhe streset e mbetura pas saldimit.

7. Vetia mekanike

Rezistenca në tërheqje: 90 KSI min (620 MPa min)

Forca e rendimentit (0.2% zhvendosje): 65 KSI min (450 MPa min)

Zgjatimi: 25% min

Zvogëlimi i sipërfaqes: 45% min

8. Zgjidhje me kosto efektive

Fletët dhe pllakat prej çeliku të pandryshkshëm 2205 janë me kosto efektive sepse ato ofrojnë forcë të lartë nën pesha më të ulëta në krahasim me llojet e tjera të pllakës austenitike SS.

2205-Fletë-çelik-çelik

2205 Fushat e aplikuara të pllakave SS

Disa aplikime tipike të fletës dhe pllakës prej çeliku inox 2205 janë dhënë më poshtë:

– Në industrinë kimike, mund të përdoret për prodhimin e kimikateve, plehrave, lëndëve djegëse, plastikës, enë nën presion, depozita magazinimi me presion të lartë, tubacione me presion të lartë, shkëmbyes nxehtësie etj.

– Në industrinë farmaceutike, mund të përdoret për të prodhuar ilaçe, pajisje mjekësore, e kështu me radhë.

– Në fushën e inxhinierisë detare, mund të përdoret për të prodhuar anije, platforma në det të hapur, tubacione nëndetëse, pajisje hidraulike nënujore etj.

– Në fushën e kërkimit të naftës dhe gazit, mund të përdoret për prodhimin e puseve të naftës, tubacioneve, valvulave, tubacioneve të naftës dhe gazit, desulfurizimin e gazrave të gripit (FGD), etj.

– Në fushën e ndërtimit, mund të përdoret për të prodhuar konstruksione çeliku, çati, mure, ndërtesa, kolona, ​​ura etj.

– Në fushën e detit dhe në det, mund të përdoret në mjedise me klorid të lartë ku aplikacioni bie drejtpërdrejt në kontakt me klorurin. Ai përfshin helikat e ndërtimit të anijeve, timonat, vulat e boshtit, pompat, bulonat dhe pajisje të tjera nënujore.

– Në fushën e përpunimit të ushqimit, mund të përdoret për të prodhuar pajisje duke përfshirë tubacionet e birrës, avulluesit, rezervuarët e pijeve të nxehta, presat, kontejnerët e ushqimit etj.

– Në fushën e prodhimit të pulpës dhe letrës, mund të përdoret për të bërë ngrohës të pijeve të tulit, tretës, pajisje zbardhuese, rondele stoku kafe dhe sisteme për trajtimin e stokut.

– Në fusha të tjera, mund të përdoret për të bërë rezervuarë pijesh alkoolike, bateri, rondele zbardhues, rotorë, ventilatorë, tehe, boshte, shtytës, rrotulla shtypi, rezervuarë mallrash për anije dhe kamionë, kondensatorë, filtra, ndarës dhe sisteme pastrimi të rrjedhjeve.

*Vini re se pllaka prej çeliku inox 2205 dupleks është veçanërisht e përshtatshme për aplikime që mbulojnë diapazonin e temperaturës -50°F/+600°F. Temperaturat jashtë këtij diapazoni mund të merren parasysh, por kanë nevojë për disa kufizime, veçanërisht për strukturat e salduara.

2205-SS-Pllaka-Përdorimet

2205 Përpunimi i pllakave SS

Formimi i nxehtë

Rekomandohet të bëhet nën 600°F. Kur kryhet formimi i nxehtë, e gjithë pjesa e punës duhet të nxehet në mënyrë uniforme dhe të punohet në intervalin nga 1750 deri në 2250°F. Çelik inox 2205 dupleks është mjaft i butë në këto temperatura dhe formohet lehtësisht. Nëse temperatura është shumë e lartë, ajo i nënshtrohet grisjes së nxehtë. Nëse është më e ulët se kjo temperaturë, austeniti do të thyhet.

Nën 1700°F, fazat ndërmetalike formohen me shpejtësi për shkak të temperaturës dhe efekteve të deformimit. Sa herë që bëhet formimi i nxehtë, ai duhet të pasohet nga një pjekje e plotë me tretësirë ​​në minimum 1900°F dhe shuarje e shpejtë për të rivendosur ekuilibrin fazor, qëndrueshmërinë dhe rezistencën ndaj korrozionit. Lehtësimi i stresit nuk kërkohet ose rekomandohet; megjithatë, nëse duhet të kryhet, materiali duhet të marrë një pjekje të plotë të tretësirës në minimum 1900°F, e ndjekur nga ftohja e shpejtë ose shuarja me ujë.

Formimi i Ftohtë

Pllaka prej çeliku inox 2205 dupleks mund të prehet dhe formohet lehtësisht në të ftohtë. Megjithatë, për shkak të forcës së lartë dhe forcimit të shpejtë të punës së vetë aliazhit 2205, ai kërkon më shumë formim të ftohtë se çeliku austenitik. Gjithashtu për shkak të forcës së lartë, faktori i kthimit të pranverës duhet të merret parasysh plotësisht.

Trajtimit të ngrohjes

Pllaka prej çeliku inox 2205 dupleks duhet të pjeket midis 1868 dhe 2012°F (1020 deri në 1100°C), e ndjekur nga ftohja e shpejtë, në mënyrë ideale me shuarje me ujë. Ky trajtim mund të aplikohet si për pjekjen e solucionit ashtu edhe për lehtësimin e stresit. Trajtimet për lehtësimin e stresit të kryera në temperatura nën 1900°F kanë tendencë të rezultojnë në reshjet e fazave të padëshiruara metalike ose jometalike.

Për më tepër, pllakat prej çeliku të pandryshkshëm 2205 nuk mund të ngurtësohen nga trajtimi termik, por ato mund të forcohen me punë.

2205-SS-Pllaka-Prerje

machining

Përpunueshmëria e fletës së çelikut të pandryshkshëm duplex 2205 është e ulët për shkak të forcës së saj të lartë dhe shpejtësisë së prerjes është pothuajse 20% më e ulët se ajo e pllakave inoksi austenitike të serisë 300.

Kërkohen forca më të larta prerëse dhe është tipike veshja më e shpejtë e veglave. Disa udhëzime për rritjen e përpunimit janë këtu për ju:

– Përdorni makineri të fuqishme dhe të ngurtë me montim të ngurtë jashtëzakonisht të fortë të veglave/pjesëve të punës.

– Minimizoni dridhjet duke e mbajtur zgjatimin e mjetit sa më të shkurtër që të jetë e mundur.

– Përdorni një rreze hunde në vegël, jo më të gjatë se sa është e nevojshme, për karbitet që kanë një skaj të mprehtë, ndërkohë që sigurojnë ende forcën e duhur.

– Projektoni sekuencat e përpunimit për të siguruar gjithmonë një thellësi prerjeje poshtë shtresës së ngurtësuar nga puna që rezulton nga kalimet e mëparshme.

Saldim

Saldueshmëria e pllakës inox 2205 funksionon mirë. Saldimi nuk është i vështirë, por procedura e saldimit të tij duhet të projektohet. Duke bërë këtë, pas saldimit, ai mund të mbajë një gjendje të mirë të ekuilibrit të fazës dhe të shmangë reshjet e fazave të dëmshme metalike ose të fazave jo metalike.

2205-Sinless-Steel-Boils-in-stock

Merrni çmimin më të fundit të pllakës prej çeliku inox 2205 nga Gnee Steel

At Gnee Steel, ne krenohemi si një nga furnizuesit dhe eksportuesit më të besuar të pllakave çelik inox 31803/2205 në Kinë. Ne jemi një kompani me më shumë se 15 vjet, kemi fabrikën tonë të përpunimit, prodhimin dhe shitjet afatgjatë të 2205 fletëve të çelikut të pandryshkshëm, 2205 pllakave prej çeliku të pandryshkshëm, 2205 tubave çeliku të pandryshkshëm, dhe 2205 mbështjellje çeliku inox dupleks. Ato janë krijuar nga profesionistë shumë të aftë që u përmbahen normave dhe udhëzimeve ndërkombëtare. Mirë se vini të na lejoni të bëhemi partneri juaj i ardhshëm i çelikut!

imazhet e kokës së autorit
Autori: Gnee Steel Gnee Steel është një prodhues, furnizues dhe eksportues i besueshëm çeliku inox nga Kina. Produktet që ata prodhojnë përfshijnë: tuba inoksi, mbështjellje çeliku inoks, pllaka inox, profile çeliku inox, fletë çeliku inox dhe pajisje çeliku inox. Deri më tani, produktet e tyre janë eksportuar në 120+ vende dhe kanë shërbyer mbi 1000+ projekte, të favorizuara ngrohtësisht nga shumë klientë vendas dhe të huaj.

Gnee Steel-Gnee Steel Export Stainless Steel Company

  • Ekipi ynë i shërbimit ndaj klientit është këtu për t'ju ndihmuar 24/7.
  • Mostra falas, e personalizueshme, stok i madh
  • Çfarëdo që ju nevojitet, ne jemi këtu për ju.